Είναι κάπως αδιάφορο το ταίρι απέναντί σου τώρα τελευταία και θέλεις να δείξεις ότι δεν πρέπει να νομίζει πως μαζί σου τον έχει δέσει το γάιδαρο. Και ποια είναι η κλασσικότερη μέθοδος γι’ αυτό; Μα το να προσπαθήσεις να κάνεις το σύντροφό σου να ζηλέψει! Θα τσιμπήσει όμως; Εξαρτάται από πολλά, αλλά και από το ζώδιό του, φυσικά. Ποιες είναι λοιπόν οι πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος;

Κριός

Ο Κριός είναι καλός, γλυκός κι έχει τις χάρες όλες, όχι όμως και την ανωτερότητα, αν διακρίνει πως απειλούνται κεκτημένα του (στα οποία συμπεριλαμβάνεσαι και εσύ). Αν αποφάσισες να τον κάνεις να ζηλέψει, παίζεις με τη φωτιά, που την έχει μπόλικη αυτό το ζώδιο, και με τη σωματική ακεραιότητα όχι μόνο τη δική σου αλλά και του τρίτου προσώπου που θα χρησιμοποιήσεις στο παιχνίδι σου. Μπορεί το όλο πλάνο να επιτύχει και να αναθερμάνει τα συναισθήματά του, αλλά τι να το κάνεις, αν είναι να σου φέρνει λουλούδια στο νοσοκομείο;

Ταύρος

Το να ξυπνήσεις τη ζήλια του Ταύρου είναι εξίσου εύκολο με το να αρπάξεις το αρκουδάκι από τα χέρια ενός νηπίου. Θα προκαλέσει εξίσου άμεσες και θορυβώδεις αντιδράσεις, μόνο που η προσβολή στα αισθήματα κτητικότητας ενός ενήλικα Ταύρου επιφέρει και κάποιους κινδύνους, στους οποίους ελπίζουμε ότι διατίθεσαι να εκτεθείς. Για παράδειγμα, μπορεί να χάσει για πάντα την εμπιστοσύνη του σε εσένα και να μην του βγάζεις με τίποτα από το μυαλό ότι το όλο σκηνικό ήταν φτιαχτό και έγινε για να ζηλέψει. Μπορείς να καταφύγεις λοιπόν σε άλλα μέσα για να δεις αν ενδιαφέρεται για σένα.

Δίδυμος

Όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και ο Δίδυμος δεν είναι εντελώς απρόσβλητος από το σαράκι της ζήλιας. Τουλάχιστον κάποιος από τους πολλαπλούς εαυτούς του θα ταρακουνηθεί υπό το φόβο μήπως σε χάσει. Αλλά εδώ ο τρόπος να ζηλέψει δεν είναι να παρουσιάσεις ξαφνικά κάποιον υποτιθέμενο αντίζηλο, αλλά να τον «απατήσεις» στο πνευματικό επίπεδο, εκφράζοντας το θαυμασμό σου για το χιούμορ, τις γνώσεις και την υψηλή κουλτούρα κάποιου άλλου προσώπου. Αν μάλιστα δε γνωρίζει προσωπικά το συγκεκριμένο άτομο, μπορείς να τον εκθειάσεις όσο επιθυμείς, ώστε να πετύχεις το στόχο σου.

Καρκίνος

Αν αποφάσισες να κάνεις τον Καρκίνο να ζηλέψει, πράγμα στο οποίο θα «τσιμπήσει» με μεγάλη ευκολία, προετοιμάσου να το κουβαλάς σε όλη την υπόλοιπη κοινή σας ζωή. Αν μείνει με την εντύπωση ότι κόντεψε να σε χάσει στα αλήθεια, θα γίνει αφόρητα ανασφαλής και από δω και στο εξής θα σε περνά από ανάκριση ακόμα και για το λόγο που δεν απάντησες στο τηλεφώνημά του. Αν τον πείσεις ότι όλα ήταν ένα κόλπο, όπως στις παλιές ελληνικές κωμωδίες, αφενός θα πληγωθεί που τον υποτίμησες και του έκανες τέτοια φάρσα και αφετέρου θα θυμώσει με την αφέλειά του να το χάψει.

Λέων

Ο Λέων δε σηκώνει πολλά πολλά και αν καταλάβει πως κατέφυγες σε τεχνάσματα για να τον κάνεις να ζηλέψει, περισσότερο θα εκνευριστεί παρά θα σε θέλει περισσότερο. Δεν του αρέσουν τα κόλπα και τα σκηνικά πίσω απ’ την πλάτη του, προτιμά να ξέρει όλη την αλήθεια και να μην κάνεις παιχνιδάκια για να τον κερδίσεις. Αν παρ’ όλα αυτά επιμείνεις να παίξεις το χαρτί της ζήλιας με έναν Λέοντα, κάνε το τουλάχιστον με επιδέξιο τρόπο, ώστε να μην τον εκθέσεις στο περιβάλλον σας. Ίσως τότε και να πετύχει, αν και όταν μάθει όλη την αλήθεια τα μούτρα που θα σου κρατά θα είναι η καλύτερη δυνατή αντίδραση.

Παρθένος

Ο Παρθένος συγκαταλέγεται στους κρυφοζηλιάρηδες του ζωδιακού, που σημαίνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να μη σου δείξει ότι ζήλεψε και δύσκολα θα το ομολογήσει. Θα μείνεις με την απορία μήπως τσάμπα έστησες όλο το σκηνικό και τελικά δεν κατάφερες να πετύχεις τίποτα. Πιθανόν και να σου το ανταποδώσει στα ίσα, ευκαιρίας δοθείσης, και μάλιστα με καλά οργανωμένο σχέδιο. Πάντως να ξέρεις ότι αν ο Παρθένος όντως ζηλέψει είναι ικανός να σε διεκδικήσει φτάνοντας στα άκρα. Αλλά μην το πάρεις πάνω σου, είναι περισσότερο θέμα πληγωμένου εγωισμού, παρά αγιάτρευτου έρωτα.

Ζυγός

Στο γεμάτο αρμονία σύμπαν του Ζυγού, δεν πρέπει να υφίστανται καταστάσεις, όπως οι σκηνές ζηλοτυπίας, καθώς θεωρεί πως υποβαθμίζουν το επίπεδό του. Θεωρεί περιττό να προβείς σε μια τέτοια κίνηση που μόνο σημασία δείχνει πως επιζητάς απ’ το σύντροφό σου απ’ το να του ζητήσεις ξεκάθαρα να εκφράσει τα συναισθήματά του ή να του πεις πως νιώθεις παραμελημένος. Επειδή όμως είναι αρκετά έξυπνος, ώστε να το πιάσει το υπονοούμενο, μπορει και να αρχίσει τις περιποιήσεις, τα μικροδωράκια και άλλα καλοπιάσματα, ώστε να σε κάνει να νιώσεις ασφάλεια και να σου προσφέρει αυτό που ζητάς, παραβλέποντας το μέσο.

Σκορπιός

Το να κάνεις ένα Σκορπιό να ζηλέψει είναι σαν να θέλεις να βρέξεις το νερό, να κάψεις τη φωτιά και άλλα τέτοια παράλογα. Ο Σκορπιός, όπως όλοι ξέρουμε, είναι η ζήλια προσωποποιημένη και το δύσκολο είναι να του την κοιμίσεις, όχι να την ξυπνήσεις. Το μόνο που θα κερδίσεις με μια τέτοια πρωτοβουλία είναι να διαπιστώσεις στα πόσα ντεσιμπέλ έντασης της φωνής του ραγίζουν τα τζάμια, αν οι γείτονές σας θα φωνάξουν την αστυνομία, πόσο αποτελεσματικά είναι τα δικά σου αντανακλαστικά, σε περίπτωση που χρειαστεί να τρέξεις για να σωθείς.

Τοξότης

Ο Τοξότης δυσκολεύεται να κρατήσει σε διάρκεια χρόνου το ενδιαφέρον του σε μια σχέση και χρειάζεται διαρκείς τονωτικές «ενέσεις». Αν τώρα εσύ θέλεις να συμπεριλάβεις την πρόκληση της ζήλιας του σε αυτές, το αποτέλεσμα θα είναι αμφιλεγόμενο. Γιατί μπορεί μεν ο ίδιος να τσιμπήσει στην εν λόγω πρόκληση, αλλά θα του δημιουργήσει δυσάρεστα και ανεπιθύμητα συναισθήματα. Και ως γνωστόν ένας Τοξότης δε θέλει δράματα. Από τη στιγμή που θα νιώσει άσχημα στη σχέση του, θα αποχωρήσει χωρίς δεύτερη σκέψη, αφού θα ‘ναι σίγουρος πως κάτι δεν πάει καλά.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως, στα θέματα του πάθους γενικά και της ζήλιας ειδικότερα, είναι κάπως σαν «κοιμισμένο» ηφαίστειο, που αφενός δεν βλέπεις τι κρύβει μέσα του, αφετέρου όμως μπορεί σε απρόβλεπτο χρόνο να ξυπνήσει. Στην απόπειρα να τον κάνεις να ζηλέψει, θα ανταποκριθεί κρύβοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τα συναισθήματά του, για να μην καταδεχτεί να δείξει ότι τσίμπησε. Πιθανόν να νομίσεις ότι δε βγαίνει τίποτα απ΄την όλη προσπάθεια. Θα βγει όμως και πιθανόν θα αλλάξει και τη συμπεριφορά του προς το καλύτερο. Μπορεί όμως και να βγει ένας πληγωμένος εγωισμός και τότε θα δεις την άσχημη πλευρά του εαυτό του.

Υδροχόος

Το συναίσθημα της ζήλιας δε συνάδει με την ψυχοπνευματική ανωτερότητα που θέλει να δείξει ο Υδροχόος. Θα σου το έχει πει άλλωστε, αναλύοντας την προσωπική του διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πως καθένας μέσα στη σχέση πρέπει να είναι ελεύθερος να συμπεριφερθεί όπως νιώθει. Θέλεις να φλερτάρεις με κάποιον μπροστά του; Κανένα πρόβλημα, αλλά μην ξαφνιαστείς αν τον δεις να φεύγει παρέα με το πρόσωπο που του τράβηξε την προσοχή, την ώρα που εσύ ήσουν απασχολημένος με το show σου. Αλλά ακόμα και αν τελικά ζηλέψει, θα θεωρήσει πολύ υποτιμητικό να το παραδεχτεί, όχι μόνο σε εσένα, αλλά ακόμη και στον ίδιο τον εαυτό του.

Ιχύς

Αν προσπαθήσεις να κάνεις τον Ιχθύ να ζηλέψει, μπορεί και να νομίζεις ότι όλες σου οι προσπάθειες πέφτουν στο κενό. Κάποιος και καλά σου τηλεφωνεί, απομακρύνεσαι για να μιλήσεις και μετά κρατάς μια υποτιθέμενη ένοχη σιωπή; Κάνει σαν να μη συνέβη και ούτε που σχολιάζει το γεγονός. Όταν βέβαια θα εγκαταλείψεις την προσπάθεια πεπεισμένος πια για τη ματαιότητα του εγχειρήματος, θα αρχίσει ετεροχρονισμένα να σου κάνει σκηνές και μούτρα για τα πιο άσχετα γεγονότα. Και ναι μεν θα έχεις ενισχύσει το ενδιαφέρον, αλλά μαζί και τη μουρμούρα.

Πηγή