Πολλή δύναμη, πολλή ενέργεια και πολλές ευκαιρίες φέρνει η πανσέληνος. Ας έχουμε κατά νου αυτό που λέγεται, ότι η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη κι ας ευχηθούμε να χρησιμοποιηθεί με δημιουργικό τρόπο. Άλλωστε, ο Δίας θα κάνει έντονη την παρουσία του, οπότε η αισιοδοξία επιβάλλεται.

Παράλληλα, θα υπάρχουν και πολλά νεύρα και εντάσεις, σκοτεινές γωνίες του ψυχισμού μας που θα έρχονται στην επιφάνεια, φοβίες που θα εμφανιστούν ως κρίσεις στα ερωτικά μας και μέσα στην οικογένεια. Αυτά μπορούμε να πούμε ότι είναι τα γενικά χαρακτηριστικά της ερχόμενης πανσελήνου στην 4η μοίρα του άξονα Ταύρου-Σκορπιού, που θα γίνει στις 24 Απριλίου 2024, στις 2.46 τα ξημερώματα.

 

Κριός

Οι Κριοί δέχεστε αρκετές πιέσεις αυτό το διάστημα, με την πιο βασική να είναι τα οικονομικά σας, είτε πρόκειται για δοσοληψίες με τρίτους, είτε πρόκειται για χρήματα που κερδίζετε από την εργασία σας. Καλό θα είναι να είστε πολύ προσεκτικοί, πάντως θα σας δοθούν ευκαιρίες να αυξήσετε τα έσοδά σας.

Παρασκηνιακές καταστάσεις συνεχίζουν να σας απασχολούν κι ίσως κι εσείς δίνετε αφορμές για κακόβουλα σχόλια ή υπόγειες καταστάσεις σε βάρος σας, οπότε καλύτερα να απέχετε από κύκλους που σας βλάπτουν. Στα ερωτικά σας, η Αφροδίτη στον Κριό σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα σε γάμο και σχέσεις, και καθώς ανταλλάσσει ενέργειες με τον κυβερνήτης σας στους Ιχθείς, μπορούμε να πούμε «τολμήστε».

 

Ταύρος

Και για σας είναι ένα πιεστικό διάστημα, κρατηθείτε γερά για λίγες μέρες, μέχρι να έρθει η Αφροδίτη στο ζώδιο σας στις 30 Απριλίου και τότε όλα θα σας φανούν πιο όμορφα. Περισσότερο θα σας απασχολήσουν οι σχέσεις και συνεργασίες σας αυτό το διάστημα και είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε μέσα σας, αλλά και στους γύρω σας αν το επιθυμείτε, τι θέλετε να δημιουργήσετε, με βάση τις αξίες και τα πιστεύω σας, κυρίως όμως με βάση τις πιο βαθιές σας επιθυμίες.

Καλό είναι να αποφύγετε τα πολλά λόγια, ειδικά σε ομάδες και οργανώσεις, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος παρεξηγήσεων και διαπληκτισμών. Στα ερωτικά σας θα έχετε τις ευκαιρίες σας, όχι όμως απαραίτητα κάτι σταθερό. Οικονομικά τα πράγματα θα γίνονται όλο και καλύτερα.

 

Δίδυμοι

Τα επαγγελματικά σας χρειάζονται προσοχή αυτό το διάστημα, περισσότερη εργασία και ευθύνες θα υπάρξουν, αλλά και ευκαιρίες. Ωστόσο, οι Δίδυμοι θα νιώσετε λίγο πεσμένοι κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου, η συνήθης σας ευφράδεια δε θα είναι στο φόρτε της, θα είστε κάπως κλειστοί, οπότε καλό είναι να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με θέματα υγείας και γενικά να περάσετε ένα ήσυχο διάστημα αυτήν την περίοδο.

Στα ερωτικά σας δε θα λείψουν οι ευκαιρίες, ωστόσο, δε θα σας απορροφήσουν ιδιαίτερα οι σχέσεις με τους άλλους. Οικονομικά, δεν προβλέπονται θεαματικές αλλαγές, αποφύγετε διάφορους απατεώνες που υπόσχονται μεγάλα κέρδη, και γενικά να είστε επιφυλακτικοί σε κάθε είδους πιθανή απάτη.

 

Καρκίνος

Θέματα λίμπιντο, νέες γνωριμίες, ερωτικά γενικότερα αλλά και θέματα με παιδιά, τα οποία θα χρειαστούν περισσότερη στοργή και φροντίδα από σας, είναι τα βασικά ζητούμενα της πανσελήνου, που δε θα είναι πολύ δύσκολη για σας. Η ανάγκη σας για δημιουργία θα αυξηθεί, είτε πρόκειται ανάγκη για να αποκτήσετε ένα παιδί, είτε πρόκειται για άλλου είδους δημιουργία, όπως να φτιάξετε ένα γλυκό, ένα σπίτι, ένα καλλιτεχνικό έργο, κάτι που θα έχει τη σφραγίδα σας.

Κοινωνικά είστε ενεργοί και έρχεστε κοντά με ανθρώπους του επαγγελματικού σας χώρου, με μερικούς μάλιστα πάρα πολύ κοντά. Όσον αφορά σε καθαυτά τα επαγγελματικά σας, θα συναντήσετε προκλήσεις και ενδεχομένως και κάποια ένταση. Οικονομικά θα έχετε κάποιες ανταμοιβές για κόπους και προσπάθειες της προηγούμενης περιόδου.

 

Λέων

Με κάποιες δυσκολίες θα βιώσετε αυτήν την πανσέληνο, δυσκολίες που θα προέλθουν κυρίως από το οικογενειακό ή το επαγγελματικό περιβάλλον. Αυξημένες υποχρεώσεις μπορούν να προκύψουν με γονείς, ή κάποιες προστριβές στο οικογενειακό περιβάλλον. Με κάποια υπομονή, για την οποία δε φημίζεστε, και με κάποια ψυχραιμία, τα πράγματα μπορούν να αποβούν επωφελή για σας.

Επίσης, ενδεχομένως να κληθείτε να πάρετε αποφάσεις για αγοραπωλησία ακινήτων. Γενικότερα χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί και διακριτικότητα, με βοήθεια να έρχεται σε σας από τομείς που άπτονται της δικαιοσύνης, του τουρισμού, και από θέματα με εξωτερικό ή με σπουδές.

 

Παρθένος

Είναι μια αρκετά θετική Πανσέληνος για σας, γιατί γίνεται σε φιλικά ζώδια, ωστόσο, δε θα λείψουν οι δυσκολίες λόγω του Κρόνου και του Άρη, που βρίσκονται απέναντί σας και δοκιμάζουν τις σχέσεις σας και τις συνεργασίες σας. Οι Παρθένοι του πρώτου δεκαημέρου έχουν ζήσει ήδη την επιρροή τους και τώρα δοκιμάζονται αυτοί του δεύτερου και του τρίτου δεκαημέρου.

Κατά τα άλλα λίγο περισσότερη προσοχή χρειάζονται οι μετακινήσεις σας. Θα σας δοθούν και δυνατότητες να ταξιδέψετε, καλύτερα κάντε το μετά την πανσέληνο. Ερωτικά θα έχετε κάποια πρόταση, που ενδεχομένως να μη σας καλύπτει στο συναισθηματικό σας κομμάτι, ενώ όσοι έχετε σοβαρή σχέση ίσως αποφασίσετε να την επισημοποιήσετε. Οικονομικά να περιμένετε καλύτερες μέρες τον Μάιο.

 

Ζυγός

Στα οικονομικά εστιάζετε αυτήν την περίοδο και μάλλον έχετε και κάποιες οικονομικές δυσκολίες, σας χρωστάνε χρήματα ή χρωστάτε εσείς. Δείτε αυτό το διάστημα σαν μια ευκαιρία για συμφέροντες διακανονισμούς και για εξορθολογισμό κι εξυγίανση των οικονομικών σας. Με προσοχή στα ψιλά γράμματα, αν υπογράψετε συμφωνίες.

Στα ερωτικά σας διέρχεστε μια αρκετά δραστήρια περίοδο και μπορεί να νιώσετε στιγμές ευτυχίας και χαράς. Προσοχή θέλουν τα ζητήματα της υγείας σας και μια πιο πρακτική προσέγγιση χρειάζεται στο περιβάλλον εργασίας και στα ζητήματα της καθημερινότητας. Αν νιώσετε κάποια θλίψη, κάποιο βαρύ συναίσθημα κατά τη διάρκεια της πανσελήνου, να θυμάστε ότι είναι περαστικό.

 

Σκορπιός

Έχετε τη Σελήνη στο ζώδιό σας, που παρά την ευαισθησία και την ενσυναίσθηση της θα σας δυσκολέψει αυτές τις ημέρες, γιατί πιθανά θα νιώσετε ανασφάλεια, κάποιες φοβίες και ίσως και θέματα που έχετε σπρώξει στο ασυνείδητο να βγουν στην επιφάνεια. Και καθώς θα πιέζεται ο πρώτος και ο έβδομος οίκος σας, θέματα συντρόφων, θέματα του ποιος κερδίζει και ποιος υπερισχύει στη σχέση ή σε μια συνεργασία, να σας βγάλουν πικρίες, παράπονα καταπιεσμένα ή και κάποια παλιά τραύματα.

Αλλά, καθώς εσείς είστε το νερό, μπορείτε να διαμορφώσετε τις καταστάσεις εκ νέου, και να κρατήσετε μόνο αυτά που αγαπάτε και αυτά που σας αρέσουν. Προσοχή χρειάζεται η υγεία σας και η καθημερινότητα σας ενώ δείξτε κάποια εγκράτεια στα ερωτικά σας.

 

Τοξότης

Απλά καθημερινά πράγματα θα σας δυσκολέψουν αυτές τις μέρες, είτε στο σπίτι, είτε στην εργασία. Γενικά θα έχετε μια υπερένταση και πιθανόν κάποια νευρικότητα. Αυτά που αποκαλούμε θέματα παρασκηνίου θα σας απασχολήσουν, είτε πρόκειται για κακόβουλα σχόλια, εχθρικά σε εσάς πρόσωπα που σας επιβουλεύονται, είτε για μαύρη εργασία, είτε για κρυφές οργανώσεις, κ.λπ. Καλό θα είναι να απέχετε από οτιδήποτε ύποπτο ή παράξενο, γιατί γνωρίζετε ότι υπό το φως της πανσελήνου πολλά θα αποκαλυφθούν.

Όσον αφορά στα ερωτικά σας διέρχεστε μια αρκετά καλή περίοδο με την Αφροδίτη σε τρίγωνο, η οποία παρότι δεν είναι σε δυνατή θέση στον Κριό, ωστόσο, είναι τολμηρή κι ενθουσιώδης.

 

Αιγόκερως

Φίλοι, παιδιά, ερωτικές σχέσεις και θέματα οικογένειας σας απασχολούν αυτό το διάστημα. Ενδέχεται να δεχθείτε και κάποιες απογοητεύσεις από τον κοινωνικό σας περίγυρο, από ομάδες ή ομίλους στους οποίους συμμετέχετε αλλά σε γενικές γραμμές δε θα σας δυσκολέψει η πανσέληνος, αλλά η πολυαστρία στον Κριό, που επιμένει και που ήδη σας ζορίζει. Μια περισσότερη νευρικότητα θα τη νιώσετε και προσπαθήστε να μην έχετε προστριβές μέσα στο σπίτι, με οικογένεια, παιδιά ή συντρόφους.

Οικονομικά, εργάζεστε για κάποια θέματα που θέλετε να επιλύσετε και μπορείτε να τα διευθετήσετε προχωρώντας σε δραστικές αλλαγές. Οι αδέσμευτοι μπορείτε να έχετε γνωριμίες που θα σας αλλάξουν τη ζωή.

 

Υδροχόος

Η πανσέληνος θα φωτίσει θέματα οικογενειακά, θέματα με αδέλφια και συνακόλουθα θα απορροφήσει την προσοχή σας και την ενέργειά σας η διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων, ενώ και σε τομείς επαγγελματικούς και κοινωνικούς θα χρειαστεί να βάλετε τα δυνατά σας αυτό το διάστημα και να δώσετε μάχες.

Προσοχή θέλουν και τα οικονομικά σας, στα οποία αυτή την περίοδο η κρίση σας δε λειτουργεί πολύ σωστά, γι’ αυτό μην κάνετε βιαστικές κινήσεις. Ερωτικά δεν υπάρχει κάτι απαγορευτικό, μικρές ευκαιρίες θα έχετε για νέες ερωτικές γνωριμίες ή έστω για καλές στιγμές με φίλους ή συντρόφους. Τα ενδιαφέροντά σας γύρω από τεχνολογία και κοινωνικά δίκτυα ευνοούνται.

 

Ιχθείς

Εσείς, όπως και οι Παρθένοι πιέζεστε από την παρουσία του Κρόνου και του Άρη στο ζώδιό σας, συμμαζεύετε, νοικοκυρεύετε, στερεώνετε τη ζωή σας σε νέες βάσεις. Πιο πολύ θα νιώσουν το πιεστικό τους άγγιγμα οι γεννημένοι στο 2ο και 3ο δεκαήμερο και όσοι έχουν πλανήτες και σημεία από τη 14η μοίρα των Ιχθύων και μετά.

Προσοχή θέλουν τα οικονομικά σας και εκεί δέχεστε κάποια μικρή βοήθεια αυτό το διάστημα. Όσον αφορά στην πανσέληνο θα επηρεάσει τους οίκους μετακινήσεων και ταξιδιών, που σημαίνει ότι θα έχετε ευκαιρίες για ταξίδια, ή έστω για μακρινές βόλτες. Καλό είναι να είστε προσεκτικοί τις ημέρες της πανσελήνου και σε αυτούς τους τομείς. Ερωτικά είστε αρκετά ακμαίοι και έχετε δυνατότητες για κάτι νέο, όσοι το επιθυμείτε.

 

Πηγή: christosarchos.gr