Ο Δίας ετοιμάζεται να εξέλθει από το ζώδιο του Υδροχόου και να περάσει στο ζώδιο της παραδοσιακής διακυβέρνησής του, τους Ιχθύς, στις 14/05/2021. Βέβαια, όπως είναι μεταβλητή και ασταθής η φύση των Ιχθύων έτσι θα είναι και η πορεία του Δία σε αυτό το ζώδιο. Καταρχάς θα έρθει σε δόσεις. Η πρώτη θα είναι από τις 14/05/2021 μέχρι τις 28/07/2021. Μετά θα περάσει πάλι οπισθοδρομώντας στον Υδροχόο μέχρι τις 29/12/2021 που θα ξαναπεράσει στο ζώδιο των Ιχθύων. Αυτή τη φορά η παραμονή του θα είναι μεγαλύτερη, καθώς θα παραμείνει μέχρι τις 10/05/2022. Αφού κάνει μια δοκιμαστική πτήση στον Κριό, θα επιστρέψει ξανά για μια τελική διαδρομή στους Ιχθύς από τις 28/10/2022 μέχρι τις 20/12/2022.

 

Πώς θα μας επηρεάσει ο Δίας από τους Ιχθύς;

Ο Δίας είναι ο ευεργέτης πλανήτης της παραδοσιακής αστρολογίας και πριν ανακαλυφθεί ο Ποσειδώνας θεωρούνταν κυβερνήτης και των Ιχθύων εκτός του Τοξότη. Ο Δίας είναι ο πλανήτης της επέκτασης και σε όποιο ζώδιο κι αν βρίσκεται πάντα «επεκτείνει» τις ποιότητες του ζωδίου αυτού στη ζωή μας.

 

Συναίσθημα και συμπόνια

Το κύριο χαρακτηριστικό των Ιχθύων είναι «το συναίσθημα», η ενσυναίσθηση και το αίσθημα συμπόνιας. Με την επιρροή του Δία λοιπόν, φαίνεται ότι θα είμαστε πιο ευαίσθητοι απέναντι στους άλλους και πιο πρόθυμοι να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας στον συνάνθρωπό μας που βρίσκεται σε πιο δυσχερή θέση από μας. Αυτό από την άλλη σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε πιο ευδιάκριτα όρια, διότι πάντα όταν είμαστε πιο συναισθηματικοί κι ευάλωτοι στον πόνο του άλλου, μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να θέλουν να το εκμεταλλευτούν. Έτσι αν είστε άνθρωποι με χαλαρά όρια και μεγάλες ευαισθησίες θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί τις περιόδους που ο Δίας θα βρίσκεται στους Ιχθύς, καλλιεργώντας περισσότερο αυστηρά όρια.

 

Διαίσθηση και πίστη

Οι Ιχθύες ακόμη είναι ένα ζώδιο με ισχυρή διαίσθηση, έτσι αυτή η επιρροή θα αυξήσει τη διαίσθησή μας, θα μας ωθήσει σε πιο πνευματικές επιδιώξεις, αλλά και μεταφυσικές ή υπερβατικές αναζητήσεις. Στους Ιχθύς εκτός του τριπτύχου: σώμα, πνεύμα και ψυχή, υπάρχει και μια άλλη διάσταση πιο υπερβατική. Άλλοι το λένε πίστη σε μια ανώτερη δύναμη, άλλοι ανώτερος εαυτός, άλλοι θρησκεία. Δεν έχει σημασία ποια είναι η δική σας ανώτερη δύναμη που πιστεύετε, αυτό που έχει σημασία με τον Δία στους Ιχθύς είναι η επικοινωνία που έχετε με αυτό το στοιχείο υπερβατικότητας.

 

 

Τέχνη και δημιουργία

Οι Ιχθύες ακόμη είναι το ζώδιο των τέχνης και κυρίως της μουσικής, του χορού, της ζωγραφικής και του κινηματογράφου. Είμαι βέβαια ότι κατά την παραμονή του Δία στους Ιχθύς και ιδιαίτερα την επόμενη χρονιά το 2022 που θα συναντήσει και τον Ποσειδώνα στο ίδιο ζώδιο, θα υπάρχει τεράστια άνθιση στις τέχνες και πολύ δημιουργικό έργο. Αν λοιπόν είστε καλλιτέχνες ή κρύβετε μέσα σας έναν δημιουργό, αυτή θα είναι η ευκαιρία σας να αναδειχθείτε.

 

Εκκαθάριση κι εξέλιξη

Οι Ιχθύες ακόμη ως το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού συνδέονται με το τέλος των καταστάσεων. Έτσι μπορεί να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας κατάστασης, να γινόμαστε λίγο πιο εσωστρεφείς, να κοιτάζουμε το παρελθόν και να κάνουμε μια εκκαθάριση σε ό,τι είναι άχρηστο στη ζωή μας και δε μας εξυπηρετεί ούτε μας βοηθά να εξελιχτούμε. Αυτό μπορεί να αναφέρεται σε δικές μας κακές συνήθειες, αυτοκαταστροφικά μοτίβα συμπεριφοράς, κακές επιλογές προσωπικών ή επαγγελματικών σχέσεων και καταστάσεων. Είναι μια ιδανική στιγμή να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους και να τραβήξουμε έναν καινούριο πιο υγιή δρόμο!

 

Μυστικά κι αποκαλύψεις

Οι Ιχθύες σχετίζονται με οτιδήποτε είναι μυστικό, κρυφό. Έτσι με την παρουσία του Δία σε αυτό το ζώδιο μπορεί να ανακαλύψουμε και πράγματα που συνέβαιναν κάτω από τη μύτη μας κάποιες φορές χωρίς να τα έχουμε πάρει χαμπάρι ή χωρίς να τα έχουμε συνειδητοποιήσει. Αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι, διότι η αποκάλυψη κάποιων πληροφοριών μπορεί να μας οδηγήσει σε σοφότερες επιλογές στο παρόν και το μέλλον μας.

 

Εθισμοί και πειθαρχεία

Τέλος, οι Ιχθύες είναι το ζώδιο των «εθισμών» και εδώ χρειάζεται τεράστια προσοχή και ανάληψη ευθύνης, όπως φυσικά και πειθαρχία. Αν λοιπόν έχετε την τάση να πέφτετε με τα μούτρα σε εθισμούς, από το αλκοόλ, το κάπνισμα, τον καφέ, τα γλυκά, τα junk foods, το διαδίκτυο και οτιδήποτε μπορεί να αποτελεί εθισμό για σας, θα πρέπει να φανείτε ιδιαίτερα προσεκτικοί, διότι αυτοί οι εθισμοί μπορεί να γιγαντωθούν τις περιόδους που ο Δίας θα βρίσκεται στους Ιχθύς.

 

Πόσο διαφορετική είναι η ενέργεια του Δία στους Ιχθύες από τον Δία στον Υδροχόο;

Ο Υδροχόος και οι Ιχθύες είναι δυο εντελώς διαφορετικά ζώδια μεταξύ τους. Έτσι, φιλοξενώντας τον Δία θα εκφράσουν και με διαφορετικό τρόπο τα θετικά και τα αρνητικά του πλανήτη. Ο Δίας στον Υδροχόο έχει μεγαλύτερη εξωστρέφεια, βοηθά να είμαστε πιο κοινωνικοί, αγαπά το νέο, την ανακάλυψη, την εφεύρεση που θα κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη, τις νέες εμπειρίες, το αντισυμβατικό, την ανεξαρτησία και την ελευθερία. Εστιάζει περισσότερο στο μυαλό, στη σκέψη, στην έννοια των λέξεων. Οι Ιχθύες από την άλλη είναι ένα πιο εσωστρεφές, εσωτερικό, συναισθηματικό, ευαίσθητο ζώδιο, που εστιάζει περισσότερο στο συναίσθημα και την ψυχή. Οι Ιχθύες πάνε με το ένστικτο και τη διαίσθηση, ενώ οι Υδροχόοι πάνε με τη λογική, την πληροφορία και τους κανόνες του μυαλού. Ο Υδροχόος θα βασιστεί πιο πολύ στην εξωτερική πληροφορία, ενώ οι Ιχθύες στην εσωτερική τους φωνή.

 

Οι σημαντικές όψεις του Δία στους Ιχθύς

Η σύνοδος του Δία με τον Ποσειδώνα τον Απρίλιο του 2022 μπορεί να μας δώσει μια πρόγευση της κατάλυσης των ορίων και της ξέφρενης τάσης για διασκέδαση, σεξουαλικότητα και ταξίδια. Και η αλήθεια είναι ότι πραγματικά μετά από όλους αυτούς τους περιορισμούς των προηγούμενων χρόνων, έστω και λίγη περισσότερη χαρά, μόνο καλό θα μπορούσε να μας κάνει σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ο Δίας θα σχηματίσει θετικές όψεις μέσα στο 2022 και με τους άλλους δυο εξωκρόνιους πλανήτες, τον Ουρανό στον Ταύρο (τον Φεβρουάριο) και τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω (τον Μάιο). Αυτές οι όψεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα βοηθητικές, η πρώτη προκειμένου να κάνουμε πιο εύκολα αλλαγές και να υιοθετήσουμε ανανεωτικές προσεγγίσεις στη ζωή μας και η δεύτερη για να κάνουμε ριζικές αλλαγές και να αντιληφθούμε ο καθένας την προσωπική μας δύναμη.

 

 

Πηγή