Η πολυσυζητημένη σύνοδος μεταξύ του Δία και του Ουρανού θα πραγματοποιηθεί στις 21/4/2024 στην 21ο49’ στο ζώδιο του Ταύρου. Πριν περάσουμε όμως στην ανάλυση της όψης, καλό θα ήταν να δούμε κάποια κύρια χαρακτηριστικά του πλανήτη Δία και του πλανήτη Ουρανού, σε όσα αφορούν τον τρόπο που λειτουργούν στο ζώδιο του Ταύρου, ποια είναι τα κύρια αιτήματά τους και τι μπορεί να επιφέρουν σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο.

Τι είναι και τι μπορεί να φέρει η σύνοδος Δίας/Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου

Είναι η ξαφνική τύχη, η οποία μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου ή ακόμα και του κοινωνικού συνόλου, στην περίπτωση που μιλάμε για εγκόσμιες εξελίξεις. Θα λέγαμε ότι έχει τη δυναμική να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, είτε σε προσωπικό είτε σε συλλογικό επίπεδο, εάν φυσικά συντελούν και άλλοι παράγοντες.

Σε προσωπικό επίπεδο:

Θα λέγαμε ότι χαρίζει αισιοδοξία, δυναμική, τύχη, και οξύνει την περιέργεια για το καινούριο και το άγνωστο. Tο άτομο, αν αισθάνεται ότι καταπιέζεται από καταστάσεις θέλει να αποτινάξει το ζυγό που τον περιορίζει και να προχωρήσει μπροστά. Του δίνει τη δυνατότητα να κάνει νέα ξεκινήματα στη ζωή του και να ασχοληθεί με πράγματα που μέχρι πρότινος δεν υπήρχαν στο μυαλό του.

Σε συλλογικό επίπεδο:

Είναι πιθανό να υπάρξουν διαδηλώσεις και σφοδρές αντιδράσεις έναντι καταπιεστικών και υπονομευτικών καταστάσεων
Ψήφιση προοδευτικών νόμων
Οικονομικές διακυμάνσεις και κοινωνικές εξελίξεις
Τεχνολογική πρόοδος

 

Κριός 

Εσείς οι Κριοί θα έχετε εύνοια σε ζητήματα οικονομικά. Πιθανότατα να έχετε μία έξυπνη ιδέα για το πώς μπορείτε να αυξήσετε τα έσοδά σας. Η αυτοπεποίθηση σας θα είναι αρκετά ανεβασμένη και ίσως να αποτελέσει την αφορμή να αλλάξετε κάποιες πεποιθήσεις σας, οι οποίες θα σας επιτρέψουν να ατενίσετε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

 

Ταύρος

Εσάς, πραγματικά είναι σαν να σας χαμογελά η τύχη και σας κλείνει πονηρά το μάτι. Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά! Είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσετε σε σημαντικές αλλαγές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να σπάσετε τα δεσμά σας και να επεκταθείτε. Ήρθε η ώρα να αφήσετε πίσω προβληματικές καταστάσεις οι οποίες δεν έχουν να σας προσφέρουν κάτι και να ανοίξετε τα φτερά σας με δύναμη κι αισιοδοξία. Πάρτε ρίσκα και αφήστε ελεύθερα την καρδιά και το μυαλό σας. Δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να ζήσει νέες εμπειρίες και τολμήστε.

 

Δίδυμοι

Για εσάς τους Διδύμους, αυτή η σύνοδος θα λειτουργήσει περισσότερο εσωτερικά και αφυπνιστικά. Πιθανότατα να βρείτε λύσεις σε ζητήματα τα οποία σας ταλαιπωρούσαν, προκαλώντας σας εσωστρέφεια. Τώρα θα έχετε την ευκαιρία να έρθετε σε επαφή με τον εαυτό σας, ανακαλύπτοντας τα κρυφά σας ταλέντα και συνειδητοποιώντας τις πραγματικές σας ανάγκες και τα θέλω σας. Αφουγκραστείτε την ενέργεια του σύμπαντος και σχεδιάστε έξυπνα τις επόμενες κινήσεις σας.

 

Καρκίνος

Έφτασε η στιγμή να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο και να συναναστραφείτε με ανθρώπους έξυπνους και ισχυρούς. Σας δίνεται η ευκαιρία να διακριθείτε μέσα από συλλόγους, σωματεία και οργανισμούς. Αν ανήκετε στο επιχειρηματικό κλάδο θα έχετε την ευκαιρία να αυξήσετε τα κέρδη της επιχείρησής σας. Αν επιθυμείτε την υιοθεσία ενός παιδιού είναι η κατάλληλη στιγμή να το προσπαθήσετε.

 

Λέων

Για σας τους Λέοντες μπαίνουν στο επίκεντρο ζητήματα τα οποία αφορούν τον επαγγελματικό σας χώρο και την κοινωνική σας εικόνα. Πιθανότατα να αισθανθείτε ότι το επάγγελμά σας δε σας γεμίζει πια και ίσως να αποφασίσετε να ασχοληθείτε με κάποιο άλλο αντικείμενο, το οποίο σας εξιτάρει και σας εκφράζει καλύτερα. Μπαίνετε σε μία περίοδο αλλαγών, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να υλοποιήσετε τις ιδέες σας, να πετύχετε τους σκοπούς σας και να διακριθείτε στον κοινωνικό και επαγγελματικό σας χώρο. Η τύχη είναι με το μέρος σας, ανοίγοντάς δρόμους και προοπτικές.

 

Παρθένος

Εσείς οι Παρθένοι θα έχετε τη δυνατότητα να διευρύνετε μαθησιακά τους ορίζοντές σας και να κάνετε πολλά ταξίδια τα οποία θα διαφωτίσουν το μυαλό σας. Είναι η κατάλληλη στιγμή, αν ασχολείστε με το κλάδο των επιχειρήσεων, να επεκταθείτε και να συνάψετε συμφωνίες με άτομα του εξωτερικού. Αν ανήκετε σε εκείνους οι οποίοι σκέφτονται να δραστηριοποιηθούν στον κλάδο του τουρισμού είναι η κατάλληλη στιγμή να το τολμήσετε.

 

Ζυγός

Για σας του Ζυγούς δεν αποκλείονται ξαφνικά κέρδη από το χώρο των οικονομικών επενδύσεων. Επίσης, θα μπορούσατε να λάβετε μία κληρονομιά την οποία δε φανταζόσασταν. Ακόμη είναι μία σύνοδος, η οποία ενδεχομένως να σας αποκαλύψει στοιχεία τα οποία δε γνωρίζατε για την οικονομική κατάσταση του συντρόφου σας. Κάλο είναι να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, ούτως ώστε να είστε έτοιμοι να αδράξετε οικονομικές ευκαιρίες που ενδεχομένως να παρουσιαστούν.

 

Σκορπιός

Εσείς οι Σκορπιοί θα έχετε πολλές αλλαγές στον τομέα των σχέσεων. Αν βρίσκεστε μέσα σε μία σχέση ή ένα γάμο όπου δεν αισθάνεστε γεμάτοι, ίσως να αποφασίσετε να χωρίσετε. Οι αδέσμευτοι θα μπορούσατε να γνωρίσετε εντελώς αναπάντεχα τον έρωτα της ζωή σας και να απογειωθείτε. Στο χώρο των συνεργασιών σας, η σύνοδος αυτή πιθανότατα να σας βοηθήσει να κλείσετε σημαντικές συμφωνίες με άτομα ισχυρά, τα οποία θα διαθέτουν κύρος και δύναμη.

 

Τοξότης

Εσείς οι Τοξότες θα έχετε ξαφνικές ευκαιρίες να ξεδιπλώσετε τις ιδέες σας στον εργασιακό σας χώρο. Είναι μία περίοδος, κατά την οποία θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές από τις οποίες θα επωφεληθείτε. Επίσης, βελτιώνονται οι συνθήκες της καθημερινότητάς σας με αποτέλεσμα να προσεγγίζετε τις καταστάσεις πιο αισιόδοξα. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα υγείας θα μπορούσατε να βρείτε εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, όπως η ομοιοπαθητική και το ρέικι.

 

Αιγόκερως

Για τους Αιγόκερους, αυτή η σύνοδος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χαράς ευαγγέλια! Το σενάριο ενός ουρανοκατέβατου και συγκλονιστικού έρωτα, σίγουρα «φιγουράρει» πολύ ψηλά στη λίστα των απρόοπτων και ευχάριστων εξελίξεων. Επίσης, αν επιθυμείτε να κάνετε ένα παιδάκι είναι πραγματικά η καλύτερη περίοδος για να το προσπαθήσετε. Ακόμη δεν αποκλείεται να έχετε κέρδη αν ασχολείστε με το χρηματιστήριο, ή από τυχερά παιχνίδια. Τέλος, είναι η κατάλληλη στιγμή για να προωθήσετε τα σχέδιά σας.

 

Υδροχόος

Εσείς οι Υδροχόοι δεν αποκλείεται να αποφασίσετε να κάνετε μια μετακόμιση, μέσω της οποίας θα αισθανθείτε ότι έχετε μεγαλύτερη άνεση και ελευθερία κινήσεων. Αν βρίσκεστε μέσα σε σχέση, ίσως κάνετε το επόμενο βήμα με το ταίρι σας, εκείνο της συγκατοίκησης. Επίσης, ίσως προκύψει μια ξαφνική ευκαιρία αγοροπωλησίας ενός ακινήτου. Τέλος, αν αντιμετωπίζετε κάποιες δυσκολίες ή υπήρξαν ζημίες στο σπίτι σας, πιθανότατα να δεχθείτε οικονομική βοήθεια από τους οικείους σας.

 

Ιχθείς

Για τους Ιχθύς θα ξεκινήσει μία περίοδος, κατά την οποία θα έχετε έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες. Θα μπορούσατε να μπείτε στη διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου. Θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε κοντινά ταξίδια, να γνωρίσετε διαφορετικούς ανθρώπους, μέσω των οποίων θα εξελιχθεί ο τρόπος σκέψης σας και θα αλλάξουν οι απόψεις σας. Επίσης, ίσως να συνάψετε απροσδόκητα ένα σημαντικό συμβόλαιο με άτομο κύρους, μέσω του οποίου θα σας ανοίξουν δρόμοι που δεν περιμένατε. Τέλος, αν υπήρχαν προβλήματα με τα αδέλφια σας ή με συγγενείς ξεπερνιούνται και βελτιώνονται οι σχέσεις σας.

Από την Άννα Αλεξανδρινού, πηγή: christosarchos.gr