Οι σχέσεις περίπλοκες κι οι άνθρωποι ακόμα περισσότερο. Έχουμε τα καλά μας αλλά και τα κακά μας, που και τα δυο επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους άλλους, αλλά όχι πάντα ισάξια. Έχει σημασία τι υπερτερεί, τι χτυπάει περισσότερο στο μάτι των άλλων. Βέβαια έχουμε κι εμείς μερίδιο ευθύνης για το τι ποσοστό των αδυναμιών ή δυνάμεών μας αποκαλύπτουμε στους άλλους. Πολλές φορές χρειάζεται μια δύσκολη κατάσταση βοηθάει στο να μας ταρακουνήσει για να ανακαλύψουμε μια διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων. Άλλωστε, τα πάντα γύρω μας αλλάζουν και εξελίσσονται. Αντίστοιχα και μέσα μας πρέπει να γίνονται αλλαγές. Η προσαρμοστικότητα είναι νόμος της φύσης, κανόνας της ζωής. 

 

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί είναι τα ζώδια της εξέλιξης. Εξελίσσονται με το να αναπτύξουν την προσωπικότητα και τις δυνατότητές τους. Ωστόσο, έχουν μέσα τους ανείπωτες δυνάμεις και χαρίσματα που δεν καταφέρνουν πάντα να τα εκδηλώσουν και να τα αξιοποιήσουν. Το πρόβλημα τους είναι πως δεν μπορούν οι ίδιοι να αντιληφθούν τις δυνατότητές τους και αυτό είναι κάτι που τους πάει πίσω, γιατί είναι και σημάδι έλλειψης αυτοπεποίθησης. Κατανοώντας τη φύση τους, θα έρθει κι η γνώση για του δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για να κρατήσουν μια σχέση. Αυτός ο δρόμος δεν θα είναι πάντα της πράξης, αλλά περισσότερο μια διαφορετική προσέγγιση στη ζωή, μια νοητική στάση που θα υιοθετήσει απέναντι στον εαυτό του και στους άλλους. Εάν καταφέρουν να συλλάβουν τις νοητικές δυνάμεις και να ελέγξουν τις σκέψεις τους, τότε η σχέση θα κυλήσει σαν νερό, γιατί θα αποκτήσουν αυτοέλεγχο κι αυτοπειθαρχία για να επιλέξουν τους ανθρώπους που έχουν δίπλα τους σωστά και να μην οδηγούνται σε συχνά σε εντάσεις και καβγάδες.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Οι Ταύροι από την άλλη, είναι εκείνοι που ενώ γνωρίζουν καλά τις δυνατότητές τους, δεν μπορούν να τις παραδεχτούν και τις αμφισβητούν συνεχώς και σε μια σχέση αυτό είναι καταστρεπτικό. Αυτό που κατέχουν είναι σίγουρα αυτογνωσία και πολύ καλή αντίληψη του τι συμβαίνει γύρω τους είτε αφορά τους ίδιους άμεσα είτε όχι. Εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους νόμους της φύσης για την καθημερινότητά τους, οπότε γι’ αυτούς μια έλλειψη στη σχέση συνδέεται άμεσα με την πλευρά τους που δεν έχει συνδεθεί με το φυσικό τους περιβάλλον. Υστερούν λιγάκι στην ικανότητα να κρίνεις γιατί συχνά θολώνονται από το συναίσθημα. Κι αν η ζωή τους ή η σχέση τους είναι γεμάτοι περιορισμούς τότε χωρίς να το θέλουν, αντιδράνε χωρίς έλεγχο.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ένα από τα σημαντικότερα ατού του Διδύμου είναι εξυπνάδα και η γρηγοράδα του. Αποφασίζει στη στιγμή αλλά εξαιτίας της έμφυτης διττότητάς του, συχνά αλλάζει γνώμη προτού το ολοκληρώσει κάτι. Θέλει συνέχεια να κάνει αλλαγές, οπότε η μονιμότητα σε μια σχέση τον κουράζει συχνά. Ο Δίδυμος δεν επιτρέπει οι άλλοι να πάρουν τα ηνία και να κατευθύνουν τη ζωή του. Θέλει να αποφασίζει μόνος του και να καθορίζει ο ίδιος τη ζωή του. Ξέρει τις αδυναμίες του αλλά δεν μπορεί και να τις διαχειριστεί. Χρειάζεται το χώρο και το χρόνο του, γιατί ξέρει πως επηρεάζεται εύκολα. Βέβαια το γεγονός πως του έρχονται χίλιες ιδέες στο λεπτό κάθε στιγμή, είναι και δύναμή του, καθώς είναι ιδιαίτερα ευφυής και ευέλικτος. Τους αρέσει να διαβάζουν και να εξελίσσουν τον εαυτό τους και σε μια σχέση γίνονται αρκετά ρομαντικοί, καθώς είναι λάτρεις της λογοτεχνίας και της καλλιέργειας του πνεύματος.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Καρκίνος αντιστέκεται στην αλλαγή πάση θυσία, μέχρι να αναγκαστεί λόγω των συνθηκών να υποκύψει. Δεν του αρέσουν οι αλλαγές επάνω του ή στο περιβάλλον του, οπότε οι αλλαγές στη σχέση τον τρομάζουν. Είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής, της σωματικής άσκησης και ανάπαυσης, οπότε αν αυτά εκλείψουν από τη ζωή μέσα στη σχέση τότε δυσφορεί και μαζεύει πράγματα κάτω από το χαλί. Δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός, οπότε κι αυτό επηρεάζει σημαντικά τις σχέσεις του. Είναι όμως πολύ τρυφερός κι αγαπησιάρης. Γενικά τείνει να είναι αρκετά απαισιόδοξος και να μην προσπαθεί αρκετά βλέποντας ότι τα πράγματα είναι σκούρα. Του αρέσει να εξετάζει νέες ιδέες και προοπτικές και να μαθαίνει καινούρια πράγματα, αλλά όχι να τα εφαρμόζει στη ζωή του.

 

ΛΕΩΝ

Το ζώδιο αυτό έχει μια τάση να επαναστατεί απέναντι στη μονοτονία. Συναισθηματικά μπορεί να αισθάνεται ένα κενό, οπότε θα κάνει τα πάντα για να το καλύψει για να αισθάνεται ολοκληρωμένος, ακόμα κι αν αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη σχέση του. Έχει μεγάλη σοφία μέσα από τη μελέτη του εαυτού του, αλλά δεν την χρησιμοποιεί πάντα προς ώφελός του. Έχει τρομερή συναίσθηση του τρόπου που λειτουργεί το μυαλό σου, αλλά και ο κόσμος ολόκληρος και δεν μπορείς να του κρυφτείς εύκολα ή να του αποκρύψεις πληροφορίες. Τείνει να δένεται χειροπόδαρα από τις προσωπικές του προσκολλήσεις, τις επιθυμίες και τη δυσαρέσκειά σου και αυτό δημιουργεί πολύ συχνά προβλήματα και σκαμπανεβάσματα στη σχέση του, καθώς τον καθιστά επιπόλαιο. Έχει επίσης πολλά ενδιαφέροντα και για το λόγο αυτό δυσκολεύεται πολύ να προσηλωθεί μόνο σε ένα, κι αυτό ισχύει και για τις σχέσεις του.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Παρθένος θέλει πράγματα χειροπιαστά. Θέλει να δει ό,τι του λες, αλλιώς δεν πιστεύει λέξη. Δεν μπορεί να δείξει εύκολα εμπιστοσύνη στους άλλους και αυτό ταλαιπωρεί και τον ίδιο αλλά και τη σχέση του. Αν μπορούσε να είχε πίστη στους άλλους, θα μπορούσε να χτίσει τις σχέσεις του πιο εύκολα και γρήγορα, αλλά χρειάζεται πολύ χρόνο και σκέψη. Θέλει αποδείξεις κι όχι λόγια και δεν θα πάρει ποτέ ρίσκα που μπορεί να τον δυσαρεστήσουν στη συνέχεια. Του είναι δύσκολο να μην κρίνει με βάση αυτό που του λένε η λογική και οι αισθήσεις του. Είναι ικανοποιημένοι με το να αφήσουν τη φύση να πάρει τον δρόμο της κι εκείνη κάνει αυτό ακριβώς. Αν ο Παρθένος θελήσει να κάνει εποικοδομητικές αλλαγές στη ζωή του, θα πρέπει να ξεκινήσει με ορισμένες περιστάσεις που βρίσκονται ήδη κάτω από τον δικό του έλεγχο, ιδίως όσον αφορά τις νοητικές του διεργασίες. Θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι ο νους του έχει μεγάλη δύναμη και επιρροή στη ζωή του.

 

ΖΥΓΟΣ

Ο Ζυγός ζει για να περιορίζει τον εαυτό του, να σκέφτεται και να ξανασκέφτεται από την αρχή. Έχει επίγνωση της κατάστασης αλλά κι εκείνος δεν μπορεί να αντισταθεί στη φύση του. Ο Ζυγός, είναι ικανός να αναπτύξει έναν πιο εξελιγμένο εαυτό με την ανωτερότητα και την ανιδιοτέλειά σου. Σε κάποια απροσδόκητη στιγμή, θα είναι πάντα εκεί για τη σχέση του κι αυτό είναι προς τιμήν του. Τα διανοητικά του χαρίσματα κάνουν αυτή την υπόθεση ευκολότερη. Με την εξυπνάδα και την ικανότητά του μπορεί να εκφράζεται εύκολα και είναι καλός με το μπλα μπλα. Επιστρατεύσει την αποφασιστικότητά του για να βελτιώσει τη νοοτροπία και τη στάση σου, απέναντί του και εσύ δεν μπορείς να του αντισταθείς. Έχει κι αυτός τα δικά του εγωιστικά και ανώριμα φερσίματα αλλά τα διαχειρίζεται.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Σκορπιός ακούει για ανανέωση και τρέχει προς τα πάνω της με τα χίλια. Οι εκπρόσωποι του ζωδίου ξέρουν από ένστικτο τι πρόκειται να γίνει. Κατανοούν την ανθρώπινη φύση και ξέρουν τα πάντα για εσένα πριν εσύ τους τα πεις. Είναι πάντα εκεί για τους άλλους και στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και των δυνατοτήτων τους. Ενστικτωδώς γνωρίζουν πότε κάποιος κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Συχνά μπορεί να φαίνεται στους άλλους υπερβολικά επικριτικός και φιλοκατήγορος κι επίσης απαισιόδοξος. Έχουν την ικανότητα να ανανεώνουν τον εαυτό τους οδεύοντας προς μια πιο εκλεπτυσμένη και εξελιγμένη εκδοχή του και ζούνε σύμφωνα με το υψηλότερο δυναμικό τους. Συμβολικά μιλώντας, αντί να μείνεις στον σκορπιό, την αρχική μορφή του ζωδίου σου, να αποκτήσεις τα φτερά του φοίνικα, επιλέγοντας να προχωρήσεις στην πιο εξελιγμένη πνευματικά φάση του εαυτού σου.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Συνήθως οι πρόσχαροι και πληθωρικοί άνθρωποι δύσκολα βρίσκουν χρόνο να αναλογιστούν αν χρειάζεται να αλλάξουν κάτι στον εαυτό τους. Ιδίως οι Τοξότες. Η ζωή έχει βέβαια τον τρόπο της να μας οδηγεί εκεί, οπότε ακόμα και για σένα ίσως οι συνθήκες να απαιτήσουν μια αυτοεξέταση, ώστε να παρατηρήσεις πώς τα πήγες με το πέρασμα του χρόνου και πού κατέληξαν οι προηγούμενες προσπάθειες που έκανες στη ζωή σου. Πιθανόν η υπερβολική ανεμελιά δεν τους άφησε να σκεφτούν σοβαρά ποιοι είναι και πού πανε, κάτι που πραγματικά τους χρειαζεται. Αναλαμβάνουν πάντα το «έργο» του να ανανεώσουν τη σχέση και τον τρόπο που σκέφτεσαι, ώστε να κερδίσουν προβάδισμα στη ζωή σου, αποβάλλοντας τις φθαρμένες ιδέες και αποκτώντας καινούργιες.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Ένα ζώδιο της Γης, όπως ο Αιγόκερως, δεν πείθεται εύκολα για τα πλεονεκτήματα μιας αλλαγής. Έχεις\ την τάση να ακολουθεί στα τυφλά τον ίδιο δρόμο, μέχρις ότου κάποιο δυσάρεστο συμβάν τον αναγκάσει να αναγνωρίσει την ανάγκη για αλλαγή και να ξεβολευτεί από τους καθιερωμένους τρόπους σκέψης και δράσης. Άλλωστε είναι ανθρώπινη ανάγκη κατά καιρούς να κάνουμε μια «γενική καθαριότητα» σε αυτό το σπίτι που είναι το μυαλό και το σώμα μας. Κι αν αυτό το ζευγάρι, νου και σώματος, λειτουργεί τέλεια και ακτινοβολεί υγεία, είμαστε ουσιαστικά ευτυχισμένοι. Η μεταμόρφωση για τον Αιγόκερω έγκειται στο να αναπτύξει την αγάπη μέσα στην καρδιά του. Λένε πως πρέπει να αγαπάμε ακόμα κι εκείνους που μας μισούν. Έστω κι αν δεν σε αναγκάζει να λατρέψεις τις ατέλειές του, επιδιώκει να σου δείξει τα καλά σημεία του ώστε να αγαπήσεις την πιο βαθιά και αληθινή τους φύση. Όταν οι άνθρωποι μας μεταχειρίζονται άσχημα, δεν μπορούμε να τους αγαπήσουμε παρά μόνο αν δούμε μέσα τους κάτι από τη θεϊκή ουσία, που ούτως ή άλλως υπάρχει εκεί. Όταν διακρίνουμε αυτόν τον πραγματικό εαυτό τους, που πολεμά να φανεί, αναπτύσσουμε τη συμπόνια και ανοίγουμε την καρδιά τους απέναντί τους.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι εκπρόσωποι του ζωδίου αυτού ενδιαφέρονται για ό,τι έχει να κάνει με την αναβάθμιση του ανθρώπινου είδους και την καλυτέρευση της ζωής του, οπότε τα θέματα της αυτοβελτίωσης και της εσωτερικής ανανέωσης είναι από τις αγαπημένες «τροφές» για τη σκέψη τους. Κι ακόμα περισσότερο αν μπορούν να τεστάρουν τις φιλοσοφικές τους αναζητήσεις με γνώμονα το τι μπορεί να ταιριάξει στους ίδιους. Παρόλα αυτά, αν είσαι Υδροχόος, δεν πιστεύεις άκριτα οτιδήποτε διαβάσεις. Πριν να το δεχτείς, θα το περάσεις από το κόσκινο του ρεαλισμού σου. Θα το ερευνήσεις, θα το ελέγξεις, θα εξετάσεις κατά πόσον έχει λογική βάση και κυρίως πρακτική εφαρμογή στη ζωή. Και μετά από όλα αυτά, αφού θα του έχεις δώσει το πιστοποιητικό της εγκυρότητας, τότε και μόνον τότε θα το υιοθετήσεις. Οι Υδροχόοι πιστεύουν ότι η διαδικασία του να ελέγχεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, φέρνει το καλό και στη δική σου ζωή, αλλά και στων άλλων.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς έχουν μέσα τους τη δύναμη να ζήσουν όμορφα μέχρι τα γεράματα. Αν συγκαταλέγεσαι σε αυτούς, περισσότερο απ’ όλα τα ζώδια βρίσκεσαι σε επαφή με τον υποσυνείδητο νου σου και είσαι ικανός να αντλείς από τα απεριόριστα αποθέματά του, που σου χαρίζουν επιπλέον δύναμη και μακροζωία. Έχεις τη δύναμη να ανανεώνεις το σώμα σου και να διατηρήσεις μια νεανική εμφάνιση σε μεγάλη ηλικία. Οι Ιχθείς τείνουν προς τη δημιουργική πλευρά της ζυγαριάς και εκμεταλλεύονται απόλυτα τα χαρίσματά τους και τις υποκειμενικές συνθήκες. Η αληθινή ικανότητά τους έγκειται στο να  έρχονται σε επαφή με την εσωτερική σου ενέργεια και στη συνέχεια να σε βοηθούν να τη διοχετεύεις εξωτερικά. Στρώνονται στη δουλειά, για να εκφράσουν αυτή τη σοφία στην καθημερινή τους ζωή και να τη μεταβιβάσουν στους άλλους.