Ανήμερα των Ευρωεκλογών, έρχεται με μια πιεστική και περιοριστική αστρολογική όψη, η οποία και μας επιβάλει να λειτουργήσουμε με γνώμονα τη λογική και να οριοθετήσουμε τον εαυτό μας, αλλά και τις καταστάσεις γύρω μας.

Ο Ήλιος κινείται στο ζώδιο των Διδύμων, σχηματίζοντας τη δυσμενή όψη τετραγώνου με τον Κρόνο από τους Ιχθείς (19η), η επιρροή αυτής της αστρολογικής όψης είναι αισθητή για Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου καθώς και για όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 6η μοίρα των παραπάνω ζωδίων.

 

Πώς μας επηρεάζει το τετράγωνο Ήλιου – Κρόνου;

-Νιώθουμε χαμηλά επίπεδα ενέργειας, έντονη κούραση από τα προβλήματα και τις πιέσεις που έχουμε δεχθεί
-Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε αυθόρμητα, άνετα απεναντίας η αυτοσυγκράτηση έχει την τιμητική της.
-Υπάρχουν μπλοκαρίσματα, εμπόδια, δύσκολες συνθήκες που μας πιέζουν αυτό τον καιρό να οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε μία δύσκολη κατάσταση!
-Κυριαρχεί η διάθεση για μοναχικότητα και απομόνωση.
-Λειτουργούμε βάση της λογικής, κάνουμε ξεκαθαρίσματα, οριοθετούμε καταστάσεις, ακολουθούμε το «πρέπει»!

 

ΚΡΙΟΣ

Εσείς αυτή την περίοδο ασχολείστε με ζητήματα καθημερινότητας, καθώς και με τα αδέλφια σας, αγαπημένα πρόσωπα ή με άτομα με τα οποία έχετε καθημερινές συναλλαγές.

Μπορεί να νιώσετε απογοητευμένοι από κάποιους που σας «εγκατέλειψαν» και δεν σας πρόσφεραν τη βοήθεια που περιμένατε ή στάθηκαν εμπόδιο στην πραγματοποίηση των επιθυμιών σας ή ακόμα και με κάποιους οι οποίοι λειτουργούσαν εναντίον σας παρασκηνιακά.

Έχετε την ανάγκη να εκδηλώσετε τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τα σχέδιά σας στους άλλους, προκειμένου να ξεκαθαρίσετε τυχόν αμφιβολίες ή παρανοήσεις σε ζητήματα ή υποθέσεις που εκκρεμούν έτσι, ώστε να αποβάλετε οτιδήποτε σας εμποδίζει να εξελιχθείτε, να κλείσετε «κύκλους» και να προχωρήσετε στην υλοποίηση όσων επιδιώκετε.

Είναι σημαντικό αυτή την περίοδο να αξιολογήσετε τις πράξεις και τις επιλογές σας, κατά πόσο σας βοήθησαν να φτάσετε σε αυτό που επιθυμείτε. Να μείνετε παρατηρητές στα γεγονότα και στις απόψεις των άλλων και να μην παρασυρθείτε από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Να διδαχθείτε από τις εμπειρίες σας, να εξετάσετε με προσοχή τα δεδομένα και να αναθεωρήσετε ή να επανεξετάσετε αποφάσεις σας στα θέματα που σας απασχολούν και να ξεκινήσετε σε νέες βάσεις.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε αυτό τον καιρό να προχωρήσετε σε κάποιο συμβόλαιο ή γραπτή συμφωνία. Προσοχή σε ασθένειες.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Εσείς αυτή την περίοδο στρέφετε το ενδιαφέρον σας σε οικονομικά, επιχειρηματικά σχέδια ή τυχόν συνεργασίες και οικονομικές συμφωνίες, προκειμένου να αυξήσετε τα εισοδήματά σας έτσι, ώστε να νιώσετε ασφαλείς μέσω της οικονομικής σας αυτάρκειας.

Αυτή η ανάγκη υλικής ικανοποίησης έχει ως αποτέλεσμα να γίνετε απαιτητικοί και σκληροί με τον εαυτό σας, αμελώντας έτσι άλλες σημαντικές ανάγκες σας ή απέναντι στους άλλους, απαιτώντας κάποιες φορές, περισσότερα από αυτά που μπορούν να σας προσφέρουν ή αντίστοιχα από αυτά που μπορείτε να προσφέρετε εσείς.

Αυτό θα έχει επίδραση και στις συνεργασίες σας ή σε συλλογικές δραστηριότητες που είστε ενταγμένοι (σύλλογοι, σωματεία, πολιτικές οργανώσεις). Ίσως μάλιστα για κάποιους έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, προκειμένου να κριθείτε για την αξιοπιστία και την υπευθυνότητα σας και να αξιολογηθείτε ως ικανός ή ακατάλληλος. ‘Η από την άλλη να συνειδητοποιήσετε πως αυτή η σύμπραξη, η αλληλεπίδραση, δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες και τους στόχους σας.

Επίσης, αυτή την περίοδο έχετε την ανάγκη να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις σας με άτομα του φιλικού περιβάλλοντος. Ίσως να γίνετε πιο απαιτητικοί ή να νιώσετε πως κάποιοι φίλοι θέλουν να σας βάλουν τρικλοποδιά με κάποιο τρόπο.

Πρέπει να αναλογιστείτε αν αυτά που επιθυμείτε, οι φιλοδοξίες και οι στόχοι σας, σας προσφέρουν εκτός από υλική και συναισθηματική πληρότητα έτσι, ώστε να νιώθετε ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας και κατ’ επέκταση στις σχέσεις και τις συνεργασίες σας να υπάρχει ισορροπία.

Προσοχή θα χρειαστεί και ο οικονομικός προϋπολογισμός, για να αποφύγετε κάποια περιττά έξοδα.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ

Εσείς αυτό τον καιρό δίνετε βαρύτητα στην προσωπική σας ζωή. Ασχολείστε με ζητήματα που αφορούν τις συναισθηματικές σας σχέσεις, τις δραστηριότητές σας, τους προσωπικούς σας στόχους και φιλοδοξίες, καθώς και την εμφάνισή σας, το σώμα σας και τη γενικότερη υγεία σας.

Θέλετε να ασχοληθείτε με θέματα που αφορούν την επαγγελματική σας εξέλιξη, την πρόοδο σας, την κοινωνική σας εικόνα και πώς αυτή αξιολογείται από το περιβάλλον.

Ανεβάζετε τον πήχη, θέτοντας υψηλότερους στόχους, διότι έχετε την ανάγκη να διακριθείτε για το έργο σας και να ξεχωρίσετε. Βέβαια, αυτό συνεπάγεται και περισσότερες ευθύνες και υπευθυνότητα. Σημαντικό εδώ είναι να μην υπερεκτιμήσετε τις δυνατότητές σας και λειτουργήσετε εγωκεντρικά, γιατί αυτό ίσως δυσκολέψει τις σχέσεις με τους άλλους, προκληθούν αντιδράσεις και ιδιαίτερα με άτομα που σε ένα βαθμό έχουν εξουσία στη ζωή σας.

Είναι η στιγμή να αποτιμήστε και να αποζημιωθείτε για τους κόπους σας και σύμφωνα με όσα πράξατε μέχρι τώρα. Είναι σημαντικό να λειτουργήσετε με πλήρη λογική και αυτογνωσία. Να συνειδητοποιήσετε πού κινηθήκατε με λάθος τρόπο, να αλλάξετε τακτική, αν είναι απαραίτητο, για να εξελιχθείτε και σίγουρα θα ανταμειφθείτε.

Επίσης, ίσως κάποιοι επωμιστείτε την φροντίδα ενός γονέα, αυτή την περίοδο. Προσοχή θα χρειαστούν νομικά θέματα.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αυτή η όψη έρχεται να πυροδοτήσει το υποσυνείδητό σας, αφού βγαίνουν στη επιφάνεια κρυμμένες επιθυμίες, φοβίες, ενοχές που σας ταλαιπωρούν ή και γεγονότα της παιδικής ηλικίας που σας επηρέασαν αρνητικά.

Κάποιοι ίσως εκδηλώσετε ανησυχία για κάποια ασθένεια ή ακόμα ότι άτομα προσπαθούν να σας βλάψουν ή να σας εξαπατήσουν.

Το μυαλό σας βρίσκεται σε σύγχυση, καθώς δεν μπορείτε συνειδητά να καταλάβετε γιατί συμβαίνει αυτό, νιώθετε άγχος και ως αποτέλεσμα, θα είναι δύσκολο να έχετε τον έλεγχο των πράξεων και των αντιδράσεών σας απέναντι στους άλλους. Επίσης μπορεί να λειτουργήσετε εγωιστικά και σκληρά απέναντι σε αυτούς που θεωρείτε πως σας αδίκησαν στο παρελθόν.

Δυσκολίες ίσως παρουσιαστούν επίσης σε σπουδές ή νομικά θέματα που έχουν σχέση με το εξωτερικό ή ακόμα στην πραγματοποίηση ενός σχεδίου, για ένα ταξίδι στο εξωτερικό.

Πριν φτάσετε σε αυτο-σαμποτάζ, καλό θα ήταν να σκεφτείτε πως όλα, καλά η κακά, γίνονται για κάποιο λόγο. Και για εσάς είναι η ώρα της φασίνας! Ανοίξτε ντουλάπες και συρτάρια και ξεσκαρτάρετε οτιδήποτε ελαττωματικό, ανώφελο, μη λειτουργικό. Είναι καιρός να ξεκαθαρίσετε με τα δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος, τα οποία σας «τσιγκλάνε» ακόμα. Μη φοβηθείτε να αντικρύσετε τις επιθυμίες σας, τα λάθη σας και τα πάθη σας, καθώς και τις δικές σας ευθύνες για κάποια αποτελέσματα.

Ανατρέξετε σε παραδείγματα ημερών που καταφέρατε πράγματα και ήσασταν ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας. Να δεχθείτε πως όλοι έχουμε αδυναμίες, όλοι κάνουμε λάθη και συμφιλιωθείτε με τον εαυτό σας, δείξτε του εμπιστοσύνη. Οργανωθείτε, βάλετε ρεαλιστικές βάσεις στους στόχους σας και σίγουρα θα έρθουν καλύτερες μέρες.

 

ΛΕΩΝ

Οι σχέσεις με φίλους και ομάδες που ανήκετε θα δοκιμαστούν και θα κριθούν. Βέβαια, αυτό συμβαίνει, γιατί έχετε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να προσδιορίσετε ποιοι είναι αυτοί που σας εκτιμούν, σας αγαπούν, σας στηρίζουν σε κάθε προσπάθειά σας, έχετε κοινά ενδιαφέροντα, κοινή πορεία πλεύσης. Αντίθετα με ποιους δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία και σύγκλιση απόψεων και στόχων.

Θα πρέπει να επανεξετάσετε αντικειμενικά, και χωρίς να τραγικοποιείτε τα γεγονότα, πόσο σας βοηθούν να εξελιχθείτε οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις με φίλους και συνεργάτες και τι προσφέρετε εσείς αντίστοιχα και αν χρειάζεται να κόψετε δεσμούς.

Από την άλλη, αυτή την περίοδο ίσως προκύψει μία πιθανή μείωση ή καθυστέρηση εσόδων που εξαρτώνται από τρίτους. Ίσως μία αποζημίωση που περιμένατε να καθυστερήσει, ένα δάνειο να μην εγκριθεί, κάποια φορολογική εκκρεμότητα ή ο σύντροφός σας να μην μπορεί να συμβάλει οικονομικά αυτή την περίοδο στις κοινές σας υποχρεώσεις ή ακόμα και κάποια έσοδα από ακίνητα να καθυστερήσουν και αυτό θα σας προβληματίσει. Ίσως για κάποιους να επηρεάσει και την σεξουαλική σας επιθυμία.

Επίσης, θα χρειαστεί να αναθεωρήσετε τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών σας και το πόσο εξαρτάστε και πώς διαπραγματεύεστε με τα οικονομικά των άλλων.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αυτή ή όψη έρχεται να φέρει δυσκολίες τόσο σε οικογενειακό όσο και σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Διχάζεστε ανάμεσα στην ανάγκη σας για προσωπική ικανοποίηση και κοινωνική προβολή, μέσα από την επίτευξη στόχων και τις απαιτήσεις των άλλων από εσάς.

Οι υποχρεώσεις που προκύπτουν μέσα από μία σημαντική εργασία που έχετε αναλάβει, σας αγχώνει και σας προβληματίζει ειδικά, αν διακυβεύεται η επαγγελματική σας εξέλιξη. Καθώς και η συνεργασία με συναδέλφους ή εργοδότες δυσχεραίνει, γιατί δεν υπάρχει αμοιβαία βοήθεια και υποστήριξη και παράλληλα οι απαιτήσεις των άλλων από εσάς αυξάνονται.

Κάποιες προστριβές που μπορεί να προκύψουν μέσα στο γάμο ή με τον σύντροφό σας θα ταρακουνήσουν τη σχέση σας. Επίσης κάποια προβλήματα σε συνεργασίες ή συμφωνίες που δυσλειτουργούν, θα σας κάνουν να συνειδητοποιήσετε, πως οι δικές σας υποχωρήσεις και μόνο, απέναντι στις απαιτήσεις των άλλων, είναι υπεύθυνες για τα προβλήματα αυτά.

Κάποια ηλικιωμένα άτομα μέσα στην οικογένεια ίσως χρειαστούν τη βοήθειά σας. Επίσης κάποιες νομικές υποθέσεις ή επιχειρηματικά σχέδια σας να μην προχωρήσουν.

Αυτό που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να επαναξιολογήσετε τις δυνατότητές σας όσο και τις αδυναμίες σας. Να δείτε ρεαλιστικά την εικόνα της τωρινής κατάστασης της ζωής σας και να εξετάσετε αν το αλισβερίσι σας με τους άλλους είχε το αποτέλεσμα που επιθυμούσατε.

Μην διστάσετε να αλλάξετε ή να διαλύσετε ό,τι είναι σαθρό και άκαρπο, έστω και αν η κριτική που θα δεχθείτε από τους άλλους είναι άδικη ή σκληρή.

Σίγουρα δεν είναι μία εύκολη διαδικασία, αλλά είναι το πρώτο βήμα, για να κρατήσετε ό,τι αξίζει και να προχωρήσετε μπροστά.

 

ΖΥΓΟΣ

Νιώθετε την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα. Οι υποχρεώσεις σας είναι μεγάλες και συνεχώς αυξάνονται και αυτό λειτουργεί ως βαρίδι, που σας εξαντλεί σωματικά και επηρεάζει αρνητικά τη διάθεσή σας και την ψυχολογική σας κατάσταση.

Είστε αρκετά πιεσμένοι αυτόν τον καιρό. Νιώθετε πως, παρόλο τη σκληρή δουλειά που έχετε κάνει, δεν υπάρχει αντίστοιχη αναγνώριση. Αυτό σας απογοητεύει και μειώνει την απόδοσή σας, αφού φτάνετε να λειτουργείτε μηχανικά χωρίς να μπορείτε να αξιολογήσετε σωστά τις ενέργειές σας και να οργανώσετε το χρόνο σας, ώστε να ολοκληρώσετε τις εργασίες σας.

Κάποιοι από εσάς ίσως ασχολείστε και με την απόκτηση ενός πτυχίου ανώτατης εκπαίδευσης ή κάποιο μεταπτυχιακό σχετικά με την τέχνη, την πολιτική ή την θρησκεία και οι απαιτήσεις να είναι μεγάλες. Τέλος μπορεί κάποιοι να αποφασίσετε να αποχωρίσετε από μία δουλειά η οποία σας εξαντλεί και δεν σας ικανοποιεί

Σημαντικό είναι αυτή την εποχή να δώσετε χώρο και χρόνο στον εαυτό σας. Μια βόλτα στη θάλασσα, ένα ραντεβού για μασάζ ή λίγη άσκηση θα σας βοηθούσε να χαλαρώσετε.

Μην αμελήστε επίσης κάποιες εξετάσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν. Ίσως παρουσιαστούν ενοχλήσεις σε δόντια, οστά ή δερματοπάθειες.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Έχετε την ανάγκη αυτό τον καιρό να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματά σας έτσι, ώστε να κατανοήσετε πόσο σας βοηθούν να αξιολογείτε τις καταστάσεις, αν τα διαχειρίζεστε σωστά, και πως ανταποκρίνεστε σε κάθε περίπτωση.

Εξετάζετε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε και επιθυμείτε. Τι είναι ωφέλιμο και σημαντικό για εσάς, αν οι ανάγκες σας καλύπτονται, αν οι καταστάσεις που βιώνετε σας ωφελούν και αν οι σημαντικοί άνθρωποι στη ζωή σας σας κάνουν να νιώθετε ασφάλεια, σας βοηθούν και νοιάζονται για εσάς.

Επίσης ζητάτε να αναθεωρήσετε σε συναισθηματικές σχέσεις, να σκεφτείτε αν αξίζουν, αν σας ικανοποιούν, αν το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο και αν χρειάζεται να γίνουν κάποιες αλλαγές, προκειμένου να ισορροπήσουν. Μην διστάσετε να «κλείσετε την πόρτα» σε ότι δεν σας ικανοποιεί και σας προκαλεί δυσάρεστα συναισθήματα. Κάποιοι από εσάς ίσως τελικά αποφασίσετε να φύγετε από μία σχέση που έχει καταρρεύσει.

Για τους γονείς ίσως σημαίνει και ανάληψη μεγαλύτερων ευθυνών, λόγω υποχρεώσεων που θα προκύψουν σχετικά με τα παιδιά σας.

Επίσης ίσως προκύψουν οικονομικά θέματα που εξαρτώνται από τρίτους, όπως κληρονομιές, διατροφές, συντάξεις ή ακόμα και κάποια φορολογική εκκρεμότητα. Θα πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το κέρδος που μπορεί να αποφέρουν, πριν τα διεκδικήσετε. Καλό θα ήταν να αποφύγετε οικονομικά ρίσκα αυτή την περίοδο.

Όσοι ασχολείστε με τις τέχνες, ένας καλός προγραμματισμός των εργασιών σας θα βοηθούσε σε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αυτή η όψη έρχεται να ενεργοποιήσει τον τομέα των διαπροσωπικών σχέσεων (οικογενειακές, κοινωνικούς δεσμούς, συνεργασίες). Με ξεκάθαρη ματιά τώρα, εξετάζετε αντικειμενικά την ποιότητα των ανθρώπων με τους οποίους συνδέεστε, και αν υπάρχει αμοιβαιότητα σε συναισθήματα, προσφορά, δεσμεύσεις και υποχρεώσεις.

Παράλληλα σας δίνεται η δυνατότητα για κοινωνικές επαφές – το έχετε ανάγκη άλλωστε αυτόν τον καιρό – και συζητήσεις, μέσα από τις οποίες ίσως πάρετε πληροφορίες και συμβουλές για ένα δικό σας ζήτημα. Βέβαια, η γνώμη ενός ειδικού θα βοηθούσε να εκτιμήσετε σωστά τα θέματα που σας απασχολούν αυτή την περίοδο.

Από την άλλη θα σας απασχολήσουν θέματα οικογενειακά, σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, τα οποία ίσως εκκρεμούσαν και είναι αναγκαίο να επιλυθούν. Αυτό μπορεί να είναι: το να μπουν κάποια όρια σε μια σχέση, θέματα οικογενειακής περιουσίας, επισκευή κάποια ζημιάς, αλλαγή επαγγελματικού χώρου.

Ίσως κάποιοι να αναλάβετε την φροντίδα κάποιου μέλους της οικογένειά σας. Επίσης, μπορεί να προκύψουν κάποια θέματα νομικά ή μια δικαστική υπόθεση.

Καλό θα ήταν, αν σε συζητήσεις που θα γίνουν αυτή την περίοδο υπάρξει αντιπαράθεση, να είστε περισσότερο διαλλακτικοί και να λάβετε υπόψη σας και την αντίθετη γνώμη, να εξετάσετε αν υπάρχουν ή όχι μονόπλευρα υπέρ σε μία σχέση ή συνεργασία και αν ένας αμοιβαίος συμβιβασμός θα τις βοηθούσε να ευδοκιμήσουν.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε επιφορτισμένοι με αρκετές δουλειές και υποχρεώσεις στην εργασία σας. Προσπαθείτε να κάνετε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να ρυθμίσετε συνολικά και να ολοκληρώσετε υποθέσεις που μπορεί να είναι πολύπλοκες και απαιτητικές. Είστε υποχρεωμένοι λόγω των συνθηκών να λειτουργήσετε με βάση τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων.

Επίσης, κάποιοι θέλετε να αναθεωρήσετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε την καθημερινότητά σας, και τις υποχρεώσεις σας, καθώς και τον τρόπο που συναλλάσσεστε καθημερινά με τους άλλους έτσι, ώστε μέσα από αλλαγές να γίνει πιο λειτουργική.

Είναι μία περίοδος κόπωσης που σας βρίσκει αποδυναμωμένους ψυχικά και σωματικά και έχετε την ανάγκη να απομονωθείτε, για να βάλετε σε τάξη τις σκέψεις και τα θέλω σας. Οι σχέσεις με αδέλφια, γείτονες και άτομα του περίγυρού σας δυσχεραίνουν, κι αυτό, γιατί η ανεκτικότητά σας απέναντι σε κάποιες συμπεριφορές και απαιτήσεις τους, είναι περιορισμένη αυτή την περίοδο. Ακόμα και οι τακτικές καθημερινές μετακινήσεις σας σάς φαίνονται βουνό.

Παράλληλα, επιθυμείτε να ασχοληθείτε με την υγεία και την ευεξία σας και αυτό σας ωθεί να κάνετε κάποιο ιατρικό έλεγχο, να ασχοληθείτε με ένα πρόγραμμα εκγύμνασης, καθώς και να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο, προκειμένου να αυξήσετε την ενέργεια και την αποδοτικότητά σας.

Είναι σημαντικό να πάρετε το χρόνο σας, προκειμένου να βρείτε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, και ίσως μία ανασυγκρότηση στον τρόπο που διαχειρίζεστε τις εργασίες σας, προκειμένου η καθημερινότητα να γίνει πιο διαχειρίσιμη.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η διάθεσή σας αυτόν τον καιρό είναι ανεβασμένη και θέλετε να ξεφύγετε για λίγο από τις υποχρεώσεις σας, να συναναστραφείτε κόσμο, να διασκεδάσετε, να φλερτάρετε και να ασχοληθείτε με ό,τι σας προσφέρει χαρά και απόλαυση.

Επίσης κάποιοι από εσάς ίσως ασχοληθείτε με ένα χόμπι ή αξιοποιήσετε κάποια δεξιότητά σας. Για όσους ανήκουν στο χώρο της τέχνης θα δουν μία αύξηση της δημιουργικότητας και της αποδοτικότητάς τους Αν είστε γονιός, θα έρθετε πιο κοντά στα παιδιά σας, για να τα βοηθήσετε και να τα ενισχύσετε να βελτιώσουν κάποιες ικανότητές τους.

Βέβαια, από την άλλη καλείστε να επαναξιολογήσετε τις αξίες που είναι σημαντικές για εσάς υλικές και πνευματικές. Ίσως και κάποιο οικονομικό θέμα που προέκυψε πρόσφατα να σας προβληματίσει, για τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα υλικά αγαθά σας, αλλά και πόση σιγουριά σας προσφέρουν οι δικοί σας άνθρωποι.

Για πολλούς από εσάς θα είναι μία δύσκολη περίοδος στα οικονομικά και θα πρέπει να είστε πολλοί προσεκτικοί στο τρόπο διαχείρισης τους, γιατί μπορεί να οδηγηθείτε σε απώλειες από λάθος χειρισμούς. Αποφύγετε αγοραπωλησίες, επενδύσεις στο χρηματιστήριο αξιών, μισθώσεις, τυχερά , παιχνίδια και τζόγο, γιατί κάνει «τζίζ».

Θα αναγκαστείτε αφενός να υιοθετήσετε ένα καλύτερο τρόπο διαχείρισης των οικονομικών σας και αφετέρου να αναγνωρίσετε πως, πέρα από την υλική ασφάλεια, είναι σημαντικό να νιώσουμε πληρότητα και αυτοεκτίμηση.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Το ενδιαφέρον σας αυτό τον καιρό είναι στραμμένο στο σπίτι σας ή στον επαγγελματικό σας χώρο, δρομολογώντας κάποιες εργασίες ή αλλαγές που είναι αναγκαίο να γίνουν, ώστε να είναι πιο λειτουργικό, καθώς επίσης σε οικογενειακή περιουσία ή άλλες εκκρεμότητες.

Η πίεση είναι μεγάλη καθώς αυξάνονται οι ευθύνες. Προβλήματα ίσως παρουσιαστούν και στην προσωπική σας ζωή, τα οποία θα σας απογοητεύσουν και θα κληθείτε να εξετάσετε τις σχέσεις σας με τους άλλους, καθώς και τον τρόπο που αντιμετωπίζετε και διαχειρίζεστε τα γεγονότα. Τι είναι αυτό που σας κρατά δέσμιους σε καταστάσεις του παρελθόντος, σας δημιουργεί έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνατότητές σας και δεν σας αφήνει να προχωρήσετε στη υλοποίηση των σχεδίων σας.

Ίσως σας απασχολήσει και κάποιο πρόβλημα υγείας.

Καλείστε να δουλέψετε και να κτίσετε σε καινούργιες βάσεις με σχέδια λειτουργικά. Να δείτε τα πράγματα πιο ρεαλιστικά, να πιστέψετε στον εαυτό σας, στο δυναμισμό σας, αξιολογώντας αντικειμενικά οποιαδήποτε κριτική, προκειμένου να εξελιχθείτε και είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Προσοχή στον τρόπο που κινείστε, γιατί είστε επιρρεπείς σε ατυχήματα ή σπασίματα αυτή την περίοδο.