Όλοι μας έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να σκέφτεται πώς θα ήταν ένας ιδανικός κόσμος, σύμφωνα με τη δική μας οπτική. Κάθε άνθρωπος όμως είναι ξεχωριστός, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και το ίδιο ισχύει και για τα ζώδια. Πώς θα ήταν λοιπόν ένας κόσμος φτιαγμένος από έναν Λέοντα και ποια στοιχεία του θα ήθελε να υπάρχουν στο δημιούργημά του;

Σαβάνα, ο ήλιος ανατέλλει, χιλιάδες ζώα της Αφρικανικής στέπας συρρέουν για να προσκυνήσουν τον βασιλιά τους. Προφανώς περιγράφω τη σκηνή του Circle of life, από τη βραβευμένη ταινία “Lion King”. Υπάρχουν δυο κατηγορίες Λεόντων: Η πρώτη θυμίζει Λουδοβίκο, η δεύτερη Mufasa. Το ποιος από τους δυο είναι ή δεν είναι ικανός να διοικήσει έναν κόσμο θα το κρίνετε εσείς, διαβάζοντας αναλυτικότερα πιο κάτω.

Το ζώδιο του Ήλιου, που στέκεται στο κέντρο και δίνει φως σε όλους, από τον πιο μικρό έως το πιο μεγάλο. Ο σωστός, ο δίκαιος, ο περήφανος, ο προστατευτικός, ο θαρραλέος, ο ήρωας, αυτός που πάντα λαμβάνει τον σεβασμό για τις πράξεις του, χωρίς φανφάρες ή υπερβολές. Οι Λέοντες είναι ζεστοί ως άνθρωποι και γίνονται εύκολα αγαπητοί στον περίγυρό τους. Η εγωκεντρική τάση τους βέβαια, μαζί με κάποιες δόσεις drama πολλές φορές δημιουργούν ένα cocktail που κάνει τους υπόλοιπους γύρω του να δυσανασχετούν.

 

 

Αν, λοιπόν, σκεφτούμε το πρώτο πράγμα στον κόσμο του σίγουρα θα ήταν να τον βλέπεις παντού. Σε μαρκίζες, πινακίδες, μπλουζάκια, τοίχους, γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο ένας και μοναδικός. Ένας Λέοντας θέλει πάντα την καλή ζωή, ή μάλλον την πλούσια. Είναι καλομαθημένος ασχέτως από το πού προέρχεται. Λατρεύει πάντα να τον περιποιούνται και να τον κανακεύουν, να του κάνουν κομπλιμέντα κι εκείνος να ακτινοβολεί. Άρα, στο κόσμο του όλοι θ’ ασχολούνταν μαζί του.

Αυτοί, που το ζώδιό τους κυβερνάται από τον Ήλιο, γεννιούνται για να είναι ηγέτες και κάνεις δε θα τους πει το αντίθετο. Θεωρούν τον εαυτό τους ικανό για τα πάντα, οπότε όλοι οι άλλοι σβήνονται με συνοπτικές διαδικασίες. Η φύση του επιβάλλει να διώχνει τον κάθε αντίπαλο που θεωρεί απειλή προς τη βασιλεία του. Ένας ανώριμος Λέοντας αποζητά την προσοχή με οποιοδήποτε τρόπο, συνήθως κακό, ακόμα κι αγενή. Θέλει πάση θυσία να τον προσέξεις και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό γι’ αυτό, οδηγώντας βέβαια στο αποτέλεσμα να τον αντιπαθήσεις.

Συνηθίζει να ρίχνει τους άλλους για να φανεί εκείνος. Προσβάλλει τα πάντα και τους πάντες κι όλα έχουν να κάνουν μ’ αυτόν. Η έλλειψη κατανόησης κι η απάθεια ρίχνουν στα μάτια μας ίσως ένα από τα πιο καλόκαρδα ζώδια από τα 12. Ένας ”Λουδοβίκος” όμως, δε νοιάζεται για κανέναν άλλον πέρα από τον εαυτό του, τη βίλα του, τα ακριβά του ρούχα ή το αυτοκίνητο και το status του, άρα αυτόματα γίνεται ένας μισητός, εγωπαθής άνθρωπος, που δε δίνει σημασία σε τίποτα σοβαρό πέρα από δεξιώσεις, δείπνα και μεταξωτές κορδέλες, περιτριγυρισμένος από την αυλή του που γελά με τα αστεία του, κουνά το κεφάλι κι υπακούει στις προσταγές του.

Ένας ”Mufasa’,’ από την άλλη, είναι ο σωστός ηγέτης. Σέβεται κι ακούει, είναι δίκαιος και συμπονετικός, μα μπορεί να γίνει κι αρκετά επιθετικός, αν του πειράξεις τους ανθρώπους του, να υπερασπίσει, να θυσιάσει και τη ζωή του για το καλό τους και να χριστεί ήρωας. Ο λαός του είναι η αντανάκλασή του, ο κόσμος του, εκείνος.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Πηγή