Article of the day: Βρείτε εδώ το πρώτο άρθρο της νέας pillowfighter Κατερίνας Κύρκου!

r884

Τι πιο ελκυστικό πάνω σε έναν άνθρωπο από τον δυναμισμό και την αίσθηση πως δεν εξαρτάται από κανέναν και πατάει γερά στα πόδια του; Ναι εντάξει, ίσως αυτό το δύο σε ένα -και σαπούνι και μαλακτικό που λένε- να είναι λίγο έως πολύ σπάνιο. Υπάρχουν όμως άτομα εκεί έξω που τα χαρακτηρίζει και η αίσθηση της ανεξαρτησίας που βγάζει η αύρα τους είναι πέρα για πέρα ελκυστική.

Συχνά έχουμε ακούσει να λέγεται, πως η αυτοπεποίθηση που διακρίνει έναν χαρακτήρα είναι εκείνη που τον κάνει να φαίνεται ελκυστικός στους γύρω, καθώς του προσδίδει έναν αέρα δυναμικότητας και σιγουριάς τον οποίο και διαχέει με τέτοιο τρόπο στον περίγυρο που έλκει τα βλέμματα, ίσως ακόμη και τον θαυμασμό μερικών. Και πόσο μάλλον το ενδιαφέρον ενός ατόμου που οι βλέψεις του είναι ερωτικές. Αρκεί όμως η αυτοπεποίθηση να κρατήσει την έλξη δυνατή και άσβεστη; Από μόνη της όχι.

 

 

Φυσικά και το να έχεις πίστη στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου είναι πολύ σημαντικό. Το να πιστεύεις στον τύπο που βλέπεις κάθε πρωί στον καθρέφτη και να αισθάνεσαι μέσα σου πως μπορείς, πραγματικά μπορείς, να υλοποιήσεις τους στόχους και τα όνειρα που έχεις βάλει στο μάτι, είναι ένα συναίσθημα που με βάση την πορεία της ζωής του καθενός μας αλλά και τις ίδιες τις βάσεις που μας έχουν καλλιεργήσει από παιδιά, είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο και αρκετά ελκυστικό χαρακτηριστικό. Και φυσικά ό,τι όμορφο καλλιεργούμε στον χαρακτήρα μας έχει αντίκτυπο και στα πρόσωπα αναφοράς της ζωής μας, πόσο μάλλον και σε έναν άνθρωπο που η καρδούλα του χτυπάει για εμάς. Ωραία ως εδώ, όμως από μόνη της η αυτοπεποίθηση είναι ένα χαρακτηριστικό που άμα δε δέσει με την ανεξαρτησία δεν τσουλάει από μόνη της. Και είναι πολύ απλό το γιατί.

Το να είσαι ανεξάρτητος σου δίνει αυτόματα τον αέρα μιας δυναμικότητας που δύσκολα περνάει απαρατήρητη. Ένας χαρακτήρας κύριος του εαυτού του, κρατάει τον έλεγχο στη ζωή του. Διεκδικεί, παλεύει, αγωνίζεται, επιβιώνει. Δεν κρατιέται από χέρια τρίτων και αν το κάνει θα επιστρέψει εις διπλούν το καλό που του έχουν κάνει. Μπορεί η αυτοπεποίθησή του να είναι στο ζενίθ, μπορεί και λίγο πιο χαμηλά αλλά σε καμία περίπτωση χαμηλή, σε καμία περίπτωση διάφανη. Είναι συμπαγής και όταν πλήττεται επουλώνεται από τον ίδιο. Γιατί έχει μέσα του την ψυχική δύναμη να το καταφέρει. Το θέλει αληθινά.

Ο πραγματικά ανεξάρτητος χαρακτήρας είναι εκείνος που τραβάει την προσοχή. Είναι εκείνος που δημιουργεί την αίσθηση ότι μπορεί χωρίς εμάς κι αυτό είναι αρκετό για να θεωρήσουμε υποσυνείδητα την κατάσταση πρόκληση. Εξιτάρει την αίσθηση της διεκδίκησης και κατ’ επέκταση την ικανοποίηση της κατάκτησης «ενός χαρακτήρα που δύσκολα δαμάζεται». Και πιστεύεις έτσι πως αν τα καταφέρεις θα νιώσεις παντοδύναμος. Εκείνος που πραγματικά θα εστιάσει το ενδιαφέρον του σε έναν ανεξάρτητο χαρακτήρα βάζει ένα προσωπικό στοίχημα με τον ίδιο του τον εαυτό. Τον πεισμώνει και τον διεκδικεί με κάθε τρόπο τόσο για να αποδείξει πως μπορεί επάξια να σταθεί ως σύντροφος δίπλα του όσο βέβαια και να κερδίσει και το προσωπικό του στοίχημα, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα εγωιστικό.

Το παιχνίδι του φλερτ είναι πολύπλευρο, θέλει τις δικές του όμορφες ρίμες για να φτιάξει ένα τραγούδι που να ικανοποιεί τα μουσικά ένστικτα δύο ατόμων που θέλουν να μπλέξουν το πεντάγραμμό τους. Κι αυτό δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Το παιχνίδι του φλερτ τρέχει ανάμεσα σε δύο άτομα που τα χαρακτηριστικά του καθενός φωνάζουν σιωπηλά αναμεταξύ τους και είναι αυτά που πυροδοτούν την έλξη. Είναι αυτά που διεγείρουν τα ένστικτά μας και μας ωθούν στην διεκδίκηση του ατόμου εκείνου που η αύρα του μας τραβάει όσο κανενός άλλου. Και αν το καλοσκεφτείς, ένας χαρακτήρας κύριος του εαυτού του δε σου εμπνέει τελικά και όλη την αυτοπεποίθηση του κόσμου;

Συντάκτης: Εμμανουέλα Μπερτάκη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη