Υπάρχουν φορές που το να διατηρεί ένας ενήλικας στοιχεία παιδιού θεωρείται ένδειξη ανωριμότητας, όμως οφείλουμε να εκτιμάμε τα πολύτιμα χαρίσματα της παιδικότητας, όπως ο αυθορμητισμός, η ειλικρίνεια, η δημιουργική φαντασία, η ικανότητα να μην κολλάμε στο παρελθόν, η τάση να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο με περιέργεια και ενδιαφέρον. Συνειδητοποιούμε ότι ακόμα κι όταν μεγαλώνουμε η παιδικότητα μπορεί να κάνει τη ζωή λίγο πιο όμορφη και δημιουργική. Ευτυχώς, όλοι κρύβουμε ένα παιδί μέσα μας. Άλλος το έχει βαθιά κρυμμένο κι άλλος το εκδηλώνει κάθε στιγμή. Εσύ, πόσο παιδί είσαι;

 

Κριός

Οι Κριοί δε μεγαλώνουν ποτέ. Αν ανήκεις σ’ αυτό το ζώδιο, θα το παραδεχτείς κι εσύ. Όποια κι αν είναι η ηλικία που γράφει η αστυνομική ταυτότητα, δεν παύεις να είσαι ένα παιδάκι, έτοιμο για την πιο ριψοκίνδυνη σκανταλιά. Κατά πάσα πιθανότητα, οι γονείς σου θυμούνται ακόμα με φρίκη τις φορές που σε έτρεχαν στο νοσοκομείο για ράμματα. Ακόμα και στην ενήλικη ζωή, οι φίλοι και οι σύντροφοί σου, έχουν να διηγούνται τις τρέλες σου. Δεν είναι βέβαια μόνο αυτό που σε κάνει να θυμίζεις παιδί. Είναι και η αξιολάτρευτη αθωότητά σου που σε κάνει να εμπιστεύεσαι τους πάντες. Ακόμα κι αν σε νιώσεις ριγμένος, θυμώνεις για λίγο και τραβάς μπροστά να συνεχίσεις τις αταξίες σου.

 

Ταύρος

Αν είσαι Ταύρος, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, τίποτα δε σε ενοχλεί περισσότερο από το να σου παίρνουν τα παιχνίδια. Σε ό,τι αφορά όσα θεωρείς δικά σου, συμπεριφέρεσαι ακριβώς όπως το μικρό παιδάκι που δε θέλει να παίζουν τα άλλα πιτσιρίκια με τα αυτοκινητάκια και τις κούκλες του. Τα κρατάς σαν θησαυρό, τα προσέχεις και τα προστατεύεις. «Δικοί σου» είναι οι άνθρωποι που αγαπάς και από εκεί προκύπτει η φανερή ή συγκαλυμμένη ζηλοτυπία σου. Όπως «δική σου» είναι και η καρδιά σου που το περιεχόμενό της τα κρατάς καλά κρυμμένο μέχρι να βρεθούν τα πρόσωπα που θα θεωρήσεις άξια να μοιραστείς τον έρωτα, τη φιλία ή την εκτίμησή σου.

 

Δίδυμος

Οι Δίδυμοι είναι τα πιο υπερκινητικά «μεγάλα παιδιά» του ζωδιακού. Φυσικά, αν είσαι ένας από αυτούς, σου φαίνεται απόλυτα φυσιολογικό να μην μπορείς να μείνεις για πολύ χρόνο προσηλωμένος σε μια ασχολία, σε ένα θέμα συζήτησης ή σε μια σχέση. Κατά τη γνώμη σου, εσύ είσαι μια χαρά, απλώς οι άλλοι είναι ενοχλητικά αργοκίνητοι και συχνά βαρετοί -ακριβώς όπως ένα παιδί βλέπει τους μεγάλους. Για να αποκτήσει η μεταξύ σας σχέση λίγη ζωντάνια και να τους τραβήξεις την προσοχή, αρχίζεις τις ατέλειωτες διηγήσεις από αληθινά και φανταστικά γεγονότα. Στο τέλος δε θυμάσαι ούτε εσύ πού σταματά η πραγματικότητα και πού αρχίζει η υπερβολή, πράγμα που κάνουν συχνά και τα πιτσιρίκια.

 

Καρκίνος 

Το πιο «παιδικό» χαρακτηριστικό του Καρκίνου είναι η ευαισθησία του. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, πιθανόν να είσαι το μικρούλι που πληγώνεται με το παραμικρό και παρηγορείται στην αγκαλιά των δικών του ή των φίλων του. Τον ρόλο του γονιού μπορεί να παίζει βέβαια και το ταίρι σου. Σαν παιδάκι, χαμογελάς πριν ακόμα στεγνώσουν τα δάκρυά σου, γιατί σε έχει καθησυχάσει το κανάκεμα. Ασχέτως αν την επόμενη στιγμή θα βρεις κάτι άλλο να στενοχωρηθείς. Μπορεί να παριστάνεις ότι στενοχωρήθηκες και απλώς να χαϊδεύεσαι για να κερδίσεις την προσοχή, ένα παιδικό κόλπο που εφαρμόζεις τέλεια.

 

Λέων

Αν είσαι Λιοντάρι στο ζώδιο, το πιθανότερο να έχεις διατηρήσει την παιδική βεβαιότητα ότι είσαι πάντα και παντού πρώτος. Στον δικό σου κόσμο, οι εκστρατείες τελειώνουν με έναν ρωμαϊκό θρίαμβο, τον δικό σου. Είσαι όμως αρκετά μεγαλόψυχος, ώστε να δίνεις το χέρι στον πεσμένο αντίπαλό να σηκωθεί. Άλλωστε, η εκδικητικότητα είναι χαρακτηριστικό που αν αναπτυχθεί, αυτό συμβαίνει μεγαλώνοντας. Εσύ το εκδηλώνεις μόνο όταν έχουν πειράξει το ευαίσθητο σημείο σου, την περηφάνια σου. Εξάλλου κι ένα παιδί δεν μπορεί να συμπεριφερθεί  σκληρά όταν έχει πληγωθεί και δε θέλει να το δείξει;

 

Παρθένος

Οι Παρθένοι ήθελαν και θέλουν να είναι τα καλά παιδιά. Να δέχονται την επιδοκιμασία γονέων, δασκάλων και αργότερα συντρόφων, φίλων και γνωστών. Αν είσαι κι εσύ εκπρόσωπος αυτού του ζωδίου, πιθανόν να έχεις διατηρήσει την αίσθηση της ικανοποίησης που σου έδινε η επιβράβευση. Σου άρεσε να κάνεις πράγματα που ευχαριστούσαν τους άλλους σε στιγμές που ήξερες πως τους βοηθούσες κι αυτό εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερή σου χαρά. Έτσι, καταφέρνεις κάτι που γίνεται μόνο στα παραμύθια: να είναι ευχαριστημένοι όλοι οι άλλοι κι εσύ μαζί. Παρ’ όλο που δεν εγκαταλείπεις τον ρεαλισμό σου, προσπαθείς όλες οι καταστάσεις να καταλήγουν στο «ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα».

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

Ζυγός 

Ο Ζυγός δεν εγκαταλείπει το ιδανικό της ομορφιάς που του μετέδωσαν τα παραμύθια των παιδικών του χρόνων. Ένα ιδανικό που ο ίδιος ζωγράφισε με τη φαντασία του, στη συνέχεια κρέμασε τη ζωγραφιά και προσπαθεί να το αντιγράψει στην πραγματικότητα. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, θα περιμένεις τον Γαλάζιο Πρίγκιπα ή τη Ροζ Πριγκίπισσα να ερωτευτείτε και να ζήσετε ευτυχισμένοι στο πανέμορφο κρυστάλλινο παλάτι σας. Ή τέλος πάντων θα περιμένεις να συμβεί κάτι που να πλησιάζει όσο περισσότερο γίνεται το συγκεκριμένο σενάριο.  Όταν σε διαψεύδει ή σε απειλεί η πραγματικότητα, την κλείνεις απ’ έξω, φτιάχνοντας το δικό σου κάστρο από ποίηση, μουσική και τέχνη.

 

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί από παιδιά συνήθως μοιάζουν να ξέρουν όλες τις απαντήσεις, προκαλώντας θαυμασμό, δέος και ενίοτε ανατριχίλα στους μεγάλους. Είτε είχαν πάντα επαφή με μια μυστική πηγή σοφίας είτε την απέκτησαν αργότερα, το γεγονός είναι ένα: ξέρουν πολλά ή τουλάχιστον περισσότερα από τους υπόλοιπους. Αν ανήκεις στο ζώδιο αυτό, σίγουρα θα έχεις διατηρήσει τη φυσική αχόρταγη περιέργεια του παιδιού. Για να μην πούμε ότι θα την έχεις εξελίξει και βελτιώσει κιόλας. Μαζί θα έχεις αναπτύξει και την παρατηρητικότητα, την εγρήγορση και το καταπληκτικό μνημονικό. Το άλλο παιδικό χαρακτηριστικό που πιθανόν να έχεις κρατήσει είναι η ελευθερία της έκφρασης. Θα συμπεριφερθείς ή θα μιλήσεις όπως αισθάνεσαι, αδιαφορώντας για το αν θα δυσαρεστήσεις κάποιον.

 

Τοξότης

Αν είσαι Τοξότης, σίγουρα θα μπορούσαν να σε λένε και Πίτερ Παν, το αγόρι που δε μεγάλωνε ποτέ και είχε το χάρισμα να πετάει. Εσύ, πετάς με τα φτερά της αγάπης για την περιπέτεια και με την ακλόνητη σιγουριά πως όλα πηγαίνουν καλά στη ζωή σου. Αντιμετωπίζεις τη ζωή και τους ανθρώπους με αθωότητα και εμπιστοσύνη. Κι αν δε σου τα ανταποδώσουν, το πρόβλημα είναι μόνο δικό τους. Σχεδόν δε σε αφορά. Σαν τα παιδιά που μόλις τελειώσουν με το ένα παιχνίδι, αρχίζουν αμέσως να καταστρώνουν το επόμενο σχέδιο, έτσι κι εσύ εμπνέεσαι αμέσως μια καινούρια περιπέτεια και θα ριχτείς σε αυτή χωρίς να πάρεις ανάσα.

 

Αιγόκερως

Αν ανήκεις στο ζώδιο του Αιγόκερου, εκείνο που έχεις κρατήσει από την παιδικότητά σου είναι η επιμονή να προχωράς, να επιδιώκεις κάθε φορά να τα καταφέρνεις όλο και καλύτερα. Είσαι σαν τα μικρούλια που προσπαθούν να περπατήσουν, χωρίς να πτοούνται από τις τούμπες που τρώνε μέχρι να τα καταφέρουν ή να επικοινωνήσουν μέχρι που τα μπερδεμένα λογάκια τους θα γίνουν κανονικές λέξεις. Τα μικρά παιδιά δεν πτοούνται από τα εμπόδια, οι ανασφάλειες δημιουργούνται αργότερα. Εσύ, από μεριάς σου, παρ’ όλο που μεγαλώνοντας μπορεί να έχεις αποκτήσει δικά σου κρατήματα, διατηρείς αυτό το θαυμαστό παιδικό πείσμα που σε οδηγεί στον στόχο σου.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος, όσο και να μεγαλώσει, δε θα πάψει να είναι το πιτσιρίκι με το φρέσκο και δημιουργικό μυαλό. Πώς θαυμάζουμε τα παιδάκια για την ευκολία στη μάθηση και το μνημονικό τους; Ε, ακριβώς έτσι. Αν ανήκεις στο ζώδιο του Υδροχόου, έχεις διατηρήσει το προνόμιο να σκέφτεσαι με ταχύτητα φωτός και να κάνεις τις πιο απίστευτες νοητικές συλλήψεις. Οι άλλοι προσπαθούν λαχανιασμένοι και καταϊδρωμένοι να ακολουθήσουν τους συλλογισμούς σου. Επιπλέον, ακριβώς όπως τα παιδιά πιστεύουν ότι ο κόσμος πρέπει να προσαρμόζεται στις επιθυμίες τους και όχι το αντίθετο, δε σταματάς ποτέ την προσπάθεια να φέρνεις τα πράγματα στα μέτρα των δικών σου ιδανικών.

 

Ιχθύς

Ακριβώς όπως ένα παιδί, ο Ιχθύς πατάει με το ένα πόδι στην πραγματικότητα και με το άλλο στο βασίλειο της φαντασίας. Για να μην πούμε ότι βασικά βρίσκεται στο δεύτερο απ’ όπου ξεμυτίζει αραιά και πού. Αν ανήκεις κι εσύ σε αυτό το ζώδιο, θα έχεις διατηρήσει το μαγικό χάρισμα να στήνεις στο μυαλό σου μαγικούς κόσμους, όπου όλα είναι όπως θέλεις. Μπορεί να είσαι από τους σπάνιους ανθρώπους που έχουν δυνατότητα, όχι μόνο να κάνουν όνειρα, αλλά να μένουν πιστοί μέχρι τέλους σε αυτά. Ακόμα κι όταν όλοι υποστηρίζουν ότι κάτι είναι αδύνατον, εσύ απλώς τους αγνοείς.

 

Πηγή