g241

Πέρασες καιρό παρέα με τη μοναξιά σου και ξαφνικά βρήκες ένα άτομο που σ’ενδιαφέρει. Δεν ήσουν ποτέ φαν της ιδιαίτερης τόλμης, τη θαύμαζες σε άλλους αλλά εσύ δε την έκανες ποτέ πράξη. Τώρα όμως είναι αλλιώς, δε θέλεις όλο αυτό να μείνει σε μια επιφανειακή γνωριμία που θα περιοριστεί στα «γεια, τι κάνεις;» όταν βρίσκεστε τυχαία έξω αλλά θέλεις κάτι πιο ουσιαστικό, θέλεις να γνωρίσεις τον άνθρωπο που σου κίνησε το ενδιαφέρον, θέλεις να προσπαθήσεις κάτι μαζί του και να πετύχει.

Το μόνο πρόβλημα σε όλο αυτό είναι ότι δεν κάνεις καμία κίνηση για να πετύχει η όλη γνωριμία, δε στέλνεις ένα μήνυμα, δεν ξέρεις ότι έτσι φλερτάρει ο κόσμος στην εποχή μας; Όλα ξεκινούν από εκείνο το μαγικό γκλιν στο κινητό μας· έτσι δηλώνουμε το ενδιαφέρον μας.

Δεν ξέρεις τι να πεις, δε γνωρίζεστε τόσο καλά ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις μια συζήτηση που θα έχεις τη βεβαιότητα ότι θα συνεχιστεί και δε θα μείνει στο περιβόητο κι απεχθές σε όλους μας «Διαβάστηκε». Λογικός είναι ο φόβος σου κι απολύτως κατανοητός. Δεν είναι ό, τι και πιο εύκολο να αρχίσεις μια συζήτηση που θα μπορέσει να διαρκέσει χωρίς να βαρεθείτε,χωρίς να νιώσει κάποιος αμηχανία ή χωρίς να κάνει κάποιος να απαντάει δέκα ώρες οπότε θα έρθει η ξενέρα να σας χτυπήσει την πόρτα.

Υπάρχουν κάποιες μέρες του χρόνου όμως, που αποτελούν τις τέλειες ευκαιρίες για να ξεκινήσεις μια συζήτηση. Δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορέσει αυτή η συζήτηση να συνεχίσει αλλά σίγουρα είναι μια αρχή κι είναι στο χέρι σου να δώσεις ένα μικρό πατηματάκι, ένα κατιτίς ώστε να μπορέσει όλο αυτό να προχωρήσει έστω και με μηνύματα. Εντάξει δεν εξαρτάται μόνο από εσένα, θα μου πεις και δίκιο θα έχεις, πρέπει και άλλος να θέλει να μιλήσει, να θέλει να σε γνωρίσει και να προσπαθήσει τη μεταξύ σας γνωριμία.

Ποιες μέρες του χρόνου είναι αυτές; Οι γιορτές και τα γενέθλια φυσικά, αποτελούν την τέλεια αφορμή να στείλεις μήνυμα στο άτομο που σε καίει και να δεις και τον τρόπο με τον οποίο απαντάει και στο πιο τυπικό μήνυμα. Όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες κι αυτό ισχύει σχεδόν στα πάντα στη ζωή μας. Αν δεν απαντήσει ευγενικά, από ‘δω παν κι άλλοι, αν απαντήσει κάτι τελείως τυπικό, θα καταλάβεις ότι μάλλον κλείνει τις πόρτες. Πώς θα συνεχίσεις μια συζήτηση όταν ο άλλος σου πει ένα απλό «ευχαριστώ»; Εδώ σε θέλω!

Ακόμη χειρότερα, θα σου πω κι αυτήν την περίπτωση, αν δεν απαντήσει καθόλου; Ε, εκεί, μη βάλεις τα κλάματα για το κελεπούρι που θεωρείς ότι έχασες, βάλε ένα όμορφο χαμόγελο και βγες έξω να το γιορτάσεις γιατί μόλις γλίτωσες τον εαυτό σου από το να χάσει πολύτιμο χρόνο με κάποιον που δεν μπαίνει στον κόπο ούτε να απαντήσει σ’ ένα μήνυμα, φαντάσου πόσα δε θα κάνει στη σχέση!

Τα γενέθλια κι οι γιορτές είναι η τέλεια ευκαιρία να δείξεις ένα μικρό δείγμα από το ενδιαφέρον σου στο άτομο το οποίο σου έκανε κάπως ένα κλικ. Δεν ντρέπεσαι να στείλεις, δεν εκτίθεσαι κι αν δεν πάει καλά, δεν έχεις κάνει τίποτα το κακό και το επιλήψιμο. Έκανες απλώς μια ευγενική χειρονομία, δε δείχνεις ερωτικό ενδιαφέρον, χρόνια πολλά λες και στον κυρ-Θανάση τον περιπτερά της γειτονιάς που είναι 80 ετών εκτός κι αν κι αυτόν τον βλέπεις ερωτικά!

Όπως και να ‘χει, ό,τι και να νιώθεις καλό είναι να το βγάζεις από μέσα σου, να το εκφράζεις, μην κρατάς κρυμμένο στην καρδιά σου κάτι που μπορεί να χαρίσει ευτυχία και σ’έναν άλλον άνθρωπο και μη στερείς και από τον εαυτό σου μια γνωριμία που μπορεί να γεμίσει την καρδούλα σου.

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!