Η πανσέληνος του Ιουνίου πραγματοποιείται στο μεταβλητό ζώδιο του Τοξότη και θα τονίσει την επιθυμία μας για ριζική ειλικρίνεια, ελευθερία και καθαρές κουβέντες. Αν αισθάνεστε καταβεβλημένοι από μια πληθώρα λεπτομερειών, που έχετε ακούσει και ξανακούσει, αυτή η Σελήνη θα ρίξει φως στη μεγάλη εικόνα, υπενθυμίζοντάς σας τι πραγματικά έχει σημασία. Με τόσες πολλές συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα αυτή την εποχή, μπορεί να είναι δύσκολο να ξέρετε σε τι αξίζει να δώσετε προσοχή, αλλά η επερχόμενη Πανσέληνος σηματοδοτεί μια ευκαιρία να αγκαλιάσετε την αληθινή γνώση που τόσο λαχταράτε.

 

Η διττή σημασία της Πανσελήνου της Φράουλας

Η Πανσέληνος του Ιουνίου είναι ξεχωριστή για δύο λόγους: Συνήθως ονομάζεται «Σελήνη της Φράουλας», επειδή αυτή η εποχή του χρόνου είναι ιδιαίτερα αποδοτική για τη συγκομιδή των μούρων. Είναι επίσης η τελευταία πανσέληνος της ανοιξιάτικης περιόδου, γεγονός που την καθιστά ορόσημο μεταξύ της άνοιξης και του θερινού ηλιοστασίου. Έτσι, ενώ ολοκληρώνετε τις ανοιξιάτικες δουλειές και γιορτές σας, τώρα είναι καιρός να προετοιμαστείτε για την ενέργεια του καλοκαιριού. Παρά τα θετικά της ορόσημα, υπάρχουν ορισμένα ζώδια που με την επιρροή της φτάνουν στα όριά τους. Διαβάστε παρακάτω ποια είναι αυτά.

 

Καρκίνος

Αυτό το μήνα, θα κληθείτε να βρείτε τρόπους με τους οποίους η ελευθερία σας δε θα χάνεται μέσα σε συνήθειες και ρουτίνες. Αν και δίνετε προτεραιότητα στη συνέπεια, η καθημερινότητά σας απαιτεί πολλά περιθώρια γι’ αλλαγές. Ως ζώδιο που κυβερνάται από τη σελήνη, τα συναισθήματά σας επηρεάζονται από τις φάσεις της σελήνης –και κατά τη διάρκεια αυτής της πανσελήνου, θα εξετάσετε πώς μπορείτε να αγκαλιάσετε περισσότερη ελευθερία. Αποφύγετε σπασμωδικές κινήσεις, εξετάστε τις σχέσεις σας σε βάθος κι αν χρειάστει να ξεκόψετε από κάποιους ανθρώπους για να νιώσετε καλύτερεα, κάντε το. Αναμένετε αλλαγές στον προσωπικό σας χώρο, στο σπίτι ή την οικογένεια και μην παίρνετε αλόγιστα ρίσκα, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία σας.

 

Τοξότης

Είστε οι πρωταγωνιστές αυτόν τον καιρό, καθώς η πανσέληνος φωτίζει τον πρώτο οίκο, αυτόν της αυτοέκφρασής σας. Ως κάποιος που αναζητά διαρκώς την περιπέτεια, θα κληθείτε σήμερα να αγκαλιάσετε τα πιο αυθόρμητα κομμάτια του εαυτού σας. Ενώ η εποχή των Διδύμων έριξε το απαραίτητο φως στις σχέσεις σας με τους άλλους, η Πανσέληνος αυτού του μήνα έχει να κάνει με την επικέντρωση της επιθυμίας σας για αληθινή απελευθέρωση. Οι ημέρες αφορούν εσάς και μόνο. Διαβάστε το βιβλίο που τόσο επιθυμούσατε, κάντε τη βόλτα που για καιρό αναβάλλετε, αλλά προσέξτε τον παρορμητισμό σας.

 

Αιγόκερως

Ως το παραδοσιακό ζώδιο, έχετε την τάση να παίρνετε υπολογισμένες, καλά μελετημένες αποφάσεις, αλλά η πανσέληνος αυτού του μήνα σας ενθαρρύνει να στηριχτείτε στην επιθυμία σας για ανεξαρτησία. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας απελευθερώνουν από τη ζώνη άνεσής σας. Θα έχετε την ανάγκη να βγείτε μπροστά, να δείξετε τα ταλέντα σας και θα αναζητάτε την αναγνώριση, αλλά ίσως το κάνετε με έναν πιο εγωιστικό τρόπο και μπορεί να προκαλέσετε αντιπάθειες. Η ανυπομονησία και η παρόρμηση είναι κακοί σύμβουλοι και μπορεί τελικά να σας δημιουργήσουν εμπόδια αντί να σας εκτοξεύσουν όπως θα θέλατε. Μη βιάζεστε.

 

Πηγή