derhy

Σήμερα θα μιλήσουμε για προσωπικές στιγμές, πολύ προσωπικές στιγμές σου λέω. Αν περιμένεις από μένα να μάθεις πώς θα το κάνεις, πώς θα φερθείς, τι θα φορέσεις και τι θα πεις, λυπάμαι αλλά μη συνεχίσεις την ανάγνωση γιατί θα σε απογοητεύσω και καθόλου δεν το θέλω. Σήμερα θα σου μιλήσω για εκείνη τη φορά που πραγματικά απελευθερώθηκες ερωτικά, όχι για όλες εκείνες τις φορές που είπες στην παρέα πόσο σούπερ ουάου ήσουν χθες το βράδυ στο κρεβάτι σου, αλλά για εκείνες τις φορές ή εκείνη τη φορά που στ’ αλήθεια ένιωσες πολύ καλά με τον εαυτό σου και με ό,τι συνέβη με το ταίρι σου.

Αρχικά αν αναρωτιέσαι για το αν είσαι άνετος και απελευθερωμένος στις στιγμές σου κάτω ή πάνω από τα σεντόνια, τότε δε θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά δεν έχει έρθει η ώρα σου ακόμα. Όταν θα βρεθείς με ‘κείνο το άτομο που θα σε ξεκλειδώσει τελείως και θα κάνεις όλα εκείνα που φανταζόσουν, εκείνα που δεν τολμούσες να παραδεχτείς ότι θέλεις κι εκείνα που μέχρι τότε αρνιόσουν πεισματικά, τότε θα ξέρεις πως μαζί του απελευθερώθηκες πραγματικά. Θα το καταλάβει όλο σου το κορμί, το άτομο που έχεις απέναντί σου και οι σκέψεις σου μετά απ’ όσα θα γίνουν δε θα διστάζουν πια, δε θα λείπει τίποτα στις αισθήσεις σου και θα ‘σαι σίγουρος για όσα έκανες και για όσα θες από αυτήν τη στιγμή και στο εξής.

Απελευθερώνεσαι ερωτικά όταν δεν έχεις δεύτερες ή χίλιες σκέψεις. Θα μου πεις πώς γίνεται αυτό; Μπορείς να πατήσεις κουμπί και να σταματήσεις να σκέφτεσαι; Αν είχε εφευρεθεί κάτι τέτοιο, πρώτη εγώ θα έτρεχα να μεταφέρω τα νέα. Αλλά πώς να στο πω, όταν ας πούμε είναι το «σωστό» άτομο δίπλα σου, πάνω σου ή όπου αλλού, θα μοιάζει με άτομο που δεν έχει μπλεξίματα, μπερδέματα, προβλήματα μαζί σου ή με άλλες ανοιχτές υποθέσεις, είτε ακόμα και με τον εαυτό του τον ίδιο.

Όταν μεταξύ σας είναι όλα ειπωμένα, συμφωνημένα, καθαρά, ξάστερα και το τοπίο δεν είναι θολό τι φοβερό τι φοβερό. Όταν πρόκειται για το άτομο που δε σου προκαλεί από μόνο του ένα εκατομμύριο σκέψεις, δε σκέφτεσαι τι θα γίνει μετά τότε μπορείς να χαλαρώσεις. Κι όταν λέω «μετά» εννοώ από το επόμενο ακριβώς δευτερόλεπτο, μέχρι όταν θα τελειώσουν αυτές οι αυστηρά προσωπικές στιγμές, μέχρι το τι θα γίνει αύριο, σ’ ένα χρόνο, σ’ ένα μήνα κι αν είναι αυτός ο άνθρωπος είναι ο κατάλληλος για να κάνετε παιδιά. Δεν είναι η ώρα για να τα σκέφτεσαι αυτά και βασικά δεν είναι η ώρα για να σκέφτεσαι τίποτα.

Ξέρω δεν είναι πάντα εύκολο, αλλά μπορείς να χαλαρώσεις τελείως με τον άνθρωπο που θα σε κάνει έστω και για λίγο να ξεχνάς ό,τι σε προβληματίζει, τον εκνευριστικό συνάδελφο, τον ντελιβερά που αργεί να φέρει τα σουβλάκια και το νοίκι που δε βγαίνει. Μπορείς να χαλαρώσεις με ‘κείνον που δε σε γεμίζει ανασφάλειες και αμφιβολίες, όχι δε χρειάζεται να υπογράψετε κανένα συμβόλαιο για να είσαι ήρεμος στις προσωπικές σας περιπτύξεις, αλλά αρκεί να σε κάνει να νιώθεις πως αυτή η στιγμή είναι δική σας και είναι εκεί για να το απολαύσετε μαζί στο έπακρο.

Απελευθερώνεσαι ερωτικά όταν νιώθεις καλά με σένα, με το σώμα σου, με τον εαυτό σου, με όσα νιώθεις ή με το αν δε νιώθεις ακόμα και με τις επιδόσεις σου, γιατί όχι; Όταν καταλάβεις πως δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους κι αν κάτι δεν πήγε καλά στο προηγούμενο κρεβάτι σου, δε φταίει μία δική σου λάθος κίνηση, δεν έχεις κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις σου και δεν είναι κάτι που θα σε συντροφεύει συνεχώς. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση και δε σκέφτεσαι την κοιλίτσα, το μπρατσάκι, τις ραγάδες, αυτό φαίνεται, ο άλλος άνθρωπος λαμβάνει αυτό το vibe και το απολαμβάνει πολύ.

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου χωρίς αλαζονικές τάσεις παρακαλώ, αυτό βγαίνει προς τα έξω, όταν δε σκέφτεσαι πώς ήταν το κρεβάτι πριν από σένα, πώς τα περνούσε, τι έκανε και πόσο το χαιρόταν, γλιτώνεις από αρνητικές σκέψεις, άγχος, ενέργεια και μία στιγμή που αν φύγει δε θα γυρίσει ξανά. Σημασία έχει ότι τώρα είναι μαζί σου και είναι η στιγμή σας, μην την αφήσεις να φύγει, έχει επιλέξει να το ζήσετε μαζί κι αυτό αρκεί. Εκείνος που σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο και δε συγκρίνει τον εαυτό του με το τέλειο ή με το παρελθόν, τότε μπορεί να πει περήφανα πώς τα καταφέρνει καλά σε αυτό το κομμάτι.

Συνήθως απελευθερώνεσαι σεξουαλικά με κάποιον που δεν το περίμενες, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να σου συμβεί αυτό με τον άνθρωπο που λιώνεις, σβήνεις, χάνεσαι για πάρτη του. Και το λέω αυτό γιατί εκεί επικρατεί το άγχος για πολύ καιρό και σκέφτεσαι τον έρωτα αυτόν καθ’ εαυτόν περισσότερο, παρά την ένταση της στιγμής. Οπότε ίσως όταν είσαι με ‘κείνον που δε σκέφτεσαι αν θα κρατήσει, αν θα ανταποκριθείς στις προσδοκίες του, τότε συμβαίνει να είσαι περισσότερο χαλαρός. Βέβαια όταν βρεθείς μ’ εκείνον που επιτέλους ήθελες καιρό μπορεί να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό, γιατί το περίμενες πολύ και θες να τα δώσεις όλα, αλλά το άγχος της επίδοσης εκεί δεν ξέρω τι παιχνίδια θα παίξει. Οπότε έχω την εντύπωση ότι μ’ εκείνα τα τυπάκια που γούσταρες πολύ, δεν τα έδωσες όλα τελικά.

Επίσης η απελευθέρωση μπορεί να σου συμβεί μ’ εκείνον που ξέρεις πως δε θα έχεις χρόνο μαζί του, λόγω συνθηκών εξωτερικών ή εσωτερικών παραγόντων, ότι είναι αβέβαιο το αν θα βρεθείτε ξανά κι αν θα συναντηθούν πάλι τα γυμνά σας σώματα, οπότε λες «ή όλα η τίποτα», «ή τώρα ή ποτέ» κι όλα αυτά τα βαρύγδουπα που όμως τώρα πολύ χρήσιμα μου μοιάζουν. Αν χαμογελάς πονηρά τώρα που διαβάζεις αυτές τις λέξεις, ξέρουμε και οι δύο ότι έχεις στο μυαλό σου ένα συγκεκριμένο πρόσωπο που δεν περάσατε πολύ χρόνο μαζί, αλλά κάθε στιγμή άξιζε πιο πολύ από την προηγούμενη. Ενώ τα προγνωστικά δε σας έδιναν πολύ χρόνο, κοίτα να δεις που τελικά σπάσατε τα ρεκόρ – απ’ όλες τις απόψεις- και βρήκατε χρόνο από εκεί που δεν υπήρχε. Εγώ δεν ξέρω τίποτα, εγώ απλώς λέω.

 

 

Θα προσθέσω στην εξίσωση και κάτι πρακτικό αλλά απολύτως φυσιολογικό. Δεν μπορείς να απελευθερωθείς εντελώς όταν δεν έχετε το δικό σας χώρο και το δικό σας χρόνο. Θέλω να πω αν βρίσκεστε πάντα με το ρολόι στο χέρι, τότε αυτό είναι ραντεβού στον οδοντίατρο και ποιος πάει στον οδοντίατρο και δεν έχει άγχος; Αν οι συνθήκες δε βοηθούν, μην κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν ανοίγεται, σίγουρα πολλά μπορείς να κάνεις μέσα σ’ ένα αμάξι, αλλά χρειάζεσαι κάπου-κάπου και το κρεβάτι σου για να είσαι άνετος κυριολεκτικά και μεταφορικά. Φυσικά δεν μπορείς να χαλαρώσεις αν στο δίπλα δωμάτιο κοιμούνται οι γονείς ή είστε μεσοτοιχία με την κυρά Κατίνα της γειτονιάς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το καταλαβαίνω, αλλά στο τέλος της ημέρας ξέρεις πως τίποτα απ’ αυτά δε θα έπρεπε να σε νοιάζουν.

Πριν κλείσω, θέλω να σου πω και να μην ταραχτείς, ότι αυτή η ερωτική απελευθέρωση που συζητάμε τόση ώρα δεν συμβαίνει εύκολα την πρώτη σου φορά. Πράγματι μπορεί να σου συμβεί αρκετό καιρό μετά ή και χρόνια, αλλά είναι οκ. Δε λέω πως δεν ξέρεις τη διαδικασία, τις στάσεις και τις αντιστάσεις σου, αλλά δεν ξέρεις στ’ αλήθεια μέχρι πού μπορείς να φτάσεις και πόσα μπορείς να δώσεις.

Στην αρχή ψάχνεσαι και κάνεις τα βασικά μέχρι να ανακαλύψεις τον εαυτό σου και τις προτιμήσεις σου, μετά κάνεις βηματάκια έξω από τα δεδομένα σου και φτάνεις στην κορυφή. Επίσης μπορεί να σου συμβεί μετά από κάποια μακροχρόνια σχέση κι όχι κατά τη διάρκεια αυτής. Είναι λογικό και οκ. Το ζεις διαφορετικά, έχεις άλλα δεδομένα κι άλλες βλέψεις, μην εκπλαγείς αν βγαίνοντας από μία μεγάλη σχέση αναρωτηθείς «μα καλά τι έκανα τόσο καιρό;»

Σίγουρα όταν δεν έχεις δεύτερες σκέψεις, ενδοιασμούς, αναστολές και ρούχα τότε πολλά μπορεί να συμβούν, αρκεί να τους το επιτρέψεις!

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου