Ο χωρισμός, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να θεωρηθεί μια εύκολα αντιμετωπίσιμη κατάσταση. Ακόμα κι εκείνες τις περιπτώσεις που τον επιλέγουμε για να μας λυτρώσει, λιγάκι μας ταλαιπωρεί. Πόσο μάλλον όταν δε ρίχνουμε εμείς τους τίτλους τέλους, αλλά κάποιος άλλος μας βγάζει ξαφνικά (όσο ξαφνικό κι αν μπορεί να ‘ναι ένα τέλος) την κόκκινη κάρτα! Η απόρριψη πονάει, ο εγωισμός πληγώνεται κι εμείς θα θέλαμε να ‘χαμε φύγει πρώτοι, μα μας πρόλαβαν άλλοι. Πώς αντιδρούν, λοιπόν, τα ζώδια όταν τα χωρίζουν;

 

Κριός

Τόλμησες να πεις «τέλος» στον Κριό; Να θίξεις τον εγωισμό του; Να τον υποτιμήσεις; Να τον αμφισβητήσεις; Φυλάξου για να μη γίνεις μακαρίτης. Ο περήφανος του Ζωδιακού δε σηκώνει με τίποτα την απόρριψη και σ’ αυτήν αντιδρά –με τι άλλο;– με εγωισμό! Νεύρα, θυμός, ξεσπάσματα, καβγάδες, ειρωνείες, καψουροτράγουδα στο τέρμα και φυσικά προσβολές και κατηγορίες για τον αχάριστο που δε δίστασε να παρατήσει το δέκα το καλό.

 

Ταύρος

Όταν χωρίζεις έναν Ταύρο του τραβάς το χαλί απ’ τα πόδια. Χάνει την ισορροπία του και τον μπούσουλα γενικά! Προφανώς κι είναι συναισθηματικός και τον πληγώνει που σε χάνει, δεν ευθύνεται, όμως, μόνο αυτό για τη μελαγχολία του. Δεν το ‘χει με τις αλλαγές, δεν την μπορεί την αναγκαστική ανανέωση στη ζωή του. Δε θέλει να μπει πάλι στη διαδικασία αναζήτησης κι εμπιστοσύνης ενός νέου έρωτα. Πανικοβάλλεται και ψάχνει –σχεδόν με το ζόρι– τα πατήματά του.

 

Δίδυμος

Ο Δίδυμος αντιδρά σχετικά ήρεμα στην ανακοίνωση ενός χωρισμού -ακόμα κι όταν αυτός δεν είναι δική του η απόφαση. Θα στεναχωρηθεί, θα θρηνήσει, θα κλάψει, θα σκεφτεί τα λάθη του, αλλά δε θα χάσει την αυτοπεποίθησή του, ούτε θα αφήσει τη θλίψη να τον κρατήσει πίσω. Θα πάρει το χρόνο του για να ηρεμήσει κι ύστερα βγει με φίλους, θα ξενυχτήσει σε μπαρ, θα φλερτάρει, θα χορέψει και γενικά θα κάνει ό,τι μπορεί για να προχωρήσει παρακάτω. Κανείς δεν ελέγχει τη διάθεσή του.

 

Καρκίνος

Κλείνεται στο σπίτι και τον εαυτό του. Δυστυχώς, ο Καρκίνος μας είναι λίγο πιο ευαισθητούλης απ’ τους υπόλοιπους του Ζωδιακού και κάθε χωρισμός του συνοδεύεται από μια φάση κατάθλιψης. Αποφεύγει τις εξόδους με φίλους, απομονώνεται, ενίοτε αγκαλιά με χαρτομάντιλα και τροφές πλούσιες σε θερμίδες, και γίνεται μελαγχολικός. Ευτυχώς, η αρχική αυτή περίοδος περνάει γρήγορα και σε σύντομο χρονικό διάστημα ανακτά ξανά την καλή του διάθεση και τη θετική του ενέργεια.

 

Λέων

Τον χώρισες; Δε θα κάτσει να σκάσει. Ξεκινάει να φλερτάρει ξανά. Ο Λέων υποστηρίζει ακράδαντα τη ρήση «ο έρωτας με έρωτα περνάει», οπότε χωρίς να το πολυσκεφτεί αναζητά τον επόμενό του έρωτα. Δεν μπαίνει στη διαδικασία να αναλογιστεί πώς και γιατί, ούτε ασχολείται με την προηγούμενή του σχέση. Γι’ αυτόν ανήκει ήδη στο παρελθόν και συνηθίζει να κοιτάει μόνο μπροστά, οπότε κι ευελπιστεί πως το μέλλον του επιφυλάσσει κάτι πολύ καλύτερο!

 

Παρθένος

Πέφτει σε περισυλλογή. Ο Παρθένος δε θα κλάψει, ίσως και να μην ξεσπάσει με κανένα άλλο τρόπο, αλλά θα κάτσει να σκεφτεί σοβαρά. Θα αναλογιστεί τα λάθη του και θα ψάξει τι δεν πήγε καλά στη σχέση που μόλις τελείωσε. Δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν κάνει πρώτα την ανασκόπησή του, αν δεν είναι βέβαιος ότι έχει όλες τις απαντήσεις που χρειάζεται για το λόγο που τελείωσε η προηγούμενη σχέση του. Ως κλασικός Παρθένος δεν εφησυχάζει κι έχει την τάση να είναι υπεραναλυτικός.

 

Ζυγός

Συνήθως δεν πέφτει απ’ τα σύννεφα, γιατί ήταν θέμα χρόνου να πάρει την ίδια απόφαση. Πληγώνεται, αλλά δεν το δείχνει. Δεν τον αφήνει η εικόνα που έχει, που θέλει να διατηρεί για τον έξω κόσμο. Η κοινωνικότητά του αυτή, όμως, είναι που θα τον βγάλει πολύ γρήγορα απ’ τη μαυρίλα του. Θα αναζητήσει την παρέα του, άτομα με τα οποία έχει να βρεθεί καιρό, θα επιδιώξει να κάνει πράγματα που μες στη σχέση είχε αμελήσει. Είναι μιας μορφής λήθη γι’ αυτόν∙ δε σκέφτεται και δε θυμάται. Ξεχνιέται και ξεχνά.

 

Σκορπιός

Μην μπερδεύεστε. Τον Σκορπιό δεν τον χωρίζεις. Σε χωρίζει. Κι ακόμα κι αν τον χωρίσεις, πάλι δεν τον χωρίζεις. Σκορπιός-Χωρισμός: 1-0. Στο δικό του το μυαλό βέβαια είναι όλα ξεκάθαρα. Αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια του κι όσο ακόμα τον ενδιαφέρει, τον τσούζει ή του πληγώνει τον εγωισμό, θα εξακολουθεί να σε πονά κι εσένα. Ο μόνος τρόπος όντως να αποδεσμευτείς από ‘κείνον είναι να τον κάνεις να θέλει αυτός να πάρει τα βουνά για να γλυτώσει από σένα. Να πειστεί ότι είναι δική του απόφαση.

 

Τοξότης

Δεν είναι ότι δεν τον πονά ο χωρισμός, είναι απλά η φύση του τέτοια που δε θα τον αφήσει να πέσει και πολύ και σίγουρα όχι για πολύ. Του αρέσει η ανεξαρτησία του και γρήγορα το θυμάται αυτό, καθώς και τα πλεονεκτήματα του να είναι κανείς single. Ενδεχομένως να πάρει κι αυτή τη νέα κατάσταση ως πρόκληση -είτε για την καλυτέρευση του εαυτού του είτε για να βρει κάτι άλλο, πιο ταιριαστό του.

 

Αιγόκερως

Θα δυσκολευτεί πολύ να δεχθεί ένα χωρισμό (εδικά αν ήταν μακροχρόνια η σχέση) καθώς είναι χαρακτήρας υπερβολικά σταθερός. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, μήπως και φέρει πάλι την ηρεμία. Αν όμως όντως είναι οριστικό ένα τέλος, μία είναι η λύση του: Πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά. Είναι ο ορισμός του εργασιομανή και σε αυτή την ικανοποίηση που του προσφέρει θα βυθιστεί μέχρι να βρεθεί κάτι νέο που να τον συναρπάσει -κι ίσως πάρει καιρό για να συμβεί.

 

Υδροχόος

Περνάει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μπορεί με κόσμο. Ο μόνος τρόπος να μη σκέφτεται και να μην τριγυρίζουν στο μυαλό του αναμνήσεις, είναι να μην έχει το χρόνο να το κάνει. Βγαίνει με φίλους, επιδιώκει καθημερινά να έχει παρέα και να μη μένει πολλές ώρες μόνος του και γενικότερα προσπαθεί να απολαύσει τη συντροφιά άλλων ανθρώπων, υπενθυμίζοντας στον εαυτό του πως δεν υπήρχε μόνο ένα άτομο που τον έκανε να χαμογελά.

 

Ιχθύς

Σου πάει η καρδιά να του το κάνεις αυτό; Ο αυτοκαταστροφικός Ιχθύς μας θα γίνει πρωταγωνιστής αρχαίου δράματος. Θα ζήσει το χωρισμό και την απόρριψη σε όλη την υπερβολή τους. Θα κλάψει, θα χτυπηθεί, θα πιει, θα μεθύσει και φυσικά θα σε κατηγορήσει για την απονιά και την αγνωμοσύνη σου, σε φίλους και γνωστούς. Όταν, επιτέλους, συνέλθει λιγάκι θα αναλογιστεί και τις δικές του ευθύνες, μέχρι να κεραυνοβοληθεί ξανά και να τα ξεχάσει όλα.