g243

Πρώτος οίκος–ωροσκόπος

Ο πρώτος αστρολογικός οίκος μας φιλοξενεί τον ωροσκόπο μας κι εκπροσωπεί το πώς εμφανιζόμαστε στους άλλους. Ο ωροσκόπος, ως γνωστόν, είναι το ζώδιο που ανέτειλε στον ουρανό τη στιγμή της γέννησής μας. Αποτελεί την αφετηρία των οίκων στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Ο πρώτος, είναι ο οίκος της αρχικής εντύπωσης που δίνουμε σε όποιον μας γνωρίζει. Και οι πλανήτες που υπάρχουν εδώ στον γενέθλιο χάρτη μας, λένε πολλά για την εικόνα που εκπέμπουμε.

Ο πρώτος οίκος είναι η άμεση προσωπικότητά μας, ο χαρακτήρας μας, το ένστικτό μας. Δείχνει τόσο καθαρά και άμεσα αυτό που εκδηλώνει κάποιος στον κόσμο, ώστε συχνά είναι πιο εύκολο να μαντέψουμε τον ωροσκόπο του παρά το ζώδιό του. Περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο παρουσιαζόμαστε, πώς κινούμαστε και πώς επικοινωνούμε, πώς εκφραζόμαστε, ακόμα και τη φυσική μας κατάσταση. Τον προσδιορίζουμε ως τον οίκο του «Εγώ».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι συνδέεται με τον αστερισμό που ξεπρόβαλε όταν αρχίσαμε τη ζωή μας, η νέα αρχή που σηματοδοτεί ο πρώτος οίκος έχει να κάνει με το άτομό μας, με τον εαυτό μας και το ταξίδι της προσωπικής μας αυτό-ανακάλυψης.

Ποιος είσαι; Τι θα γίνεις; Πώς θα πραγματώσεις το ανώτερο Εγώ σου; Αυτές είναι οι απαντήσεις που ο πρώτος οίκος σε βοηθά να βρεις μέσα από την αστρολογία, δείχνοντας την πραγματοποίηση του υψηλότερου δυναμικού σου. Η διαδικασία του να γίνεις ένα μοναδικό άτομο, είναι μια από τις μεγαλύτερες συνεισφορές στην εγκόσμια ύπαρξή σου. Τα ξεχωριστά χαρίσματα που διαθέτει κανείς, είναι εκείνα που συχνά ορίζουμε ως προσωπικότητα.

Ο πρώτος οίκος ξετυλίγεται γύρω από το άτομο, τη συμπεριφορά του και την προσέγγισή του στη ζωή. Με άλλα λόγια, είναι το σύνολο των χαρακτηριστικών σου, το «πακέτο» που είσαι, η πιο εξωτερική σου ύπαρξη. Ακόμα και η εμφάνιση. Άλλωστε, ο οίκος αυτός συνδέεται με το παρουσιαστικό και ιδιαίτερα με το πρόσωπο και το κεφάλι.

Κυβερνά, επίσης, τα πρώιμα παιδικά χρόνια. Εδώ υπολογίζονται τα πάντα, από τα πρώτα σου βήματα μέχρι την εικόνα που αναδύεται μέσα σου για τον κόσμο. Πώς θα εξελιχθείς; Ποιο είναι το όραμά σου για τη ζωή; Όλα ξεκινούν από την αρχή, τον πρώτο οίκο, και χρησιμεύουν να σου δίνουν ένα πρότυπο για τον υπόλοιπο χρόνο σου.

Με άλλα λόγια, ο πρώτος οίκος μιλά για το πρόσωπο που γίνεσαι και θα γίνεις, εσωτερικά κι εξωτερικά. Απευθύνεται στην προσωπικότητά σου και στην παρουσία σου στον κόσμο, στις βασικές σου ιδιότητες, στον τρόπο που συμπεριφέρεσαι και στην ευαισθησία σου. Το εσωτερικό Εγώ και το εξωτερικό σώμα είναι το αντικείμενο του ενδιαφέροντος του πρώτου οίκου.

 

Οι πλανήτες στον πρώτο οίκο

 

1. Ο Ήλιος στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Ήλιος στον πρώτο οίκο σου δίνει σιγουριά, ζωτικότητα, γοητεία, αυτονομία.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, μπορεί να συνδέεται με υπερβολική περηφάνια, δίψα για εξουσία, υπερεκτίμηση του εαυτού, ναρκισσισμό.

 

2. Η Σελήνη στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή της, η Σελήνη σου δίνει λεπτά αισθήματα κι αξιολάτρευτη προσωπικότητα.

Στη δυσαρμονική επίδρασή της, συνδέεται με έλλειψη θάρρους, κυκλοθυμία και αντιδράσεις υπερευαισθησίας που μπορεί να δημιουργούν αίσθηση ανασφάλειας στους γύρω σου.

 

3. Ο Ερμής στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Ερμής στον πρώτο οίκο σου δίνει ευγλωττία και υψηλή νοημοσύνη.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με οπορτουνιστικές και υπολογιστικές τάσεις, και μερικές φορές έλλειψη τιμιότητας.

 

4. Η Αφροδίτη στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή της, η Αφροδίτη στον πρώτο οίκο σου δίνει γοητεία, καλοτυχία, αγάπη στις απολαύσεις.

Στη δυσαρμονική επίδρασή της, συνδέεται με συναισθηματική επιπολαιότητα, επιμονή και οκνηρία.

 

5. Ο Άρης στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Άρης στον πρώτο οίκο σου δίνει δύναμη κι επιθετικότητα που εκφράζεται στο σωστό βαθμό, εφόσον θέλεις να επιβληθείς για να πετύχεις τους στόχους σου.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με άξεστη συμπεριφορά και εριστικότητα.

 

6. Ο Δίας στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Δίας στον πρώτο οίκο σε κάνει εύθυμο, καλόβολο, εγκάρδιο και σε προικίζει με μια μεταδοτική ζωντάνια και αισιοδοξία.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με αλαζονεία, υπεροψία και μια γενικότερη τάση προς την υπερβολή.

 

7. Ο Κρόνος στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή του στον πρώτο οίκο σου, ο Κρόνος σου δίνει μια αντικειμενική και ρεαλιστική αντιμετώπιση της ζωής, αυτοέλεγχο, αντοχή, συνέπεια, αξιοπιστία.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με εσωστρέφεια, ευκολία στην παραίτηση, δυστροπία και καχυποψία.

 

8. Ο Ουρανός στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή του, ο Ουρανός στον πρώτο οίκο σου δίνει ανεξαρτησία, αντικομφορμισμό, πρωτοτυπία.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με χαρακτήρες ασυνεπείς, απρόβλεπτους, εύθικτους, ευέξαπτους.

 

9. Ο Ποσειδώνας στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή του στον πρώτο οίκο, ο Ποσειδώνας σου δίνει καλλιτεχνικό πνεύμα, ονειροπόλα διάθεση κι αινιγματική προσωπικότητα.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με τάση για νευρώσεις και αυτοκαταστροφική μελαγχολία, καθώς και με προβλήματα ταυτότητας.

 

10. Ο Πλούτωνας στον Πρώτο Οίκο σου

Στην αρμονική επίδρασή του στον πρώτο οίκο, ο Πλούτωνας σου δίνει ενεργητικότητα, αποφασιστικότητα, επιβολή.

Στη δυσαρμονική επίδρασή του, συνδέεται με δίψα για δύναμη, εγωκεντρισμό, ξεροκεφαλιά και προσποίηση. Υπάρχει μια τάση προς την κατάθλιψη και την απομόνωση

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
100 γυναίκες ρωτούν για τις σχέσεις και τον έρωτα:

10 άντρες απαντούν και λύνουν αιώνια ερωτήματα!