Η αγάπη δεν έχει να κάνει μόνο με την καθημερινή τριβή. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι όποιον συναναστρεφόμαστε σε καθημερινή βάση ή με όποιον επιλέγουμε να βγαίνουμε και να περνάμε τον χρόνο μας τον αγαπάμε και περισσότερο από τον καθένα. Η καρδιά δεν επιλέγει με αυτά τα κριτήρια τον άνθρωπο στον οποίον θα δοθεί ολοκληρωτικά. Δε βάζει χρονόμετρο ούτε ταμπέλες και φυσικά σε καμία περίπτωση δε μέτρα χιλιόμετρα, χρόνια ή οτιδήποτε αναλώσιμο.

Το να αγαπάς κάποιον δεν πάει να πει απαραίτητα πως συνεχίζεις να έχεις και επαφές μαζί του. Ένας πρώην σύντροφος ή ένας κολλητός που οι συνθήκες οδήγησαν να χωρίσουν οι ζωές σας είτε με όμορφο είτε με άσχημο τρόπο, μπορεί να είναι το αγαπημένο σου πρόσωπο σε σημείο που ακόμη και μετά από χρόνια να μην μπορείς να σκεφτείς ότι αγαπάς κάποιον άλλο περισσότερο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να απομακρυνθείς από κάποιον που αγαπάς πολύ. Δεν είναι απαραίτητα αρνητικά φορτισμένοι ούτε είναι πάντα εύκολο να τους προσπεράσεις για να είσαι με τον αγαπημένο σου.

 

rf_suggested_product]

 

Ένας χωρισμός, είτε είναι αποτέλεσμα μιας ερωτικής σχέσης είτε μιας φιλικής, δε συνοδεύεται απαραίτητα από αίσθημα απογοήτευσης ή αρνητισμού. Καμιά φορά συνειδητοποιείς ότι μια σχέση φτάνει σε τέλμα και με έναν άνθρωπο δεν μπορείτε πλέον να συνυπάρξετε αρμονικά, οπότε έρχεσαι αντιμέτωπος με την αλήθεια ότι καλύτερα να είστε χωριστά και να συνεχίσεις να τον αγαπάς από μακριά παρά να δυσκολεύει ο ένας την καθημερινότητά του άλλου. Υπάρχουν φορές που η πολλή αγάπη για κάποια πρόσωπα μπορεί να μην κάνει καλό στη δική τους ζωή. Κάποιος θα οδηγηθεί σε πράξεις που ίσως πληγώσουν τον αγαπημένο του και δε θα μπορέσει να το διαχειριστεί.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να μη μιλάς με τον αγαπημένο σου αλλά να είσαι γεμάτος θετικά συναισθήματα. Η αγάπη είναι από μόνη της κάτι όμορφο. Μολονότι δεν επικοινωνείς με τον άλλον κάθε μέρα ή τον συναντάς αραιά και πού, η σκέψη του και η παρουσία του μόνο δυσφορία δε σου δημιουργούν. Λειτουργεί καλύτερα έτσι γιατί τον έχεις πάντα στην καρδιά σου σαν κάτι όμορφο, κρατάς τις ωραίες σας στιγμές που σε συντροφεύουν για πάντα. Δεν είναι πάντα γραφτό να έχεις στην καθημερινότητά σου ανθρώπους που αγαπάς πολύ. Αγάπη άλλωστε δε σημαίνει απαραίτητα και ανοχή. Μπορεί κάποιον να τον αγαπάς αλλά να σου σπάει τα νεύρα. Καλύτερα λοιπόν από μακριά κι αγαπημένοι για να μην καταλήξει να πιέζεται κανένας απ’ τους δύο.

Το ότι είσαι μακριά από κάποιον δε σημαίνει αυτόματα πως η αγάπη παύει να υπάρχει.  Ίσως κάποιες φορές το ξεχάσεις γιατί οι ρυθμοί της ζωής δε σου επιτρέπουν να το θυμάσαι. Ίσως το θάψεις καλά, όπως έχεις θάψει στην ντουλάπα εκείνο το παλιό μπλουζάκι που παραμένει το αγαπημένο σου. Μπορεί ο εγωισμός να σε οδηγήσει κάποια στιγμή να το αρνηθείς μπροστά σε τρίτους, όμως η καρδιά σου δε θα το ξεχάσει ποτέ. Η καθημερινή τριβή με κάποιους δε θα σε κάνει αυτόματα να τους αγαπάς πιο πολύ από εκείνους που δε βλέπεις ή που η καρδιά σου χτυπάει σαν τρελή όταν τους δεις. Εκείνους δε θα τους αντικαταστήσεις ποτέ, ακόμη κι αν δε μιλάτε πια, ακόμη κι αν έχεις πολύ καιρό να μάθεις νέα τους ή να τους συναντήσει στον δρόμο. Μπορεί να αγαπάς ακόμη κι ένα πρόσωπο που αν το πετύχεις θα γυρίσεις το κεφάλι απ’ την άλλη. Δεν έχει σημασία αν έχεις επαφή με κάποιον, αν έχετε τσακωθεί ή αν του έχουν βάλει λόγια τρίτοι και δε μιλάτε. Η αγάπη σου είναι πάντα εκεί και καίει με την ίδια φλόγα.

 

Αφιερωμένο στη φίλη που θα ‘ναι πάντα η αγαπημένη μου φίλη, ακόμα και τώρα που δε μιλάμε 

Συντάκτης: Μαριλένα Κοντογιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.