joao-silas-03uajk6-w8-unsplash

Κάποιοι την θεωρούν πράξη ανήθικη, άλλοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον άτομο που έφτασε σ’ αυτή και υπάρχουν κι εκείνοι που δεν θα κρίνουν και δεν θα ασχοληθούν, παρά μόνο αν τους αφορά άμεσα. Το να μπει στη ζωή κάποιου ένα τρίτο πρόσωπο, είναι σύνηθες φαινόμενο στις μέρες μας. Ας δούμε, λοιπόν, τι θα κάνει κάθε ζώδιο αν πιάσει το ταίρι του με άλλον.

Κριός

Δεν τον αφορά, παρά μόνο αν είναι ο κερατάς. Ο Κριός δεν θα κάτσει να σχολιάσει γιατί κάποιος οδηγήθηκε σε αυτή την πράξη, γιατί δεν έχει μάθει να νοιάζεται για την ζωή τρίτων. Αν ακούσει το γεγονός, θα κάνει σαν να μην έφτασε ποτέ στ’ αφτιά, γιατί στην τελική δεν πιστεύει πως έχει κάτι να πει. Αν όμως το ταίρι του απιστήσει, τότε δεν πρόκειται να κάτσει να φωνάξει, να μαλώσει και να ξεκατινιαστεί, αποχωρεί χωρίς πολλές κουβέντες και εξαφανίζεται.

Ταύρος

Ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι γουστάρει. Ο απελευθερωμένος Ταύρος όχι μόνο δεν πρόκειται να κράξει την απιστία, αλλά πολλές φορές η στάση του σου δίνει την αίσθηση πως τον αφήνει παντελώς αδιάφορο, και ίσως και να μην το θεωρεί καν μεμπτό. Με την ερωτική ζωή του καθενός έχει αποφασίσει πως δεν πρόκειται ποτέ να ασχοληθεί και, όντας άτομο που έχει καταφέρει να διώξει τα ταμπού, θα πει πως αυτός που το κάνει ξέρει γιατί γίνεται και πρέπει να ΄ναι έτοιμος να υποστεί και τις πιθανές συνέπειές της.

Δίδυμος

Έχει υπάρξει άπιστος. Ίσως σε σένα να μην το παραδεχτεί και μπορεί να μην παινεύεται κιόλας για το εξής κατόρθωμά του. Ωστόσο, ο δεσμοφοβικός Δίδυμος που έχει μάθει να γυρνάει από κανάρα σε κανάρα, όλο και κάποια φάση της ζωής του θα είχε μπλέξει με δύο αμόρε παράλληλα, μέχρι να την βρει την άκρη του. Γι΄αυτόν δε θεωρείται απιστία, αλλά μεσοδιάστημα προσαρμογής και επιλογής. Βέβαια, ξέρουμε όλοι ότι απλώς στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιεί τις λέξεις που τον συμφέρουν.

Καρκίνος

Δεν του αρέσει ούτε να ακούει γι’ αυτή. Το θεωρεί προσβολή, υποτίμηση του ανθρώπου που έχεις δίπλα σου. Δεν θα σε δει ποτέ με καλό μάτι αν του πεις ότι έχεις απιστήσει, γιατί πιστεύει στον αληθινό έρωτα και δεν θεωρεί ότι μπορείς να μοιραστείς το κρεβάτι σου με κάποιον αν δεν σας συνδέουν τρυφερά ερωτικά αισθήματα. Είναι απ’ τα ζώδια που ποτέ δεν θα φτάσουν σε σημείο να απιστήσουν, γιατί άπαξ και τους περάσει κάτι τέτοιο απ’ το μυαλό, πρώτη τους κίνηση θα είναι να απομακρύνουν απ’ τη ζωή τους το ταίρι τους.

Λέων

Αν μάθει πως τον κεράτωσες, βρες γωνιά να κρυφτείς. Τουλάχιστον μέχρι να του περάσουν τα νεύρα, γιατί ο Λέων δεν θα αντιδράσει ήρεμα αν μάθει πως δεν τον σεβάστηκες. Είναι ικανός για ακραίες εκδηλώσεις, δεν θα το πάρει ψύχραιμα ούτε θα επιλέξει απλώς να αποχωρήσει απ’ τη ζωή σου. Θα προσπαθήσει να καταλάβει αν είσαι απλώς ένας αχάριστος ή αν κάπου έφταιξε κι ο ίδιος που οδηγήθηκες στην συγκεκριμένη πράξη.

Παρθένος

Το Παρθενάκι θα προσπαθήσει να δείξει κατανόηση. Θα σκεφτεί πως ίσως η σχέση ήταν ήδη τελειωμένη και έψαχνες διέξοδο να βγεις από αυτή. Ή ίσως ο σύντροφός σου δεν σου φερόταν καλά και έφτασες σ’ αυτή την πράξη με σκοπό να τον εκδικηθείς. Ή ακόμα και ότι ερωτεύτηκες παράφορα και δεν μπόρεσες να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και να βάλεις τη λογική πάνω απ’ την καρδιά και τις ορμές σου. Όπως και να ‘χει, θα ψάξει να σου δώσει ελαφρυντικά.

Ζυγός

Απιστία τώρα… δώστε παρακαλώ έναν ορισμό για τη λέξη. Για να είμαστε ξεκάθαροι σε τι πράγμα αναφερόμαστε. Γιατί αν δεν ξεκαθαρίσεις στον Ζυγό ακριβώς τι εννοείς εσύ με τη λέξη «απιστία», να ξέρει και σε ποια όρια παίζει με την «μισή αλήθεια» που θα πει, όλα επιδέχονται ερμηνείας και δε θα εκφέρει γνώμη. Όλα καλά και όμορφα με το ζυγάκι, καταπληκτικά θα περνάς, θα έχεις όμορφες εμπειρίες, αλλά κάνε χάρη στον εαυτό σου και κάνε την κουβέντα περί απιστίας νωρίς στη γνωριμία. Οι καλοί λογαριασμού κάνουν τους καλούς φίλους, να ξέρει και αυτός μέχρι πού μπορεί να το φτάσει και μετά ποιου σημείου δεν πιάνει να ισχυριστεί «άγνοια». Θέλει να κρατά ανοιχτούς τους ορίζοντές του, θα τα ζυγίσει όλα, και να ‘σαι (έστω και σχεδόν) σίγουρος ότι θα παίξει. Εντός πάντα των ορίων που θα του θέσεις. Και επιτρέπει και σε σένα την ίδια ελευθερία, αρκεί να μην το μάθει. Μέχρι να καταλήξει ο ίδιος ότι εσένα θέλει.

Σκορπιός

«Ποιος ρωτάει και για ποιο λόγο;» θα ρωτήσει με άγριες διαθέσεις που θα φανούν πρώτα στη ματιά και μετά στον τόνο φωνής. Δεν μπορείτε να πετάτε του Σκορπιού έτσι αβίαστα τη λέξη «απιστία» και να νομίζετε ότι απλά θα σας πει γνώμη. Πρώτα θα υποψιαστεί ότι ρωτάτε γιατί ο άνθρωπός του του την έχει κάνει. Μετά θα προσπαθήσει να θυμηθεί αν σε πέτυχε εσένα σε τίποτα ύποπτο και δεν το κατάλαβε, ίσως στο τέλος –και μετά από πολύ προσπάθεια πειθούς από μεριάς σου- να δεχθεί ότι τον ρωτάς ρητορικά. Γιατί αν είναι κάτι που βάζει στον Σκορπιό φωτιές είναι η απιστία• έστω κι αν είναι υπόνοια. Για αυτόν δεν υπάρχει, το έχει σβήσει από το λεξικό και το λεξιλόγιό του, να μην το βλέπει να μην το ξεστομίζει. Δε θα το έκανε ο ίδιο ποτέ -όσο κι αν οι φαρμακόγλωσσοι ίσως τον λένε σεξομανή- και φυσικά δε θα το δεχτεί και από τον δικό του άνθρωπο.

Τοξότης

Απ’ όλους του ζωδιακού, ο Τοξότης πρέπει να είναι και ο πιο χαλαρός στον τομέα «κάνε ό,τι τραβάει η όρεξή σου». Το ίδιο ισχύει και για τη γνώμη του για το σεξ και κατ’ επέκταση την απιστία. Βασικά, το σκέφτεται ακόμα σοβαρά• υπάρχει στ’ αλήθεια η απιστία; Γιατί για να υπάρχει, πρέπει να ανήκει κανείς σε κάποιον άλλον. Και αυτό είναι αντίθετο με τα πάγια πιστεύω του – «κανείς δεν είναι κανενός» θα σου πει, και το πιστεύει ακράδαντα. Οπότε αν γίνει από εσένα η κουτσουκέλα, δε θα το πολυσκεφτεί. Ούτε πρόκειται να χολοσκάσει. Είσαι ελεύθερος να κάνεις ό,τι θες και ο ίδιος ξανά προς τη δόξα τραβά με την επόμενη κατάκτησή του. Αν πάλι ο ίδιος διαπράττει το (ισχυριζόμενο) έγκλημα, ε, δεν έγινε δα και τίποτα. Τέτοιο κοινωνικό ον που είναι συγκρατείται από έναν και μόνο ενθουσιασμό;

Αιγόκερως

Απαπα! Και αν το μάθει ο κόσμος; Η υπόληψή του θα δεχτεί τεράστιο πλήγμα, τόσο που δε θα το αντέξει. Είτε είναι αυτός που κάνει την παρασπονδία είτε του την κάνουν, λίγη σημασία έχει. Κατά τον Αιγόκερο, αν φτάσει να απιστήσει, σημαίνει ότι έκανε λάθος επιλογή – πράγμα που δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί. Αν από την άλλη είναι αυτός που δεν περνά από την πόρτα από το κέρατο, κάπως έφτασε ο σύντροφός του να μην είναι ικανοποιημένος – πράγμα που ποτέ δεν πρόκειται ποτέ να παραδεχτεί. Οπότε, σταματάμε εδώ το θέμα, δεν το συζητάμε άλλο, ακούνε και οι δίπλα, μη νομίζουν ότι έχει γίνει κάτι τέτοιο και μας πιάσουν στο στόμα τους. Άντε και έκανε αμήν να τους πείσει ότι όλα είναι τέλεια!

Υδροχόος

Πώς το κάνε αυτό σε μένα; Έχει πληγεί ο εγωισμός του ανεπανόρθωτα. Ο Υδροχόος -που πιστεύει ότι είναι το τέλειο ταίρι- δεν μπορεί να αποδεχτεί πως ο σύντροφός του επέλεξε κάποιον άλλο αντί γι’ αυτόν. Δεν τον νοιάζει τόσο η πράξη, όσο το γιατί αυτός δεν ήταν αρκετά καλό και κάποιος άλλος ήταν καλύτερος. Θα αρχίσει στο μυαλό ένας φαύλος κύκλος σκέψεων, θα αναρωτιέται σε τι υπολείπεται, θα οδηγείται σε πράξεις πίσω απ’ τις οποίες θα κρύβεται η ανασφάλειά του και η ανάγκη του για αυτοεπιβεβαίωση.

Ιχθύς

Το Ψαράκι θα πληγωθεί. Θα βάλει τα κλάματα, θα ξεσπάσει, θα σε κατηγορήσει ότι ποτέ δεν εκτίμησες όσα σου πρόσφερε. Θα αναρωτηθεί πώς δεν είχε καταλάβει τόσο καιρό τι άνθρωπο είχε δίπλα του και θα τον πιάσει το παράπονο, επειδή επέλεξες να του φερθείς μ’ αυτόν τον άσχημο τρόπο. Μια φορά αν κάποιος σύντροφός του απιστήσει και το μάθει, φτάνει για να έχει δεύτερες σκέψεις με κάθε επόμενο σύντροφο στην ζωή του. Θα είναι πλέον επιφυλακτικός και πολύ προσεκτικός, υπό τον φόβο ότι θα πονέσει ξανά.