Ποιο ζώδιο φτιάχνει σενάρια επιστημονικής φαντασίας όταν λείπεις; Ποιο θα «ψαχουλέψει» το κινητό και τα μηνύματά σου και ποιο δε θα ζηλέψει ο κόσμος να χαλάσει; Τα άστρα αποφάνθηκαν κι εμείς σας μεταφέρουμε όσα είπαν.

 

Κριός

Καλός-καλός ο Κριός, αλλά δε σηκώνει και πολλά πολλά. Είναι το είδος ανθρώπου που θα ζηλέψει εκείνον τον συνάδελφο τον οποίο αναφέρετε συχνά και θα επέμβει για να σημαδέψει την περιοχή του. Αν κάποιος σας μιλήσει σε μπαρ, θα κάνει χαμό έτσι κι ανακαλύψει ότι έχετε λερωμένη τη φωλιά σας -και κινητά θα ψάξει και επιθετικός θα γίνει και κάθε ψυχραιμία θα χάσει.

 

Ταύρος

Ο δυναμισμός και η κτητικότητά τους, τους οδηγούν σε τρελά σενάρια «πού στέλνει τώρα;», «Γιατί άργησε; Αυτό που υποψιάζομαι θα ‘ναι».  Ευτυχώς η αυξημένη πίστη τους στη λογική λειτουργεί πυροσβεστικά. Τα βάζουν κάτω, τα ζυγίζουν και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν με ηρεμία την κατάσταση. Η σταθερότητα και η συντροφική τους φύση τους οδηγούν σε υγιή και πολιτισμένη συμπεριφορά -και μπράβο τους!

 

Δίδυμος

Έχει πολλή αυτοπεποίθηση -στα όρια της αλαζονείας-, γι’ αυτό ζηλεύει πολύ δύσκολα. Ακόμα κι αν υπάρχει όντως λόγος να ζηλέψει, θα κάνει τον αδιάφορο και θα ρωτήσει χαλαρά «Ποιος ήταν στο τηλέφωνο, μωρό μου;» και δε θα ασχοληθεί περαιτέρω. Ωστόσο, είναι πανέξυπνος και πολύ διαισθητικός, γι’ αυτό εάν συντρέχει λόγος ανησυχίας, θα το καταλάβει στο λεπτό και θα κάνει τον σχετικό χαμό.

 

Καρκίνος

Αν το πρώτο και κύριο γνώρισμά του είναι η ευαισθησία του, το δεύτερο είναι το πόσο ζηλεύει το ταίρι του. Δεν αντέχει στη σκέψη ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί έστω και να σκέφτεται ερωτικά το άλλο του μισό κι αν υποψιαστεί -ακόμα και εντελώς άδικα- ότι κάτι τρέχει, τότε θα σου κάνει τον βίο αβίωτο, πότε με επιθετικότητα και πότε με σκληρή ψυχρότητα.

 

Λέων

Δεν περιμένατε εμάς για να το μάθετε: Τα λιοντάρια είναι απ’ τους μεγαλύτερους ζηλιάρηδες του ζωδιακού κύκλου. Και τίποτα απολύτως να μην έχεις κάνει, ένας Λέοντας που σέβεται τον εαυτό του θα βρει κάτι να σε κατηγορήσει. Δεν είναι ο τύπος που θα βγει εντελώς εκτός εαυτού, αλλά σίγουρα θα γίνει ειρωνικός, ψυχρός και θα σου κάνει πόλεμο νεύρων μέχρι να «σπάσεις».

 

Παρθένος

Ο Παρθένος είναι ο μεγαλύτερος οπαδός της ψυχραιμίας και της λογικής, γι’ αυτό το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα κάνει τρελά σενάρια. Θα ερμηνεύσει ό,τι βλέπει κι ό,τι ακούει. Αν κάποιο απ’ τα δεδομένα που έχει, του φανεί αλλόκοτο και διαφορετικό, δε θα διστάσει να φτάσει και μέχρι τον χωρισμό χωρίς πολλές κουβέντες.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός είναι απ’ τα ζώδια που παίρνουν το θέμα πιο προσωπικά: Αν υποψιαστεί ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο, πεισμώνει, στεναχωριέται και ψάχνει να βρει ποιο δικό του ελάττωμα οδήγησε το ταίρι του σ’ αυτήν τη συμπεριφορά. Θα πάρει το όλο ζήτημα περισσότερο σαν αφορμή για να αναζωπυρωθεί η σχέση του, παρά σαν αιτία πολέμου.

 

Σκορπιός

Κατ’ αρχάς θα θυμώσει -θα θυμώσει πολύ. Έπειτα, θα το δείξει -και θα το δείξει πολύ. Θα κάνει σκηνές ζηλοτυπίας που θα φθονούσε κι ο πιο δραματικός σκηνοθέτης, θα φτάσει στα άκρα, θα ψάξει, θα ρωτήσει, θα παρακολουθήσει, θα βάλει τις φωνές. Παθιάρης σ’ όλα του -τι τα θέλετε;

 

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι έξω καρδιά άνθρωποι, αισιόδοξοι και θετικοί. Τέτοιου είδους αρνητισμοί δεν έχουν θέση στο παραμυθένιο τους σύμπαν. Αν όμως, καταλάβει ότι κάποιος καραδοκεί για να πλησιάσει ερωτικά το ταίρι του, τότε θα μιλήσει ανοιχτά για το πόσο ενοχλημένος είναι και θα προσπαθήσει να λύσει το ζήτημα με ωριμότητα και ψυχραιμία.

 

Αιγόκερως

Είναι αξιοπρεπείς, είναι έξυπνοι, είναι άνθρωποι λογικοί και δε θέλουν να μπαίνουν σε τέτοιες «κατινίστικες» διαδικασίες -θεωρητικά. Πρακτικά, αν πιστέψουν πραγματικά ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα, τότε θα σκεφτούν πολύ σοβαρά αν το άλλο τους μισό αξίζει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη τους.

 

Υδροχόος

Όταν ζηλεύουν οι Υδροχόοι, κλείνονται στον εαυτό τους κι απομακρύνονται. Φοβούνται τον εαυτό τους, φοβούνται τις αντιδράσεις τους, φοβούνται το τι μπορεί να σημαίνει για τη σχέση τους αυτό που συμβαίνει και κλασικά, υπεραναλύουν και υπερσκέφτονται τα πάντα. Από μέσα τους.

 

Ιχθύες

Είναι ζηλιάρηδες. Πολύ ζηλιάρηδες. Ίσως γιατί είναι και οι ίδιοι επιρρεπείς στην απιστία. Αν ένας Ιχθύς αρχίσει να ζηλεύει, θα προσπαθήσει να το κρύψει χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Θ’ αρχίσει τις ερωτήσεις και τις αιφνιδιαστικές επισκέψεις στη δουλειά, σε δήθεν χαλαρό πλαίσιο. Αν αντιληφθείτε ότι έχει αρχίσει να ταλαιπωρείται από άνευ λόγου ζήλια, κάντε του τη χάρη και απαλλάξτε τον απ’ το βασανιστήριο.

 

Πηγή