Η Δρακόλιμνη ανήκει σε ένα σύνολο υποαλπικών λιμνών και τη συναντά κανείς κρυμμένη πάνω από το Μικρό Πάπιγκο. Είναι η μαγευτική δράκαινα που υπόσχεται στους φυσιολάτρεις μια μοναδική εμπειρία πεζοπορίας αλλά και διαμονής. Βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050 μ., ενώ το σχήμα της είναι ελλειψοειδές κι η έκτασή της περίπου 8 στρέμματα.

Στις όχθες της θα βρεις, πότε χιόνια, πότε κρινάκια, πότε άγριες ορχιδέες, αναλόγως με την εποχή. Γύρω της δεσπόζουν επιβλητικές κορυφές, ενώ μοιάζει το σκηνικό σαν να ξεπήδησε από παραμύθι.

 

%ce%b8%ce%b8

Το μονοπάτι ξεκινά με μια ανηφορική ανάβαση ανάμεσα σε ασβωεστολιθικούς βράχους ή αλλιώς τους “Πύργους της Αστράκας”. Στο υψόμετρο των 1950 μέτρων περίπου, έχουμε πια μπροστά μας τη θέα του ορεινού όγκου της Τύμφης, μία ώρα περίπου πεζοπορίας από το καταφύγιο.

Πηγή φωτογραφίας: eosacharnon.gr

 

dentro-outdoor-travel

Στα 2150 μέτρα, φθάνουμε στη Δρακόλιμνη. Για τον τελικό μας προορισμό, απαιτούνται περίπου 3 έως 4 ώρες. Χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση και σίγουρα εξοπλισμό, μπουφάν, ισοθερμικά, αδιάβροχο, καθώς και προμήθειες, όπως νερό και ξηρά τροφή. Ακόμα κι αν επιλέξουμε να πάμε καλοκαίρι, τα βουνά δημιουργούν μικροκλίμα, επομένως ας μη βασιστούμε στη ζέστη που βλέπουμε να έχει.

Πηγή φωτογραφίας: dentro outdoor travel

 

%cf%85%ce%ba%ce%bc%cf%85

Αν δεν υπάρχει η πρόθεση να μείνουμε εκεί το βράδυ, τότε σίγουρα πρέπει να ξεκινήσουμε γύρω στις έξι το πρωί καθώς η κατάβαση είναι σίγουρο ότι πρέπει να γίνει με φως ηλίου. Ωστόσο, χωρίς την κατασκήνωση, σίγουρα θα έχουμε χάσει τη μισή εμπειρία, αφού όποιος έχει δοκιμάσει να κατασκηνώσει στη Δρακόλιμνη, το περιγράφει ως εμπειρία ζωής.

Πηγή φωτογραφίας: advride.gr

 

nightscape

Μπορείς να την προσεγγίσεις κι από το Μικρό Πάπιγκο με σήμανση Ο3. Υπάρχουν σημάδια σε όλη την πορεία της διαδρομής, κόκκινου χρώματος, οπότε το να χάσουμε τον δρόμο μας δε θα πρέπει να μας ανησυχεί καθόλου. Μάλιστα, αν έχουμε μια άνεση με την πεζοπορία, μπορούμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε τη διαδρομή χωρίς οδηγό.

Πηγή φωτογραφίας: nightscape

 

pelop-gr

Η Δρακόλιμνη έχει και την ονομασία πάρει την ονομασία της από έναν λαικό μύθο, που ήθελε δυο δράκους της περιοχής να μαλώνουν για το ποιος θα επικρατήσει, πετώντας τεράστιες πέτρες ο ένας προς τον άλλον. Αυτό, δικαιολογείται κι από το ότι στη μία πλευρά της συναντάς περισσότερο σκουρόχρωμες, ενώ από την άλλη σχεδόν λευκές.

Πηγή φωτογραφίας: pelop-gr

 

thessekdromi-gr

Στα παγωμένα κα βαθιά νερά τις φιλοξενεί αρκετούς τρίτωνες, μικρά αμφίβια ζωάκια. Είναι προστατευόμενος υδρότοπος και θέλει ιδιαίτερη προσοχή και σεβασμό κατά την επίσκεψή μας σε αυτή. Απαγορεύεται να ανάψεις φωτιά, ή να κάνεις οποιαδήποτε κατάχρηση του περιβάλλοντος.

Πηγή φωτογραφίας: thessekdromi-gr

 

View,Of,The,So-called,Dragon,Lake,Or,Drakolimni,Near,The

Η Δρακόλιμνη έχει ένα ακανόνιστο σχήμα, σχεδών εξωγήινο, ενώ το βάθος της παραμένει άγνωστο – θεωρείται ότι είναι αρκετά μεγάλο κι αυτό είναι πιθανό να εξηγεί το έντονο γαλάζιο χρώμα των υδάτων της.

Πηγή φωτογραφίας: travel.gr

 

trekking-hellas

Η Δρακόλιμνη δεν είναι για εκείνους που ψάχνουν ένα χαλαρό μονοπάτι για περπάτημα, ούτε για εκείνους που διαλέγουν το camping σε οργανωμένα μέρη στη Χαλκιδική. Χρειάζεται φυσική αντοχή, σεβασμό προς τη φύση και μια φιλοσοφία ζωής που θα σε βοηθήσει να εκτιμήσεις το μεγαλείο της. Αν επιλέξεις να την επισκεφθείς, φρόντισε να αξίζεις τα δώρα που έχει να σου δώσει.

Πηγή φωτογραφίας: trekking-hellas