Μια σχέση για να λειτουργήσει και να κυλήσει όμορφα χρειάζεται να υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις που να ικανοποιούν και τους δυο συντρόφους παράλληλα. Ο καθένας βάζει το δικό του λιθαράκι σ’ αυτή την εξέλιξη κι είναι στ’ αλήθεια απαραίτητο να συγχέονται οι ανάγκες και οι επιθυμίες μεταξύ των συντρόφων. Ας δούμε, λοιπόν, τι θεωρεί σημαντικό σε μια σχέση κάθε ζώδιο; 

 

Κριός

Να έχετε εγκεφαλική χημεία. Να μπορείς να καταλάβεις τι σκέφτεται χωρίς να καν στο πει, να μπεις με κάποιο τρόπο στο μυαλό του και να του κάνεις κατάληψη. Να ξέρεις τι σημαίνει mind games, όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και στην πράξη. Να καταφέρεις να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά στις επιθυμίες του πριν καν τις εκφράσει και να τον εντυπωσιάζεις διαρκώς.

Ταύρος 

Να υπάρχει καλή επικοινωνία. Ο Ταύρος θέλει ένα σύντροφο που θα είναι ο καλύτερος συνομιλητής του, όταν αποφασίσουν να κάνουν μια σοβαρή συζήτηση. Να μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα, να του λες ό,τι σε ενοχλεί και ο διάλογος ανάμεσά σας να είναι ουσιώδης και εποικοδομητικός. Αν θες να τον κρατήσεις, ετοιμάσου για πολύωρες συζητήσεις.

Δίδυμος

Να τα βρίσκετε στο κρεβάτι. Ο Δίδυμος θεωρεί το σεξ ως βασικό στοιχείο που δείχνει αν έχετε ή όχι χημεία και μέλλον εσείς οι δύο. Αν δει ότι η ερωτική σας ζωή είναι ανιαρή, ότι δεν ταιριάζουν οι φαντασιώσεις σας, ότι η σχέση αυτή δεν έχει πάθος, θα αναζητήσει κάτι άλλο που σίγουρα θα τον ικανοποιεί περισσότερο.

Καρκίνος

Να τον καταλαβαίνεις. Ο Καρκίνος ζητάει κατανόηση, να μπορείς πάντα να μπαίνεις στη θέση του και να δικαιολογείς τις πράξεις του σαν να σκέφτεσαι με το δικό του μυαλό. Περιμένει να δει ότι η σχέση σας δεν είναι επιφανειακή, ότι θα αφιερώσεις χρόνο στο να ερμηνεύσεις τον ίδιο, τις πράξεις του και την ψυχοσύνθεσή του. Αν μπορείς να τον καταλάβεις, να είσαι σίγουρος πως θα μείνετε μαζί.

Λέων 

Να έχετε κοινά ενδιαφέροντα. Ο Λέων πλήττει με έναν σύντροφο που δεν ταιριάζουν τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά τους, που δεν έχουν τίποτα κοινό να συζητήσουν και οι γνώσεις τους αφορούν εντελώς διαφορετικά πεδία. Θεωρεί ότι είναι απαραίτητη η ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τη σχέση, γι’ αυτό και πριν μπλέξει μαζί σου θα δει αν ταιριάζετε σαν προσωπικότητες.

Παρθένος 

Να είσαι δραστήριος. Ο Παρθένος θέλει ένα σύντροφο δίπλα του που να είναι διαρκώς σε ετοιμότητα, να έχει διάθεση για εξόδους, ταξίδια, βόλτες, εκδρομές. Να λέει “πάμε” και να φεύγουνε χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν μπορεί τη νωθρότητα, καθώς την ερμηνεύει ως τεμπελιά και του τη δίνει αφάνταστα στα νεύρα.

Ζυγός

Να έχει προσωπικό χώρο. Ο Ζυγός χρειάζεται τον απαραίτητο χώρο για να μπορεί να βρίσκει τις άκρες του όταν κρίνει πως ζορίζεται απ’ τις συνθήκες. Θέλει να παίρνει αποστάσεις μόνο και μόνο για να μην πιεστεί παραπάνω κι αρχίζει να χάνει τον έλεγχο. Είναι συζητήσιμος και σίγουρα θα ζητήσει να κουβεντιάσει ό,τι κι αν έχει προκύψει, όμως πρώτα χρειάζεται να τα έχει ξεκαθαρίσει μέσα του για να μπορεί να δώσει τα κατάλληλα επιχειρήματα.

Σκορπιός

Να νιώθει τη φροντίδα. Ο Σκορπιός χαίρεται να προσφέρει και να φροντίζει τον αγαπημένο του αλλά παράλληλα έχει ανάγκη να αισθάνεται πως αυτή η προσφορά γυρίζει σε εκείνον. Όσα πιο πολλά του δώσεις τόσα περισσότερα θα λάβεις. Θέλει να παίρνει την προσοχή αλλά χωρίς να τη ζητάει. Να ενδιαφέρεσαι για τις ενδόμυχες σκέψεις του και να εκτιμάς κάθε συναίσθημα που σου εκφράζει.

Τοξότης

Να είσαι ευθύς και ειλικρινής. Ο Τοξότης είναι έξω καρδιά, ό,τι βλέπεις παίρνεις. Το ίδιο ζητά –και εκτιμά αφάνταστα- από τον πλησίον του. Δε θα κάτσει να κάνει θεωρίες για το τι σκέφτεσαι, ούτε πρόκειται να υπεραναλύσει αυτά που δε λες. Θέλει ένα ανοιχτό βιβλίο, έναν άνθρωπο που δε θα τον εξαπατήσει, ακόμα και για τα μικρά και ασήμαντα. Αν υπάρξει έστω υπόνοια ότι δεν μπορεί να σε εμπιστευτεί, τον έχασες.

Αιγόκερως 

Να είσαι φιλόδοξος. Να κάνεις όνειρα και προσωπικά σχέδια για το μέλλον σου. Θα εκτιμήσει φυσικά, να είναι και αυτός κάπου μέσα στα πλάνα σου, αλλά πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν αυτά τα πλάνα εξ αρχής. Δεν μπορεί τους ανθρώπους που αρκούνται στα λίγα και που δεν ποθούν κάτι περισσότερο. Είναι και δικό του στοιχείο αυτό, από τα λίγα που πρέπει να έχει κοινό με σύντροφο καθώς και τον περίγυρό του.

Υδροχόος

Να έχεις πρωτότυπες ιδέες. Τον Υδροχόο τον κουράζει το καθιερωμένο και τετριμμένο πρόγραμμα. Οπότε αν θες να είσαι μαζί του και να διατηρήσεις αυτή τη σχέση σε πολύ καλό επίπεδο, τότε γίνε δημιουργικός, βάλε φαντασία και μη σκεφτείς ούτε λεπτό να σταματήσεις να βρίσκεις νέους εναλλακτικούς τρόπους για να περάσετε τα βράδια σας. Κι όχι μόνο τα βράδια σας. Να τον κρατάς σε εγρήγορση συνεχώς, να του μιλάς για νέες περιπέτειες και τα μάτια του θα κάνουν καρδούλες που σε κοιτάζουν.

Ιχθύς 

Να συζητάτε και να φιλοσοφείτε. Ο Ιχθύς θέλει όταν σε ρωτάει για κάτι να ξέρεις και την απάντηση. Γοητεύεται απ΄το μυαλό και τις γνώσεις του συντρόφου του. Μιας που είναι κι ο ίδιος φιλομαθής, δίπλα του θέλει κάποιον που θα έχει άποψη για τα πάντα. Από τ’ αστέρια ως τη μαγειρική κι από ταξίδια μέχρι βιβλία και αγαπημένους φιλοσόφους. Είναι σημαντικό προνόμιο να μοιράζεται τους συνειρμούς του και μέσω της συζήτησης να διευρύνει τους ορίζοντές του.