vladyslav-tobolenko-zp9r6skfptw-unsplash

Το «σ’ αγαπώ» και το «με ενδιαφέρεις παραπάνω από όσο ένας κοινός άνθρωπος στη ζωή μου» είναι δύο έννοιες που μπορεί να τις αισθάνεσαι ως το κόκαλο, σε πολλές περιπτώσεις όμως πέρα από το να τις πεις, αυθόρμητα, θα τις εκφράσεις και με μικρές κινήσεις που από μακριά αναβοσβήνουν.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι εκείνοι που την αγάπη τους θα την εκφράσουν μέσα από πράξεις. Κι εδώ που τα λέμε, εκεί φαίνεται και η ένταση του ενδιαφέροντός τους. Πολλές φορές oι βαρύγδουπες δηλώσεις και τα υπερβολικά λόγια που θα ειπωθούν ανάμεσα σε δύο ανθρώπους δεν έχουν σχεδόν καμία υπόσταση ή απλώς χάνονται στην ιστορία μαζί με την απορία «άραγε εννοούσε αυτό που είπε;».

 

1. Σου θυμίζει διακριτικά διάφορα πράγματα που πρέπει να κάνεις

Η μέρα σου ήταν γεμάτη από υποχρεώσεις και φυσικά ένα μυαλό έχουμε όλοι, χειμώνα καλοκαίρι. Έπρεπε να πάρεις εκείνο το σημαντικό τηλέφωνο λοιπόν, κάτι το οποίο αναφωνούσες ώρες πως είναι πολύ σημαντικό κι επείγον να κάνεις και φυσικά, το ξέχασες! Έλα όμως που η υπενθύμιση ήρθε τελικά από εκείνο το άτομο μιας κι εσύ είχες τελικά καταχωνιάσει το γεγονός σε ένα από τα πιο σκονισμένα σημεία του μυαλού σου! Σε έσωσε από τα ασυμμάζευτα, παραδέξου το.

 

2. «Θα σε πάω εγώ στο ραντεβού με τον γιατρό σου!»

Θέλει να σε συνοδέψει λοιπόν κι αυτό, όχι απλά για να κερδίσει μόνο λίγο παραπάνω χρόνο μαζί σου, αλλά γιατί νοιάζεται να μάθει λεπτομέρειες έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί πως είσαι καλά, ή ακόμα κι αν δεν είσαι να είναι δίπλα σου να σε στηρίξει. Το να θέλει να είναι κάποιος μαζί σου -κυρίως στα δύσκολα- να σε βγάλει από την ταλαιπωρία και να σε φροντίσει ή να χαρεί με το ζητούμενο -ότι είσαι υγιής- δε θέλει άλλη επεξήγηση για να καταλάβουμε την ένταση του ενδιαφέροντός του.

 

 

 

3. «Μαγείρεψα λίγο παραπάνω και σου έφερα κι εσένα!»

Εδώ σίγουρα δεν αποζητά βαθμολόγηση στις μαγειρικές ικανότητες. Και φυσικά, ακόμα πιο όμορφο είναι όταν σε προσκαλεί για φαγητό, όχι έξω, αλλά στο σπίτι. Αφιερώνει χρόνο και δημιουργικότητα για να ετοιμάσει κάτι για σένα. Ο έρωτας και το ενδιαφέρον περνάνε από το στομάχι δε λένε;

 

4. Προσφέρεται να κάνει πράγματα για σένα όταν πιέζεσαι

Και μπορεί εσύ για κανένα λόγο να μη θες να φορτώσεις τον άλλον με τα δικά σου τρεξίματα, η προσφορά όμως και μόνο αυτού του ατόμου να σε ελαφρύνει αναλαμβάνοντας κάτι που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί για σένα χωρίς εσένα σε έχει ήδη ελαφρύνει σημαντικά.

 

5. Σου ανοίγεται

Σε εμπιστεύεται και στο δείχνει. Μοιράζεται μαζί σου σκέψεις και προβληματισμούς του, ζητώντας ταυτόχρονα τη γνώμη σου γιατί τη θεωρεί ορθή και βοηθητική. Κι αυτήν την κίνηση δεν την κάνει με τον καθένα αλλά με εσένα. Το να σου ανοίγεται ένα άτομο για όσα το απασχολούν, από μικρούς μέχρι μεγάλους προβληματισμούς, είναι από μόνο του ένα σημάδι πως σε θεωρεί δικό του άτομο κι αισθάνεται μαζί σου άνετα να μοιραστεί τα θέματά του και να γίνει ανοιχτό βιβλίο μπροστά σου. Και φυσικά είναι πάντα πρόθυμο να ακούσει και τους δικούς σου προβληματισμούς και να γίνει κομμάτι της λύσης τους.

 

Και πόσες ακόμα κινήσεις. Πράξεις που πίσω από αυτές κρύβεται τόσο ένα δυνατό συναίσθημα, όσο και μια έκφραση αγάπης, προστασίας και φροντίδας. Που κάθε μέρα σε κερδίζουν όλο και περισσότερο. Ακόμη πιο όμορφο, όταν σε κερδίσει και συνεχίσει να τις κάνει. Γιατί το ενδιαφέρον δε σταματάει όταν κερδίζεις το άτομο που σε ενδιαφέρει. Αντίθετα γίνεται δυνατότερο κι απόδειξη πως δε σε κέρδισε απλώς για να σε έχει αλλά επειδή το θέλει.

 

Συντάκτης: Εμμανουέλα Μπερτάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου