Η ερωτική σχέση ανάμεσα σε δύο νέους ανθρώπους μπορεί να έχει, συχνά, το στοιχείο της έντασης. Κι αυτό, σε περίπτωση που συνοδεύεται από παθογένειες και ψυχικά τραύματα, μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικές συμπεριφορές και λεκτικές ή σωματικές επιθέσεις. Υπάρχουν περιπτώσεις, όμως, που η ένταση που εκδηλώνεται με βία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, μπορεί να καταλήξει έως και να είναι μοιραία. Τέτοιας φύσης φαίνεται ότι υπήρξε η σχέση που συνέδεσε τους νεκρούς πια Γκάμπι Πετίτο και Μπράιαν Λόντρι.

Η 22χρονη Γκάμπι Πετίτο κι ο 23χρονος Μπράιαν Λόντρι ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2021 για ένα road trip στις Η.Π.Α. Επιβιβάστηκαν στο λευκό βαν της Πετίτο με σκοπό να ταξιδέψουν στη Δυτική Ακτή και να επισκεφθούν πολιτειακά κι εθνικά πάρκα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 12 Αυγούστου, σύμφωνα με τα αρχεία της αστυνομίας της Γιούτα, αστυνομικοί της περιοχής κλήθηκαν να παρέμβουν σε έναν διαπληκτισμό του ζευγαριού. Στο βίντεο που κατέγραψαν οι αστυνομικοί, η Πετίτο φαίνεται να υποστηρίζει ότι υπήρξε καβγάς που κλιμακώθηκε. Τελικά, το ζευγάρι χωρίστηκε για ένα βράδυ από τις αρχές και δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες προς καμία από τις πλευρές, παρά το γεγονός ότι αποδείχθηκε ότι η Πετίτο ήταν εκείνη που επιτέθηκε στον Λόντρι.

Στις 17 Αυγούστου, ο Λόντρι επιβιβάστηκε σε πτήση από το Salt Lake City με προορισμό την Τάμπα της Φλόριντα για να πάρει κάποια προσωπικά του αντικείμενα κι επέστρεψε στις 23 Αυγούστου στο Salt Lake City για να ξανασυναντήσει την Πετίτο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του. Τέσσερις μέρες αργότερα, μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν εκ νέου το ζευγάρι να διαπληκτίζεται σε εστιατόριο. Πελάτισσα χαρακτηριστικά ανέφερε πως η Πετίτο ήταν δακρυσμένη και ο Λόντρι ήταν φανερά θυμωμένος και μπαινόβγαινε στο εστιατόριο.

Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους, η Πετίτο είχε συνεχή επαφή με την οικογένειά της. Στις 24 Αυγούστου η κοπέλα είχε μιλήσει μέσω FaceTime με τη μητέρα της, όπου και την ενημέρωσε ότι έφευγαν από τη Γιούτα προκειμένου να επισκεφθούν την οροσειρά Teton στο Ουαϊόμινγκ. Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η μητέρα της Γκάμπι ήταν στις 30 Αυγούστου. Για το μήνυμα αυτό, εκδήλωσε αμφιβολίες για το κατά πόσο είχε σταλεί από την κόρη της από την περιοχή του Teton.

Μετά από συνεχείς προσπάθειες, η οικογένεια της Πετίτο, φού δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή μαζί της, ανέφερε την εξαφάνισή της στην αστυνομία, στην κομητεία Σάφολκ της Νέας Υόρκης, όπου διέμεναν. Το ίδιο βράδυ οι αρχές επισκέφθηκαν το πατρικό του Λόντρι, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να παραπεμφθεί στον δικηγόρο της οικογένειας. Μετά από αρκετές ημέρες που, τόσο η οικογένεια της Πετίτο, όσο και η αστυνομία παρακαλούσαν την οικογένεια του Λόντρι να συνεργαστούν στην έρευνα, η οικογένειά του ζήτησε από την αστυνομία να έρθει στο σπίτι τους όπου τους πληροφόρησαν ότι δεν είχαν καμία επικοινωνία μαζί του από τις 14 Σεπτεμβρίου. Στις 18 Σεπτεμβρίου, η αστυνομία του North Port της Φλόριντα ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του Λόντρι. Μια μόλις μέρα αργότερα, εντοπίστηκαν ανθρώπινα υπολείμματα στο Teton, τα οποία ταίριαζαν στην περιγραφή που είχε δοθεί για την αγνοούμενη Γκάμπι.

Όταν η σορός ταυτοποιήθηκε και διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος προήλθε από στραγγαλισμό, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Λόντρι, καθώς ήταν ο βασικός ύποπτος. Στις 20 Οκτωβρίου, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν ανθρώπινα λείψανα μαζί με προσωπικά αντικείμενα, όπως ένα σακίδιο κι ένα σημειωματάριο που ανήκαν στον Λόντρι, στη περιοχή της Τάμτα. Μετά από την εξέταση των λειψάνων ταυτοποιήθηκε ότι η νέα σορός ανήκε στον Λόντρι. Ο θάνατος προήλθε από αυτοτραυματισμό με καραμπίνα στο κεφάλι. Η έρευνα του FBI αποκάλυψε ότι ο Λόντρι είχε χρησιμοποιήσει την πιστωτική κάρτα της Γκάμπι, μετά την ημερομηνία του εκτιμώμενου θανάτου της, ενώ έχοντας στην κατοχή του το κινητό της είχε προχωρήσει σε ανταλλαγή μηνυμάτων προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις αρχές και να τη θεωρήσουν ζωντανή. Επίσης, στο σημειωματάριό του φάνηκε να παραδέχεται ότι εκείνος δ@λοφόνησε την Γκάμπι: «Έβαλα τέλος στη ζωή της. Ένιωθα ότι ήταν από οίκτο, ότι αυτή ήθελε, αλλά τώρα βλέπω όλα τα λάθη που έκανα. Πανικοβλήθηκα, ήμουν σοκαρισμένος.»

Το τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα στο ζευγάρι, κανείς δεν το ξέρει. Το ποια ένστικτα οδήγησαν τον Λόντρι στο να στραγγαλίσει την κοπέλα του δε θα εντοπιστούν ποτέ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ένα ταξίδι που θα μπορούσε να αποτελέσει πηγή χαράς κι όμορφων αναμνήσεων, κατέληξε στον θάνατο δύο νέων, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειές τους.

Συντάκτης: Σοφία Γουρνά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου