Αrticle of the day: Δες εδώ το πρώτο άρθο της νέας pillowfighter Ειρήνης Αγρίτη!

fdsdg

Εντάξει ναι γνωριστήκατε, αμοιβαία η συμπάθεια από την πρώτη στιγμή, τα βλέμματα πήγαν κι ήρθαν και ναι, ήταν άνω των πέντε δευτερολέπτων που όπως όλοι γνωρίζουμε αθώες διαθέσεις τέτοια βλέμματα δεν έχουν. Και να σου τα χαμόγελα και να και τα κεράσματα, ωραία και η χημεία και τα «περάσαμε όμορφα, να το ξανακάνουμε». Όλα μοιάζουν ιδανικά. Για τον έναν από τους δύο. Και τώρα, μία μία ξεπετάγονται οι δικαιολογίες που προσπαθούν να εξηγήσουν εμμέσως πως δε θα πάει μακριά αυτή η βαλίτσα, τελικά.

 

 

1. Bad timing baby (part 1)

«Δεν είναι κατάλληλη στιγμή για εμάς. Έχω πολλή πίεση στη δουλειά, το μυαλό μου είναι αλλού γι’ αλλού, προτιμώ να αφοσιωθώ στο project που ανέλαβα και θα φάω πολύ χρόνο σε αυτό». Αν είσαι της καριέρας είναι μια λαμπρή δικαιολογία για τον εαυτό σου έτσι ώστε να αποφύγεις για αρκετό καιρό τον διεκδικητή σου.

 

2. Bad timing baby (part 2)

Αν δεν είσαι workaholic το bad timing είναι πάλι εδώ να σου χτυπήσει την πόρτα. Και να σε σώσει. Ναι, αν και σου κέντρισε το ενδιαφέρον για τα καλά, εκεί που κοιμάσαι τα βράδια, πετάγεται στον ύπνο σου εκείνο το πρόσωπο από τα παλιά. Οπότε προτιμάς να μείνεις στο κόλλημά σου παρά να ξεκινήσεις κάτι καινούριο. Αρνείσαι λοιπόν κατηγορηματικά να χαρίσεις την καρδιά σου αλλού κι ίσως και να το αναφέρεις, αφήνοντας πίσω σου συντρίμμια.

 

3. «Δεν είμαι σε φάση για κάτι σοβαρό»

Όντως δεν είσαι. Κι επιλέγεις να είσαι ειλικρινής ξεκαθαρίζοντας από την αρχή τη θέση σου στο πρόσωπο που το ενδιαφέρεις. Βέβαια, μπορεί και να είσαι, αλλά αν το πρόσωπο αυτό δε σου βγάζει αυτό το «τα παρατάω όλα πίσω μου και τα δίνω όλα για σένα», είναι ό,τι πρέπει για να το φέρεις ως δικαιολογία.

 

4. Αυτό το εμπόδιο δεν μπορεί να ξεπεραστεί

Μένει κέντρο και μένεις Μαρούσι. Ξέρεις τι είναι 20 λεπτά απόσταση με τα μέσα; Απίστευτη ταλαιπωρία, δεν τα μπορείς εσύ αυτά. Άσε που, εδώ που τα λέμε, δε σου πάει και η σχέση από απόσταση. Άλλο που μένετε στην ίδια πόλη.

 

5. «Θέλω να περάσω χρόνο με εμένα»

Εδώ προσθέτεις και μια δόση στεναχώριας ανακατεμένη με μια πρέζα αλάτι. Εντάξει, ίσως το παρατραβάς λίγο με την ηθοποιία, όμως δε θα ήθελες να πεις σε καμία περίπτωση στην ψυχρά πως δεν ψήνεσαι ιδιαίτερα. Οπότε προτιμάς την πλάγια κι ασφαλή οδό. Το παίρνεις πάνω σου και κλείνεσαι στον εαυτό σου. Η τουλάχιστον, έτσι λες.

 

6. «Δεν μπορώ έχω κανονίσει» (για 100η φορά σερί)

Προτιμάς να βγεις με κάθε άλλο άσχετο άτομο πάρα μαζί με το συγκεκριμένο άτομο. Ή να μείνεις μέσα αγκαλιά με το γάτο σου, το μαξιλάρι σου, το μπουκάλι με το κρασί και το τηλεκοντρόλ. Είπαμε, σου τράβηξε το ενδιαφέρον αλλά πιο πολύ ψήνεσαι να δεις το κολλητάρι, μια φίλη από τα παλιά, τη γειτόνισσα με τα δύο παιδιά, τον καναπέ, παρά να βγείτε μαζί.

 

7. «Έχω άλλες προτεραιότητες αυτόν τον καιρό»

Πέρα από το project που αναφέραμε στην αρχή, μπορούν να παίζουν όντως πολλά ακόμη που έρχονται σε προτεραιότητα αλλά ταυτόχρονα σου κάθονται κουτί έτσι ώστε να πέσεις με τα μούτρα σε αυτά και να βάλεις στην άκρη το όχι και τόσο ενδιαφέρον για σένα άτομο.

 

8. «Δεν πιστεύω σε αγάπες κι έρωτες!»

Και μόλις το είπες τραγουδιστά. Η αλήθεια είναι πως έχεις φάει τα μούτρα σου με τους έρωτες κι έχεις κλειδώσει την καρδιά σου σε χρηματοκιβώτιο. Δε σε τραβάει σχεδόν τίποτα κι αρνείσαι πεισματικά να δεις την πιθανότητα να ξαναμπείς σε σχέση έστω και λίγο σοβαρά. Προς το παρόν τουλάχιστον.

 

9. «Αυτό με πιέζει/ με κάνει να νιώθω άβολα»

Μπορεί μια συμπεριφορά να σου φανεί ασυνήθιστη, ίσως επειδή είναι σπάνια, ίσως επειδή έχεις συνηθίσει αλλιώς. Μπορεί το άτομο που σε θέλει, να προσπαθήσει να σε γνωρίσει ρωτώντας διάφορα για σένα. Μπορεί να γίνει ίσως και λίγο αδιάκριτο, προσπαθεί όμως να σε γνωρίσει. Ο καθένας έχει τον τρόπο του. Εσύ όμως, ψάχνεσαι να αποφύγεις την επικείμενη πολιορκία οπότε το καρφάκι σου φαίνεται ταβανόπροκα.

 

 

Και πόσες ακόμα δικαιολογίες περνάνε από το μυαλό μας όταν ένα άτομο δε μας πολυψήνει. Ή μπορεί και να μας ψήνει, αλλά να μην είμαστε εμείς οι ίδιοι σε φάση να ανταποδώσουμε για σοβαρούς και μη λόγους. Το θέμα είναι βέβαια να μην παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας και πάνω από όλα να μην παραμυθιάζουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Άλλωστε, τα συναισθήματα δεν έχουν ρολόι και deadline εμφάνισης. Όλα στην ώρα τους, δε λένε;

Συντάκτης: Εμμανουέλα Μπερτάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου