Αχ, το καλοκαιράκι… Για πολλούς είναι μακράν η καλύτερη εποχή του χρόνου. Και δεν έρχομαι για να διαφωνήσω. Πώς θα μπορούσα, άλλωστε; Αφού είναι λες κι η ζωή γίνεται ξαφνικά πιο γλυκιά τους θερινούς μήνες. Ίσως ο καιρός που ζεσταίνει να δημιουργεί και λίγη παραπάνω ζεστασιά στις ψυχές των ανθρώπων. Τώρα όλοι έχουν τη διάθεση για μια νέα αρχή, επιθυμούν να ζήσουν κάτι διαφορετικό, να δημιουργήσουν και να πετύχουν ό,τι δεν κατάφεραν τον υπόλοιπο χρόνο.

Πώς να το κάνουμε, βρε παιδί μου, αφού το καλοκαίρι κρύβει μέσα του και κάτι από μαγεία. Όλη η φύση γύρω μας μάς δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Φωτίζει αλλιώς τον κόσμο. Ίσως γι’ αυτό έχουμε συνδέσει τόσο αυτήν την εποχή με τον έρωτα. Αφού όλες οι καταστάσεις εναρμονίζονται τέλεια και δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για ένα νέο φλερτ.

Δε χρειάζονται πολλά τεχνάσματα κι ιδιαίτερα σκηνικά. Η φύση γίνεται οπαδός του έρωτα και βοηθάει με κάθε μέσο για μια επικοινωνία. Και πώς να γινόταν αλλιώς, όταν σου γεμίζει τον ουρανό με αστέρια και για κερασάκι στην τούρτα σου σού ρίχνει και κάτι φεγγαράδες, που μας βάζουν όλους σε συναισθηματικό mood. Δεν υπάρχει πιο ρομαντικό σκηνικό από αυτό. Τι να σου κάνουν οι φράουλες και τα τριαντάφυλλα, όταν έχεις τα αστέρια για ταβάνι και τα πόδια σου τα βρέχει η θάλασσα.

Η θάλασσα είναι αυτή που μας φιλοξενεί μέρα-νύχτα μια τέτοια εποχή κι είναι κάτι παραπάνω από γνωστό πως τα καλύτερα πάρτι γίνονται στις παραλίες και φυσικά, μετατρέπονται στα ιδανικά περιβάλλοντα για ενδιαφέρουσες συναντήσεις, νέες γνωριμίες κι ασταμάτητο φλερτ.

Δροσιστικά ποτά, φρουτένια κοκτέιλ, παγωμένες μπίρες, μουσική, ίσως και μια φωτιά στην αμμουδιά κι έχεις ό,τι θα μπορούσες να ζητήσεις. Μαυρισμένα κορμιά, που μυρίζουν αντηλιακό κι αλάτι, το μαγιό και τα λιγοστά ρούχα εξάπτουν τη φαντασία κι αφήνουν περιθώρια για πονηρά σενάρια.

Δεν αργούν να πάρουν τη θέση τους και τα παιχνίδια στα beach party. Είναι καλή ευκαιρία για γνωριμία, μιας και βρίσκεις κάτι να συζητήσεις με τον άλλο, γλυτώνοντας το άβολο κομμάτι της προσέγγισης. Λίγο το αλκοόλ, λίγο ο έναστρος ουρανός και δε θα αργήσει η μια σπόντα να φέρει την άλλη κι η όρεξη για φλερτ να πάρει φωτιά.

Το καλοκαίρι αφήνει πίσω μας τα «πρέπει», μας απελευθερώνει, μας κάνει πιο ευδιάθετους και χαλαρούς, πόσο μάλλον όταν βρισκόμαστε στην παραλία, γινόμαστε και πάλι παιδιά και μια τέτοια νύχτα προκαλεί να την απολαύσουμε.

Ξεχνάς δισταγμούς και δεύτερες σκέψεις, που μπορούν να καταστρέψουν μια όμορφη διάθεση. Χαμόγελο κι ανοιχτοί στις γνωριμίες που μπορούν να μας προκύψουν εν μέση μιας υπέροχης θερινής νυκτός.

Λίγο τα κοκτέιλ, λίγο οι καινούργιες γνωριμίες, το πάρτι, τα παιχνίδια κι ο αυθορμητισμός της στιγμής θα δημιουργήσουν μια βραδιά που δε θα θες και δε θα μπορείς να ξεχάσεις. Ζούμε το καλοκαίρι μας κι απολαμβάνουμε τις ομορφιές του. Όλα τα άλλα είναι απλά κι έρχονται από μόνα τους να απογειώσουν ένα ήδη ευχάριστο σκηνικό. Απλώς αφέσου στη μαγεία της στιγμής.

Συντάκτης: Κυριακή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη