Πλέον η τεχνολογία μπήκε για τα καλά στις ζωές μας αφού θέλοντας και μη τη βγάζουμε μπροστά από μια οθόνη. Είτε αυτή είναι η οθόνη του τηλεφώνου μας, της τηλεόρασης ή του υπολογιστή μας. Αυτό έχει ως συνέπεια να δημιουργούνται διάφορα προβλήματα όρασης με πιο γνωστό τη μυωπία. Για αυτό τον λόγο οι περισσότεροι με προβλήματα όρασης επιλέγουν να φοράνε φακούς επαφής ή γυαλιά στην καθημερινότητά τους ώστε να βλέπουν καλύτερα.

Όμως, θέλουμε μεν να βλέπουμε, θέλουμε να είμαστε άνετοι και όμορφοι παράλληλα. Για αυτό οι φακοί επαφής είναι μια εύκολη λύση, αφού ούτε χρειάζονται συνεχώς καθάρισμα μέσα στην ημέρα, ούτε τους ξεχνάμε στο γραφείο, ούτε μας πέφτουν όταν σκύβουμε να δούμε κάτι κι έπειτα βγαίνουμε πολύ καλύτεροι και στις φωτογραφίες. Αν και οι φακοί επαφής είναι η «εύκολη λύση» φέρνουν μαζί τους και κάποια προβληματάκια που μόνο όσοι τους χρησιμοποιούν μπορούν να ταυτιστούν.

Πες μου ότι δεν είμαι η μόνη που αν ξυπνήσω πολύ πρωί για να πάω στη σχολή ή στη δουλειά τα μάτια μου καίνε κάθε φορά που προσπαθώ να βάλω τους φακούς επαφής μου. Ειδικά στην εξεταστική περίοδο που τα μάτια είναι κουρασμένα γιατί είμαστε συνέχεια μπροστά στον υπολογιστή και στα βιβλία μας οι φακοί επαφής δε λένε να μας κάνουν τη χάρη να μπουν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φοράμε τα καλά μας τα γυαλάκια σε ολόκληρη την εξεταστική περίοδο και να βάζουμε σταγόνες τρεις φορές την ημέρα.

Είναι και το άλλο, που τα μάτια μας γίνονται πιο ευαίσθητα όταν φοράμε φακούς επαφής. Γίνονται πιο ευαίσθητα στον ήλιο, τα δυνατά φώτα και στους καπνούς. Κάθε φορά που βάζουν καπνούς στο κλαμπ και όλος ο κόσμος χαίρεται, εμείς που φοράμε φακούς επαφής κλαίμε σε μια γωνία κρατώντας τα μάτια μας κλειστά. Έπειτα, πιάνουμε από το χέρι το καλό μας το φιλαράκι που ξέρει μετά από τόσο καιρό πώς να μας χειριστεί και πάμε στην τουαλέτα να ηρεμήσουμε τα μάτια μας. Αν όλο αυτό συμβεί σε πρώτο ραντεβού ή κατά τη διάρκεια φλερτ πάμε πίσω κόκκινοι από ντροπή και ευχόμαστε μέσα μας να μη μας παρεξήγησε. Αν έπαθε και το φλερτ μας, όμως, τα ίδια σημαίνει πως βρήκαμε τον ιδανικό και τον παντρευόμαστε στο τέλος, μιας που μας καταλαβαίνει σε αυτόν τον τομέα.

Μιλώντας για φλερτ, πολλές φορές πάμε να μείνουμε στο σπίτι της σχέσης μας ή μιας φίλης ή φίλου μας και ξεχνάμε τα απαραίτητα. Για εμάς που φοράμε φακούς επαφής το κουτί των φακών και το φάρμακό τους είναι ό,τι πιο βασικό πρέπει να έχουμε μαζί μας. Αλλιώς δεν μπορούμε να αφαιρέσουμε τους φακούς επαφής και ξέρουμε πολύ καλά πως αν κοιμηθούμε με αυτούς τα μάτια μας το επόμενο πρωί θα μας «εκδικηθούν» για αυτό. Σε τέτοιες περιπτώσεις, που ξεχνάμε το κουτί των φακών μας και το φάρμακό τους, ψάχνουμε λύσεις στο αγαπημένο μας google και στο τέλος βρίσκουμε μια λύση και την εφαρμόζουμε κάνοντας χίλιες προσευχές να δουλέψει. Συνήθως η λύση έχει να κάνει με φλιτζανάκι του καφέ και διάλυμα από αλατόνερο ή απλά να έχουμε τον νου μας για να μην ξεχνάμε αυτά που πρέπει.

Πολλά μπορούμε να πάθουμε όσοι φοράμε φακούς επαφής ιδιαίτερα αν δεν προσέχουμε, για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δεν είναι για να παίζουμε με τα πολύτιμα μάτια μας για αυτό αν οι φακοί μάς ενοχλούν καλό είναι να φοράμε και τα γυαλιά μας για να ηρεμούν τα μάτια μας. Βέβαια, όσο και να μας ταλαιπωρούν καμιά φορά οι φακοί, εμείς θα συνεχίσουμε να τους φοράμε γιατί τους λατρεύουμε αλλά πάντα με προσοχή.

Συντάκτης: Στέλλα Πέτρου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα