sdfdgfh

Μας πιάνει συχνά μια άρνηση και δε θέλουμε να παραδεχτούμε πολλά απ’ όσα σκεφτόμαστε ή νιώθουμε. Οι λόγοι ποικίλουν. Δε θέλουμε να δώσουμε αφορμές για σχολιασμό, δε θέλουμε να προκαλέσουμε, άλλες φορές το κάνουμε καθαρά από εγωισμό κι άλλες από απλή συνήθεια. Ωστόσο, όταν αποφασίζουμε να παραδεχτούμε ξεκάθαρα ό,τι μας συμβαίνει, νιώθουμε αυτόματα ανακούφιση, γιατί παραμείναμε ειλικρινείς με τον εαυτό μας. Βέβαια, όλο και κάτι υπάρχει που δεν παραδέχεται το κάθε ζώδιο.

 

Κριός

Ότι φοβάται. Ο Κριός είναι δυναμικός και τολμηρός. Αγαπά το ρίσκο, τον ενθουσιάζει το νέο, τον γοητεύει το άγνωστο, τον συναρπάζει η περιπέτεια. Ναι, αλήθεια είναι όλα αυτά. Είναι εξερευνητής και μαχητής, δεν παύει όμως να ‘ναι άνθρωπος, να ‘χει ανασφάλειες, αδυναμίες και τρωτά σημεία. Παγιδευμένος μέσα στο σκηνικό που ο ίδιος έστησε, δύσκολα παραδέχεται πως κάτι τον ανησυχεί ή τον τρομάζει.

 

Ταύρος

Ότι έκανε λάθος. Δεν είναι τόσο θέμα εγωισμού (οκ, είναι κι αυτό) όσο πείσματος και περηφάνιας. Ο ξεροκέφαλος Ταύρος θα προτιμήσει να πάρει αποστάσεις, ίσως ακόμα και να εξαφανιστεί εντελώς, αν τα πράγματα ζορίσουν, απ’ το να χρειαστεί να δώσει εξηγήσεις, να παραδεχτεί την αστοχία ή το σφάλμα του και να ζητήσει συγγνώμη. Είναι ο ορισμός του «κι όταν έχω άδικο δικαίως το έχω». Μαζί του σηκώνεις τα χέρια ψηλά.

 

Δίδυμος

Ότι είναι μπερδεμένος. Ότι κι αυτός, ενίοτε, συγχύζεται, δεν ξέρει όλες τις απαντήσεις, δεν μπορεί να προβλέψει τα πάντα. Δε θα παραδεχτεί ότι είναι κατά βάθος κι αυτός συναισθηματικός κι ότι χρειάζεται τη στοργή και την αγάπη τόσο όσο κανείς άλλος, καθώς και ότι αυτό και μόνο το συναίσθημα του προκαλεί άγχος. Και όταν μπερδεύεται, τα πράγματα μπλέκονται.

 

Καρκίνος

Ότι είναι επιφανειακός. Ναι, συναισθηματικό το καρκινάκι, ουδείς αμφιβάλλει. Βαθιά τα νερά του• μια συναισθηματική άβυσσος τη καρδιά του. Αλλά υπάρχουν στιγμές που κολυμπά στην επιφάνεια των πραγμάτων. Πριν τον κερδίσει ο χαρακτήρας σου, θα τον τραβήξει η εμφάνισή σου. Θα υπολογίσει τη δουλειά σου, όσο κι αν είναι διαθέσιμος να δουλέψει ο ίδιος για να ξεκουράζεται ο άνθρωπός του. Τι να κάνει το καημένο, του αρέσουν τα όμορφα πράγματα, όσο κι αν λέει ότι δε μετρούν αυτά για αυτόν.

 

Λέων 

Ότι δεν μπορεί. Όσες ανασφάλειες κι αν έχει θα τις αντιμετωπίσει χωρίς να υπονοήσει ίχνος αδυναμίας. Ξέρει να χειρίζεται ό,τι συμβαίνει στη ζωή του με τον δικό του τρόπο. Κι αφού τα καταφέρει, πατάει γερά στα πόδια του και φανερώνει μόνο τον δυναμισμό του. Όλο το παρασκήνιο θα μείνει κρυφό. Δεν έχει σημασία πώς έφτασε ως εδώ, αλλά ότι τελικά τα κατάφερε. Φυσικά κι έχει αυτογνωσία, ξέρει επακριβώς τι του γίνεται, αλλά δε θα σου παραδεχτεί ποτέ ευθέως τις ενδόμυχες υποψίες του.

 

 

 

 

Παρθένος

Ότι έχει άδικο. Ώρες-ώρες του βγαίνει ένα πείσμα που είναι μη διαπραγματεύσιμο. Δεν έχει σκοπό να αποκαλύψει τις προθέσεις του, ούτε να παραδεχτεί πως κάνει λάθος. Θα παλέψει μέχρι τέλους στηρίζοντας το δίκιο του και θα προσπαθήσει να περάσει τη γνώμη του με επιχειρηματολογία και τεκμήρια ισχυρά. Υπολογίζει κάθε του κίνηση, ξέρει τι θέλει, κι αν κάπου-κάπου έχει άδικο, δε θα επιτρέψει στον εαυτό του να το εκδηλώσει τόσο εύκολα.

 

Ζυγός

Ότι βαρέθηκε. Είναι διαπραγματεύσιμος ο Ζυγός και συνήθως διπλωμάτης. Δε θέλει να δείξει πολλά από τα συναισθήματά του, οπότε προτιμά να παραμείνει στην κουβέντα ακόμα κι αν δεν έχει πλέον κάτι άλλο να συζητήσει. Ξέρει πως ακόμα κι έτσι κάτι θα κερδίσει. Δε θέλει να παραδεχτεί την αδιαφορία του και προτιμά να συγκεντρώσει εμπειρίες και ερεθίσματα από το οτιδήποτε.

 

Σκορπιός

Ότι ζήλεψε. Θα καταλάβεις πως ενοχλήθηκε, μα δεν έχει σκοπό να πει ευθέως ότι πειράχτηκε που κοίταξες για λίγο παραδίπλα. Τα παρατηρεί όλα, θα πετάξει σπόντες, αλλά δε θα παραδεχτεί πως ένιωσε ζήλια. Δε θέλει να δώσει περιθώρια και να νομίσεις πως τον έχεις του χεριού σου. Το θέμα, βέβαια, είναι πως όταν ένας Σκορπιός ζηλεύει θα ανταποδώσει. Οπότε μπορεί να μην παραδεχτεί τη ζήλια του, θα την γυρίσει, όμως, μπούμερανγκ.

 

Τοξότης

Ότι του λείπεις. Δεν είναι τόσο εκδηλωτικός να παραδεχτεί πως δεν μπορεί μακριά σου. Φυσικά και είναι δυνατός, φυσικά και δε θα το βάλει κάτω, αλλά εδώ που τα λέμε όλοι μας έχουμε τις αδυναμίες μας. Κι αν είσαι εσύ η αδυναμία του, δύσκολα θα πει με λόγια ακριβώς ό,τι υπάρχει μέσα στις σκέψεις του για ‘σένα. Θα πρέπει να μαντέψεις, γιατί δε θα παραδεχτεί πως είσαι κάτι σημαντικό στη ζωή του.

 

Αιγόκερως 

Ότι είπε ψέματα. Ο Αιγόκερως δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι έστω και κάποιες στιγμές δεν έχει πει την αλήθεια. Φημίζεται για την ειλικρίνειά του και δε θέλει να κλονίσει την εμπιστοσύνη σου. Οπότε θα προτιμήσει να καλύψει το ψέμα του με ένα ακόμα μεγαλύτερο από το παραδεχτεί ότι έκανε λάθος ή ότι σου έκρυψε κάτι.

 

Υδροχόος 

Ότι θέλει να το σοβαρέψει. Το όποιο. Τη δουλειά, τη σχέση, οτιδήποτε εμπεριέχει τη λέξη «μόνιμο». Θα το νιώσει, μα μόλις πάει να την ξεστομίσει τη λέξη, θα τον πιάσει κρύος ιδρώτας και θα καταλήξει να πει ακριβώς το αντίθετο, μη σου πω θα αρχίσει απλώς να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δε θα στο πει ποτέ, κι αν πιέσεις θα καταλήξει να πιεστεί τόσο πολύ που θα τα κάνεις χειρότερα! Άστον, αυτό που πρέπει να σου δείξει, θα στο δείξει. Απλώς όχι με λέξεις.

 

Ιχθύς 

Ότι θέλει να ερωτευτεί. Ο μόνιμα παιχνιδιάρης Ιχθύς, αυτός που πάει απο ‘δω κι απο κει και λογαριασμό δε δίνει πουθενά, δε θα σου πει ποτέ ότι γουστάρει το συναίσθημα και θέλει να νιώσει την καψούρα. Προτιμάει να σε αφήσει να πιστέψεις ό,τι θες κι ας τον παρεξηγήσεις. Δε θα σ’αφήσει να τον πεις κι αισθηματία, τόσο κόπο έκανε για να νομίζεις ότι δεν είναι. Εσύ θα το ξέρεις βέβαια ότι η καρδιά του είναι ένα μαρουλόφυλλο, μα άφησέ τον να κάνει το παιχνίδι του. Είναι το παιδί του ζωδιακού ο Ιχθύς, άφησέ τον να μεγαλώσει όταν θέλει εκείνος.

 

Πηγή