Η ανασφάλεια είναι ένα αίσθημα αβεβαιότητας, που οδηγεί σε έλλειψη εμπιστοσύνης κι ένα συνεχές αίσθημα άγχους κι ανησυχίας. Κι όπως συμβαίνει με πολλά άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, το ζώδιο παίζει τον δικό του ρόλο. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις ποια είναι τα 6 πιο ανασφαλή ζώδια, από εκείνα που μερικές φορές υπονομεύουν τον εαυτό τους, μέχρι εκείνα που κατακλύζονται από αμφιβολία και κάνουν τη μία σπασμωδική κίνηση μετά την άλλη.

 

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι λόγω της διπλής φύσης τους, είναι ένα από τα πιο αναποφάσιστα ζώδια του ζωδιακού κύκλου και η ανασφάλεια είναι στη φύση τους, αφού ποτέ των ποτών δεν μπορούν να νιώθουν καλά με την επιλογή τους και πάντα θα ανησυχούν για όσα δε διάλεξαν. Γεγονός που τους χαρίζει και μία θέση στη λίστα με τα πιο ανασφαλή ζώδια. Η δυαδικότητα των Διδύμων, από την άλλη, σημαίνει ότι μπορούν να έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση ή βαθιά ανασφάλεια, ανάλογα με τη διάθεσή τους. Παρόλα αυτά, ανασφαλείς ή όχι, θα έχουν πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη τους.

 

Ταύρος

Χωρίς αμφιβολία, ο Ταύρος είναι το ζώδιο που φοβάται περισσότερο την αλλαγή. Και πολύ συχνά, όταν έρχονται αντιμέτωποι με κάτι ασυνήθιστο, οι φόβοι τους μπορεί να προκαλέσουν πολλές δεύτερες σκέψεις για το αν έχουν πάρει τη σωστή απόφαση. Ο Ταύρος είναι πιο ανασφαλής σε θέματα καρδιάς. Έχει μια βαθιά επιθυμία να τον αγαπήσουν και να τον εκτιμήσουν για ό,τι φέρνει στο τραπέζι. Όμως τη στιγμή που εντοπίζει έστω και το παραμικρό άρωμα προδοσίας από έναν σύντροφο, η κατά τα άλλα πρακτική και προσγειωμένη φύση του εξαφανίζεται.

 

Ιχθείς

Μάλλον δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το ευαίσθητο και συναισθηματικό ζώδιο, κέρδισε μια θέση στη λίστα με τα πιο ανασφαλή ζώδια. Κυβερνούμενος από τον ονειροπόλο Ποσειδώνα, τον πλανήτη της ψευδαίσθησης και της απόδρασης, οι Ιχθείς έχουν την τάση να αφιερώνουν πολύ χρόνο στη φαντασία τους, ως μέσο αυτοσυντήρησης. Όπως και στην περίπτωση του Ταύρου, οι ανασφάλειες των Ιχθύων, μπορεί να βγουν και στις σχέσεις τους. Το ρομαντικό αυτό ζώδιο, λαχταράει τόσο βαθιά την αγάπη των άλλων, που οποιαδήποτε απόρριψη τούς τραυματίζει ανεπανόρθωτα. Κάθε απόρριψη ή εγκατάλειψη, τροφοδοτεί την ανασφάλειά τους ότι δεν είναι άξιοι αγάπης.

 

Ζυγός

Ως ζώδιο που εκπροσωπεί την ισορροπία και τη διπλωματία, ο Ζυγός ανταγωνίζεται τους Διδύμους για την αναποφασιστικότητα του, μόνο που αυτή τη φορά οδηγός είναι η καθαρή τελειομανία του. Οι Ζυγοί έλουν να κατευνάσουν τους πάντες και μισούν κάθε πιθανή αντιπαράθεση. Πράγμα που πρακτικά σημαίνει ότι δυσκολεύονται να ορίσουν τον εαυτό τους έξω από τους άλλους, οπότε συχνά δεν αυτοκαθορίζονται. Το μόνο που θέλουν είναι ειρήνη, αρμονία, αγάπη και δικαιοσύνη, αλλά πάντα φοβούνται να θέσουν σε κίνδυνο οποιαδήποτε από αυτά τα πολύτιμα χαρακτηριστικά, χάνοντας και μια σχέση με τους άλλους. Αυτή η συνεχής, εσωτερική μάχη για το τι είναι «σωστό», προκαλεί πολλές ανασφάλειες.

 

Παρθένος

Εάν υπάρχει ένα ζώδιο που ανησυχεί για τα πάντα κι αγχώνεται εύκολα, αυτό σίγουρα είναι η Παρθένος. Χαρακτηριστικά που σίγουρα συμβαδίζουν με την ανασφάλεια. Καθοδηγούμενοι από τους ψυχαναγκασμούς τους, οι Παρθένοι φοβούνται να δεχθούν κριτική, ενώ συχνά καταλήγουν να είναι ο πιο αυστηρός κριτής του εαυτού τους. Τα μη ρεαλιστικά, υψηλά στάνταρ τους, θα έκαναν ακόμα και τα ζώδια με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση να ανατριχιάσουν. Και με μια ατελείωτη λίστα υποχρεώσεων, αυτό το ζώδιο θα αισθάνεται πάντα ότι κάπου αποτυγχάνει, ανεξάρτητα από το πόσα πραγματικά έχει καταφέρει. Ωστόσο, οι Παρθένοι είναι ίσως οι καλύτεροι στο να κρύβουν την ανασφάλειά τους. Εξωτερικά, φαίνονται ψύχραιμοι και συγκεντρωμένοι, αλλά εσωτερικά παλεύουν με κάθε είδους ψυχικές επιθέσεις.

 

Καρκίνος

Όπως οι Ιχθείς, έτσι κι ο Καρκίνος, είναι ένα πολύ συναισθηματικό ζώδιο, όπως όλα του νερού. Από πολλές απόψεις, αυτό είναι καλό. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι συχνά ανησυχούν περισσότερο για τα συναισθήματα των άλλων, παρά για τα δικά τους. Αυτή η έλλειψη αυτονομίας και προσωπικής δύναμης, μπορεί να κάνει τον Καρκίνο να φαίνεται αδύναμος, ευάλωτος κι απίστευτα ανασφαλής. Η υπερβολική ευαισθησία και η κυκλοθυμία του, επίσης δε βοηθούν. Όλες αυτές οι κυμαινόμενες και αντικρουόμενες αυτοαμφιβολίες κάνουν αυτό το ζώδιο απίστευτα ανασφαλές και να βασίζεται στις διαβεβαιώσεις των άλλων.

 

Πηγή