Γουστάρεις και βλέπεις πως το πρόσωπο δείχνει ανάλογο ενδιαφέρον. Φοβάσαι όμως πως για ακόμη μια φορά θα μείνει σενάριο στο μυαλό σου το όλο στόρι σας και τελευταία στιγμή κάτι θα στραβώσει. Τι στο καλό πάει λάθος και σχέση για σχέση δε λες να στεριώσεις; Μήπως είσαι ματιαγμένος ή κάνεις συνέχεια τα ίδια λάθη κι ούτε που παίρνεις χαμπάρι; Άντε, άνοιξε τα αφτιά και δες πώς θα μειώσεις τις  πιθανότητες να φας άκυρο. 

 

Κριός

Βιάζεσαι και δεν κρατιέσαι. Κι αυτό φαίνεται, διότι δεν είσαι και τύπος της αυτοσυγκράτησης. Από το βήμα Α (το «χαίρω πολύ») θέλεις κατευθείαν να πας στο Ω, το οποίο εδρεύει στην κρεβατοκάμαρά σου. Και μάλιστα χωρίς ενδιάμεσο σταθμό. Αν δεν πρόκειται για σχέση της μιας βραδιάς, δε χρειάζεται τόση βιασύνη. Δώσε χρόνο στη συζήτηση να κυλήσει, στον άλλο να ανοιχτεί, στην οικειότητα να αναπτυχτεί. Περίμενε λιγάκι, κι αύριο εδώ θα είστε, δεν πρόκειται να έρθει η συντέλεια του κόσμου!

 

Ταύρος

Σου αρέσει. Μάλλον. Τσεκάρεις και ξανατσεκάρεις τη συμπεριφορά, την ομιλία, το στιλ, όλα τα στοιχεία που έχεις στη διάθεσή σου. Ναι, τελικά σου αρέσει. Το αποφάσισες. Μόνο που μέχρι να πάρεις μπρος, κάποιο άλλο άτομο με πιο σβέλτα αντανακλαστικά μπήκε στη μέση. Ή το πρόσωπο που σε ενδιάφερε (εδώ κατέληξες μετά από τόση σκέψη), φεύγει. Η συνάντηση παίρνει μια τροπή που δε σου επιτρέπει περαιτέρω προσέγγιση και με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο χρόνος σας τελείωσε, λυπάμαι, χάσατε. Αν συμπεριφέρεσαι σαν να πρόκειται να υπογράψεις ισόβιο συμβόλαιο κάθε φορά που γνωρίζεις κάποιον, δεν πρόκειται να φτάσεις και πολύ μακριά.

 

Δίδυμος

Μπορεί το οικογενειακό timing που σε γέννησε στο ζώδιο των Διδύμων να σε προίκισε με το χάρισμα της ευγλωττίας, αλλά ως γνωστόν το πολύ το «Κύριε ελέησον» το βαριέται κι ο παπάς. Πόσο μάλλον αν πρόκειται για ένα άτομο που μόλις σε γνώρισε και δεν μπορεί να ξέρει πόσο καλή ψυχή έχεις κατά βάθος, κάτω δηλαδή από την ατέλειωτη πολυλογία σου. Είπαμε, να επικοινωνήσεις και να εντυπωσιάσεις. Αλλά άσε και τον άλλο να σταυρώσει κουβέντα. Οι άνθρωποι θέλουν να κάνουν σχέση (και) για να έχουν κάποιον να τους ακούει. Όχι να τους παίρνεις μονότερμα!

 

Καρκίνος

Είσαι γεννημένος για τον έρωτα, το ξέρουμε. Χωρίς αυτόν η ζωή σου θα είχε ένα τεράστιο κενό. Αλλά δεν είναι ανάγκη να δείχνεις πόσο το έχεις ανάγκη. Δεν το δείχνεις; Νομίζεις. Μπορεί να πιστεύεις ότι διατηρείς μια πόζα ανεξαρτησίας, καθώς έχεις χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα της γοητείας σου για να μαγνητίσεις το «πρόσωπο». Μερικές φορές αυτά που δε λέγονται μιλούν πιο δυνατά. Και ο άλλος, αν δεν έχει κεραυνοβοληθεί από έναν ξαφνικό έρωτα, πράγμα που δε συμβαίνει κάθε μέρα, θα αρχίσει να ψάχνει την πόρτα και μια δικαιολογία για να τη διασχίσει.

 

Λέων

Το ’χεις που το ’χεις το κουσούρι της επίδειξης, έτσι και χρειαστεί να βάλεις τα μεγάλα μέσα, ξεπερνάς κάθε όριο. Σύμφωνοι, τα άτομα που πλασάρουν τον εαυτό τους με αυτοπεποίθηση, σχεδόν πάντα κερδίζουν. Αλλά μερικές φορές δίνεις την αίσθηση του εγωκεντρικού, πράγμα που κανείς δε θα προτιμούσε, αν επρόκειτο να δημιουργήσει μια σχέση. Δε λέμε βέβαια να λουφάξεις και να απαντάς μόνο σε ό,τι σε ρωτάνε (άσε που ως Λέων δε θα μπορούσες, ακόμα κι αν ήθελες). Απλώς βρες το μέτρο και άσε και τον άλλο να κάνει το κομμάτι του.

 

Παρθένος

Πολλές φορές απέναντι σε ένα πρόσωπο που μόλις γνώρισες και σου αρέσει, προσπαθείς να αναδείξεις το σημαντικότερο κατ’ εσέ προσόν σου: ότι είσαι καλό και σοβαρό παιδί. Ένα άτομο άξιο για σταθερή σχέση. Μόνο που καταλήγεις από την πολλή αυτοσυγκράτηση, να αφαιρείς κάθε στοιχείο ερωτικού παιχνιδιού, κάθε υπονοούμενο, κάθε αισθησιακή πρόκληση. Δυστυχώς, προτού ο άλλος φτάσει στο σημείο να ξαφνιαστεί ευχάριστα όταν θα του αποκαλύψεις την ερωτική πλευρά σου, θα την έχει ήδη κάνει. Θα σε έχει θεωρήσει αυτό που επιδίωκες: ένα πολύ σοβαρό άτομο. Μα πολύ σοβαρό, λέμε.

 

 

Ζυγός

Είναι ωραίο να ανακαλύπτεις ότι συμφωνείς με κάποιον που σου αρέσει σε διάφορα πράγματα, ότι έχετε κοινά γούστα και παρόμοιες επιδιώξεις. Όμως εσύ στην προσπάθειά σου να φανεί πόσο ταιριάζετε, βιάζεσαι να συμφωνήσεις σχεδόν με τα πάντα. Ακόμα και με όσα κανονικά δε θα συμφωνούσες. Επιπλέον, σχεδόν χοροπηδάς ζητωκραυγάζοντας, όταν προκύπτουν κοινά σας σημεία. Βάζεις και την αναγκαία σάλτσα για να υπογραμμίσεις το γεγονός και μόνο που δεν ευχαριστείς δημοσίως το σύμπαν που σου έστειλε επιτέλους την αδελφή ψυχή σου. Ή το κάνεις και αυτό; Είπαμε να ταιριάζεις, αλλά σε κανέναν δεν αρέσει τόσος θεατρινισμός.

 

Σκορπιός

Το ενδιαφέρον σου για την ανθρωπότητα αγγίζει τα όρια της αδιακρισίας. Κι ακόμα περισσότερο, αν ο εκπρόσωπος της ανθρωπότητας που έχεις μπροστά σου, σε ενδιαφέρει για περαιτέρω ερωτική προσέγγιση. Όλοι θέλουμε να μαθαίνουμε πληροφορίες για το άτομο που μας αρέσει, εσύ όμως το κάνεις να μοιάζει με ανάκριση. Και επιπλέον κοιτάς τον άλλο με εκείνο το διεισδυτικό και γεμάτο δυσπιστία βλέμμα του Σκορπιού που δε φαντάζεσαι πόσο ενοχλητικό είναι.

 

Τοξότης

Συχνά, όταν γνωρίζεις κάποιο πρόσωπο που σου αρέσει, η στάση σου συνοψίζεται σε ένα «Μ’ αρέσεις, αλλά μην τρελαινόμαστε κιόλας». Δείχνεις ολοφάνερα το ενδιαφέρον σου, διαρκώς όμως αφήνεις να φανεί ότι δεν κόβεις και φλέβες για το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου. Κάτι που κανείς δε σου έχει ζητήσει (όχι ακόμα, τουλάχιστον), ωστόσο δε χρειάζεται να τονίζεις πόσο είσαι και θα παραμείνεις ελεύθερο πουλί κι όχι κορόιδο στο κλουβί. Γιατί εντέλει δικαίως το πρόσωπο που υποτίθεται ότι φλερτάρεις, θα αναρωτηθεί «αφού σε χαλάει, ρε φίλε, τότε γιατί το κάνεις;».

 

Αιγόκερως

Δεν το κουνάς ρούπι από τη θέση σου, περιμένοντας από τον άλλο να κάνει τα βήματα της ερωτικής προσέγγισης. Το παίζεις συγκρατημένος έως απόμακρος, ενώ τυχαία δήθεν αφήνεις να φανεί η ετικέτα στο μπουφάν σου. Ή τυχαία και πάλι, ανοίγεις κουβέντα για το συνέδριο της εταιρείας στη Σαγκάη όπου ήσουν ομιλητής. Αλλά και πάλι δεν εκδηλώνεις το ερωτικό σου ενδιαφέρον. Απλώς εμφανίζεις τον εαυτό σου σαν ένα καταπληκτικό κελεπούρι, λες και είσαι σε συνέντευξη για να σε προσλάβουν. Και μετά αναρωτιέσαι γιατί θα φύγεις με μόνη παρέα το φιρμάτο μπουφάν σου παραμάσχαλα.

 

Υδροχόος

Είσαι άτομο με αρχές και ιδεολογίες, αυτό το ξέρουμε. Αλλά δε χρειάζεται να το παρακάνεις στην επίδειξη του επαναστατικού και ασυμβίβαστου εαυτού σου από την πρώτη κιόλας κουβέντα που θα ανοίξεις με κάποιον που σε τραβάει ερωτικά. Το να ξεδιπλώνεις με κάθε αφορμή την ιδεολογία σου, κριτικάροντας πράγματα που μπορεί για τον άλλο να μην είναι τόσο αξιόμεμπτα ή ακόμα και να του αρέσουν, μπορεί να φέρει απομάκρυνση. Ενώ πιθανόν τα πηγαίνατε μια χαρά με το υποψήφιο πρόσωπο, έστω κι αν δεν είχατε παρόμοια μουσικά γούστα.

 

Ιχθύς

Μπορεί σε κάποιο βαθμό το «φευγάτο» και ομιχλώδες στιλάκι σου να αποτελεί στοιχείο της γοητείας σου, από την άλλη όμως βάζει κάθε υποψήφιο ταίρι στη διαδικασία του να προσπαθεί να ανακαλύψει αν τελικά ενδιαφέρεσαι ή όχι για το άτομό του. Ίσως έτσι εκφράζεις και τη δική σου αμφιβολία, πάντως το «και θέλω και δε θέλω» καταντά κουραστικό από ένα σημείο και πέρα. Και πολλοί δεν έχουν τη διάθεση να σε ψυχαναλύουν επ’ αόριστον για να διαπιστώσουν τις προθέσεις σου. Προσοχή, λοιπόν, μήπως όταν πια ανακαλύψεις ότι τελικά ήθελες, το πουλάκι έχει πετάξει.

Πηγή

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!