Η καλή χημεία είναι η βάση για μια σχέση, που σαφώς χρειάζεται κι άλλα πολλά πράγματα για να επιβιώσει. Όση όμως ενέργεια, χρόνο, υπομονή, κατανόηση, προσπάθεια κι αν καταβάλουμε, αν ατονήσει, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Η αστρολογία και σαφώς η μελέτη ολόκληρου του αστρολογικού χάρτη της συμβατότητας ενός ζευγαριού μπορεί να μας δώσει περισσότερες ενδείξεις για τη χημεία. Όμως, ακόμη και το ζώδιό μας, μάς δίνει έστω μια γενική εικόνα για το αν έχουμε χημεία με κάποιον. Το στιλ με το οποίο προσεγγίζει ο καθένας σαφώς διαφέρει από ζώδιο σε ζώδιο. Άλλοι απολαμβάνουν πολύωρα παιχνίδια, άλλοι είναι βιαστικοί, άλλοι χρειάζονται συναίσθημα, άλλοι να νιώθουν ασφαλείς κι άλλοι να έχουν ποικιλία. Ας δούμε όμως κάποια βασικά σημεία στη χημεία των ζωδίων.

 

 

Κριός

Φλογεροί, ανυπόμονοι, παιδιά της περιπέτειας δε θέλουν να χάνουν τον χρόνο τους άσκοπα. Είναι βαθιά ρομαντικές ψυχές, αλλά προτιμούν μια πιο ενεργητική προσέγγιση παίρνοντας συνήθως το παιχνίδι πάνω τους. Δεν έχουν υπομονή, αυτό που θέλουν το θέλουν εδώ και τώρα. Αν τώρα θέλουν εσάς, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταλάβετε και να μην το δείξουν ξεκάθαρα, κάνοντας τα πάντα για να σας ικανοποιήσουν!

Χημεία με: Λέοντες, Τοξότες, Ιχθύες, Ταύρους.

Τους φτιάχνει: Οτιδήποτε θέλουν και δεν τους κάθεται εύκολα.

Τους χαλάει: Τα ίδια και τα ίδια, τα προγράμματα και τα τετριμμένα!

 

 

Ταύρος

Όχι τυχαία το πιο ερωτικό από όλα τα ζώδια, αφού το παιχνίδι των αισθήσεων το ξέρουν από πρώτο χέρι και θέλουν όλες τις αισθήσεις τους να λαμβάνουν μέρος στην ιεροτελεστία που λέγεται επαφή! Ένα ωραίο δείπνο, ένα ακριβό κρασί, μια ρομαντική ατμόσφαιρα με την κατάλληλη μουσική υπόκρουση, είναι το καλύτερό τους. Αντίθετα από τους Κριούς οι Ταύροι δε βιάζονται! Τους αρέσει το απελευθερωμένο παιχνίδι κι έχουν τεράστιες αντοχές και κυρίως, υπομονή και επιμονή!

Χημεία με: Παρθένους κι Αιγόκερους, Καρκίνους και Σκορπιούς.

Τους φτιάχνει: Η κατάλληλη ατμόσφαιρα που συνοδεύεται από τη σωστή μουσική υπόκρουση, τα σωστά ρουχα και τα «τυχαία» αγγίγματα όταν είστε μαζί σε μέρη εκτός σπιτιού.

Τους χαλάει: Η βιασύνη, η απότομη στάση από το πρώτο λεπτό, η έλλειψη συναισθήματος!

 

 

Δίδυμοι

Ένα από τα ζώδια του αέρα που πρώτα ανάβει πνευματικά και μετά σωματικά! Αν θέλετε να τους «ξεσηκώσετε» αρκεί ένα παιχνίδι με το μυαλό τους και μερικά μηνύματα. Βέβαια, πρέπει να προλάβετε να μη διασπαστεί η προσοχή τους στο μεταξύ με κάτι άλλο, διότι δεν τους είναι και δύσκολο. Το ερωτικό παιχνίδι είναι μια εμπειρία μαζί τους και πιθανώς και με αρκετή «κουβέντα» στο ενδιάμεσο! Τους αρέσει να μιλάνε στη διάρκειά του!

Χημεία με: Ζυγούς, Τοξότες, Κριούς, Λέοντες.

Τους φτιάχνει: Μια συζήτηση και η προσδοκία με όλα αυτά που θα γίνουν και κυρίως με πολλές εκπλήξεις από την πλευρά του συντρόφου τους με διάθεση για πειραματισμούς.

Τους χαλάει: Ο πολύς συναισθηματισμός, το ρομάντζο και η γκρίνια. Εκτός αν έχουν Καρκίνο ή Ταύρο στο ωροσκόπιό τους οπότε αλλάζει!

 

 

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι λειτουργούν σαφώς καλύτερα, ακόμη και σε αισθηματικό επίπεδο, με την ασφάλεια μιας σχέσης. Εκτός αν έχουν Διδύμους στο ωροσκόπιό τους, οπότε αλλάζει κι είναι λιγότερο συναισθηματικοί. Στην αρχή είναι λίγο πιο ντροπαλοί μέχρι να νιώσουν οικειότητα. Μετά ξεδιπλώνουν τα ταλέντα τους και γίνονται εξαιρετικοί στο κρεβάτι, με φαντασία κι έτοιμοι να δοκιμάσουν τα πάντα με τον αγαπημένο τους!

Χημεία με: Ταύρος, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθύες.

Τους φτιάχνει: Το καλό φαγητό πριν και η εμπιστοσύνη. Το να τους δείχνεις αδυναμία και να τους κανακεύεις με κάθε τρόπο. Μετά αφήστε τους να σας δείξουν τον πόθο τους!

Τους χαλάει: Να πληγώσετε τα συναισθήματά τους, να δείξετε αδιαφορία κι επειδή έχουν και μνήμη ελέφαντα δε θα ξεχάσουν ποτέ πώς συμπεριφερθήκατε!

 

 

Λέων

Ένας σταρ στη ζωή θα είναι και στην ερωτική του ζωή σταρ και φυσικά όσο πιο μεγάλο το χειροκρότημα που λαμβάνει από το ταίρι του τόσο περισσότερο θα προσπαθεί να το ικανοποιήσει! Οι Λέοντες είναι επινοητικοί και πολύ παθιασμένοι! Τα «όχι» δεν είναι στις απαντήσεις που μπορούν εύκολα να αποδεχθούν και σίγουρα προτιμούν να έχουν εκείνοι τον έλεγχο στο παιχνίδι.

Χημεία με: Κριό, Διδύμους, Τοξότη και Υδροχόο.

Τους φτιάχνει: Μα τι άλλο, οι κολακείες στον υπερθετικό βαθμό! Το να τους δοξάζετε! Να τους λέτε πόσο υπέροχοι είναι, πόσο καταπληκτικά περνάτε μαζί τους στο κρεβάτι και τέτοια ωραία!

Τους χαλάει: Να προσπαθήσετε να κερδίσετε εσείς τη δόξα! Να τους απορρίψετε ή να τους υποδεικνύετε τι να κάνουν!

 

 

 

 

Παρθένος

Όπως σε όλα τους στη ζωή, έτσι και στον έρωτα, οι Παρθένοι είναι σχολαστικοί! Το περιβάλλον για να εκδηλώσουν την επιθυμία τους αν μη τι άλλο πρέπει να είναι αστραφτερό από καθαριότητα και να έχει την αισθητική που επιθυμούν. Είναι γλυκύτατοι, βαθιά ρομαντικοί, αν έχουν μια σχέση ήρεμη που δε νιώθουν ανασφαλείς. Όπως και στη ζωή, είναι πρόθυμοι να εργαστούν σκληρά και στο κρεβάτι και να προσφέρουν τη γη με τ’ άστρα στο ταίρι τους. Μπορεί να δείχνουν ότι ντρέπονται στην αρχή αν τους ζητήσετε κάτι «περίεργο», αλλά βαθιά μέσα τους γοητεύονται!

Χημεία με: Ταύρους, Σκορπιούς, Ιχθύες και Αιγόκερους.

Τους φτιάχνει: Καθαρά και μυρωδάτα σεντόνια και τ’ άλλα αφήστε τα πάνω τους. Τους αρέσει το παραδοσιακό φλερτ, θέλουν την αμέριστη προσοχή του συντρόφου τους και να τους δείχνετε ότι τους νοιάζεστε!

Τους χαλάει: Αυτό που άλλους τους φτιάχνει, τύπου μια απότομη προσγείωση στο έδαφος. Είπαμε, η καθαριότητα πάνω απ’ όλα!

 

 

Ζυγός

Αν και κάπως πιο αποστασιοποιημένοι και βαθιά εγκεφαλικοί, οι Ζυγοί είναι άριστοι εραστές. Εννοείται ότι πρέπει πρώτα να ανταποκριθεί ο εγκέφαλός τους στο κάλεσμα κι είναι από αυτούς που το μάτι τους θέλουν να έχει εξωτερικά ερεθίσματα τέτοια, ώστε να αναπτύσσεται και η δική τους φαντασία! Όπως σε όλα, είναι ανοιχτόμυαλοι, γεμάτοι ιδέες, αρκεί να υπάρχει και λίγη φινέτσα και να τρέφεται και λίγο ο ναρκισσισμός τους. Η εμφάνιση καλώς ή κακώς παίζει σπουδαίο ρόλο για τους Ζυγούς κι επηρεάζονται από το πόσο όμορφος είναι ο σύντροφός τους.

Χημεία με: Διδύμους, Υδροχόους, Κριούς, Λέοντες.

Τους φτιάχνει: Ένα εξαιρετικά όμορφο και με υψηλή αισθητική δωμάτιο, μια σουίτα σε ένα ξενοδοχείο, μια νύχτα εκτός σπιτιού που δεν ήταν προγραμματισμένη!

Τους χαλάει: Τα φθηνά και βρόμικα ξενοδοχεία της μιας νύχτας, η επαφή σε εξωτερικούς χώρους, ακόμη κι αν μιλάμε για μια παραλία κάτω από τον έναστρο ουρανό.

 

 

Σκορπιός

Μολονότι το ζώδιο του Σκορπιού έχει τεράστια φήμη στον τομέα του κρεβατιού, δεν πρέπει να θεωρούμε ότι είναι εύκολο ζώδιο, αντιθέτως, είναι εξαιρετικά επιλεκτικό στους ανθρώπους που θα διαλέξει για ερωτικούς παρτενέρ του. Πρέπει να αποτελούν έμπνευση για εκείνον και να έχουν κι ένα μυστήριο για να του κινήσει το ενδιαφέρον να το αποκωδικοποιήσει. Θα προτιμούσε ακόμη και την εργένικη ζωή από το να κάνει πουριτανισμούς. Για τους Σκορπιούς σίγουρα η σεξουαλικότητα δεν περιορίζεται στα 20 λεπτά ιεραποστολικού. Για να κάνει παιχνίδι ο Σκορπιός πρέπει να τον ενδιαφέρεις απόλυτα -όπως και στη ζωή τους υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο και σε καμία περίπτωση γκρι- εκτός αν μιλάμε για τις «50 αποχρώσεις του γκρι»!

Χημεία με: Καρκίνους, Ιχθύες, Διδύμους, Υδροχόους, Αιγόκερους.

Τους φτιάχνει: Να ξέρει ο παρτενέρ τους τι τους αρέσει και να το κάνουν για εκείνους. Να είναι πολύ ανοιχτοί σε πειραματισμούς. Να μην ντρέπονται για την εκδήλωση της φαντασίας τους!

Τους χαλάει: Να προσπαθεί ο άλλος να έχει τον έλεγχο κι όχι οι ίδιοι. Αυτοί που είναι συνεσταλμένοι, ντροπαλοί ή αρνητικοί με τους πειραματισμούς.

 

 

Τοξότης

Μολονότι δε θα δώσουν ποτέ όρκους απόλυτης αφοσίωσης και πίστης, έχουν τον τρόπο τους να μείνουν στη μνήμη των εραστών τους για πάντα. Οι Τοξότες απολαμβάνουν το κρεβάτι και το βλέπουν σαν κάτι εξαιρετικά διασκεδαστικό. Η όρεξή τους ανεβαίνει κατακόρυφα όταν ταξιδεύουν και βρίσκονται σε ξένα περιβάλλοντα. Θα κάνουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τον σύντροφό τους και περιμένουν το ίδιο από εκείνον. Θα δοκιμάσουν πολλά και διάφορα, αφού και η φαντασία τους δουλεύει και δε νιώθουν ενοχικά.

Χημεία με: Κριούς, Λέοντες, Υδροχόους, Διδύμους, Ταύρους.

Τους φτιάχνει: Η περιπέτεια! Το κυνήγι, η ποικιλία στις τεχνικές, στις στάσεις, στις τοποθεσίες. Το παιχνίδι του φλερτ και τα υπονοούμενα!

Τους χαλάει: Το πρόγραμμα, η ρουτίνα, το να περιμένει το ταίρι τους ότι θα μένουν σπίτι αγκαλιά στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση και θα έχουν όρεξη, ή το να είναι χορογραφημένη η πράξη πάνω στο ίδιο μοτίβο. Απλά βαριούνται!

 

 

Αιγόκερως

Δεν ξέρουν να δουλεύουν σκληρά μόνο για την καριέρα τους, αλλά είναι υπομονετικοί και δυνατοί στο κρεβάτι! Μολονότι δύσκολα φαίνεται εκ πρώτης όψεως, οι Αιγόκεροι είναι από τα πιο παθιασμένα ζώδια του ζωδιακού. Απλώς χρειάζονται προϋποθέσεις και σίγουρα κλειστές πόρτες για να εκφράσουν τα ταλέντα τους! Κάτω από το άψογο επαγγελματικό ή κοινωνικό τους προφίλ κρύβεται μια «μηχανή» πάντα διαθέσιμη για ολονύκτιες απολαύσεις.

Χημεία με: Ταύρους, Σκορπιούς, Ιχθύες και Αιγόκερους.

Τους φτιάχνει: Οι έξυπνοι, χαρισματικοί τύποι συντρόφων που είναι οπλισμένοι με μεγάλη υπομονή κι επιμονή, ενώ έχουν τη διάθεση να κάνουν εκείνοι την πρώτη κίνηση και να πάρουν πρωτοβουλία να εκφράσουν τις επιθυμίες τους.

Τους χαλάει: Οι πολλές διαχυτικότητες σε εξωτερικούς χώρους που γίνονται ορατοί από πολλά και αδιάκριτα βλέμματα, οι σύντροφοι που δεν έχουν φιλοδοξίες δικές τους, αυτοί που θέλουν να θυσιάσουν την καριέρα τους για εκείνους.

 

 

Υδροχόος

Σαφώς δεν είναι οι εκπρόσωποι ενός ζωδίου ίδιοι. Οι διαφορετικές θέσεις των πλανητών του έρωτα (Αφροδίτη και Άρης) θα δείξουν εντελώς διαφορετικά πράγματα. Αν όμως έχουν κάτι κοινό όλοι οι Υδροχόοι, είναι ότι είναι απόλυτα εγκεφαλικοί και δε θεωρούν προαπαιτούμενο το συναίσθημα για να λειτουργήσουν. Είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν τα πάντα αν τους ακούγεται αρκετά ενδιαφέρον και τους κάνει κλικ στον εγκέφαλο. Και φυσικά μπορεί να γίνουν σούπερ παθιασμένοι στο κρεβάτι ή όπου αλλού επιθυμούν να συνευρεθείτε μαζί τους, αλλά μην περιμένετε από αυτούς ότι θα είναι ιδιοκτησία σας! Πάντα ένα πόδι τους θα είναι σε έναν άλλο πλανήτη!

Χημεία με: Διδύμους, Κριούς, Λέοντες, Τοξότες.

Τους φτιάχνει: Το να απευθύνεστε στον εγκέφαλό τους με ένα υπονοούμενο, μια καυτή συζήτηση. Το να μην έχετε συναισθηματικές προσδοκίες από εκείνους!

Τους χαλάει: Να νιώθουν πίεση! Να είναι όλα προβλεπόμενα χωρίς να αλλάζει τίποτε.

 

 

Ιχθείς

Μπορεί να μην το δείχνουν ιδιαίτερα, αλλά οι Ιχθύες είναι από τους πιο δυνατούς στο κομμάτι του έρωτα! Είναι οι απόλυτοι χαμαιλέοντες έτοιμοι να υποδυθούν ρόλους και να ταιριάξουν με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του εκάστοτε παρτενέρ τους. Έχουν όμως και υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη. Η επιθυμία και η ανάγκη τους είναι πρώτα να ευχαριστούν τον σύντροφό τους και μετά να ευχαριστούνται και οι ίδιοι. Προσεγγίζουν το παιχνίδι με ανοιχτό μυαλό, άφθονη φαντασία, ανοιχτή καρδιά και αυτό που για τους άλλους μπορεί να φαίνεται περίεργο, για τους Ιχθείς είναι απλώς διασκεδαστικό.

Χημεία με: Σκορπιούς, Καρκίνους, Ταύρους, Παρθένους και Αιγόκερους.

Τους φτιάχνει: Η συναισθηματική ανταπόκριση του συντρόφου τους. Αν τους δείχνετε ότι κάνουν κάτι εξαιρετικά, τους κάνει απλώς καλύτερους! Μιας και η φαντασία τους δουλεύει υπερωρίες, εντυπωσιάστε τους με τη δεκτικότητά σας και πάρτε πρωτοβουλίες.

Τους χαλάει: Το να αδιαφορείτε, να το παίζετε απόμακροι και να μη νοιάζεστε για το πώς νιώθουν, απλώς σάς κάνει «μη επιλογή» για εκείνους!

 

 

 

Πηγή