ksenia267

Υπάρχουν πράγματα που όλοι θέλουν να τα έχουν σε μια σχέση και πράγματα που όλοι τα απεχθάνονται. Αν λοιπόν έχεις μόλις γοητευτεί από έναν αρρενωπό Κριό, μια καταπληκτική Λιονταρίνα, έναν πανέξυπνο Υδροχόο και πάει λέγοντας, διάβασε ποια χαρακτηριστικά είναι εκείνα που τους φαίνονται ανυπόφορα και ποια τους αρέσουν μέσα σε μια σχέση. Έτσι, αφενός θα έχεις προετοιμαστεί κι αφετέρου θα ενισχύσεις τις πιθανότητες να περάσετε καλά μαζί.

 

Κριός

Τι τον ενοχλεί: Ο Κριός θέλει να κάνει πάντα το δικό του κι οποιαδήποτε απόπειρα να τον κριτικάρεις και να τον ελέγχεις τον εκνευρίζει απίστευτα. Του τη σπάει αν ανακαλύψει ότι το «παίζεις», παριστάνοντας κάτι που δεν είσαι. Η επανάληψη της ίδιας ρουτίνας είναι για εκείνον, ή σωστότερα για τη σχέση σας, θάνατος.

Τι λατρεύει: Θέλει να δείχνεις θαυμασμό για όσα κάνει. Κρατάς το ενδιαφέρον του με το να του επιφυλάσσεις διαρκώς εκπλήξεις- ευχάριστες εννοείται. Θα προτιμούσε να μοιράζεσαι την αγάπη του για το ρίσκο, την αδρεναλίνη και το κυνήγι της τύχης. Τέλος, του αρέσει όταν καταφέρνεις κάτι σημαντικό για σένα, γιατί αισθάνεται περηφάνια που σε έχει κοντά του.

 

Ταύρος

Τι τον ενοχλεί: Ο Ταύρος δε θέλει να βρίσκεται ξεκρέμαστος ως προς τη σοβαρότητα της σχέσης, αν ο ίδιος έχει αποφασίσει ότι μετράει για εκείνον. Γίνεται έξαλλος αν του δίνεις αφορμές να ζηλεύει. Του τη σπάει αν στη συμβίωση δεν συμβάλλεις επαρκώς για να έχετε ένα ζεστό κι οργανωμένο σπίτι.

Τι λατρεύει: Θέλει το ταίρι του να είναι περιποιημένο εντός του, να τα έχει βρει δηλαδή με την πάρτη του. Του αρέσει να τον κανακεύεις, με τρυφερότητες, καλό σεξ και νόστιμο φαγητό. Νιώθει περήφανος (και πιο ασφαλής) αν δηλώνεις κι εκδηλώνεις δημοσίως ότι είστε μαζί. Για εκείνον είναι τέλειο να γίνετε «αυτοκόλλητοι», κάνοντας σχεδόν τα πάντα μαζί.

 

Δίδυμος

Τι τον ενοχλεί: Του τη σπάει να τον κατηγορείς ότι φλερτάρει, ενώ εκείνος απλώς κάνει την αγαπημένη του επίδειξη πνεύματος. Βαριέται θανάσιμα αν κάνετε τα ίδια πράγματα και συναναστρέφεστε τους ίδιους ανθρώπους κάθε φορά. Αγανακτεί αν του περιορίζεις την ελευθερία κινήσεων και κολλάς επάνω του σαν στρείδι.

Τι λατρεύει: Αγαπά την εξυπνάδα, τη σπιρτάδα, την ετοιμότητα λόγου που τον γοήτευσαν αρχικά επάνω σου. Θέλει να μην είσαι προβλέψιμος και να κάνεις εκπλήξεις. Του αρέσει να υπάρχει ανάμεσά σας και φιλία, εκτός από έρωτας. Το εκτιμά πολύ αν δεν του προσάπτεις πως είναι σε όσα λέει ασυνεπής, έστω κι αν το κάνει.

 

Καρκίνος

Τι τον ενοχλεί: Ακόμα κι αν είναι πρόωρο, θέλει να πιστεύει ότι ο έρωτάς σας θα κρατήσει και του κακοφαίνεται όταν εσύ ή η λογική του τού χαλάτε αυτή την εικόνα. Πληγώνεται όταν έχει ενοχληθεί από κάτι και δεν το καταλαβαίνεις, ή κάνεις ότι δεν το κατάλαβες. Αισθάνεται ανασφάλεια αν επιμένεις να ασχολείσαι με πράγματα που τον αφήνουν απ’ έξω.

Τι λατρεύει: Του αρέσουν οι διαρκείς εκδηλώσεις τρυφερότητας, είτε είστε μόνοι σας είτε με άλλους. Αγαπά τις ρομαντικές χειρονομίες, τα δωράκια, τις εκπλήξεις. Θέλει να συντείνεις ώστε ο χώρος σας να είναι μια όμορφη ερωτική φωλιά, από την οποία μάλιστα να μη χρειάζεται να βγαίνετε και πολύ συχνά.

 

Λέων

Τι τον ενοχλεί: Ξενερώνει αν πάψεις να περιποιείσαι τον εαυτό σου και δεν έχεις πια την αύρα με την οποία τον εντυπωσίασες σε πρώτη φάση. Δε δέχεται εύκολα το να μην έχει δίκιο σε κάτι, και προπαντός να βγαίνεις από πάνω. Του τη σπάει να προκαλείς ή να δέχεσαι το φλερτ άλλων.

Τι λατρεύει: Θέλει να του λες διαρκώς πόσο καταπληκτικός είναι στα πάντα, στην εμφάνιση, στην παρέα, στα επαγγελματικά του κι ασφαλώς στο κρεβάτι. Του αρέσει να του κάνεις εκπλήξεις και να μην κολλάτε στη ρουτίνα. Έχει ανάγκη να του αφήνεις ελευθερία κινήσεων και να μην του κάνεις σκηνές ζήλιας, παρ’ όλο που οι αφορμές δε θα λείπουν.

 

Παρθένος

Τι τον ενοχλεί: Του τη σπάει απίστευτα αν είσαι ασυνεπής σε κάτι που συμφωνήσατε,κι ως προς τη σχέση σας αλλά και γενικότερα. Δεν αντέχει την αταξία στον χώρο σας και την ατημελησία επάνω σου. Τον εκνευρίζει αν κανονίζεις χωρίς εκείνον πράγματα που αφορούν  και τον ίδιο και μάλιστα ανατρέποντας το πρόγραμμά του.

Τι λατρεύει: Αγαπά την ηρεμία και θέλει να λύνονται οι διαφορές σας με επιχειρήματα, όχι με σκηνές. Θεωρεί πολύ σημαντικό το να υπάρχει ανάμεσά σας εμπιστοσύνη. Για εκείνον μετράει πολύ το να έχετε κοινά πνευματικά ενδιαφέροντα και παρόμοιο επίπεδο κουλτούρας. Προτιμά να του δείχνεις την αγάπη σου περισσότερο με πράξεις παρά με λόγια.

 

Ζυγός

Τι τον ενοχλεί: Ο Ζυγός αισθάνεται άσχημα με τους τσακωμούς και τις σκηνές, ιδίως αν του τις κάνεις σε δημόσιο χώρο και μάλιστα μπροστά σε γνωστά του πρόσωπα. Τον ενοχλεί να μην έχεις τον ίδιο βαθμό κοινωνικότητας μ’ εκείνον και να του περιορίζεις τις κοινωνικές συναναστροφές κι εξόδους.

Τι λατρεύει: Θέλει η σχέση σας να έχει προοπτικές για το μέλλον ή τουλάχιστον αυτό να του δείχνεις. Δίνει μεγάλη σημασία στο να έχεις ένα κάποια φινέτσα στα γούστα και στη συμπεριφορά. Επιδιώκει να είστε μαζί όσες περισσότερες ώρες γίνεται και να κάνετε τα πάντα από κοινού. Του αρέσουν οι εκδηλώσεις τρυφερότητας, τα δώρα, οι εκπλήξεις.

 

Σκορπιός

Τι τον ενοχλεί: Αντιδρά πολύ άσχημα όταν προκαλείς τη ζήλια του. Δεν του αρέσει καθόλου να του λες ψέματα, να του κρύβεις πράγματα ή να μπλοφάρεις μαζί του, κάτι που θα το ανακαλύψει εύκολα. Όπως και να παριστάνεις ότι η σχέση σας δεν είναι σημαντική για σένα.

Τι λατρεύει: Θέλει να δείχνεις σε όλους ότι είστε σε σχέση, είτε είστε μαζί κάπου, είτε απουσιάζει. Του αρέσει να του κάνεις εκπλήξεις και να μη φέρεσαι με προβλέψιμο τρόπο. Τον κερδίζεις όταν παινεύεις τα χαρίσματά του, με την προϋπόθεση ότι το κάνεις με ειλικρίνεια. Στο κρεβάτι σε θέλει να δείχνεις επινοητικότητα, φαντασία και πολλή όρεξη.

 

Τοξότης

Τι τον ενοχλεί: Ο Τοξότης είναι αλλεργικός σε οποιαδήποτε απόπειρα για σοβαρή δέσμευση, αν ο ίδιος δεν το έχει αποφασίσει. Απεχθάνεται τη στασιμότητα και την επανάληψη στην κοινή σας ζωή, ενώ θέλει συνέχεια εναλλαγές. Δεν αντέχει να είστε κολλημένοι ο ένας στον άλλον επί 24ώρου βάσεως.

Τι λατρεύει: Αγαπά την ανάλαφρη ατμόσφαιρα σε ό,τι κάνετε αλλά και στον ίδιο τον χαρακτήρα της σχέσης σας. Θέλει ν’ απολαμβάνει τις χαρές που του δίνει το παρόν, χωρίς να τον απασχολεί το μέλλον. Του αρέσει να διατηρείς την ανεξαρτησία σου κι εννοείται να σέβεσαι τη δική του. Εκτιμά πολύ το να μπορείς να μοιραστείς το περιπετειώδες πνεύμα του.

 

Αιγόκερως

Τι τον ενοχλεί: Εκνευρίζεται αν προκαλείς ανατροπές στα πράγματα που έχει προγραμματίσει, στην απλή καθημερινότητα ή στη γενικότερη οργάνωση της ζωής του. Δεν του αρέσουν οι χειρονομίες τρυφερότητας μπροστά σε κόσμο, να τις κάνει ή να τις δέχεται. Μισεί τον έλεγχο, την καταπίεση και τις ανακρίσεις.

Τι λατρεύει: Επιζητεί μια ασφαλή και ξεκαθαρισμένη σχέση, ακόμα κι αν αυτό δε συνεπάγεται μονιμότητα. Του αρέσει να δείχνεις κατανόηση στις -πολλές φορές υπερβολικές- επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Θέλει να τον αφήνεις στην ησυχία του ν’ ασχοληθεί με πράγματα που μπορεί να μην περιλαμβάνουν κι εσένα. Εκτιμά το να μοιράζεσαι τη φιλοδοξία του για κοινωνική άνοδο και μια άνετη ζωή.

 

Υδροχόος

Τι τον ενοχλεί: Ο Υδροχόος δεν αντέχει την προσκόλληση μέσα στη σχέση, παρά θέλει ο καθένας σας να έχει και τη δική του ζωή. Απεχθάνεται να του κάνεις έλεγχο και να επεμβαίνεις στη ζωή του. Τον δυσαρεστεί αν δείχνεις αδιαφορία για τις προσπάθειές του να σώσει τον κόσμο ή απλώς να βοηθήσει κάποιο κοντινό του άτομο που έχει πρόβλημα.

Τι λατρεύει: Του αρέσει αν το πρόσωπο που έχει δίπλα του, εσύ δηλαδή, έχει την ίδια αγάπη στα  πρωτοποριακά πράγματα με εκείνον. Τρελαίνεται να έχετε εποικοδομητικές ανταλλαγές απόψεων κι ιδεών. Αγαπά τους πειραματισμούς στο σεξ, το οποίο όμως δε βλέπει σαν κάτι ξεκομμένο από την πνευματική σας επαφή.

 

Ιχθείς

Τι τον ενοχλεί: Για έναν Ιχθύ λειτουργεί πολύ αρνητικά να τον προσγειώνεις απότομα από τις φαντασιώσεις του, είτε αυτές αφορούν στη σχέση, είτε σε όλα τα υπόλοιπα. Απεχθάνεται τις σκηνές, εκτός αν τις προκαλεί ο ίδιος. Το να δείξεις αναισθησία όταν είναι στις μαύρες του, ισοδυναμεί με αιτία χωρισμού.

Τι λατρεύει: Δε χορταίνει να του δείχνεις την αγάπη σου με κάθε κλασικό τρόπο (δωράκια, γλυκόλογα προφορικά και γραπτά, τρυφερές χειρονομίες) και να τον διαβεβαιώνεις συνεχώς γι’ αυτήν. Θέλει να βγάζεις το φίδι από την τρύπα σε διάφορα πρακτικά ζητήματα της ζωής του. Το εκτιμά όταν συμμετέχεις κι εσύ στις φιλανθρωπικές του προσπάθειες να παρηγορήσει κάθε πληγωμένη ύπαρξη.

 

Πηγή