Είτε σερβίρουν, είτε καπνίζουν, είτε φλερτάρουν είναι επαγγελματίες. Γνωρίζουν πολύ καλά τη δουλειά τους καθώς και το πεδίο των αρμοδιοτήτων τους. Έχουν μια αλαζονεία, μια έπαρση και μια σιγουριά ικανές να τους κάνουν να ξεχωρίζουν ανάμεσα στην αβάσταχτη οχλαγωγία ενός μπαρ. Κανένας δεν είναι ακριβώς ίδιος με τον άλλον. Κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει τελικά αυτά τα αγόρια πίσω από την μπάρα τόσο, μα τόσο ακαταμάχητα.

Έλα, παραδέξου το. Έχεις ευχηθεί κι εσύ κάποια στιγμή στη ζωή σου η ανάγκη για ποτό να μην είναι η μοναδική που θα σου καλύψει ο μπάρμαν. Συγκεκριμένα, εύχεσαι ήδη να σε είχε πάρει στην τουαλέτα. Προς Θεού, κανένας δεν πρέπει να μάθει για τα πρωτόγονά σου ένστικτα. Θα αρκεστείς λοιπόν και πάλι στα τρία δευτερόλεπτα της παραγγελίας και στα δυο της πληρωμής. Άντε το παλικάρι να σου αλλάξει και κάνα τασάκι μιας κι όταν τον βλέπεις τα ανάβεις δυο-δυο. Πάει, αποτρελάθηκες.

Λίγα πραματάκια ενημερωτικά προς άρση παρεξηγήσεων, αγαπητή. Δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο στη συμπεριφορά του απέναντί σου. Προτού ξαμολήσεις το αβυσσαλέο ντεκολτέ σου προκειμένου να κερδίσεις την προσοχή του και τον ζαλίσεις με ερωτήσεις για την ιστορία του bloody mary, μάθε πως τη δεδομένη στιγμή ο τύπος θέλει να τον διευκολύνεις στη δουλειά του και μόνο. Έχει να αντιμετωπίσει και καμιά δεκαριά άλλα αρπαχτικά σαν κι εσένα. Επιπλέον, το σφηνάκι που σε κέρασε, χωρίς να θέλω να γκρεμίσω τον κόσμο σου, ήταν αφενός επειδή έχεις πιει τον κώλο σου στη βάρδιά του και αφετέρου μπας και ζαλιστείς μια ώρα αρχύτερα και τραβήξεις προς το σπίτι δίνοντας θέση στην ξανθιά που στέκεται τόση ώρα όρθια από πίσω σου αναμένοντας να λάβει δράση. Μην τα θέλεις κι όλα δικά σου.     

Καταλήγεις θαμώνας. Έχει πλέον μάθει το ποτό σου και σε αναγνωρίζει. Λογικό, αν σκεφτείς πως ξημεροβραδιάζεσαι φτύνοντας καρδούλες στο μπαρ του. Η σακούλα κάτω απ’ το μάτι σου πλέον χωράει πτώμα και το συκώτι σου φωνάζει βοήθεια. Χαλάλι του όμως. Εξάλλου, από στιγμή σε στιγμή θα ζητήσει τον αριθμό σου και θα ζήσετε πολύ ευτυχισμένοι. Αμ δε.

Μία είναι η αρετή που θα πρέπει να έχεις ως μότο σε περίπτωση που όλα πάνε κατ’ευχήν και «εμπλακείς» με τον πολυπόθητο βαζοποτάκια. Υπομονή και πάλι υπομονή. Αρκεί να αναλογιστείς για πόσες άλλες εκεί μέσα το τρόπαιο μιας επικείμενης εξόδου είναι ο μπάρμπαν. Και γιατί όχι, ο «δικός σου μπάρμαν». Εξάλλου, γνωρίζεις και η ίδια πως δε βρίσκεται στην εν λόγω θέση καθαρά και μόνο επειδή κοπανάει περίτεχνα το δυόσμο. Είναι πειρασμός. Όπως ακριβώς υπήρξε και για σένα.

Σκηνές ζηλοτυπίας, κατινιές και εκρήξεις τύπου ποια είναι αυτή που σου μιλάει-ακουμπάει-χαμογελάει δεν έχουν θέση στο μπαρ του. Εκτός κι αν θες να γίνεις η αιτία να χάσει τη δουλειά του κι ως εκ τούτου εσύ εκείνον. Σε σχετικό σενάριο λοιπόν κλείνεις μάτια και αυτιά ή απλά την κάνεις με ελαφρά.

Επιπροσθέτως, το ότι σου δίνεται η ευκαιρία να χαρείς τον καλό σου την ώρα που δουλεύει πίνοντας έναν καφέ-ποτό στο μπαρ του δε σου δίνει τα δικαίωμα αυτόματα της εκδήλωσης αγάπης και χειρονομιών ενθουσιασμού. Παρομοίως δεν πας ποτέ με σκοπό να του ζητήσεις το λόγο ή να καβγαδίσεις. Περιμένεις καρτερικά να σχολάσει και ναι, ενίοτε «κάθεται και μέχρι τόσο αργά ο κόσμος».

Προσοχή σε αυτά τα διαολεμένα κεριά τα οποία τοποθετούνται σκόπιμα μπροστά από τον μπάρμαν (και είμαι σίγουρη γι’ αυτό) προς διασφάλιση αποστάσεως ασφαλείας. Έχει καεί κι αν δεν έχει καεί γυναικεία τρίχα σε δαύτα. Αρκέσου στην απόσταση της μπάρας. Κάτι παραπάνω από σένα  ήξεραν αυτοί που εφηύραν τα μπαρ.

Είναι εντάξει να θες να του κάνεις λίγη παρέα, αλλά για όνομα του Θεού. Μην κατασκηνώνεις εκεί. Κοπέλα του είσαι κι όχι νταβατζής. Το «χαίρομαι που σε βλέπω» δεν ερμηνεύεται σε «θέλω να βλέπω τα μούτρα σου μέχρι να σχολάσω».

Τα καλά νέα της υπόθεσης βέβαια, είναι πως έχεις πρόσβαση σε άφθονο αλκοόλ με το χαμηλότερο κόστος. Με την προσγείωση του ποτού σου μπροστά σου πέφτει σήμα στη μάρκα. Ποιος είναι τόσο άκαρδος ώστε να βάλει το κορίτσι του μπάρμαν να πληρώσει; Επίσης, σε φθονούν όλες. Με την είσοδο σου στο μπαρ νιώθεις ήδη το κάρμα σου φορτισμένο. Γι’ αυτό και μπαίνεις με ύφος καρδιναλίων που φωνάζει «δικός μου».

Εφόσον είσαι σύμφωνη κι αποδέχεσαι όλα τα παραπάνω μπορείς να προχωρήσεις. Είσαι το κορίτσι του μπάρμαν με την «ασφάλεια της ταμπέλας». Άσε λοιπόν τις άλλες να συνωστίζονται και να σφάζονται στη μπάρα περιμένοντας να τις μεθύσει. Εσύ δε χρειάζεται να περιμένεις σε καμία ουρά. Στο σχόλασμα εσύ είσαι αυτή που, αν μη τι άλλο, θα μεθύσει στα φιλιά.    

Συντάκτης: Νατάσα Δόμβρου