paneraki552

Κανένας δεν ξέρει τι είναι αυτό που τους κάνει να ενεργούν με αυτό τον τρόπο και πώς στο καλό σκέφτεται το μυαλό τους. Είναι κάτι κληρονομικό; Είναι από κανένα χτύπημα στο κεφάλι τους από μικρή ηλικία; Είναι που βρίσκονται στον κόσμο τους; Ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν.

Ό,τι και να’ ναι, το σίγουρο είναι πως δεν το κάνουν επίτηδες, αλλά τους βγαίνει με αυτό τον τρόπο. Ελάττωμα; Προτέρημα; Ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Όπως και να ‘χει, σημασία έχει πως είναι ο εαυτός τους. Και δεν υπάρχει καταλληλότερος τρόπος να το αντιληφθεί κάποιος αυτό για κάποιον που μένει πάντα τελευταία στιγμή. Είναι ο εαυτός τους όταν αποφασίζουν τελευταία στιγμή τι θέλουν να κάνουν, τι θέλουν να πουν, πού θέλουν να πάνε. Ουσιαστικά αυτά που αποφασίζουν την τελευταία στιγμή είναι αυτά που όντως ήθελαν απ’ την αρχή και δεν τα μετανιώνουν στην τελική.

Αυτούς τους ανθρώπους να τους θέλετε στη ζωή σας, να τους αναζητάτε, όχι να τους φοβάστε. Είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τη μέρα σας από τη μία στιγμή στην άλλη από μίζερη σε δημιουργική και δραστήρια. Μπορούν απ’ τη μια στιγμή στην άλλη με μία μόνο κουβέντα τους να σε βγάλουν απ’ την πλήξη που σε διακατέχει και τη χάλια διάθεση του «βαριέμαι, δεν ξέρω τι να κάνω».

Ακόμα κι οι ίδιοι μπορεί να βαριούνται εύκολα όταν δεν ασχολούνται με κάτι, αλλά όταν συμβεί αυτό μονομιάς μπορούν να φανούν δημιουργικοί, γιατί δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν κάτι που σκέφτονται τελευταία στιγμή. Δεν έχουν ανάγκη από πρόγραμμα, εξάλλου τα προγράμματα τους κουράζουν ούτε συνηθίζουν να οργανώνονται. Ούτε ατζέντες ούτε ημερολόγια για το καθετί, η καθημερινότητά τους εξαρτάται απ’ τη διάθεσή τους κι από το τι θα τους κατέβει στο μυαλό να κάνουν.

Είναι άνθρωποι που δεν προσποιούνται κι ενθουσιάζονται εύκολα. Σε όλα είναι μέσα. Σπάνια και σε πολύ ειδικές περιπτώσεις λένε όχι. Τα βρίσκουν με όλους και με όλα και είναι αλήθεια πως μαζί τους περνάς καλά.

Μπορούν μονομιάς να σκαρφιστούν τρόπους με τους οποίους μπορούν να σκοτώσουν την ώρα τους για να μη βαριούνται και να μιζεριάζουν. Τους περικλείει ένας αυθορμητισμός κι όσον αφορά τις αποφάσεις τους κι όσον αφορά τον τρόπο που θα εκφραστούν. Αυτό, όμως, είναι κάτι που μπορεί να οδηγήσει όσους βρίσκονται γύρω τους να τους παρεξηγήσουν, ειδικά αν δεν τους γνωρίζουν πολύ καλά σαν προσωπικότητες.

Ό,τι είναι να κάνουν το κάνουν αβίαστα, χωρίς καταναγκασμό, με τρόπο φυσικό, γιατί ακριβώς τους βγαίνει έτσι. Είναι ελεύθερα άτομα, δεν τους αρέσει να βρίσκονται υπό πίεση και να ζορίζονται για πράγματα ασήμαντα, πράγμα που οδηγεί απ’ ό,τι φαίνεται στο να μένουν πάντα τελευταία στιγμή.

Σπάνια θα τους δεις να ντρέπονται, είναι πολύ άνετοι τις περισσότερες φορές και τους διακατέχει μια χαλαρότητα που ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να την εξηγήσουν. Χαρακτηρίζονται από μια οικειότητα και μια φυσικότητα, είναι αυθεντικοί.

Νιώθουν πως τίποτα δεν μπορεί να τους περιορίσει και να τους εμποδίσει για πράγματα που θέλουν να κάνουν ή να πετύχουν και το έχουν πολύ με τον αυτοσχεδιασμό! Γι’ αυτό εξάλλου τους αρέσει για τα πάντα να αυτοσχεδιάζουν τελευταία στιγμή και να βάζουν τις δικές τους αυθόρμητες πινελιές.

Το να είναι για όλα τελευταίας στιγμής είναι το στοιχείο τους, είναι ένα χαρακτηριστικό στην προσωπικότητά τους που τους κάνει να ξεχωρίζουν. Τους κάνει να βρίσκονται συνεχώς μες σε μια ψυχική έξαρση, εκστασιάζονται με τις φαεινές ιδέες που μπορεί να έχουν αυτοί ή άλλοι κι έχουν συνεχώς διάθεση για δράση.

Και ναι, αυτός ο ενθουσιασμός κι οι ιδέες που τους έρχονται εκεί που δεν το περιμένουν ούτε οι ίδιοι είναι που τους κάνουν τόσο γοητευτικούς. Μπορούν να σε συνεπάρουν και να σε προκαλέσουν να ζήσεις μαζί τους το πιο τρελό πράγμα που μόλις σκέφτηκαν, κάτι που θέλουν ξαφνικά να κάνουν κι είναι σίγουροι πως θα σας απογειώσει.

Θα σε καταφέρουν ακόμα κι αν είσαι το πιο προγραμματισμένο άτομο στον κόσμο. Θα χρησιμοποιήσουν επιχειρήματα, θα σου κάνουν κι απανωτές εκκλήσεις στο συναίσθημα και τσουπ σε έπεισαν. Κάποιο τρόπο θα βρουν τέλος πάντων να σε ψήσουν, να σου γυρίσουν τα μυαλά και να ζήσεις μαζί τους αυτό που θέλουν. Και που είναι, εννοείται, απόφαση της τελευταίας στιγμής.

 

Συντάκτης: Έλενα Παπαγεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη