Στα 3 eBook το 1 δώρο με το εκπτωτικό κουπόνι 3for2! Ανακάλυψέ τα!

pillow1423

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σηματοδοτεί την πιο ερωτική μέρα του χρόνου αφού γιορτάζουν οι ερωτευμένοι! Πολλοί από εμάς τείνουν να την «υποτιμούν», χαρακτηρίζοντάς την ως εμπορική, καθώς μπορείς να εκφράσεις τα συναισθήματά σου στον άνθρωπο σου οποιαδήποτε ημέρα του χρόνου. Ωστόσο, όταν έρχεται η συγκεκριμένη μέρα και μας βρίσκει χωρίς ταίρι, μπορεί στιγμιαία να νιώσουμε κάπως άβολα που δεν έχουμε έρωτα να γιορτάσουμε.

Ως εκ τούτου, βρίσκεται ξαφνικά το δάχτυλό μας στην οθόνη να χαϊδεύει το κουμπί της αποστολής μηνύματος σε μια συνομιλία που δε θα έπρεπε! Ακολουθούν, λοιπόν, 7 τύποι μηνυμάτων που δε χρειάζεται να στείλεις γιατί θα το μετανιώσεις την επόμενη -ή και την ίδια- μέρα.

 

1. Μηνύματα έκφρασης νοσταλγικών σκέψεων σε πρώην

Ας είμαστε ειλικρινείς∙ το να σκέφτεσαι πρώην τη συγκεκριμένη ημέρα μπορεί μεν να υποδηλώνει ότι νοσταλγείς τις ωραίες εμπειρίες σας, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θέλεις να ζήσετε περισσότερες. Άλλωστε αν ήθελες, δε θα τον/την σκεφτόσουν μόνο την συγκεκριμένη ημέρα που ένιωσες μοναξιά! Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να θυμηθείτε κάτι που έχετε αποφασίσει να μείνει στο παρελθόν; Ακόμα χειρότερα, αν υπάρξει κάποια εξέλιξη, πώς να εξηγήσεις εν συνεχεία ότι τα πράγματα δεν είναι όπως την πρώτη φορά; Να μην αναφερθούμε και στο πώς θα νιώσεις στην περίπτωση που δε λάβεις ποτέ απάντηση…

 

2. Μηνύματα έκφρασης άσχημων συναισθημάτων σε πρώην

Ο καθένας μας καταλαβαίνει πώς είναι να πληγώνεσαι και μπορεί να καταλάβει πώς είναι να βρίσκεσαι σε μια ατμόσφαιρα που σου θυμίζει ότι για τους άλλους η σχέση πέτυχε αλλά για εσάς όχι. Είναι άσχημο όταν χωρίζει ένα ζευγάρι να υπάρχουν hard feelings, ενώ στην πραγματικότητα δε χρειάζεται να χαλιέται κανένας. Να υπενθυμίσω ότι δε φταίει ο/η πρώην που δε γιορτάζεις μαζί του ή με κάποιον άλλον. Καλύτερα συνέχισε να παραπονιέσαι για τον περασμένο έρωτά σας στους φίλους σου ή ακόμα καλύτερα πάρε την απόφαση να πας παρακάτω. Ειδικά αν δεν έχετε επικοινωνία για μεγάλο διάστημα, είναι κάπως αλλόκοτο να δει μήνυμά σου με παράπονα, κατηγόριες ή μπινελίκια. Μπορεί να σου μαύρισε την καρδιά αλλά δε θα ισοφαρίσεις αν του μαυρίσεις τη μέρα!

 

3. Μηνύματα πρόωρης ερωτικής εξομολόγησης σε νυν

Ας μην μπαίνουμε κατευθείαν στα βαθιά. Εδώ και μια-δυο βδομάδες ξεκίνησες κάτι και μπορείς να πεις ότι περνάς καλά, είσαι μες τη χαρά και τον ενθουσιασμό∙ μπορείς όμως να πεις ότι είσαι ερωτευμένος; Οι λεγόμενοι έρωτες με την πρώτη ματιά δηλώνονται ορθότερα ως έλξεις με την πρώτη ματιά. Το να στείλεις ένα μακροσκελές κατεβατό εκφράζοντας τι και γιατί αισθάνεσαι για εκείνον/η ή χειρότερα να πεις ένα ανυπόστατο «σ’ αγαπώ», πώς θα εκληφθεί απ’ τον παραλήπτη; Αλήθεια από πού προέκυψαν όλα αυτά και πότε πρόλαβες να αισθανθείς τόσα; Το ίδιο θα αναρωτηθεί κι εκείνος. Άδικα αισθανόμαστε ότι την ημέρα των ερωτευμένων πρέπει να πούμε ή να κάνουμε κάτι μόνο επειδή το «επιβάλλει» η μέρα.

 

4. Μηνύματα χωρισμού σε νυν

Ειλικρινά δεν αρμόζει σε κανέναν αυτή η συμπεριφορά! Αρχικά όποιον κι αν έχουμε δίπλα μας αξίζει μια αντιμετώπιση πρόσωπο με πρόσωπο. Δευτερευόντως δεν πρέπει να χαλάμε ανθρώπινες ψυχολογίες για να λέμε μετά στους φίλους μας ότι κάναμε τέτοια καφρίλα! Είναι απ’ τα πιο οξύμωρα πράγματα να χωρίσει ένα ζευγάρι την ημέρα των ερωτευμένων. Φυσικά το να παριστάνεις ότι δεν τρέχει τίποτα δεν αποτελεί καλύτερο σενάριο αλλά δε θα έρθει η συγκεκριμένη μέρα για να καταλάβεις αν είσαι ερωτευμένος ή όχι με τον σύντροφό σου. Το είχες καταλάβει και πρωτύτερα ότι δεν τραβάει άλλο, τι περίμενες μέχρι τώρα;

 

5. Μηνύματα με ανήθικες προτάσεις σε φιλαράκια

Είσαι καιρό τώρα στην ξηρασία, σε εμπνέει κάπως το όλο κλίμα της γιορτής και με το μυαλό σου να κάνει 200 στροφές σκεπτόμενος με ποιον θα μπορούσες να κάνεις κάτι, θέλεις να το προτείνεις σε άτομο της παρέας σου ή σε φιλικό σου πρόσωπο. Αυτό που δε σκέφτεσαι βέβαια είναι πόσο άσχημα θα νιώσεις αν απορρίψει την πρόταση ή πόσο θα περιπλεχθούν τα πράγματα αν συμφωνήσει να δημιουργήσετε αυτό το μπάχαλο! Κάτι τέτοιο μπορεί να αποβεί μοιραίο για τη φιλική σας σχέση ή και για ολόκληρη την κοινή παρέα. Η μόνη περίπτωση να αποδειχτεί καλή ιδέα όλο αυτό είναι να σας αφήσει με τις ίδιες επιθυμίες η συγκεκριμένη εμπειρία. Γενικά όμως ας μην μπερδεύουμε τα μπούτια μας.

 

6. Μηνύματα για να ψαρέψεις προσδοκώμενο νυν

Είναι κάπως περίεργο να μη ρωτάμε αυτά που θέλουμε με ευθύ και ξεκάθαρο τρόπο. Το να στείλεις «χρόνια πολλά» στον άνθρωπο που σε ενδιαφέρει ερωτικά ή να κάνεις ερωτήσεις όλο υπονοούμενα με σκοπό να μάθεις αν γιορτάζει με άλλον τον Άγιο Βαλεντίνο, μπορεί να μην έχει κι αποτέλεσμα. Είναι επόμενο ότι εύκολα μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο μπέρδεμα ή παρεξήγηση με την απάντηση που θα λάβεις, καθώς ούτε εκείνος μπορεί να είναι σίγουρος με ποιες προθέσεις ρώτησες, ούτε εσύ μπορείς για τις προθέσεις του. Πάντως, του δίνεις ξεκάθαρα το σήμα πως ή είσαι κουτσομπόλης ή ενδιαφέρεσαι. Ιδανικά ας μην ανακαλύψετε τα αισθήματα του ενός για τον άλλον με υπεκφυγές, υπάρχουν πιο τρυφεροί κι όμορφοι τρόποι.

 

7. Μηνύματα για ευχές σ’ όλο τον κόσμο

Όταν δε γιορτάζουμε του Αγίου Βαλεντίνου, δεν είναι απαραίτητο να αποτελέσουμε μέρος της γιορτής, στέλνοντας σε όλους τους γνωστούς μας ευχές και κάνοντας μερικούς απ’ αυτούς να αισθανθούν περίεργα. Δεν υπάρχει πάντα χαβαλές στο να υπενθυμίζεις σε κάποιον ότι είναι και φέτος μπακούρι ή στο να θέλεις να εκνευρίσεις τον κόσμο που δεν εκτιμάει την ημέρα αυτή. Απ’ την άλλη και σ’ αυτούς που γιορτάζουν να στέλνεις για να ρωτάς πώς θα το γιορτάσουν θα σου κάτσει στον λαιμό. Όσο αδιάκριτη κι άβολη μπορεί να είναι η ερώτηση, άλλο τόσο θα είναι κι η απάντηση.

 

Ό,τι κι αν σημαίνει ή συνεπάγεται ο Άγιος Βαλεντίνος για εμάς, καλό είναι να μην παλαβώνουμε αν δεν είμαστε σε σχέση. Το θέμα είναι ότι η γιορτή δεν αφορά αυτούς που έχουν έναν άνθρωπο να ανταλλάξουν δώρα και να κάνουν ένα καυτό κρεβάτι αλλά αυτούς που έχουν συναισθήματα για κάποιον άνθρωπο. Σίγουρα είναι λίγο βαρετή ως γιορτή όταν δεν είμαστε ερωτευμένοι αλλά έως ότου ξαναγίνουμε, καλύτερα να αφήσουμε στην άκρη τα κινητά μας!

Συντάκτης: Ελένη Βαλαβάνη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα