Αφού ο Ζυγός συμβολίζει τον γάμο και τη συντροφικότητα εννοείται ότι οι σχέσεις είναι ο θεμέλιος λίθος της ζωής του κι ότι είναι έτοιμος να δώσει όλο του τον δυναμισμό κι όλη την ενέργεια για να τα προστατεύσει. Η χάρη, η διπλωματικότητα και η κοινωνικότητα είναι από τα εμφανή στοιχεία της προσωπικότητάς του. Σε αντίθεση με τους Ταύρους, με τους οποίους έχει κοινό κυβερνήτη την Αφροδίτη κι είναι γήινοι, διαθέτει το επικοινωνιακό και διανοητικό κομμάτι της.

Ένας Ζυγός μπορεί να έχει απογοητευτεί, να έχει χωρίσει, να έχει πονέσει στον έρωτα, αλλά συνεχίζει να πιστεύει πάντα στην αληθινή αγάπη που θα συναντήσει στη επόμενη γωνία . Ζυγός σημαίνει ανάγκη γι’ αλληλοεπίδραση κι είναι αλήθεια ότι ανθίζει κάθε φορά που ο σύντροφός του, δίνει αυτά που έχει ανάγκη. Δεν έχει σημασία πόση αυτοπεποίθηση διαθέτει, πόσο καλά τα πηγαίνει με τον εαυτό του, πόσο μοναδικός νιώθει, αυτό που τον κάνει να νιώθει αληθινά εξαιρετικός απογειώνεται μόνο όταν υπάρχει κάποιος δίπλα του για να κάνει baby sitting στα όνειρα και τις ελπίδες του.

Φυσικά και ξέρει ότι αγάπη δεν είναι μόνο η αρχική ρομαντική περιπέτεια γι’ αυτό και είναι έτοιμος να καταθέσει τεράστια ενέργεια για να πετύχει μια σχέση. Χωρίς αγάπη είναι σαν να βρίσκεται σε μια τραμπάλα μόνος του, ξεκρέμαστος και χωρίς ρίζες. Δεν μπορεί να ζήσει χωρίς κάποιος να αποτελεί σημείο αναφοράς του. Χρειάζεται τον άλλο για να είναι ο εαυτός σου.

 

Βρες εδώ όλες τις ερωτικές συναστρίες που αφορούν στο ζώδιο του Ζυγού

 

Κι εδώ ανακύπτουν κάποια σοβαρά προβλήματα. Πολλές φορές είναι διατεθειμένος να κάνει υποχωρήσεις, να συμβιβαστεί ως προς τις επιθυμίες του και να προσαρμοστεί στον σύντροφό του, ενώ δε θέλει, μόνο και μόνο για να μη μείνει μόνος του. Ο Ζυγός συμπυκνώνει όλη την ψυχολογία του ζωδίου λέγοντας: «Είμαι έτοιμος να παραβλέψω πολλά πράγματα για να διατηρήσω την ηρεμία της σχέσης. Είμαι διατεθειμένος να θυσιάσω πράγματα που με ευχαριστούν αρκεί να υπάρχει κάποιος για να μοιραστώ μαζί του κάποια άλλα. Ακόμα και στο εργασιακό περιβάλλον δεν μπορώ να αντιμετωπίσω σκηνές, ή ζήλιες. Δεν μπορώ να λειτουργήσω σε καταστάσεις έντασης. Εάν υπάρχουν προβλήματα συνεννόησης δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω, και προτιμώ να φύγω.».

 

Fall in love: Κριός, Καρκίνος, Ιχθύς.

Fail in love: Παρθένος, Υδροχόος.

 

Πηγή