%cf%83%cf%82%ce%b1%ce%b4%cf%86%ce%b4%ce%b3

Να συμφωνήσουμε όλοι πως άλλο φίλος κι άλλο κολλητός. Υπάρχουν διαφορές που κάνουν τους κολλητούς να ξεχωρίζουν, κάποια πράγματα που θα ζητήσεις μόνο από τον κολλητό να κάνει, ακόμα και χίλια άτομα να βρίσκονται γύρω σου. Είναι όλες εκείνες οι στιγμές που θα γυρίσεις το βλέμμα σου εκεί που νιώθεις σιγουριά κι εμπιστοσύνη.

 

1. Θα πάρει τον γιατρό να ρωτήσει τ’ αποτελέσματά σου γιατί φοβάσαι

Θα σε παριστάνει κιόλας. Θα πει τα στοιχεία και το πρόβλημά σου κανονικά, σαν να είσαι εσύ. Έχεις άγχος και δε θέλεις να το περάσεις μόνος σου αυτό. Ποιος είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να το κάνει αντί για σένα; Μα φυσικά ο κολλητός! Αυτά είναι αθώα ψέματα γιατί έχουν καλό σκοπό πάντως.

 

2. Θα σου στέλνει μήνυμα για να μη σου λείπει η πρώην σχέση

Χωρίζεις. Μη μασάς, θα το λύσουμε! Μπορείς να αντικαταστήσεις σε πολλά την πρώην σχέση με το κολλητάρι σου. Θα κοιμηθείτε μαζί τα δύσκολα βράδια, θα βγείτε μαζί, θα τελειώσετε τη σειρά που είχατε ξεκινήσει, θα πάτε σ’ εκείνη τη θάλασσα που λέγατε και κυρίως θα σου στέλνει τα μηνύματα που χρειάζεσαι για να μη σου λείπει κι έτσι η προσγείωση θα ‘ναι λιγότερο ανώμαλη. Ό,τι κι αν ζητήσεις θα το κάνει για να νιώσεις καλύτερα.

 

3. Θα σου φέρει χαρτί υγείας καθώς θα έρχεται στο σπίτι σου

Ο οποιοσδήποτε φίλος θα σου έφερνε οτιδήποτε άλλο, ο κολλητός όμως ο αδερφικός είναι για τα extreme sports. Όταν οι άλλοι σταματούν, οι κολλητοί συνεχίζουν. Δεν είναι γι’ απλές αποστολές, είναι για τις πιο απαιτητικές. Αν σου τελείωσε το χαρτί υγείας και τυχαίνει να έρχεται σπίτι σου εκείνη τη στιγμή, θα σου φέρει και δε θα το θεωρήσει ούτε καν παράξενο. Γιατί ο κολλητός, στην ανάγκη φαίνεται!

 

 

 

 

4. Θα σου κρατήσει τα μαλλιά/κεφάλι μετά από ξενύχτι

Ξέρεις ακριβώς σε τι αναφέρομαι, δε χρειάζεται να περιγράψω καν το σκηνικό. Ο κολλητός θα σταθεί δίπλα σου κυριολεκτικά στη δύσκολη στιγμή, θα σου κρατήσει το χέρι, το κεφάλι, τα μαλλιά τη στιγμή που το μεθύσι σ’ έχει αγκαλιάσει για τα καλά. Μόνο ο κολλητός θα μπορούσε να το κάνει αυτό για σένα ακόμα κι αν δεν είσαι σε θέση να το ζητήσεις εσύ ο ίδιος. Απ’ την άλη κι εσύ μόνο μαζί του θα αισθάνεσαι λιγότερο άβολα.

 

5. Θα παρακολουθήσει το αμόρε

Με όποιον τρόπο, για όποιο λόγο και με όποια αμφίεση το ζητήσεις. Θές μέσω των social media; Θα σε βρίσει, αλλά θα το κάνει. Θα αλλάξετε μαγαζί όσες φορές χρειαστεί προκειμένου να πέσετε δήθεν τυχαία πάνω στο φλερτ σου. Θα φορέσει και μαύρη καπαρντίνα αν χρειαστεί με μαύρα μεγάλα γυαλιά και πολύ ύφος για ν’ αναζητήσει το πρόσωπο. Αρκεί να του το ζητήσεις!

 

6. Θα περάσει να πάρει το δέμα σου γιατί δεν προλαβαίνεις

Πάλι θα παριστάνει εσένα, θα πει μια ευφάνταστη και άκρως πειστική δικαιολογία για να εκπληρώσει την αποστολή του. Μεταξύ των κολλητών αυτά είναι απλά πράγματα, ούτε θα φανεί παράξενο στον κολλητό που θα πάει να το πάρει, ούτε για σένα. Δε θα το νιώσεις ούτε καν ως εξυπηρέτηση. Είναι σαν να πήγες εσύ στ’ αλήθεια να το πάρεις.

 

7. Θα βγει με τη σχέση σου κι ας είχατε κανονίσει όλοι μαζί 

Ας υποθέσουμε ότι κάτι σου έτυχε μια υποχρέωση που δεν μπορείς ν’ αγνοήσεις με τίποτα. Είχατε κανονίσει όμως να βγείτε όλοι μαζί, δε γίνεται να μείνει μέσα κανείς εδώ που φτάσαμε. Ο κολλητός θα πάρει αγκαζέ τη σχέση σου και θα βγούνε τελικά, πριν προλάβεις να ζητήσεις αυτήν τη χάρη παύλα εξυπηρέτηση, σαν να μη λείπεις εσύ κι όλο αυτό θα είναι οκ για όλους εν τέλει. Επίσης κι εσύ που δε θα παρευρεθείς τελικά στο event και θα τους έχεις αφήσει μόνους τους, θα είσαι ήρεμος αφού έχεις εμπιστοσύνη -κυρίως στο κολλητάρι- πως τίποτα δε θα συμβεί. Γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια μας…

 

8. Και θα πάει και θα πληρώσει την κλήση που έφαγες 

Ξέρει ότι τελευταία είσαι ζορισμένος οικονομικά και μόνο αυτό σου έλειπε. Εσύ θα του ζητήσεις να πεταχτεί να πληρώσει την κλήση για να μην πολλαπλασιαστούν τα χρέη σου, για να μη βάλεις τα κλάματα και να μη μοιράσεις σιχτιρίσματα σε κάθε υπάλληλο που συναντάς μπροστά σου. Οπότε για να προστατεύσεις την ψυχική σου υγεία θα του ζητήσεις να πάει να βοηθήσει εσένα και τους γύρω σου. Κι εκείνος επειδή ξέρει και θα πάει σαν να είναι δική του υποχρέωση και θα την πληρώσει κιόλας, γιατί είστε κολλητοί, όχι γνωστοί.

 

9. Θα σου πει αν έχεις μαρούλι στο δόντι

Δεν ντρέπεσαι ούτε στιγμή, θα ρωτήσεις και θα απλώσεις το χαμόγελό σου καλύτερα κι από τον οδοντίατρο. Μπορείς να κάνεις παρόμοια ερώτηση που αφορά τη μύτη σου, αν όχι ο κολλητός τότε ποιος θα τσεκάρει; Θα του ζητήσεις να σου ξύσει την πλάτη, να δει εκείνο το σπυρί κι άλλα τέτοια κομματάκι αηδιαστικά για εκείνους που δεν είναι κολλητοί, απολύτως φυσιολογικά για όσους είναι.

 

10. Θα σε καλύψει στη μάνα σου για να κοιμηθείς στο γκομενάκι

Θα πει ψέματα για σένα, εκεί τον φτάνεις. Αλλά θα το κάνει γιατί ο σκοπός είναι ιερός κι αυτός είναι πραγματικός κολλητός. Αν το ζητήσεις, θα το έχεις. Θα το χτίσει ωραία, θα το σερβίρει ακόμα πιο ωραία, θα είστε πλήρως συνεννοημένοι και δε θα πιαστείτε στη φάκα. Σημαντικό είναι να το θυμάται κι αργότερα, ώστε να μην αποκαλυφθεί το σχέδιο σε ανύποπτο χρόνο.

Είναι μεγάλη ευτυχία αν έχεις έστω κι έναν τέτοιον άνθρωπο στη ζωή σου που δε διστάζεις να του ζητήσεις αυτά κι άλλα τόσα. Κι εσύ όχι μόνο μπορείς να ζητήσεις ό,τι θέλεις, ξέρεις κιόλας πως δε θα χρειαστεί καμιά διαπραγμάτευση για να τα κάνει. Για ‘σας είναι απλώς αυτονόητα, για τους άλλους είναι παράδοξα, αλλά για τους κολλητούς όχι.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου