Η Ινδική Αστρολογία στηρίζεται στη γνώση που έχει αποκτηθεί από τους αρχαίους σοφούς της Ινδίας, οι οποίοι και μελετούσαν τις πλανητικές επιρροές! Είναι γεγονός πως εξελίχθηκε πολύ πριν τη Δυτική Αστρολογία. Οι βάσεις της στηρίζονται στις Ιερές Γραφές των Ινδών, οι οποίες και ονομάζονται «Βέδες» και ξεκινούν πριν το 1500 π.Χ. Εσύ, ξέρεις το ζώδιό σου στην Ινδική Αστρολογία και τι δείχνει για τον χαρακτήρα σου; 

 

Mesha (14/4-15/5)

Ο Mesha είναι το πρώτο ζώδιο της Ινδικής Αστρολογίας και αντιπροσωπεύει τη νέα αρχή. Το ζώδιό σου, λοιπόν, στο Ινδικό ωροσκόπιο δείχνει ότι είσαι ένα άτομο γεμάτο ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και έντονη ενεργητικότητα! Εκφράζεσαι και εκτονώνεσαι μέσα από τη δράση αλλά και την παραγωγικότητα. Θέλεις με κάθε τρόπο να ξεχωρίζεις και επιδιώκεις να έχεις τα πρωτεία σε κάθε τομέα της ζωής σου. Η ανταγωνιστικότητα σε κάνει συχνά να μπλέκεσαι σε κόντρες με τους ανθρώπους που σε συντροφεύουν!

Έχεις πολλά όνειρα και στόχους για τη ζωή! Μόνιμα αναζητάς τρόπους να διοχετεύσεις την ενέργειά σου και να εκπληρώσεις τις επιθυμίες σου. Εάν δεν τα καταφέρεις, πληγώνεσαι πολύ, διότι δεν αντέχεις την αποτυχία. Πολύ συχνά ρισκάρεις χωρίς να σκεφτείς τις συνέπειες! Αυτό όμως είναι κάτι που δε σε πολυενδιαφέρει, γιατί στην ουσία δε φοβάσαι να αντιμετωπίσεις τα επακόλουθα των επιλογών σου! Το ζώδιο Mesha δεν κινείται τόσο μέσω της σκέψης και της λογικής, αλλά κυρίως μέσω του ενστίκτου.

 

Vrishabha (16/5-16/6)

Ο Vrishabha είναι ζώδιο του προσδιορισμού, της σταθερότητας και της ήρεμης δύναμης. Τα χαρακτηριστικά αυτά σου δίνουν τη δύναμη να ολοκληρώνεις τους στόχους σου με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς! Δε λειτουργείς παρορμητικά ή βιαστικά, θέλεις να έχεις σιγουριά για τα αποτελέσματα κάθε κίνησής σου. Η ζωή σου και οι ενέργειές σου προσαρμόζονται σύμφωνα με όσα αισθάνεσαι! Βασικό σου κίνητρο είναι η επίτευξη της ασφάλειας και της σταθερότητας σε κάθε τομέα!

Δεν μπορείς να αντισταθείς στις ανέσεις και στην υλική εξασφάλιση, γι’ αυτό και στην προσωπική σου ζωή τείνεις να συνθηκολογείς περισσότερο. Παρ’ όλο αυτά, τα συναισθήματα και οι πεποιθήσεις σου είναι ακλόνητα! Λειτουργείς πάντα προστατευτικά με όσους αγαπάς! Σέβεσαι τις αξίες, έχεις ανεπτυγμένο το αίσθημα της ηθικής και δεν αντέχεις να νιώθεις ότι πλήττεται το κύρος σου ή ότι απειλείται κάτι που σου ανήκει!

 

Mithuna (17/6-16/7)

Ο Mithuna είναι το ζώδιο της Ινδικής Αστρολογίας που έχει την πιο ευμετάβλητη, ενεργητική και ανήσυχη διάθεση! Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, λειτουργείς απρόβλεπτα σε κάθε ενέργειά σου και η συμπεριφορά σου είναι αρκετά νευρική και βιαστική! Είναι πολύ δύσκολο οι άλλοι να προβλέψουν την επόμενη κίνησή σου και αυτό συμβαίνει λόγω της πολύπλευρης προσωπικότητάς σου. Υιοθετείς οτιδήποτε σε εντυπωσιάζει και το προσαρμόζεις στα δικά σου χαρακτηριστικά. Αναζητάς τρόπους να εκπλήσσεις τους άλλους, κάνοντας διάφορες καινοτομίες στις ιδέες σου, στις απόψεις σου ή σε οτιδήποτε θεωρείς ότι χρειάζεται αναπροσαρμογή.

Είσαι ένα ευφυές άτομο με πολλά πνευματικά χαρίσματα! Διαπρέπεις σε ό,τι αφορά τη μάθηση, την έρευνα και την πληροφόρηση, γι’ αυτό και τα ενδιαφέροντά σου κινούνται γύρω από αυτούς τους τομείς. Στην προσωπική σου ζωή, αγαπάς την ποικιλία και το φλερτ, όμως ουσιαστικά δε δεσμεύεσαι από τίποτα και από κανέναν. Πολύ δύσκολα μένεις προσκολλημένος στον ίδιο άνθρωπο ή στα ίδια ενδιαφέροντα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Kataka (17/7-16/8)

Ανήκεις στο ζώδιο της ευαισθησίας και της συμπόνιας, γι’ αυτό και αναζητάς άμεσα ή έμμεσα την εσωτερική ισορροπία. Το αστρολογικό σου προφίλ στο Ινδικό Ωροσκόπιο φανερώνει ότι είσαι ένας σύνθετος και ανασφαλής άνθρωπος που δεν του αρέσει να λειτουργεί αυτόνομα αλλά συλλογικά!

Συνήθως έχεις εξάρτηση με άτομα που διαθέτουν δύναμη και έντονη προσωπικότητα, επειδή κοντά τους νιώθεις περισσότερο ασφάλεια και σιγουριά για τον εαυτό σου. Όπως η Chandra (Σελήνη) που είναι ετερόφωτη, έτσι κι εσύ αποζητάς ένα αχνό φως στη ζωή σου, παίρνοντας ουσιαστικά κάτι ή μένοντας στη σκιά αυτών που θεωρείς πρότυπα. Δένεσαι με τη θαλπωρή που σου προσφέρει η οικογένεια και δύσκολα αποδεσμεύεσαι από το παρελθόν σου. Έχεις έντονο το στοιχείο της μητρότητας και λειτουργείς προστατευτικά με το περιβάλλον σου!

 

Simha (17/8-17/9)

Ο Simha είναι ένα ζώδιο θερμό, μεγαλοπρεπές, εντυπωσιακό και δημιουργικό. Τα στοιχεία αυτού του ζωδίου τείνουν προς την αισιοδοξία και το φως. Η ηλιόλουστη διάθεσή σου σε κάνει να αποστρέφεσαι τη μιζέρια και τα ημίμετρα. Έχεις γεννηθεί για να κατακτάς τη δόξα. Έτσι, μπορείς άνετα να υπερηφανεύεσαι για τα κατορθώματά σου, αφού με τον τρόπο αυτό νιώθεις ξεχωριστός και ανώτερος σε σχέση με το περιβάλλον σου .

Σου αρέσουν οι κολακείες και τα κομπλιμέντα, ιδιαίτερα όταν αισθάνεσαι ανασφάλεια, ήττα ή παραγκωνισμό! Είσαι ένας πρακτικός, παραγωγικός και ενθουσιώδης άνθρωπος που θέλει να μεγαλουργεί! Στον έρωτα είσαι ένας πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος! Δεν κάνεις επιλογές με βάση το συμφέρον, αλλά συντονίζεσαι απόλυτα με αυτό που επιθυμεί η καρδιά σου.

 

Kanya (18/9-17/10)

Το ζώδιό σου στην Ινδική Αστρολογία δείχνει ότι έχεις μέσα σου πολύ έντονο το παθητικό στοιχείο! Αυτό σημαίνει ότι η δειλία και ο δισταγμός συχνά σε χαρακτηρίζουν! Έχεις έντονη την τάση της φυγής από οτιδήποτε σου δημιουργεί άγχος και πανικό και γενικώς από οτιδήποτε προδιαθέτει αρνητικά την ψυχολογική διάθεσή σου. Λειτουργείς με πρακτικότητα και μεθοδικότητα σε όλες τις εκδηλώσεις σου, έχεις ανάγκη από ασφάλεια και σταθερότητα.

Παρ’ όλα αυτά, δε σου λείπουν οι ευαισθησίες! Είσαι ένας συμπονετικός άνθρωπος που συμπαραστέκεται και εξυπηρετεί όποιον έχει ανάγκη από βοήθεια. Το πιο αρνητικό στοιχείο σου είναι η αδιάκοπη και ασταμάτητη ανάλυση όσων σε απασχολούν! Συχνά αποσυντονίζεσαι και δεν μπορείς να καταλήξεις σε ένα συμπέρασμα. Η διάθεση κριτικής που έχεις απέναντι στους άλλους είναι μάλλον φαινόμενο της εγωιστικής υπεροψίας σου.

 

 

Thula (18/10-17/11)

Σύμφωνα με το ζώδιό σου στην Ινδική Αστρολογία είσαι ένα άτομο με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικότητας. Αναζητάς τη συντροφιά ανθρώπων και θέλεις να διατηρείς στην προσωπική σου ζωή αρμονικές σχέσεις! Αποφεύγεις τους καβγάδες, γιατί δε θέλεις να δυσαρεστείς τους ανθρώπους που έχεις δίπλα σου, με αποτέλεσμα συχνά να καταπιέζεις τις δικές σου ανάγκες και να αποπροσανατολίζεσαι!

Πολλές φορές γίνεσαι δέσμιος των απαιτήσεων των άλλων, επειδή πιστεύεις ότι η άρνησή σου θα δημιουργήσει δυσαρέσκειες στο περιβάλλον σου. Αυτό που δεν αντέχεις είναι η δυσαρμονία και η ανισορροπία στη ζωή σου, και έτσι συνήθως υποχωρείς ή παρακάμπτεις τα ελαττώματα των άλλων. Είσαι ένα δίκαιο και ευγενικό άτομο που ξεχωρίζει, ιδιαίτερα στον κοινωνικό χώρο! Όμως, πρέπει να μάθεις να λειτουργείς πιο αυτόνομα και αποφασιστικά και να μην υποχωρείς στις ιδέες και στις απόψεις σου, εφόσον πιστεύεις ότι έχεις δίκιο! Εκτιμώντας την ανεξαρτησία σου, θα αποκτήσεις υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις.

 

Vrischika (18/11-16/12)

Ινδοί αστρολόγοι θεωρούν αυτό το ζώδιο ως το πιο ισχυρό. Ο Άρης, ο κυβερνήτης του, ασκεί την επιρροή του πολύ έντονα σε αυτό. Έτσι, αν έχεις γεννηθεί στο ζώδιο αυτό καθοδηγείσαι από τα πάθη και τις αδυναμίες σου. Είσαι επιρρεπής σε υπαρξιακές αναζητήσεις και έρευνες. Διακατέχεσαι από ανησυχίες, αγωνίες, εμμονές και αυτό επιδρά αρνητικά στην ψυχολογική σου κατάσταση. Έχεις την ικανότητα να φτάσεις ψηλά σε οποιονδήποτε τομέα, αρκεί να σου δοθεί ένα κίνητρο. Το κίνητρο μπορεί να συνοδεύεται από χρήμα, ιδεαλισμό ή να απορρέει από ανάγκη υπεροχής.

Είναι δύσκολο για το ζώδιό σου να αποπροσανατολιστείς από τον στόχο, διότι από τη στιγμή που θα εκφράσεις την επιθυμία σου, μπαίνεις και σε τροχιά εκπλήρωσης. Οι προσωπικές σχέσεις σου είναι θυελλώδεις και τα συναισθήματα ακραία. Συνήθως ερωτεύεσαι με πάθος, όμως αυτό δε σημαίνει ότι αγαπάς, αφού η έννοια της αγάπης δεν συνδέεται με την εξάρτηση.

 

Dhanur (17/12-14/01)

Ο Dranur είναι το ζώδιο της Ινδικής Αστρολογίας που κυριαρχείται από ενέργεια, ενθουσιασμό και αισιοδοξία! Αν έχεις γεννηθεί κάτω από την επιρροή αυτού του ζωδίου, είναι φανερό ότι έχεις κλίση προς τη φιλοσοφία! Είσαι ένας δυναμικός, εύθυμος και τολμηρός άνθρωπος! Αρνείσαι τον συντηρητισμό και τον περιορισμό. Βάζεις στη ζωή σου στόχους και βιάζεσαι να τους εκπληρώσεις άμεσα, χωρίς να σε ενδιαφέρει εάν θα το κάνεις σωστά και μεθοδικά.

Είσαι ιδιαίτερα ανεξάρτητο άτομο και αρνείσαι τις δεσμεύσεις και τους περιορισμούς στην προσωπική σου ζωή. Όμως, απέναντι στους άλλους λειτουργείς τίμια και ειλικρινά! Δε λογαριάζεις το προσωπικό σου συμφέρον, αλλά κινείσαι βάση του αυθορμητισμού σου. Αρκετές στιγμές λειτουργείς επιπόλαια και βιαστικά, ενώ η προσοχή σου διασπάται εύκολα. Δεν αντέχεις τις μίζερες καταστάσεις και τους απαισιόδοξους ανθρώπους, σου αρέσει να κάνεις όνειρα για τη ζωή και εναντιώνεσαι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να σε προσγειώσει στην πραγματικότητα.

 

Makara (15/01-13/02)

Το ζώδιό σου στο Ινδικό Ωροσκόπιο ονομάζεται “Makara” και σύμφωνα με τις Ινδικές Παραδόσεις η ζωή σου είναι αφιερωμένη στην επίτευξη ενός πολύ υψηλού στόχου! Η ανάγκη σου αυτή μπορεί να συσχετίζεται με την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, με την αναπλήρωση ενός συναισθηματικού κενού ή με μια απόρριψη του παρελθόντος. Σου είναι πολύ εύκολο να στιγματιστείς από ένα σημαντικό γεγονός που θα σου δημιουργήσει τη διάθεση και το διακαή πόθο να αναρριχηθείς σε ανώτερο σκαλοπάτι.

Θεωρείς ότι το κύρος και η καταξίωση είναι η ανώτατη κοινωνική ανταμοιβή και η ώθηση προς την επιβεβαίωση. Είσαι ένα άτομο πρακτικό, μεθοδικό και ανθεκτικό στη σκληρή εργασία. Το κύριο χαρακτηριστικό σου είναι η ευσυνειδησία και η υπευθυνότητά σου . Στις κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις σου λειτουργείς επιφυλακτικά και δεν αφήνεις πολλά περιθώρια οικειότητας, εκτός αν διακρίνεις κοινά στοιχεία ή εμπνευστείς από κάτι που πληροί τις προδιαγραφές σου.

 

Kumdha (14/02-15/03)

Ανήκεις στο ζώδιο Kumdha και αυτό σημαίνει ότι είσαι ένα προοδευτικό, εκκεντρικό και απρόβλεπτο άτομο. Ουσιαστικά και πάνω από όλα οδηγείσαι σε μια επαναλαμβανόμενη αντίδραση και σε προκλητική συμπεριφορά, έπειτα από μακροχρόνια καταπίεση που έχεις υποστεί από τις συνθήκες της ζωή σου. Στην προκειμένη, η εσωτερική έκρηξή σε οδηγεί σε μια χρόνια ή περιστασιακή επανάσταση που είναι ως επί το πλείστον στα λόγια. Βλέπεις, λόγω του αέρινου στοιχείου σου δυσκολεύεσαι πολύ να εφαρμόσεις αυτά που πιστεύεις σε πρακτικό επίπεδο.

Έχεις τον τρόπο να μεταδίδεις τις πρωτοποριακές ιδέες σου και η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές δε λειτουργείς βάση του προσωπικού σου συμφέροντος αλλά του συλλογικού. Στον τομέα των σχέσεων λειτουργείς σταθερά, όμως εάν νιώσεις ότι αμφισβητείσαι, δραπετεύεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

 

Meena (16/03-13/04)

Ο Meena αντιπροσωπεύει την αυτοπραγμάτωση και την αιωνιότητα, ως δωδέκατο και τελευταίο ζώδιο της Ινδικής Αστρολογίας. Είσαι ένας άνθρωπος με αναπτυγμένο το χάρισμα της διαίσθησης και έχεις έντονη ευαισθησία. Η δυαδική φύση σου συχνά σε αποπροσανατολίζει και σε αποσπά, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να καθορίσεις τους στόχους και τις απόψεις σου.

Είσαι ένα άτομο με πολυδιάστατο δημιουργικό μυαλό, ιδιαίτερα πνευματώδες, και ποτέ δεν ξέρεις τι πραγματικά θέλεις. Δεν αντέχεις τις συγκρούσεις και τις αντιπαλότητες, γι’ αυτό προσαρμόζεσαι στις απαιτήσεις των άλλων. Ο κόσμος του ονείρου σε συνεπαίρνει όταν οι συνθήκες της πραγματικότητας δε σε ικανοποιούν. Το στοιχείο σου είναι η ζωογόνος και η κινητήρια δύναμή σου, αφού μέσω της φυγής βιώνεις αυτό που θέλεις πραγματικά. Στις προσωπικές σχέσεις σου λειτουργείς τρυφερά και ρομαντικά, όμως υπάρχει η τάση της εξιδανίκευσης που σε οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές.

 

Πηγή