Όλοι στη ζωή μας κάποια στιγμή έχουμε βιώσει αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα του χωρισμού, που είτε μας πλήγωσε πολύ είτε μας άφησε λιγότερα σημάδια. Φυσικά, εξαρτάται και από τη σχέση που είχαμε και το πόσο αγαπούσαμε το άτομο που είχαμε δίπλα μας. Ας μην ξεχνάμε πως κάποιες φορές η σχέση που έχει ξεφεύγει από τα όρια της αγάπης γίνεται συνήθεια. Συνηθίζουμε το άτομο που έχουμε δίπλα μας και μετά είναι δύσκολο να το αποχωριστούμε. Όμως στην εποχή μας ένας χωρισμός είναι πολύ εύκολο να συμβεί. Θέλει δύναμη και πίστη και από τις δυο πλευρές, για να διατηρηθεί η αγάπη και να σωθεί μια σχέση. Από την άλλη, όταν ο χωρισμός είναι αναπόφευκτος, χρειαζόμαστε αρκετή ψυχική δύναμη για να το αντιμετωπίσουμε, αλλά και άτομα δίπλα μας, που θα μας βοηθήσουν να το ξεπεράσουμε πιο εύκολα. Και αυτά είναι οι φίλοι και η οικογένειά μας. Πώς αντιμετωπίζουν όμως τα 12 ζώδια ένα χωρισμό, πόσο επηρεάζεται η ψυχολογία τους, ποια τον ξεπερνούν σύντομα και ποια παλεύουν να τον ξεπεράσουν;

 

Κριός

Αν ένας Κριός ήθελε να χωρίσει το ταίρι του, τότε όλα είναι καλά. Αυτός το επέλεξε και για να το κάνει είχε σοβαρούς λόγους. Αν όμως τον χώρισε ο σύντροφός του, τότε έχουμε μια πονεμένη καρδιά με ανοιχτές πληγές. Θυμώνει πάρα πολύ, θίγεται το εγώ του, η περηφάνια του, και νιώθει ότι δεν περνάει η μπογιά του. Για να το αντιμετωπίσει, θα βγει με φίλους να διασκεδάσει, θα φλερτάρει ξανά, θα ξανά ερωτευτεί. Αλλά και πάλι θα έχει μια ανοιχτή πληγή για την αγάπη που τελείωσε. Το θετικό είναι ότι μέσα σε κάποιους μήνες θα γεννηθεί ξανά μέσα από τις στάχτες του.

 

Ταύρος

Όταν ο Ταύρος βρίσκεται μέσα σε μια σχέση, εκτός του ότι τα δίνει όλα, συνηθίζει και μετά είναι δύσκολο να ξεβολευτεί από αυτήν την κατάσταση. Σκέψου τώρα αν το ταίρι του τον χωρίσει. Εκεί θα γίνει πραγματικά… ταύρος. Θα προτάξει τα κέρατά του και άντε να τον μαζέψεις. Ωστόσο, δε θα δείξει εύκολα τον πόνο του. Θα κλειστεί στο σπίτι και θα παλεύει να αντιμετωπίσει το κακό που τον βρήκε. Δε θα μιλάει σε κανέναν και ψάχνει να βρει τους λόγους που οδήγησαν τη σχέση του στο τέρμα. Και όταν καταλάβει ότι δεν υπήρχε καμία ελπίδα σωτηρίας, θα κλάψει, θα χτυπηθεί και μετά θα του περάσει! Τελικά θα πειστεί ότι κάπου εκεί έξω, υπάρχει ένα άλλο ταίρι για αυτόν.

 

 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος μετά από ένα χωρισμό δε θα καθίσει να κλάψει και πολύ για το τέλος της σχέσης, αλλά θα ξεκινήσει να ψάχνει την επομένη ερωτική του κατάκτηση. Αυτό το κάνει για να ξεχάσει πιο γρήγορα το χωρισμό του και εξάλλου πιστεύει ότι η ζωή είναι μικρή και πρέπει να τη ζήσουμε. Κι αυτός τη ζει έντονα. Ξεκινά να ψάχνει άτομα του παρελθόντος, που είχε κάποια ερωτική εμπειρία μαζί τους και το ρίχνει στη διασκέδαση. Θέλει να πείσει τον εαυτό του και τους άλλους ότι δεν του καίγεται καρφί για αυτόν το χωρισμό. Ίσως να κάνει κι ένα ταξίδι για να ξεχαστεί, και μην παραξενευτείτε αν επιστρέψει με ένα νέο έρωτα. Άλλωστε η φιλοσοφία του συνοψίζεται στο «ζήσε με πάθος και γεύσου τα πάντα»!

 

Καρκίνος

Ο χωρισμός για έναν Καρκίνο είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να του συμβεί. Αυτό το υπερευαίσθητο ζώδιο που μπαίνει μέσα σε μια σχέση και τα δίνει όλα, δεν μπορεί να διανοηθεί ότι δεν κατάφερε να κρατήσει την αγάπη ζωντανή. Και τότε θα ξεκινήσει ο δικός του προσωπικός Γολγοθάς. Θέλει πολύ χρόνο και αρκετά ηρεμιστικά, για να ξεπεράσει το χωρισμό. Και αν τελικά καταφέρει να φτιάξει μια νέα σχέση, όλα θα του θυμίζουν την παλιά. Και το κυριότερο είναι πως δε θα συγχωρήσει ποτέ το άτομο που τον πλήγωσε. Πάντα θα έχει έναν πόνο μέσα του και ένα μεγάλο «γιατί».

 

Λέων

Ο Λέων, αυτό το περήφανο ζώδιο, δε θα δείξει ανοιχτά ότι τον έχει επηρεάσει ένας χωρισμός, αλλά μέσα του θα κλαίει βουβά. Φυσικά και έχει ανθρώπινα συναισθήματα και πονάει κι αυτός. Απλά δε θέλει να τον λυπούνται οι άλλοι και προσπαθεί πάντα να αντιμετωπίζει τα προβλήματά του με ψυχικό σθένος και περηφάνια. Άλλωστε, τις πιο πολλές φορές όταν δει ότι η σχέση του δεν πάει καλά και δεν οδηγεί πουθενά, δίνει αυτός το τέλος. Και για να το ξεπεράσει αυτό, αρχίζει να ασχολείται με δραστηριότητες που θα του αποσπάσουν την προσοχή. Με αυτόν τον τρόπο διαγράφει σύντομα το παλιό του ταίρι και είναι πανέτοιμος να κάνει μια νέα αρχή στη ζωή του.

 

Παρθένος

Για να ξεχάσει ο Παρθένος το χωρισμό του, θα περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Πόσο μάλλον αν στο πρώην ταίρι του, έδωσε αρκετά από τη ζωή του. Επειδή όμως είναι ζώδιο της λογικής, θα καθίσει να σκεφτεί ώριμα και με καθαρό μυαλό πως για να φτάσει σε αυτό το σημείο, πάει να πει ότι δεν άξιζε αυτή η σχέση. Για να το ξεπεράσει, θα ξεκινήσει να κάνει πράγματα που θα του αποσπάσουν την προσοχή. Θα ασχοληθεί με το σπίτι του, θα κάνει μια γενική ανανέωση, θα γίνει εργασιομανής. Και βέβαια, λόγω της ανασφάλειας που τον διακατέχει και για να μη νιώθει κενό στη ζωή του, θα μπει σε μια νέα σχέση, για να ξεπεράσει την παλιά.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός μπροστά σε ένα χωρισμό θα πονέσει πολύ, αλλά το θετικό είναι πως δε θα κρατήσει κακία στο άτομο που αγάπησε κάποτε. Και είναι αλήθεια αυτό. Γιατί για να κάνει μια σχέση, θα πρέπει να έχει νιώσει έντονα συναισθήματα για το άλλο πρόσωπο. Αν ο ίδιος χωρίσει το ταίρι του, σημαίνει πως το σκέφτηκε πολύ σοβαρά και κατέληξε σε αδιέξοδο. Άρα μην περιμένεις να γυρίσει πίσω ποτέ ξανά. Αν όμως τον χωρίσεις εσύ, ίσως κάνει κάποιες προσπάθειες επανασύνδεσης. Όταν δει ότι τα πράγματα έχουν στενέψει, θα βγει να διασκεδάσει, θα αφιερωθεί στους φίλους τους, θα ξεχαστεί και γιατί όχι; Θα κάνει και μια νέα γνωριμία!

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός θα κλαίει για πολύ καιρό, μετά από ένα χωρισμό του. Ο πόνος μέσα του είναι μεγάλος, λυγίζει το εγώ του, οι ανασφάλειες μεγαλώνουν και τον ρίχνουν στα πατώματα. Είτε ο ίδιος χωρίσει το ταίρι του είτε συμβεί το αντίθετο, ο πόνος παραμένει ο ίδιος. Συνήθως δε θα τερματίσει ο ίδιος μια σχέση και θα παλέψει πολύ για να τη σώσει αν δει ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και κενά μέσα σε αυτήν. Αν όμως τελικά δεν καταφέρει να αποφύγει το χωρισμό, θα κλειστεί στο δωμάτιό του και θα ακούει καψουροτράγουδα μέχρι να συνειδητοποιήσει τι έγινε. Αλλά δε θα καταθέσει τα όπλα. Όταν ξεπεράσει το πρώτο σοκ, θα εκδικηθεί το άτομο που του προκάλεσε τόσο πόνο. Έχει τον τρόπο να το κάνει.

 

Τοξότης

Σιγά μην κάτσει να κλαίει τη μοίρα του ο Τοξότης επειδή χώρισε. Λες και δεν υπάρχουν αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια! Επειδή ο Δίας είναι αυτός που τον κυβερνά, ακόμα και αν το ταίρι του τον χωρίσει, θα το αντιμετωπίσει ρεαλιστικά και με το κεφάλι ψηλά, θα κάνει τη μεγάλη έξοδο. Θα συζητήσει το θέμα με λογική και αν δει ότι δεν μπορεί να σωθεί η κατάσταση, θα φύγει χωρίς εντάσεις και καυγάδες. Τέλος. Επειδή είναι ένα αισιόδοξο ζώδιο, σύντομα θα ξεπεράσει το χωρισμό και θα συνεχίσει τη ζωή του σαν να μην έγινε τίποτα!

 

Αιγόκερως

Η αξιοπρέπεια του Αιγόκερου θα πληγωθεί πολύ και θα καταρρεύσει μετά από ένα χωρισμό. Θα νιώσει ότι προδόθηκε από μια αγάπη στην οποία πόνταρε πολλά. Μετά από το χωρισμό θέλει να μείνει λίγο μόνος του. Για να ηρεμήσει. Να βάλει ξανά τη ζωή του στους κανονικούς ρυθμούς. Να πέσει με τα μούτρα στη δουλεία για να ξεχαστεί. Ακόμα και φίλους να έχει διπλά του, που θα τον βοηθήσουν αρκετά, αυτός θα απομονωθεί. Θέλει να μιλήσει με τον εαυτό του και να δει τι θα κάνει. Αν σκέφτεται ο ίδιος να χωρίσει, θα το εξετάσει πολύ καλά και θα το ψάξει διεξοδικά το θέμα. Αν τον χωρίσει το ταίρι του, τότε τα πράγματα είναι πιο δυσάρεστα. Το σίγουρο είναι πως και στις δυο περιπτώσεις, ο πόνος θα είναι έντονος.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος θα ψάξει μέσα του τις αιτίες του χωρισμού, τι έφταιξε, τι λάθη έκανε ο ίδιος, αλλά δε θα δείξει στους άλλους ότι το θέμα αυτό τον απασχολεί τόσο πολύ. Ο πόνος φυσικά και υπάρχει, αλλά ο Υδροχόος έχει ελπίδα για το αύριο και βλέπει πιο μπροστά από την εποχή του. Οπότε ένας χωρισμός ναι μεν θα τον πληγώσει, αλλά δε θα τον ρίξει και στη μιζέρια και την αυτολύπηση. Η αισιοδοξία του θα τον βοηθήσει να μαζέψει τα συντρίμμια του και να πάει παρακάτω. Άλλωστε, αυτός έχει ένα όραμα για το μέλλον, το δικό του και της ανθρωπότητας ολόκληρης! Άρα ο χωρισμός θα μπει σε δεύτερη μοίρα, ενώ εκείνος θα συνεχίσει να ασχολείται με το μοναδικό σκοπό της ζωής του: Να σώσει την ανθρωπότητα.

 

Ιχθύς

Ο Ιχθύς θα πέσει σε κατάθλιψη, θα πονέσει και θα χτυπηθεί, θα κλάψει, θα μεθύσει, θα βγει με τους φίλους του να ξεχαστεί. Αν αποφασίσει ο ίδιος να χωρίσει το ταίρι του, τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα για τον ίδιο και σίγουρα θα του περάσει πιο σύντομα ο πόνος. Αν όμως ο χωρισμός επέλθει από το άλλο του μισό τότε εκεί θα έχουμε μια προσωπική του τραγωδία. Και να τα κλάματα και οι φωνές. Θα τα βάζει με όλο τον κόσμο και πιο πολύ με το πρώην ταίρι του. Και αφού πέσει στα πατώματα, θα ξυπνήσει ένα πρωί και θα πει «Ως εδώ! Κλάψαμε, πονέσαμε, τώρα πάμε για άλλα!». Θα το ξεπεράσει και θα σηκωθεί στα πόδια του. Ό,τι έγινε, έγινε. Και αυτό θα συμβεί σε ανύποπτο χρόνο, που ούτε και ο ίδιος θα καταλάβει. Έτσι απλά!

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!