prateek-katyal-t33ggsmj2s-unsplash

Ας ξεκινήσω λέγοντας ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων αναφορικά με το πώς συμπεριφέρονται στις διαπροσωπικές του σχέσεις. Κάποιοι επιλέγουν να κάνουν σχέση, άλλοι θέλουν να μείνουν μόνοι τους ή δεν έχουν βρει ακόμα το κατάλληλο ταίρι και υπάρχουν και άτομα που τους αρέσει να κάνουν one night stand. Η σχέση ξέρετε τι είναι, αλλά ας βάλω και εγώ το λιθαράκι μου στη σημασία της, για να αναφέρω και τη δική μου οπτική. Σχέση είναι όταν δύο άτομα, αντίθετου ή ίδιου φύλου, επιλέγουν να χαράξουν μια σταθερή πορεία μαζί και τα συναισθήματά τους είναι -άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο- αμφίδρομα. Στο one night stand συνήθως τα άτομα ψάχνουν κάτι εφήμερο. Κάτι ευκαιριακό για να ικανοποιήσουν κυρίως τις σεξουαλικές επιθυμίες τους.

Πίσω απ’ το one night stand υπάρχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία. Οι άνθρωποι είμαστε όντα συντροφικά και συνήθως μας αρέσει να έχουμε κάποιον δίπλα μας, να νιώθουμε δεμένοι με κάποια πρόσωπα στη ζωή μας. Σε μια εποχή που τα social media έχουν σημαντική θέση στο μεγαλύτερο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, η επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων γίνεται αυτόματα απρόσωπη. Κλείνεις ραντεβού μέσα από άτομα που γνώρισες στο διαδίκτυο, θα ετοιμαστείς, θα στολιστείς και θα βγεις. Καθόλου απίθανο μάλιστα το ίδιο κιόλας βράδυ να προχωρήσεις, επιλέγοντας την ικανοποίηση των σωματικών σου αναγκών.

Δεν είναι μεμπτό να επιλέξει κάποιος να καταλήξει στο κρεβάτι με κάποιον που μόλις γνώρισε ή που γνωρίζει καιρό, μόνο για μια βραδιά. Αρκεί να μην τάζει λαγούς και πετραχήλια, να μην πουλάει έρωτα, να μη δίνει βαρύγδουπες υποσχέσεις και να είναι εξαρχής ειλικρινής. Να ξεκαθαρίσει τι ζητάει και τι μπορεί να προσφέρει, ώστε να αποφευχθούν μετά τυχόν παρεξηγήσεις. Και φυσικά αν οι επιθυμίες συμπίπτουν, δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσετε.

Ένα από τα θετικά του one night stand είναι ότι μπορείς να περάσεις καλά χωρίς να δώσεις αναφορά ποιος είσαι, χωρίς να αναδείξεις στοιχεία του χαρακτήρα σου και της προσωπικότητάς σου και χωρίς να μοιραστείς λεπτομέρειες για τη ζωή σου. Επίσης, από τη στιγμή που σε ενδιαφέρει περισσότερο η σαρκική επαφή και η ικανοποίηση της στιγμής, έχεις λιγότερες αναστολές, δε φοβάσαι μην παρεξηγηθείς και ούτε αναρωτιέσαι τι γνώμη θα σχηματίσει ο άλλος για σένα. Εξάλλου, βρίσκεστε εκεί για ικανοποίηση των επιθυμιών σας και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Ωστόσο, κάποιες φορές, κυρίως λόγω βιασύνης για ολοκλήρωση της πράξης, ίσως να μη χρησιμοποιείται κάποιου είδους προφύλαξη. Και θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο παραπάνω σε αυτό, γιατί πρόκειται για θέμα υγείας. Είτε είσαι γυναίκα είτε άντρας, δεν ξέρεις από τι μπορεί να πάσχει κάθε ερωτικός σου σύντροφος και ιδιαίτερα όταν δεν τον γνωρίζεις και τότε θα πρέπει να είσαι ακόμα πιο επιφυλακτικός. Δεν μπορούμε να παίζουμε με την υγεία μας και να ρισκάρουμε, οπότε η προφύλαξη σε one night stand θα πρέπει να είναι χρυσός κανόνας για αποφυγή μη αναστρέψιμων λαθών.

Επίσης, δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να κάνετε καλό σεξ. Όχι ότι δε συμβαίνει, αλλά μάλλον δεν είναι ο κανόνας. Δεν τον ξέρεις, δεν σε ξέρει, δε γνωρίζει ο ένας τι θέλει ο άλλος, με συνέπεια τις περισσότερες φορές να μην ευχαριστιέται ο ένας από τους δύο, ή στη χειρότερη κανένας από τους δύο και να μην καταφέρετε να φτάσετε σε οργασμό. Και εδώ θα ρωτήσω εσάς που το έχετε δοκιμάσει αν υπήρξαν φορές που μετανιώσατε επειδή κάνατε κάτι τέτοιο. Αν απαντήσετε θετικά τότε μάλλον ή αλλιώς το είχατε στο μυαλό σας και δε σας βγήκε όπως το περιμένατε, είτε εκείνη τη χρονική περίοδο είχατε την ψευδαίσθηση ότι αυτό επιθυμούσατε να κάνετε, ενώ στην πραγματικότητα θέλατε κάτι διαφορετικό.

Συμπεραίνουμε ότι το one night stand δεν είναι για όλους. Θέλει να είσαι σαν τον δολοφόνο της Elm Street, που ξέρει τι θέλει να κάνει, βγαίνει για αυτό το σκοπό και το επόμενο πρωί κάνει σαν να μην έγινε ποτέ. Το ξεχνάει; Το διαγράφει; Δε μας ενδιαφέρει. Αν εσένα σε νοιάζει τι θα γίνει μετά, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα πληγωθείς, θα φας τα μούτρα σου και ύστερα με τα δίκια σου θα στενοχωριέσαι. Καλό είναι, λοιπόν, να κάνουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε και αν κάτι δε μας ταιριάζει και δεν αντικατοπτρίζει τις επιθυμίες μας, να το εκφράζουμε και να απομακρυνόμαστε σε περίπτωση που οι επιθυμίες μας δεν ταιριάζουν με αυτές του εκάστοτε ερωτικού παρτενέρ.

Συντάκτης: Aya
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!