Κάποτε διάβασα ότι το άλλο μας μισό θα το έχουμε γνωρίσει μέχρι τα 21 μας χρόνια κι ακόμα κι αν δε βρίσκεται στη ζωή μας, κάπου θα ξανασυναντηθούμε. Πες το μοίρα, τύχη, κάρμα, πάντως σίγουρα όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ο λόγος θα μας φανερωθεί με την είσοδο ­–ή την επιστροφή– του στη ζωή μας. Πριν καν το καλοσκεφτείς, τα πράγματα θα πάρουν διαφορετική τροπή. Ό,τι νόμιζες μέχρι τότε ότι θα βρεις σε έναν άλλον άνθρωπο καταρρέει στο λεπτό. Τίποτα από ό,τι ήξερες δεν έχει ουσία πια.

Πλέον, έχεις βρει νόημα σε όλες εκείνες τις πράξεις που χλεύαζες στο παρελθόν, γιατί πολύ απλά δεν καταλάβαινες πώς συμπεριφέρεται ο ερωτευμένος. Και πώς να καταλάβεις όταν δεν έχεις νιώσει τη φλόγα του έρωτα να σου καίει το στήθος. Κι όμως, διαγράφεται αυτόματα κάθε λογική σκέψη, γίνεται σκόνη και θρύψαλα η αδιαφορία που έτρεφες για όποιον έβρισκες. Τη θέση της παίρνει μια αλλόκοτη επιθυμία να βιώνεις την καθημερινότητά σου μαζί του.

Νιώθεις ότι βρισκόσουν στη μέση του πουθενά και μόλις γνώρισες έναν καινούργιο κόσμο. Λες κι ήσουν τυφλός και βρήκες το φως σου. Δεν έχεις φερθεί ποτέ με ανιδιοτέλεια ξανά. Δεν πίστευες καν ότι μπορεί να κρύβεις αυτόν το χαρακτήρα μέσα σου. Μέχρι να βρεθεί ένα βράδυ πάλι στο δρόμο σου εκείνος ο άνθρωπος.

Τον γνώριζες, αλλά δεν είχες νιώσει ξανά όπως εκείνο το βράδυ. Χρόνια μετά σας βρήκαν σε τελείως διαφορετική θέση από ό,τι την πρώτη φορά που τον γνώρισες. Ο καθένας έχει περάσει δικές του δυσκολίες στη ζωή, αλλά και δικές του στιγμές ευτυχίας. Απόκοτο των στιγμών αυτών είναι ο χαρακτήρας που έχετε χτίσει. Όλα αυτά τα χρόνια διαφορετικές καταστάσεις οδήγησαν με απόλυτη ακρίβεια σε αυτό το ταίριασμα.

Δε θα μιλήσω για κούμπωμα, δεν είναι αρκετό να περιγράψει πόσο αρμονικά τέλειοι είναι ο ένας για τον άλλον.  Όλες εκείνες οι στιγμές, μέχρι κι η συγκυρία της γνωριμίας, οδήγησαν στον απόλυτο στόχο του έρωτα, να συναντηθείς τη σωστή χρονική στιγμή, με τον σωστό άνθρωπο ώστε να βρεις –αυτό που κάποιοι ονομάζουν– το άλλο σου μισό.

Έναν άνθρωπο που σου δείχνει ότι η ευτυχία υπάρχει κάθε φορά που απλά θα κοιταχτείτε, πως ο τσακωμός τη μόνη δύναμη που έχει πάνω σας είναι να δυναμώνει πιο πολύ την έλξη του ενός για τον άλλο. Σου δείχνει πως τα πράγματα δεν τα ορίζει η λογική, αλλά το συναίσθημα και τότε αρχίζεις να καταλαβαίνεις όλους εκείνους που έκαναν τρέλες για τον έρωτα και παρεξηγούσες, όλους εκείνους που έδιναν τα πάντα για τον άλλον, όλους εκείνους που ό,τι πρόγραμμα και να είχαν, ξέκλεβαν δύο λεπτά για τον αγαπημένο τους.

Βρίσκεις καταθέσεις ψυχής στα ποιήματα, στα στιχάκια και στα τραγούδια που εξυμνούν τον έρωτα. Κι όμως, πριν λίγο καιρό όλα αυτά σου φαίνονταν μελό κι ανούσια. Το βάθος των συναισθημάτων έλειπε. Ένα πλάσμα που κοίταζε τα αστέρια κι έβλεπε απλά φώτα, τώρα βλέπει τα ίδια τα αστέρια σε δύο μάτια.  Ευλογία και μεγάλη τύχη είναι ο έρωτας για όλους όσοι ανοίξουν την καρδιά τους να τον υποδεχτούν.

 

Συντάκτης: Κυριακή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη