twenty20_778f83d1-3e2d-4125-8425-28fb8a423209-1500x750

Όλοι μας έχουμε τα κουμπιά μας, αρκεί να έχεις την υπομονή και τη διάθεση να τ’ανακαλύψεις. Επειδή όμως είναι πολλά τα μυστικά κι ο χρόνος τόσο λίγος, θα πάρουμε όποια βοήθεια μας προσφέρεται πολύ ευχαρίστως! Δώδεκα ζώδια, δώδεκα κι οι τρόποι για να τα καταφέρεις και να αποκωδικοποιήσεις τα αδύναμα σημεία τους. Έτοιμοι;

 

Κριός

Με νάζια και γλύκες. Αν τον καλοπιάσεις, ο Κριός θα υποκύψει. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το συναισθηματικό εκβιασμό για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Με παιχνιδιάρικο τρόπο, χωρίς μούτρα και γκρίνιες -ακριβώς ό,τι θα έκανε κι ο ίδιος δηλαδή- πες του τι θες και ίσως και να αλλάξει γνώμη. Αν μπορείς να του κάνεις και γλυκά ματάκια εκείνη την ώρα, οι πιθανότητές να τον τουμπάρεις αυξάνονται.

 

Ταύρος

Να τον τουμπα-τι; Πιο ξεροκέφαλο ζώδιο απ’ τον Ταύρο δεν υπάρχει. Άπαξ και αποφασίσει κάτι οι πιθανότητες να του αλλάξεις γνώμη είναι 0%, άντε 1%, για να μη σε κακοκαρδίσω. Απόλυτος και δογματικός, δεν υποκύπτει σε συναισθηματικούς εκβιασμούς και ο μόνος τρόπος να πετύχεις αυτό που θες είναι να του τάξεις τον ουρανό με τ’ άστρα και να του το ζητήσεις ως χάρη. Ακόμα και τότε όμως, μπορεί πάλι να αρνηθεί.

 

Δίδυμος

Του αρέσουν οι ανατροπές κι ενίοτε τις προκαλεί κιόλας. Οπότε, εκεί που τον βλέπεις απόλυτο και σίγουρο για κάτι, ένα κλικ θέλει για να τα φέρει όλα τούμπα. Από μόνος του, λοιπόν, φέρνει τα πάνω κάτω. Για να τον τουμπάρεις ωστόσο, χρειάζεσαι πολλά κλικ. Πρέπει να προκαλέσεις ταυτόχρονα πολλά σημεία της σκέψης του. Δεν του αρκεί μια γλυκιά κουβεντούλα, ούτε νοιάζεται να του τάξεις χίλια δύο. Για να έρθει με τα νερά σου χρειάζεται υπομονή και μεθοδικότητα. Είναι παιδί της λογικής, θέλει επιχειρηματολογία και ισχυρή πειθώ.

 

Καρκίνος 

Πάρε τον αγκαλιά, κάνε του χάδια, μίλα του όμορφα, φτιάξε του το αγαπημένο του φαγητό, κάνε τον να γελάσει και δε θέλει και πολύ να σε βάλει στην καρδιά του και να τον τουμπάρεις έτσι απλά. Μαζί του χρειάζεται απλώς να έχεις κατανόηση και διπλωματία. Βέβαια, είναι σημαντικό να έχεις καλές προθέσεις αν θες να τον τουμπάρεις για κάτι. Να είναι για καλό σκοπό, για κάτι που θα ωφελήσει και τον ίδιο. Έχει ένστικτο και δεν παρασύρεται σε κάτι αν δεν αξίζει την προσοχή του. Φρόντισέ τον και σεβάσου την ελαστικότητά του, χωρίς να εκμεταλευτείς την καλοσύνη του.

 

Λέων

Η συνταγή της επιτυχίας εδώ είναι τα επιχειρήματα. Από την άλλη θέλει να έχει πάντα δίκιο. Οπότε, να τον πείσεις πως εσύ λες το σωστό αποκλείεται. Όμως, με ένα καλό ζύγισμα, θα τον κάνεις να πιστέψει πως κι οι δυο έχετε δίκιο, θα υποχωρήσει και τώρα έχεις ελπίδες να τον τουμπάρεις. Πες λίγα και καλά, αλλά πρόσεξε να μοιάζουν λογικά και άφησέ του χρόνο να τα σκεφτεί. Θα κάνει τον δύσκολο. Μην τα παρατήσεις. Περνάς στο δεύτερο μέρος του σχεδίου. Πιάσε το συναίσθημα. Όχι στα λόγια. Κάνε κάτι που στο ζητούσε πολύ καιρό. Θα τον συγκινήσεις και θα θελήσει να στο ανταποδώσει.

 

Παρθένος

Αν έχεις μπλέξει μαζί του, καλή υπομονή. Είναι ξεροκέφαλος. Αν σε νοιάζεται, όμως, έχεις ελπίδες να τον τουμπάρεις. Το μυστικό είναι ο σεβασμός. Όσο μπορείς με σοβαρότητα πες του πως σε ενδιαφέρει και σε γοητεύει ο χαρακτήρας του αλλά είναι τόσο ξεχωριστός που χρειάζεσαι χρόνο για να τον μάθεις. Πρέπει να νιώσει ότι τον υπολογίζεις, ότι μετράει η γνώμη του, αλλά κάπως έτυχε αυτήν τη φορά να μην έχει δίκιο αυτός, αλλά εσύ. Μην σου περάσει απ’ το μυαλό να του χτυπήσεις λάθη που έκανε αυτός στο παρελθόν, γιατί θα το χάσεις το παιχνίδι.

 

Ζυγός

Κατά που γέρνει η ζυγαριά; Μια από εδώ, μια από εκεί. Το θέμα σου είναι, όμως να τη γύρεις προς το μέρος σου. Πώς το κάνουμε αυτό; Έλα ντε! Είναι δίκαιος με κάθε θέμα που του παρουσιάζεται και όλα τα υπολογίζει στη συνάρτηση, είτε τον συμφέρει, είτε όχι. Οπότε δεν τίθεται θέμα να τον τουμπάρεις εσύ. Πρέπει ο ίδιος να πειστεί, να υιοθετήσει την ιδέα σου ως δική του, ώστε να καταφέρεις να τον φέρεις στα νερά σου. Και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να έχει περισσότερο «βάρος» η δική σου πλευρά της ζυγαριάς• είτε με αξία επιχειρημάτων, είτε εσύ ο ίδιος ως άνθρωπος.

 

Σκορπιός

Άπαξ και ο σκορπιός αισθανθεί, άπαξ και ξυπνήσεις μέσα του συναισθήματα για σένα, δε χρειάζεται να κοπιάσεις να τον πείσεις για τίποτα. Μια κουβέντα σου αρκεί και θα σε ακολουθήσει και στα Τάρταρα, μάλιστα τραγουδώντας. Γιατί ο Σκορπιός είναι πιστός, και για αυτόν το να υποστηρίζει εσένα και τις απόψεις σου είναι θέμα αφοσίωσης. Τι κι αν δε συμφωνεί; Δεν έχει μεγάλη σημασία. Και να μην καταφέρεις να τον τουμπάρεις τον ίδιο για να αλλάξει στάση και απόψεις, δεν πρόκειται ποτέ να σου σταθεί εμπόδιο εφόσον σ’ αγαπάει.

 

Τοξότης

Συζητήσιμος και διαλλακτικός ο Τοξότης, δυναμικός και σταθερός δε. Δε θα δυσκολευτείς καθόλου, κυρίως γιατί θα είναι από την αρχή ανοιχτός στο να το συζητήσετε. Θα βγει η άκρη εύκολα και γρήγορα και το καλό είναι ότι πιθανότατα τα θέματα που έχετε καταφέρει να λύσετε -ή να τον καταφέρεις να τα συζητήσετε- δε θα επανέλθουν. Αν όμως από την άλλη είναι κάθετος, δεν έχεις καμία ελπίδα να του αλλάξεις τη γνώμη. Θα σε ακούσει, αλλά ως εκεί.

 

Αιγόκερως

Καλή τύχη. Δεν έχει ποτέ άδικο και για τίποτα, είναι πεισματάρης και κολλημένος στην άποψή του. Ο μόνος τρόπος να τον πείσεις να σε ακούσει τουλάχιστον, είναι να του μιλάς με υπομονή, να μην υψώσεις σίγουρα τον τόνο της φωνής σου γιατί έτσι και πάτε να μαλώσετε το έχεις χάσει το παιχνίδι και θα καταλήξει να σου κρατάει και μούτρα. Σιγά-σιγά με επανάληψη του θέματος αρκετές φορές, θα καταλήξετε σε κάποιο συμβιβασμό. Θα πάρει χρόνο όμως, σε ενημερώνω.

 

Υδροχόος

Ο βασικός σου εχθρός εδώ είναι η ειρωνία του Υδροχόου, το όπλο που χρησιμοποιεί όταν αντιλαμβάνεται ότι προσπαθείς να ρίξεις τις άμυνές του. Θα σε καταλάβει αν προσπαθήσεις να τον τουμπάρεις, οπότε εδώ το δικό σου το όπλο είναι η ειλικρίνεια. Αν διανοηθεί ότι πας να του το φέρεις πλαγίως θα τον πιάσουν οι εγωισμοί του ότι πας να τον πιάσεις κορόιδο και δε θα καταφέρεις τίποτα. Αν όμως ζητήσεις τη χάρη ευθέως ή ζητήσεις να κάνει συνειδητά ένα βήμα πίσω, θα νιώσει στιγμιαία πως κερδίζει τις διαπραγματεύσεις κι απλά υποχωρεί οικειοθελώς, οπότε θα το κάνει. Ό,τι τον βολεύει τον καθένα, έτσι να σκεφτείς.

 

Ιχθύς

Αχ, εδώ θέλει επιστροφή στην παιδικότητα. Θυμάσαι τι έκανε η μάνα σου όταν ήθελε ν συμμαζέψεις το δωμάτιό σου ή να απλώσεις τα ρούχα; Ναι, καλά κατάλαβες. Εδώ η λύση είναι καλόπιασμα με ό,τι μπορείς να φανταστείς. Γλυκά, δωράκια, γλυκόλογα, χατίρια, επιστράτευσε όλα τα μέσα που θα χαροποιούσαν ένα παιδάκι και εκτόξευσέ τα όλα πάνω στον Ιχθύ. Θα κολακευτεί από την προσοχή σου και μετά θα είναι πιο εύκολο να τον πας με τα νερά σου. Τι να κάνουμε, ένα παγωτό ζήτησε ο άνθρωπος κι εσύ θα του το αρνηθείς;

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!