pillow8911

Πάντα επίκαιρο, πάντα άβολο και δύσκολα διαχειρίσιμο θέμα: η συνάντηση με πρώην. Μπορεί στον έρωτα να μην υπάρχουν κανόνες, όταν όμως συναντιέσαι με πρώην έρωτα, καλό είναι να θυμάσαι ότι υπάρχει savoir vivre, τρόποι καλής συμπεριφοράς που λένε και στο χωριό μου. Δεν είναι άσχημη ιδέα να τους ακολουθήσεις ή έστω να προσπαθήσεις κι αν δεν τους ξέρεις, ακολουθούν οι δέκα πιο σημαντικοί.

1. Μη σηκωθείς και φύγεις μόλις δεις την πρώην αγάπη σου

Κάποιες φορές συμβαίνει ασυναίσθητα, δε θέλεις να συνυπάρχετε στον ίδιο χώρο ούτε για δύο δευτερόλεπτα, αλλά αν συμβεί, μείνε. Μείνε για όσο αντέχεις, δε χρειάζεται να πιεστείς, αλλά μη σηκωθείς και φύγεις στα πρώτα λεπτά, γιατί εκτός του ότι είναι αγένεια, δείχνει και αδυναμία. Και ποιος θέλει να φαίνεται αδύναμος και ανασφαλής;

2. Μην κάνεις ότι δεν είδες

Απ’ τη στιγμή που θα μείνεις, -ξέρω πως είναι δύσκολο-, μην προσποιηθείς ότι δεν παρατήρησες την παρουσία του πρώην έρωτα στον ίδιο χώρο. Όλοι έχουμε το κρυφό ταλέντο να κάνουμε ότι δεν είδαμε κάποιον τυχαία, αλλά φοβάμαι πως η πρώην αγάπη δε θα το χάψει. Ακόμα και αν δε σε νοιάζει το ότι πιθανόν να πέσεις στα μάτια αυτού του ανθρώπου με κάτι τέτοιο, σίγουρα θα δείξεις ανασφάλεια. Να νομίζει μετά ότι δεν ξεπέρασες ακόμα το χωρισμό σας; Μακριά από μας!

3. Αν δε θέλεις να χαιρετήσεις, μην το κάνεις, αλλά μην πιάσεις την πάρλα με την υπόλοιπη παρέα

Είπαμε να μη φύγεις, να μην κάνεις τον ανήξερο, αλλά μην περάσεις από δίπλα, χαιρετήσεις και καθίσεις να μάθεις αναλυτικά όλα τα νέα της παλιοπαρέας. Αν υποθέσουμε ότι έχετε καλές σχέσεις, μπορείς να περάσεις ευγενικά, με χαρά και τσαχπινιά να πεις μια καλησπέρα, να ρίξεις ένα χαμόγελο και να προχωρήσεις. Μην ξεχνάς να έχεις μαζί την αυτοπεποίθησή σου και αυτό είναι αρκετό, γιατί το να καθίσεις εκείνη τη στιγμή να μιλήσεις με όλους τους άλλους, θα είναι εξαιρετικά αμήχανο και υποκριτικό.

4. Μη διαφημίζεις την ευτυχία σου

Όλοι θέλουμε να δείχνουμε σούπερ κουλ, ωραίοι, χαμογελαστοί, κεφάτοι και ότι περνάμε και μόνοι μας καλά, τα καταφέρνουμε μια χαρά κι άλλα τέτοια. Αλλά αν όλο αυτό γίνεται μόνο και μόνο για να κάνεις επίδειξη της ευτυχίας σου στον άνθρωπο που κάποτε μοιραστήκατε μαζί μία άλλη, δική σας ευτυχία, αυτό θα φανεί. Να γελάς και να μη χαχανίζεις, να μιλάς αντί να φωνάζεις, να κοιτάζεις τόσο όσο χρειάζεται και να είσαι χαλαρός όσο αντέχει η συνθήκη. Γενικά δε χρειάζονται υπερβολές. Ακόμα κι αν έχεις προχωρήσει, δε σε ενδιαφέρει αυτός ο άνθρωπος και περνάς καλά, δε χρειάζεται να το φωνάζεις, εκείνος σίγουρα θα το καταλάβει.

5. Μην πιεις/μεθύσεις

Αν είναι πρόσφατο, αν έχει πονέσει πολύ ή αν έχει εμφανιστεί μπροστά σου με νέα αγάπη είναι δύσκολο να αντισταθείς. Θα ήταν όμως υπέρ σου να μπορέσεις να το ελέγξεις. Δε λέω να μη βάλεις γουλιά αλκοόλ στον οργανισμό σου, αλλά μη μεθύσεις σ’ εκείνο το μπαρ που βρίσκεται ο πρώην έρωτας, γιατί ό,τι και αν ακολουθήσει ή ειπωθεί υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να το μετανιώσεις την επόμενη μέρα. Αν επιδιώκεις επανασύνδεση, χειρότερα θα τα κάνεις, ενώ αν είσαι εντάξει με το χωρισμό, θα περάσεις λάθος μηνύματα. Γενικά, όπου πρώην βάλε δίπλα νηφαλιότητα.

6. Μην κεράσεις σφηνάκια

Δεν είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή για να δείξεις τη γενναιοδωρία σου. Δεν είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή για μεθυσμένα λόγια και μηνύματα (διάβασε ξανά το πέντε). Είπαμε να είμαστε χαλαροί, άνετοι και κουλ, αλλά το να κεράσεις σφηνάκια παραπάει, άσε που ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος να στα φέρει καπέλο.

7. Μην περάσεις εκατό φορές μπροστά από την πρώην αγάπη και την παρέα

Αυτά τα κάναμε στο γυμνάσιο, οριακά και στο λύκειο, τώρα έχουμε μεγαλώσει για να προσπαθούμε να μας προσέξει κάποιος περνώντας τάχα-δήθεν-ανέμελα-τυχαία-αδιάφορα και σαγηνευτικά από μπροστά του. Μπορεί να κερδίσεις την προσοχή, αλλά θα συνοδεύεται και από αρνητικά σχόλια. Αν βρίσκεται στον ίδιο χώρο, θα σε προσέξει γιατί κανείς δε χρειάζεται να προσπαθήσει για να τραβήξει τα βλέμματα αυτού που κάποτε ερωτεύτηκε.

8. Μη γίνεσαι ειρωνικός, εριστικός, μην προκαλέσεις έντονες αντιδράσεις και αρνητικά συναισθήματα

Στην περίπτωση που δε μιλήσετε, μην κάνεις τα πάντα για να σε δει, ενώ εσύ έχεις επιδεικτικά γυρισμένη την πλάτη σου και οι κολλητοί σου κοιτάνε περιγράφοντας κάθε κίνηση του πρώην ανυποψίαστου έρωτα. Σε περίπτωση που μιλήσετε, χρησιμοποίησε ουδέτερες λέξεις και ματιές με ανεξιχνίαστα τείχη, αλλά ως εκεί. Μη βγάλεις όλη την πίκρα σου, την αδικία και τον πόνο που ίσως νιώθεις. Αυτά είναι συναισθήματα που οφείλεις να μοιραστείς με τον εαυτό σου και οριακά με τους φίλους σου, αλλά σίγουρα όχι με την πρώην σχέση.

9. Μην επιδιώξεις το αίσθημα της ζήλιας χρησιμοποιώντας φίλους και τρίτα πρόσωπα

Δε λέω, η συνταγή είναι δοκιμασμένη, μπορείς εύκολα να τσεκάρεις αν θα ζηλέψει, αν θα πειραχτεί, αν θα νοιαστεί. Αλλά απ’ την άλλη, μπορεί το άτομο να μην εκφράσει τίποτα ή ακόμα χειρότερα να ενοχληθεί, να απομακρυνθεί, να του περάσει εντελώς αδιάφορο και πολύ πιθανόν να καταλάβει πόσο στημένο είναι αυτό και να γίνεις και ρεζίλι από πάνω.

10. Μην αγκαλιάζεσαι με τον νυν έρωτα επιδεικτικά μπροστά στον πρώην

Tώρα μιλάμε για την περίπτωση που οι πρώην συναντιούνται τυχαία μεν, αλλά ο ένας απ’ τους δύο ή και οι δύο -δεν επηρεάζει το κόνσεπτ μας- συνοδεύονται από νέο σύντροφο. Η ζωή προχωράει, θα βρείτε και οι δύο νέες αγάπες και πολύ καλά θα κάνετε. Όταν όμως συναντιούνται οι πρώην είναι σχεδόν αστείο να κάνουν διαγωνισμό ποιος είναι πιο ερωτευμένος, πιο χαρούμενος, πιο καταπληκτικός, πιο άνετος και ποιος φιλιέται καλύτερα δημόσια. Είναι θέμα σεβασμού, αρχικά στον εαυτό σου και στις επιλογές του παρελθόντος, προς την πρώην αγάπη και προς τη νυν, ταυτόχρονα. Δε δείχνεις ανώτερος όταν αγκαλιάζεις την τωρινή σου σχέση και δεν παίρνεις τα μάτια σου απ’ την παλιά. Αναρωτήσου πάντως γιατί το κάνεις αν έχεις πραγματικά προχωρήσει και δε σε νοιάζει ποιος σε κοιτάζει; Και απ’ την άλλη, πώς γίνεται να μη σε αφορά το παρελθόν σου, αφού διαμόρφωσε αυτό που είσαι σήμερα; Αυτές οι φιλοσοφίες δε χρησιμεύουν μόνο για ποστ στο instagram, είναι ωραίο να τις σκεφτόμαστε κιόλας πού και πού.

Σκέψου αν επιδιώκεις εσκεμμένα να κάνεις την πρώην αγάπη να ζηλέψει ή απλώς φέρεσαι αυθόρμητα γιατί το παρελθόν είναι παρελθόν. Ρώτα επίσης τον εαυτό σου αν τη θέλεις πίσω ή αν θέλεις μόνο να επιβραβεύσεις τον εγωισμό σου. Κάποτε πάντως σ’ αυτό το μπαρ, ήσασταν εσείς οι δύο αγκαλιασμένοι, μην κάνεις σαν να μη συνέβη ποτέ και μη μουτζουρώνεις άτσαλα αυτή την εικόνα.

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!




Θες ξανά την πρώην αγάπη σου;

100 μυστικά για να είστε και πάλι μαζί!