Πολλές φορές στην παρέα, με ένα ποτήρι καλό κρασί ή ένα πολύ φθηνό, θα τεθεί η ερώτηση για το ποια είναι η καλύτερη ώρα για επαφή πολύ στενού τύπου. Σου έχω την απάντηση λοιπόν, που θα βγεις να τη φωνάξεις να την πεις, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, μα φυσικά μετά από έναν τσακωμό! Ξέρω ότι ήδη σκέφτεσαι όλες εκείνες τις φορές που έκανες το καλύτερο (ας το πούμε πάρτι για λόγους ευγένειας) με το σύντροφό σου, αλλά συγκεντρώσου γιατί έχω να πω κι άλλα. Έχεις εκτονώσει τα νεύρα σου και την έντασή σου, έχεις φωνάξει ή έχεις κλάψει και σίγουρα έχεις σπάσει ένα τασάκι, όπως αρμόζει σε κάθε ζευγάρι που σέβεται τη σχέση του. Μετά απ’ όλα αυτά, είναι η καλύτερη στιγμή που απελευθερωμένος, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα θα αφεθείς σε μια πολύ δυνατή στιγμή πάθους.

Οι πιο ρομαντικοί της παρέας θα πουν πως μετά από ένα δυνατό καβγά ακούγονται συνήθως δυνατά γέλια κι όχι κραυγές ευχαρίστησης. Δεκτή και αυτή η επιλογή, με βρίσκει απολύτως σύμφωνη. Αφού έχεις τσακωθεί, είσαι πλέον ήρεμος, θες να σπάσεις τον πάγο κι όχι το κεφάλι του αγαπημένου σου, κάνεις αστεία, γελοία πειράγματα και καταλήγεις στο πάτωμα να κλαις από τα γέλια αυτήν τη φορά. Ιδανικά όπως είστε στο πάτωμα και γελάτε, θα καταλήξετε ο ένας πάνω στον άλλο. Δε δίνω ιδέες εγώ, απλά το αναφέρω, αν θες το κρατάς, αν δε θες, το πετάς. Επίσης, δεν υπογράφω πως έτσι θα λύσετε το πρόβλημα του τσακωμού, αλλά σίγουρα φεύγει όλη η αρνητική ενέργεια και μια θετική αύρα διαχέεται στην ατμόσφαιρα.

Είναι σημαντικό βέβαια να μη φοβάστε να μαλώσετε με το αμόρε, δε θα έρθει και το τέλος του κόσμου αν διαφωνήσεις μαζί του, αν εκφράσεις τα συναισθήματά σου κι ας ξέρεις πως ό,τι ειπωθεί θα σας φέρει σε σύγκρουση. Να λες αυτά που σκέφτεσαι, να εκφράζεσαι, να καβγαδίζεις και στο τέλος δε θα χάσεις, θα έχεις να θυμάσαι τα γάργαρα γελάκια σας ή ένα πολύ δυνατό τελείωμα.

Πριν μου φέρεις αντιρρήσεις, λέγοντας θαρραλέα πως «δε λύνονται έτσι τα προβλήματα στα ζευγάρια», θα σου πω πως σίγουρα θα βρεις τον κατάλληλο τρόπο μετά απ’ αυτό να λύσεις το πρόβλημα, με ηρεμία και καθαρό μυαλό. Κι αν είναι τόσο ζόρικο και δε λύνεται θα μπορείς ψύχραιμα να το αντιμετωπίσεις. Γιατί τη στιγμή που θες να σπάσεις ό, τι μπορεί να σπάσει, να βρίσεις, να ουρλιάξεις ή να εξαφανιστείς, ο λόγος για τον οποίο τσακώνεσαι με το σύντροφό σου σού φαίνεται ένα τεράστιο βουνό που δεν μπορείς να ξεπεράσεις. Μετά το πάρτι που λέγαμε όμως, η αιτία του καβγά σου φαίνεται λιγότερο σημαντική κι επειδή σίγουρα θα είναι πολύ καλό, μπορεί να έχεις ξεχάσει και το λόγο που πριν λίγο μάλωνες. Όταν γελάς μαζί με το σύντροφό σου κι όταν κάνετε έρωτα βλέπεις όλα εκείνα που σας ενώνουν, απελευθερώνονται οι καλές ορμόνες και φέρνουν θετικά αποτελέσματα στη σχέση σας, γέλια κι απόλαυση δηλαδή, χρειάζεσαι κάτι άλλο;

Δες το κι αλλιώς, εκείνος που έχει κάνει τη μαλακία κι έχει δημιουργηθεί ο καβγάς προσπαθεί μετά με κάθε τρόπο να δείξει τον καλύτερό του εαυτό, να σώσει την κατάσταση και να σε κάνει να γελάς τόσο δυνατά ή να φωνάζεις εξίσου δυνατά το όνομά του. Ας πούμε ότι ο τσακωμός ανανεώνει τη σχέση, μέχρι να οδηγηθείς στο κρεβάτι ή στο πάτωμα, η επιλογή ανήκει αυστηρά σε ‘σας τους δύο, μπορείς άλλωστε να γελάς και να κάνεις «πάρτι» και στα δύο μέρη.

Τα ζευγάρια που δε φοβούνται να μαλώσουν, βλέπουν τους καβγάδες τους σαν μικρά παράσημα που τους δίνουν έξτρα δύναμη. Τότε το ζευγάρι είναι ευτυχισμένο, όταν δεν ξεκολλάει από τα σεντόνια κι όταν γελάει με έναν τρόπο που κανείς άλλος δεν μπορεί να καταλάβει, δε φοβάται τους τσακωμούς, ξέρει τη συνέχεια και τη απολαμβάνει. Και τώρα για πες, έχεις σκεφτεί ήδη την αφορμή για ένα δυνατό καβγά;

 

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου