Ο έρωτας είναι περίεργος και σίγουρα δεν έρχεται πάντα τη στιγμή που τον θέλουμε! Όλοι μετράμε στο ενεργητικό της αισθηματικής μας ζωής κάποιες στιγμές που δεν καταφέραμε να ζήσουμε έναν αμοιβαίο έρωτα, πολύ απλά γιατί δε βρήκαμε ανταπόκριση. Πώς αντιδρά όμως κάθε άνθρωπος όταν βιώνει έναν μονόπλευρο έρωτα; Ποιοι γυρίζουν γρήγορα σελίδα και πάνε παρακάτω και ποιοι επιμένουν και περιμένουν μήπως και αλλάξουν τα δεδομένα;

 

Κριός 

Ο Κριός δε θα παραδεχτεί ούτε στον ίδιο του τον εαυτό ότι δεν υπάρχει ερωτική ανταπόκριση! Δεν τα πάει καλά με την ήττα και δε θέλει να είναι χαμένος. Ο εγωισμός του είναι τόσο μεγάλος που θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να φέρει τα πράγματα στο σημείο που θέλει! Όταν λοιπόν δε «δένει» το γλυκό σε μία σχέση, ο Κριός θα λειτουργήσει σαν να μην τρέχει τίποτα, θα είναι πολυάσχολος, θα βγει και με άλλα πρόσωπα, θα συνεχίσει τη ζωή του στους δικούς του γρήγορους ρυθμούς! Ωστόσο, το «αγκαθάκι» που θα υπάρχει στην καρδιά του, θα τον κάνει σίγουρα να αναζητήσει ξανά το άτομο από το οποίο έφαγε «χυλόπιτα», γιατί θα θέλει να πάρει τη ρεβάνς του!

 

Ταύρος

Όταν ένας Ταύρος δε βρίσκει ερωτική ανταπόκριση, δεν το βάζει κάτω, αλλά φροντίζει να δει πού έφταιξε και τι δεν έκανε σωστά προκειμένου να διορθώσει την κατάσταση. Όταν φάει «χυλόπιτα» στα αισθηματικά του, θα τον πιάσουν οι ανασφάλειές του, θα προσπαθήσει να κάνει αλλαγές στην εμφάνισή του, θα αλλάξει στιλ και θα προσπαθήσει με τον τρόπο του να γοητεύσει το εκλεκτό άτομο της καρδιάς του. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ταύρος διακρίνεται για το πείσμα και την επιμονή του! Αν παρ’ όλες τις προσπάθειές του, δεν καταφέρει να βρει ανταπόκριση, έστω και αργά θα το πάρει απόφαση και θα γυρίσει σελίδα στα αισθηματικά του!

 

Δίδυμος 

Δε γίνεται να αρέσουμε σε όλους τους ανθρώπους. Αυτή ακριβώς είναι η άποψη του Δίδυμου, ο οποίος είναι τρελό παιδί χαρά γεμάτο στα αισθηματικά του! Δε μασάει από ερωτικές ήττες, δε θα απογοητευτεί αν δε βρει ερωτική ανταπόκριση από το άτομο που τον ενδιαφέρει. Άλλωστε ξέρει καλά πως αν το προσπαθήσει μπορεί να έχει ανά πάσα ώρα και στιγμή κάποιο άλλο άτομο πλάι του! Ακόμα λοιπόν και τις ερωτικές χυλόπιτες, τις βιώνει με χιούμορ και δεν κολλά αλλά ξεκινά και πάλι το φλερτ!

 

Καρκίνος

Ένας Καρκίνος θα πάρει κατάκαρδα μία ερωτική απογοήτευση, πόσο μάλλον αν τα συναισθήματά του δε βρουν ανταπόκριση. Θα τον πιάσουν οι ανασφάλειές του, θα θυμηθεί και περασμένες ερωτικές ιστορίες, από τις οποίες προδόθηκε και απογοητεύτηκε, και θα κλάψει για όλους τους πρώην συντρόφους που πέρασαν από τη ζωή του και άφησαν τα σημάδια τους. Ένας Καρκίνος, λοιπόν, βιώνει το συναισθηματικό του δράμα κάθε φορά που δε βρίσκει ερωτική ανταπόκριση και τις περισσότερες φορές παίρνει τον ρόλο το θύματος και θεωρεί ότι δεν είναι αρκετά ικανός να αγαπήσει ή να αγαπηθεί!

 

Λέων

Είναι ποτέ δυνατόν ο βασιλιάς του ζωδιακού να μη βρει ερωτική ανταπόκριση; Κι όμως γίνεται και όταν ο Λέοντας φάει «χυλόπιτα» είναι σαν να του ρίχνεις γροθιά στο στομάχι. Από τη μία δεν μπορεί να δεχτεί το γεγονός ότι τα αισθήματα δεν είναι αμοιβαία, την άλλη θλίβεται, χάνει αρκετή από τη λάμψη του, τα βάζει με όλους και με όλα και αισθάνεται μισός. Η αλήθεια είναι ότι μεγαλοποιεί λίγο τα συναισθήματά του! Σε κάθε περίπτωση όμως, επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που είναι αγύριστο κεφάλι, που δε δέχεται εύκολα την ήττα, θα επιμείνει πολύ για να αλλάξει την κατάσταση και να κάνει το άτομο που θέλει να τρέχει από πίσω του!

 

Παρθένος 

Ένας λογικός και πρακτικός άνθρωπος δεν το βάζει κάτω με μία ερωτική απογοήτευση. Έτσι λοιπόν και ο Παρθένος αντιλαμβάνεται ότι δε γίνεται πάντα να έχει ανταπόκριση από άτομο που θα βάλει ερωτικό στόχο. Τις στιγμές που στην αισθηματική του ζωή περνάει κάποια ήττα, θα σκεφτεί σοβαρά και θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν αξίζει να στεναχωρηθεί ή να επιμείνει να αλλάξει την κατάσταση! Θα κατανοήσει ότι είναι άκρως φυσιολογικό να μην έρχονται όλα ακριβώς όπως σχεδιάζουμε κι έτσι πολύ γρήγορα θα βγάλει από το μυαλό του κάθε ερωτική σκέψη που έτρεφε για το άτομο, από το οποίο δε βρήκε ανταπόκριση!

 

 

Ζυγός 

Ο αισθηματίας Ζυγός είναι γνωστό ότι έχει ταλέντο στο φλερτ και καταφέρνει πάντα με την καπατσοσύνη του να οδηγήσει τα ερωτικά του στο σημείο που θέλει. Όταν δε δέχεται ερωτική ανταπόκριση, μπλοκάρει και τις περισσότερες φορές δεν ξέρει τι να κάνει. Ωστόσο, όπως το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, έτσι και ο Ζυγός έχει πάντα στα υπόψιν του και άλλα φλερτ και ερωτικές γνωριμίες, με αποτέλεσμα να στρέφει γρήγορα το ενδιαφέρον του προς ένα νέο άτομο! Ένας Ζυγός έχει πάντα δεύτερη εναλλακτική, ακόμα και στα αισθηματικά του, γιατί πολύ απλά θέλει ο έρωτας να μονοπωλεί το ενδιαφέρον του!

 

Σκορπιός

Όταν ένας Σκορπιός βάλει ερωτικό στόχο, κανείς και τίποτα δε θα του σταθεί εμπόδιο! Όταν δε βρίσκει ερωτική ανταπόκριση, πεισμώνει ακόμα περισσότερο, φουντώνουν τα συναισθήματά του, γίνεται ακόμα πιο διεκδικητικός και προσπαθεί να βρει τον τρόπο να βγει νικητής. Θα σκαρφιστεί ένα σωρό πονηρά κόλπα για να καταφέρει να τραβήξει το ερωτικό ενδιαφέρον του ατόμου που θέλει. Θα καλλιεργήσει τη ζήλια, θα δελεάσει με κάθε τρόπο και τις περισσότερες φορές θα καταφέρει τελικά να βρει έστω και για λίγο την ερωτική ανταπόκριση που θέλει! Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι ένας Σκορπιός δε δέχεται εύκολα το «όχι»!

 

Τοξότης

Πολύ τη βρίσκει ένας Τοξότης όταν δεν του δίνονται όλα στο πιάτο. Του αρέσει να είναι ο κυνηγός που θα δώσει τη μάχη του για να κατακτήσει τον στόχο του. Όσο πιο δύσκολος είναι ένας στόχος, τόσο το καλύτερο. Έτσι, λοιπόν, όταν δε βρίσκει ερωτική ανταπόκριση, δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά το όλο θέμα, αλλάζει τακτική και προσπαθεί να κερδίσει το πρόσωπο που έχει βάλει στο μάτι. Αν όμως το άτομο που τον ενδιαφέρει του τα κάνει πολύ δύσκολα ή αναβάλει και καθυστερεί να πάρει αποφάσεις, τότε ο Τοξότης χάνει πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον του και αρχίζει να αναζητά νέο ερωτικό στόχο!

 

Αιγόκερως 

Όταν ένας Αιγόκερως θέλει κάτι πραγματικά πολύ, ξέρει πως πρέπει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια, πως πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένη τακτική και φυσικά, πως δεν πρέπει να τα παρατήσει με την πρώτη δυσκολία! Όταν λοιπόν δε βρίσκει ερωτική ανταπόκριση, δεν τα βάφει μαύρα, αλλά σκέφτεται κατά πόσο αξίζει να επιμείνει για να αλλάξει τα δεδομένα! Στην περίπτωση που η λογική του του πει ότι το άτομο που τον ενδιαφέρει είναι αξιόλογο και αξίζει να το προσπαθήσει, θα βρει τελικά την άκρη του για να μπορέσει να δεχτεί ερωτική ανταπόκριση! Σε κάθε περίπτωση, ο Αιγόκερως λειτουργεί πάντα με σχέδιο, για αυτό και καταφέρει να εκπληρώνει τις περισσότερες από τις ερωτικές του προσδοκίες.

 

Υδροχόος

Στο παιχνίδι του έρωτα είναι αναμενόμενες οι απογοητεύσεις, αλλά και οι στιγμές που δε βρίσκει ερωτική ανταπόκριση ένας Υδροχόος! Γνωρίζει πολύ καλά πως ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι που για να είναι απολαυστικό πρέπει και οι δύο «παίκτες» να έχουν το ίδιο πάθος. Στην περίπτωση που δε βρει λοιπόν ερωτική ανταπόκριση ο Υδροχόος χάνει πολύ γρήγορα το ενδιαφέρον του και αρχίζει να έχει μόνο φιλικά αισθήματα για το άτομο που κάποτε ήθελε πολύ! Δεν είναι στον χαρακτήρα του να στεναχωρηθεί, να απογοητευτεί και να μείνει στάσιμος, επειδή έφαγε μια «χυλόπιτα»!

 

Ιχθύς

Ένας Ιχθύς ζει στον δικό του φανταστικό κόσμο και όταν είναι ερωτευμένος βλέπει τα πράγματα όπως θέλει! Έτσι, λοιπόν, δεν μπορεί να αποδεχτεί το γεγονός ότι δε δέχεται ερωτική ανταπόκριση αλλά στήνει σενάρια στο μυαλό του και πιστεύει ότι ζει έναν μεγάλο έρωτα που θα έχει happy end! Το «όχι» που ακούει από το άτομο που τον ενδιαφέρει στα αφτιά του Ιχθύ ακούγεται ως «ναι» και συνεχίζει να ζει στο δικό του παραμύθι, μέχρι να βρει κάποιο άλλο άτομο που θα τον γοητεύσει! Όσο και να προσπαθήσεις να τον συνεφέρεις για να δει την πραγματικότητα, θα είναι δύσκολο!

 

Πηγή 

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!