photo-1469507014779-a64b535f8e5f

Το έχεις πάθει παραπάνω από μία φορά, έχει συμβεί σε ‘μένα και στην παρέα μου αρκετές φορές για να θεωρηθεί σύμπτωση. Ας το παραδεχτούμε λοιπόν για να το ξορκίσουμε! Κι αν υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν το έχει πάθει να του φέρουν ρύζι για συνοδευτικό, ενώ έχει παραγγείλει πατάτες τηγανιτές.

Βγήκες πρώτο ραντεβού λοιπόν, με εκείνον τον κούκλο από τη σχολή, ή με την τύπισσα που μιλάτε τόσες μέρες στο chat ή δέχτηκες την πρόταση του συναδέλφου που επιμένει ευγενικά εδώ και μήνες. Τα σενάρια και οι πρωταγωνιστές μπορεί να είναι ανεξάντλητα πολλοί, η κατάληξη όμως αμετάκλητα ίδια.

Περνάς όμορφα όλο το βράδυ κι αισθάνεσαι το ίδιο και για την άλλη πλευρά. Συζητάτε συνεχώς, γελάτε ακόμα και στις αμήχανες σιωπές, ξεχνάτε το δρόμο του γυρισμού, μπορεί να συνεχίσετε κι αλλού μπορεί και όχι. Δεν έχει καμία σημασία. Γνωρίζεστε μέσα από όσα σας έχουν συμβεί, ώσπου να συναντηθούν οι δρόμοι σας. Μοιράζεστε τους στόχους για το μέλλον και αναφέρεστε με λαχτάρα σε όσα λατρεύετε να κάνετε το χειμώνα που έρχεται ή κατά τις καλοκαιρινές διακοπές. Μόνο που θα τα κάνετε χωριστά τελικά, γιατί είτε είναι χειμώνας και φοράς το πιο κομψό σου παλτό, είτε καλοκαίρι με ανάλαφρα ρούχα και λουλουδένια αρώματα αυτό το ραντεβού σου δε θα το ξαναδείς.

Εσύ βέβαια καθώς ανεβαίνεις τα σκαλιά του σπιτιού σου είσαι σίγουρος πως όχι μόνο θα υπάρξει και δεύτερο ραντεβού, αλλά έχεις σχεδιάσει μέχρι και τι όνομα θα δώσεις στο παιδί σας. Δε φταις όμως. Όλα έχουν πάει περίφημα. Ενθουσιάζεσαι και περιμένεις την επόμενη συνάντηση, σκέφτεσαι ήδη τι θα φορέσεις και σε ποιο μέρος θα πάτε. Το τηλέφωνο όμως δε χτυπάει. Στην αρχή πιστεύεις πως κάτι έτυχε, εύχεσαι να τον έχουν απαγάγει τον άνθρωπο γιατί δεν μπορείς να πιστέψεις ότι υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που εξαφανίστηκε. Σου έχω άσχημα νέα, είναι πολύ καλά στην υγεία του και το κινητό του δουλεύει μία χαρά, θυμάται πολύ καλά το πρώτο σας ραντεβού και μάλιστα τόλμησε να πει ότι πέρασε γαμάτα. Η κατάρα του πρώτου ραντεβού ξαναχτυπά!

Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα ‘ρθει με ένα μήνυμα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Έρευνες από σοβαρές παρέες σε κλαμπάκια, ταβέρνες, πλατείες και παγκάκια έχουν δείξει ότι το μήνυμα που θα λάβεις θα συνοδεύεται από μία ακατανόητη δικαιολογία που είναι εντελώς ψέμα. Η απάντηση είναι ότι μάλλον σε βλέπει φιλικά. Όντως δε φταις αν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας, αλλά δε φταίει κιόλας αν δε σε θέλει. Θα τον βάλουμε όμως να απολογηθεί γιατί σε άφησε να πιστεύεις το αντίθετο και θα κριθεί ένοχος.

Η ατάκα που διεκδικεί δυναμικά τον τίτλο της κλισεδούρας του αιώνα είναι ότι είσαι πολύ καλός-ή για μένα. Μη μασάς, αν στο πουν αυτό να γελάσεις. Να γελάσεις δυνατά και μη σκεφτείς να αλλάξεις γιατί μάλλον είσαι στα αλήθεια καλύτερος απ ‘αυτόν που στο λέει. Μπορεί να σου πει πως αυτόν τον καιρό έχει πέσει πολλή δουλειά και υποχρεώσεις που δεν έχει καθόλου χρόνο. Προτιμάς να τον έχουν απαγάγει οι εξωγήινοι όμως, γιατί απ’ όλα αυτά δεν πιστεύεις λέξη. Αν πάλι λάβεις μήνυμα του τύπου «ξέρεις κι εμένα μου αρέσεις και πέρασα καλά αλλά…» βάλε ό,τι θες εσύ στη συνέχεια της πρότασης, τότε σε διαβεβαιώ πως ή έκατσε κάτι καλύτερο ή ήρθε κάτι παλιότερο. Μην μπλέκεις σε διλήμματα.

Μπορεί να δεις το μήνυμα και να γελάσεις, να θυμώσεις, να κλάψεις, είναι όλα αποδεκτά και σεβαστά. Έχεις περιθώριο τις πρώτες δύο, άντε τρεις μέρες, δε δίνω άλλο. Ο άνθρωπος που σε απέρριψε από το πρώτο ραντεβού δυσκολεύεται να δώσει δεύτερες ευκαιρίες, να δώσει χώρο και χρόνο να γνωριστεί με τον άλλον. Θα το έβρισκες λοιπόν μπροστά σου αυτό το εμπόδιο στη συνέχεια της σχέσης σας. Οπότε καλύτερα στην αρχή. Ευχαριστούμε για τη γνωριμία, δε χαρήκαμε!

Ίσως σκεφτείς τι έκανες τόσο λάθος και δε θέλει να σε ξαναδεί. Μήπως μιλούσες πολύ για τον εαυτό σου; Μήπως κοιτούσες συχνά το κινητό σου; Ανέφερες κατά λάθος παλιές αγάπες; Ήθελες να μάθεις πολλά για τη ζωή του και πιέστηκε; Όποια κι αν είναι η απάντηση, είναι σίγουρο πως η γη θα συνεχίσει να γυρίζει και χωρίς την ευτυχή κατάληξη αυτής της γνωριμίας, εσύ θα βγεις κι άλλα ραντεβού και δε θα ξέρεις ποτέ αν είναι το πρώτο και το τελευταίο. Να τα λες με τους φίλους σου να γελάτε και να είσαι πάντα σε ετοιμότητα για νέες γνωριμίες και νέα αποτυχημένα πρώτα ραντεβού.

Συντάκτης: Ελεάννα Μαυροπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!