paul345

Θυμός∙ ένα ακόμα συναίσθημα. Ένα συναίσθημα που όπως –σχεδόν– όλα δε γεννάται έτσι απλά, από μόνο του, χρειάζεται κάποιο ερέθισμα, κάποια συμπεριφορά, μια λέξη, μια κίνηση, ένα βλέμμα για να τον δημιουργήσει. Ποτέ, επομένως, δεν είναι υπόθεση ενός κι ας βαραίνει μόνο εκείνον. Όλοι θυμώνουμε, ή, σωστότερα, όλους μας θυμώνουν. Άλλους, εκείνους τους οξύθυμους, πιο εύκολα κι άλλους, τους τύπους «ζεν», κάπως δυσκολότερα.

Οι 12 του Ζωδιακού πώς βιώνουν τον θυμό τους;

 

Κριός

Αν δε θύμωνε ο εγωκεντρικός και παρορμητικός Κριός, τότε ποιος; Ως ζώδιο της Φωτιάς αρπάζει εύκολα και καθόλου δεν τον νοιάζει αν με τις σπίθες οργής του τα κάνει όλα γύρω του κάρβουνο. Τσατίζεται όταν τον υποτιμούν και τον αμφισβητούν, γίνεται έξαλλος αν πάνε να του επιβληθούν. Φυσικά και τον εκφράζει τον θυμό του, αυτό όμως είναι που τον κάνει και πιο ακίνδυνο, μιας και δεν κρατάει πράγματα μέσα του, ώστε να συσσωρεύονται και να δημιουργούν μεγάλα προβλήματα.

 

Ταύρος

Ο Ταύρος μας δε φημίζεται μόνο για την επιμονή του αλλά εξίσου και για την υπομονή του. Δείχνει συχνά πολύ ελαστικός, αγνοεί εντάσεις κι αποφεύγει συγκρούσεις. Και κάπως έτσι, αυτή του η ανωτερότητα παρεξηγείται και τα όριά του καταπατώνται, και τότε, μόλις έγινες το κόκκινο πανί του. Ώριμος, λοιπόν, και με αντοχές, αρκεί να μην το παρακάνεις, γιατί τότε θα δεις μπροστά σου έναν Ταύρο εκτός ελέγχου, που δε θα αναγνωρίζεις και δε θα θες να αντιμετωπίσεις. Στην περίπτωσή του προσέχουμε για να έχουμε, γιατί η φράση «ταύρος εν υαλοπωλείω» μόνο τυχαία δεν είναι!

 

Δίδυμος

Θυμώνει και μάλιστα πολύ και συχνά, άλλοτε με εκρήξεις και φωνές κι άλλοτε, τις περισσότερες φορές, χωρίς να το εκδηλώνει. Ο Δίδυμος αν θέλει να σε βασανίσει θα επιλέξει να μη σου πει τίποτα. Θα τα κρατήσει όλα μέσα του και σιγά-σιγά θα μαζεύει μέχρι τη μεγάλη έκρηξη ή την τέλεια ειρωνική ατάκα. Δεν του αρέσουν οι καβγάδες, όσο δεν του αρέσουν κι οι κριτικές στο πρόσωπό του, γι’ αυτό όταν τον δεις να θυμώνει πραγματικά ή να φτάνει στα όριά του, δεν αποκλείονται ακραίες εκδηλώσεις.

 

Καρκίνος

Ο Καρκίνος δε θα σου θυμώσει για μικροπράγματα, για ανόητες αφορμές πιασμένος απ’ την καθημερινότητα ή την κούραση της στιγμής, εκεί ίσως κάνει μόνο νάζια. Όταν θυμώνει έχει λόγο, γι’ αυτό και θα στο κρατήσει. Θα περάσει από όλο το φάσμα των συναισθημάτων του, από ενοχές, θλίψη και κλάματα μέχρι οργή, εκνευρισμό, ίσως και δίψα για εκδίκηση. Συναισθηματικός, όπως πάντα, χρειάζεται προσοχή, φροντίδα κι αγάπη, διαφορετικά ίσως χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να τα ξαναβρείτε και να ‘στε όπως πριν.

 

Λέων

Το λιοντάρι όταν θυμώνει δεν υπολογίζει συνέπειες. Θα υπερβάλει, δε θα εννοεί κατά βάθος αυτά που λέει, αλλά τη στιγμή που βρίσκεται σε ένταση δε νοιάζεται ακόμα κι αν σε θίξει με τους χαρακτηρισμούς του. Έχει πολύ εγωισμό για να λυγίσει πρώτος κι απλώς θα φύγει, γιατί δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη. Θα ξεσπάσει στον εαυτό του, θα πάρει όλη την ευθύνη πάνω του. Θέλει τον χώρο του, θα πάρει αποστάσεις, χρειάζεται χρόνο να ηρεμήσει και μόνο όταν θα ‘ναι ο ίδιος έτοιμος θα σου ξαναμιλήσει, χωρίς όμως να θέλει συζητήσει τίποτα απ’ ό,τι έγινε.

 

Παρθένος

Αν φτάσει στο σημείο να θυμώσει ένας Παρθένος σημαίνει πως εξάντλησες όλη του την ψυχραιμία. Δε θέλει να χαλάσει την ηρεμία του, δε βρίσκει λόγο να βγει εκτός εαυτού και θα σε αντιμετωπίσει με ισχυρή επιχειρηματολογία, που δε θα μπορέσεις εύκολα ν’ αντιμετωπίσεις. Είναι γειωμένος καλά μέσα του και σέβεται τον άλλον ακόμα κι αν δεν παίρνει και την καλύτερη συμπεριφορά από εκείνον. Τα νευρά τον αποσυντονίζουν, αλλά αν θυμώσει σημαίνει πως εξοργίστηκε πραγματικά.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός το διαπραγματεύεται. Δίνει πολλές ευκαιρίες κι είναι αρκετά συζητήσιμος. Θέλει να ακούσει επιχειρήματα, να δείξεις πως ενδιαφέρεσαι να λύσεις το πρόβλημα, μα αν δε σε νοιάζει, τότε είναι που θα γίνει έξαλλος. Θα τα πει ωμά, όπως είναι, και θα υπερασπιστεί το δίκιο του, ο κόσμος να χαλάσει. Δεν τον κοντράρεις εύκολα, γιατί μπορεί να μη μασάει τα λόγια του, αλλά ό,τι είναι να πει στο λέει με το γάντι. Θα κάνει χαμό, αλλά δε θα σου κρατήσει κακία. Ξεπερνάει εύκολα, αλλά δεν ξεχνάει ποτέ.

 

Σκορπιός

Πάρε πρωτοβουλία από μόνος σου κι εξαφανίσου πριν σε εξαφανίσει ο ίδιος! Ο Σκορπιός θυμώνει και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Θα φτάσει στα άκρα. Απ’ τη μία θα φωνάξει και θα βρίσει κι απ’ την άλλη θα κάνει λες και δεν τρέχει τίποτα. Το βλέμμα του, όμως, θα τα λέει όλα. Αν καταφέρεις, βέβαια, να το συναντήσεις ξανά, αφού θα σε αγνοεί επιδεικτικά. Δεν ξεμπερδεύεις εύκολα μαζί του, σίγουρα θα βρει τρόπους να εκδικηθεί. Κρατάει άμυνες, μα κι αν απ’ την εκδίκησή του γλυτώσεις, δε γλυτώνεις απ’ τα ειρωνικά του σχόλια.

 

Τοξότης

«Μία σου και μία μου». Λιτά και περιεκτικά. Ο Τοξότης θα θυμώσει και θα θυμώσεις κι εσύ που θύμωσε. Στα νεύρα του πάνω δεν αντιλαμβάνεται ακριβώς τι λέει και τι κάνει, αλλά σημασία έχει που με κάποιο τρόπο ενοχλήθηκε και θα σε ενοχλήσει κι εκείνος με τη σειρά του. Θα αναστατώσει όλον τον κόσμο, θα αποσυντονιστεί εντελώς και θα βρίσκεται σε υπερένταση, που δε θα του περνάει για ώρες, μέρες ή και για χρόνια. Άπαξ και θυμώσει με ένα γεγονός δεν το ξεχνάει ποτέ κι αν το θυμηθεί, μετά από χρόνια, θα τον εξοργίσει πάλι, λες και το ζει ξανά!

 

Αιγόκερως

Γιατί να θυμώσει; Πού θα τον εξυπηρετήσει αυτό; Ο Αιγόκερως δε σπαταλάει την ουσία του για εντάσεις. Είναι πολύ συγκροτημένος κι υπολογίζει με ακρίβεια τις κινήσεις του. Φυσικά και θυμώνει, όμως, κυρίως επειδή θα του χαλάσεις τα σχέδια και το πρόγραμμα. Όταν τσαντιστεί δε θα το καταλάβεις με την πρώτη, πρέπει να τον ξέρεις καλά για να ψυχανεμιστείς τον εκνευρισμό του. Παρ’ όλα αυτά μπορεί να ‘ναι προσεγμένος στα λόγια του, όμως ένα έγκυρο σημάδι θυμού του είναι οι απότομες κινήσεις κι οι εκφράσεις στο πρόσωπό του, χωρίς φυσικά να επιτεθεί άγαρμπα λεκτικά.

 

Υδροχόος

Θυμώνει με τα όλα του. Δεν έχει πρόβλημα να τα πει όπως είναι και να δείξει την ενόχλησή του κανονικότατα. Ουσιαστικά, δεν τα βάζει μαζί σου, τα βάζει με το άδικο. Δεν μπορεί την αδικία κι ούτε πρόκειται να την ανεχτεί. Θα κάτσεις να τον ακούσεις θες-δε θες, αλλά να ξέρεις πως σκυλί που γαβγίζει δε δαγκώνει. Καλύτερα είναι που τα λέει παρά να τα κρατούσε μέσα του! Είναι αληθινός κι αυτό πρέπει να εκτιμηθεί. Μετά θα ηρεμήσει και θα είναι όλα όπως πρώτα.

 

Ιχθύς

Προσοχή κίνδυνος. Θαλάσσια ρεύματα αλλάζουν κατεύθυνση απρόσμενα και προκαλούν ανεξέλεγκτη θολούρα των υδάτων. Είναι γιατί μόλις ένα μικρό ψαράκι θύμωσε. Τον Ιχθύ δε θα τον τρελάνεις, θα σε τρελάνει ο ίδιος πρώτα. Θα το πάει από εδώ, θα το φέρει από εκεί, θα κρατηθεί -πιο πολύ γιατί ξεχνιέται κι εύκολα. Θα θυμώσει, αλλά μετά από πέντε λεπτά θα ‘χει ξεχάσει την αφορμή που τον θύμωσε και θα βρίσκεται σε αφασία. Μετά από μισή ώρα, όμως, θα σκεφτεί και πάλι το περιστατικό και τότε θα θυμηθεί να ξεσπάσει. Βρίσκεται σε εγρήγορση πάντα με τα συναισθήματά του κι έχει εναλλαγές απρόβλεπτες απ’ τον θυμό στο κέφι.

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!