Τι κι αν κάνεις οτιδήποτε για να ξεχαστείς από τη σκέψη της πρώην σχέσης σου, το μυαλό γυρνάει συνεχώς εκεί κι εσύ αποφασίσεις να ενδώσεις στον πειρασμό. Νιώθεις πως σου λείπει κι αποφασίζεις ότι θες να στείλεις μήνυμα. Όμως, πριν πέσεις στην παγίδα που όλοι πέφτουμε και καταφύγεις στο «τι κάνεις», ή στο «μου λείπεις» και πριν πεις οτιδήποτε που μπορεί να γυρίσει σε τσακωμό, δες αυτά τα βήματα που μπορούν να φανούν σωτήρια.

 

1. Ξεκαθάρισε τον σκοπό που στέλνεις

Το πρώτο πράγμα που οφείλεις να κάνεις είναι να πεις το γιατί στέλνεις. Το να ξέρεις τον λόγο, είναι καθαρά μέσα στο μυαλό σου και το πρώην ταίρι σου σίγουρα δεν μπορεί να μυρίσει τα νύχια του αν εσύ στείλεις ένα απλό κοινότυπο μήνυμα. Κάνε μια όμορφη εισαγωγή στο μήνυμα που θα στείλεις, εξήγησε στο πρώην ταίρι σου τον σκοπό που αποφάσισες να επικοινωνήσεις μαζί του και τι προθέσεις έχεις. Έτσι θα είναι όλα πιο ξεκάθαρα από την αρχή και δε θα υπάρχουν παρεξηγήσεις. Δε χρειαζόμαστε αινίγματα σε αυτό το στάδιο γιατί μόνο πιο δύσκολη θα κάνουν την όλη φάση.

 

 

2. Αποδέξου ότι θα υπάρχει αμηχανία

Δεδομένου ότι θα πεις το γιατί στέλνεις και το πώς νιώθεις, πρέπει και να είσαι ειλικρινής και να περιμένεις αντίστοιχα ειλικρίνεια. Είναι σχεδόν απίθανο να μην υπάρξει αμηχανία, ίσως ακόμα και να συμβεί μια ανόητη προσπάθεια να δείξετε ο ένας στον άλλο πόσο άνετα νιώθετε, αποδεικνύοντας το αντίθετο. Η ειλικρίνεια πάντα εκτιμάται και το να πεις επακριβώς ότι νιώθεις άβολα, θα βοηθήσει στο να σπάσει ο γυάλινος τοίχος ανάμεσά σας. Είναι μια έκθεση συναισθηματική που δείχνει πως δεν έχεις σχέδιο, έχεις απλώς αισθήματα. Αντίστοιχα, πως το αποδέχεσαι ως κλίμα ανάμεσά σας. Η απόλυτη ειλικρίνεια είναι το όπλο για μια προσέγγιση πρώην κι ενδεχομένως κι επανασύνδεση. Κι ας έχει ως αρχή την αμηχανία.

 

3. Να κρατάς αξιοπρέπεια- μην πέσεις στα πατώματα

Πρόσεξε μη χάσεις την αξιοπρέπειά σου, το ύψος σου και μην πέσεις στην παγίδα του μελοδράματος. Δεν κέρδισε κανείς με το drama και δεν είναι και γοητευτικό. Το πραγματικά γοητευτικό είναι να διεκδικήσεις σταράτα κι όχι να πέσεις στα πατώματα και να παρακαλάς- ακόμη κι αν ο χωρισμός σας ήρθε με δική σου πρωτοβουλία. Από προσωπική εμπειρία έχω καταλάβει πως όσο παρακαλάς, τόσο πιο πολύ απομακρύνεις τον άλλον γιατί δεν του αφήνεις περιθώρια να σκεφτεί και να επεξεργαστεί τα δεδομένα. Άσε που αν πέσεις και στα πατώματα μπορεί ο άλλος να επανασυνδεθεί μαζί σου επειδή σε λυπάται και κάτι τέτοιο δεν τιμά κανέναν από τους δυο σας.

 

4. Μη συζητήσεις το παρελθόν

Άλλη μια παγίδα που πρέπει να προσέξεις είναι να μην πέσεις στο χάος της συζήτησης του παρελθόντος. Απόφυγε συζητήσεις που αφορούν το παρελθόν σας και τα σκοτεινά σημεία της ζωής σας αμέσως μετά τον χωρισμό. Εφόσον έχεις αποφασίσει εσύ από τη μεριά σου πως θες το πρώην ταίρι σου πίσω, δεν ωφελεί πουθενά να συζητήσετε τι είχε γίνει μεταξύ σας πριν πόσο καιρό ή τις επιπολαιότητες που ίσως προβήκατε ως φρεσκοχωρισμένοι. Δε σε νοιάζει τι έκανε όταν ήταν χώρια σου και δε νοιάζει και το πρώην ταίρι σου τι έκανες εσύ. Συζητήσεις που αφορούν το παρελθόν, μόνο κακά αποτελέσματα θα φέρουν μεταξύ σας και πιθανόν να καταλήξετε και να τσακώνεστε. Εάν πάλι το πρώην ταίρι σου, ανοίξει τη συζήτηση για το παρελθόν σας αλλά και το τι κάνατε όταν ήσασταν χώρια, εξήγησε ευγενικά χωρίς να τσιτώνεις, πως αυτή είναι μια περιττή συζήτηση στη νέα αρχή που ενδεχομένως πάτε να κάνετε.

 

5. Να είσαι έτοιμος για κάθε είδους απάντηση

Το ότι σου λείπει το πρώην ταίρι σου δε σημαίνει αυτόματα πως του λείπεις κι εσύ, γι’ αυτό πρέπει να είσαι σε ετοιμότητα για κάθε είδους απάντηση. Οι πιθανότητες να ακούσεις κάτι καλό είναι ίδιες με αυτές του να ακούσεις κάτι κακό. Μπορεί το πρώην ταίρι σου να τα βρήκε τελικά με τη μοναξιά του και να μη θέλει να είστε ξανά μαζί, ή μπορεί ακόμα και να βρίσκεται σε σχέση οπότε να μην θεωρεί σωστό να μιλάει μαζί σου. Αν δεν πάρεις την απάντηση που ήθελες ή περίμενες, δε χρειάζεται να ανταποκριθείς επιθετικά ή και να το πάρεις προσωπικά. Ξέρεις, πολλές φορές δε συντονίζεται το σύμπαν στον καημό μας, ούτε είναι απαραίτητο να θέλει ο άλλος ό,τι θέλουμε εμείς.

 

Να θυμάσαι πως αποφασίζοντας να στείλεις μήνυμα σε πρώην ταίρι που έχετε να μιλήσετε καιρό, παίρνεις ένα ρίσκο. Όποια απάντηση και να πάρεις, όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα, όμως, να ξέρεις πως είναι καλύτερο που το έκανες, γιατί σημαίνει πως έχεις αναγνωρίσει αυτό που θες και είσαι σε ετοιμότητα να το διεκδικήσεις. Εγώ στα είπα, δεν έχω παρά να ευχηθώ καλή τύχη!

Συντάκτης: Μυρτώ Ανδρεαδάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου