Η Ελένη Βαλαβάνη μιλάει για τον εθισμό στον πόνο. Δες όλο το άρθρο εδώ!

pillow25499

Η εβδομάδα χρωματίζεται από το φως της δυνατής κι ανατρεπτικής Πανσελήνου στον Σκορπιό. Η βουτιά στα κρυμμένα βάθη του εαυτού μας είναι δεδομένη. Δοκιμαζόμαστε συναισθηματικά για να καταρρίψουμε και ν’ αποδεσμευτούμε απ’  όλα όσα εμποδίζουν την εξέλιξή μας. Η συμμετοχή του Κρόνου και του Ουρανού δυσκολεύει περισσότερο τη διαδικασία, καθώς μέσα από επίπονες αποκαλύψεις και ξεκαθαρίσματα έρχεται ένα οριστικό τέλος. Παράλληλα η σύνοδος του Ήλιου με τον Ουρανό στον Ταύρο δημιουργεί επαναστατικότητα λόγω της έντονης τάσης για πλήρη ελευθερία, η οποία φαίνεται να καθυστερεί. Ξαφνικές ανατροπές κι εκπλήξεις ενδέχεται να προκαλέσουν δυσαρέσκεια. Η ανάγκη για την κατάκτηση συναισθηματικής και υλικής ασφάλειας με στόχο την επιβίωση είναι το μότο αυτής της Πανσελήνου.

 

Κριός

Κριαράκι του α΄ δεκαημέρου, η εβδομάδα αυτή θα σε φορτίσει ψυχολογικά. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο θα σε κάνει να ρίξεις μια βουτιά στα βαθιά. Αν το αντέξεις, θα καταφέρεις ν’ αποδεσμευτείς απ’ τα συναισθηματικά βαρίδια που κουβαλάς μέσα σου. Δώσε προσοχή στην ψυχική σου υγεία και γενικότερα στην καθημερινότητά σου και φρόντισε τον εαυτό σου. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, επικεντρώνεσαι στα οικονομικά σου, είτε αυτά αφορούν σ΄ έσοδα-έξοδα είτε και σε κάποιες χρηματικές εμπλοκές με άτομα του περιβάλλοντός σου. Ένα απρόσμενο νέο που αφορά σ΄ αυτόν τον τομέα θα σ’ εκπλήξει και μάλλον ευχάριστα. Και μια εξέλιξη που περιμένεις θα ΄ναι εντελώς διαφορετική απ’ τις προσδοκίες σου. Η εβδομάδα αυτή για σένα που γεννήθηκες στο γ΄ δεκαήμερο, θα ΄ναι καλύτερη σε σχέση μ΄ αυτή των εκπροσώπων των προηγούμενων δεκαημέρων του ζωδίου σου. Τα καλά νέα αφορούν στα οικονομικά σου. Η οξυμένη διαίσθηση που θα ΄χεις τις μέρες αυτές μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη μιας οικονομικής συμφωνίας προς όφελός σου, με αποτέλεσμα ν΄ αυξήσεις και τα κέρδη σου.

 

Ταύρος

Ταυράκι του α΄ δεκαημέρου, η εβδομάδα αυτή θα ΄ναι για σένα μια δοκιμασία. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο βάζει στο στόχαστρο το κομμάτι σχέσεις και συνεργασίες. Τι προσμένεις απ’ τους άλλους; Εσύ τι προσφέρεις; Καλύπτεσαι; Καλύπτεις; Το ψέμα βρίσκεται πολύ κοντά στην αλήθεια κι αυτό καλείσαι ν’ ανακαλύψεις. Εσένα του β΄ δεκαημέρου, τις μέρες αυτές ίσως κάποια απρόσμενα νέα που αφορούν είτε τα επαγγελματικά σου είτε τον αισθηματικό σου τομέα θα σε χαροποιήσουν. Παράλληλα ενδέχεται οι προσδοκίες που τα νέα αυτά θα δημιουργήσουν να μην μπορούν να ικανοποιηθούν άμεσα. Το γεγονός αυτό θα σε φορτίσει. Καλύτερα όμως να συμβαδίζει με τη ροή των καταστάσεων, ώστε να αποφύγεις τυχόν εντάσεις με τα πρόσωπα του περιβάλλοντός σου. Απ’ την άλλη εσύ του γ΄ δεκαημέρου, βρίσκεται στα καλύτερά σου. Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου να επηρεάζει πλέον το δικό σου δεκαήμερο όλα είναι πιθανά. Μια νέα αισθηματική γνωριμία είναι στο πρόγραμμα. Γενικότερα το κομμάτι σχέσεις ευνοείται. Επειδή κι εσύ αισθάνεσαι περισσότερο ρομαντικά, φρόντισε να μην αφήσεις τις μέρες αυτές ανεκμετάλλευτες.

 

Δίδυμος

Διδυμάκι του α΄ δεκαημέρου, η Πανσέληνος στον Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, δεν είναι τόσο αρνητική για σένα. Σου δείχνει ότι χρειάζεσαι ηρεμία και ξεκούραση. Και πώς στο δείχνει; Μέσα από καταστάσεις αγχωτικές που αφορούν στην υγεία σου και την εργασία σου. Αν καταφέρεις ν’ αποβάλλεις τις εσωτερικές σου φοβίες, οι μέρες αυτές θα περάσουν ανώδυνα. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή πρέπει να επικεντρωθείς σε όλα όσα ενδέχεται να λειτουργούν παρασκηνιακά, είτε σε βάρος σου είτε από σένα σε βάρος άλλων. Κάποιες αποκαλύψεις που αφορούν είτε δικές σου ενέργειες είτε άλλων θα σε ταράξουν. Να ΄σαι προσεκτικός και να προσπαθήσεις να λύσεις όλες τις διαφωνίες που μάλλον θα προκύψουν, ώστε ν’ αποφύγεις τον κίνδυνο να εκτεθείς. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή θα ασχοληθείς περισσότερο με τα επαγγελματικά σου. Συναντήσεις και συζητήσεις σε θέματα που σε πιέζουν και προσπαθείς να λύσεις είναι στο πρόγραμμα. Κράτησέ τα όμως για τον εαυτό σου και μην αποκαλύπτεις τις πληροφορίες που συλλέγεις σε ανθρώπους που δεν εμπιστεύεσαι. Επικοινωνιακά ευνοείσαι κι όλα δείχνουν να τείνουν προς όφελός σου.

 

Καρκίνος

Καρκινάκι του α΄ δεκαημέρου, η Πανσέληνος στο Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο θα σε πιέσει στον επικοινωνιακό τομέα. Ενδέχεται να δημιουργήσει έντονες καταστάσεις με πρόσωπα του φιλικού σου κύκλου. Εάν μάλιστα υπάρχει και συναισθηματική εμπλοκή με κάποιο απ’ αυτά, ετοιμάσου για αποκαλύψεις που μπορεί να μην αποδειχθούν και τόσο ευχάριστες. Εσένα του β΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή κάποια ξαφνικά νέα από ένα πρόσωπο που ανήκει στο φιλικό σου περιβάλλον θα σε ταράξουν ευχάριστα. Παράλληλα μέσα από επαφές και συζητήσεις που ενδέχεται να ΄χεις με ανθρώπους του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός σου, θα συνειδητοποιήσεις την εσφαλμένη εικόνα που ‘χες δημιουργήσει γι’ αυτούς. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα να επανεκτιμήσεις κάποια πρόσωπα. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, έχεις μπροστά σου ένα ευχάριστο επικοινωνιακά διάστημα που θα σε φέρει κοντά με πρόσωπα που είχατε απομακρυνθεί, κάτι που θα βελτιώσει την ψυχολογία σου. Να περιμένεις χαρούμενα νέα και στα αισθηματικά σου.

 

Λέων

Λιονταράκι του α΄ δεκαημέρου, εσύ μάλλον θα βιώσεις κυριολεκτικά την Εβδομάδα των Παθών. Η Πανσέληνος στον Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο ενδέχεται να σε φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων είτε στον επαγγελματικό είτε στον οικογενειακό τομέα. Κατέχεις με την καλή έννοια τον τίτλο «Drama Queen» και φαίνεται ότι αυτές τις μέρες θα τον ζήσεις πιο έντονα. Υπομονή και να ΄χεις στο μυαλουδάκι σου ότι οι δυσκολίες βοηθούν πάντοτε στην εξέλιξή μας.  Εσύ του β΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή ενδέχεται να κληθείς ν’ αντιμετωπίσεις κάποια πρόσωπα απ’ το επαγγελματικό σου περιβάλλον, τα οποία δε δείχνουν ν΄ ανταποκρίνονται θετικά σε σένα και στις επιδιώξεις σου. Μάλιστα μπορεί να σου φανούν και ιδιαίτερα επικριτικά. Αυτό που πρέπει να κάνεις ώστε να αποφύγεις την αρνητική ενέργεια των άλλων είναι να επικεντρωθείς σε σένα και τη δουλειά σου και να μη ρίχνεις λάδι στη φωτιά. Για σένα του γ΄ δεκαημέρου, σίγουρα οι μέρες αυτές είναι καλύτερες και για τα οικονομικά σου αλλά και την εργασία σου. Νέες συμφωνίες και νέα επιτεύγματα είναι στο πρόγραμμα, αν δώσεις την απαιτούμενη προσοχή σου. Γενικότερα το κλίμα θα ΄ναι ευχάριστο, κάτι που θα τονώσει και την αυτοπεποίθησή σου.

 

Παρθένος

Παρθενάκι του α΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον Σκορπιό να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, φαίνεται ότι η εβδομάδα αυτή θα ΄ναι κάπως περίεργη, κυρίως επικοινωνιακά. Παρεξηγήσεις και παρανοήσεις που θα δημιουργηθούν με στενούς φίλους και συγγενείς θα σε πιέσουν. Θ΄ αντιληφθείς ότι μόνο εσύ μπορείς να τις επιλύσεις και σε συμβουλεύω να το κάνεις. Με το επικοινωνιακό ταλέντο που διαθέτεις, θα κατορθώσεις να περάσεις το μήνυμά σου και μάλιστα αναίμακτα. Για σένα του β΄ δεκαημέρου, ενδέχεται πρόσωπα που βρίσκονται μακριά σου να επικοινωνήσουν χωρίς να το περιμένεις. Απ’ την άλλη πρόκειται για μια εβδομάδα που δε θα σ΄ αφήσει ν’ αφιερωθείς σ’ όλα όσα σε ευχαριστούν. Οι εργασιακές υποχρεώσεις που συνεχώς θ΄ ανακύπτουν θ΄ απαιτήσουν να αφιερώσεις σημαντικό χρόνο. Αν τις προγραμματίσεις σωστά, θα καταφέρεις να συνδυάσεις δουλειά κι ευχαρίστηση. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, θα ΄χεις ευκαιρίες να προσεγγίσεις πρόσωπα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντός σου. Το αισθηματικό ενδιαφέρον τους για σένα είναι έντονο αλλά εσύ θα επιλέξεις ποιο πρόσωπο απ΄ όλα, θα παραμείνει κοντά σου. Άφησε, όμως, τον χρόνο να κυλήσει, χωρίς μεγάλες προσδοκίες.

 

 

Ζυγός

Ζυγάκι του α΄ δεκαημέρου, η Πανσέληνος στον Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο δείχνει ότι αυτό το Πάσχα δε θα σημαίνει για σένα διακοπές. Απ’ τη μια πιθανότατα να βιώσεις σημαντικές ανατροπές στα οικονομικά σου που θα σε στρεσάρουν έντονα προκειμένου να τις αντιμετωπίσεις. Απ’ την άλλη νοητικά ανατρέχεις στο συναισθηματικό σου παρελθόν και τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να πιέζεσαι ψυχικά και τίποτα άλλο. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, βλέπω να γίνεσαι μαλλιά κουβάρια στις σχέσεις σου. Έχεις νεύρα και γίνεσαι επιθετικός κι επικριτικός με τους γύρω σου και ειδικά με τον σύντροφό σου. Βέβαια δε σου κρύβω ότι μπορεί να ΄χεις και δίκιο σε κάποιες περιπτώσεις. Απ’  την άλλη στρέφεσαι κι εσύ σ΄ ένα παρελθοντικό έρωτα που είναι πολύ πιθανό να συναντήσεις τυχαία ή/και να επικοινωνήσετε ξαφνικά. Κάτι μάλλον ξεκινά και πάλι. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, έχεις μπροστά σου μια πολύ καλύτερη εβδομάδα, ειδικά στον προσωπικό τομέα, αρκεί να συγκρατήσεις τον εαυτό σου και να μη δράσεις παρορμητικά, κυριευμένος από έντονο συναισθηματισμό. Παράλληλα κάποιες αλλαγές ή αναβολές στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς σου θα σε προβληματίσουν.

 

Σκορπιός

Αγαπημένε μου Σκορπιέ του α΄ δεκαημέρου, με την Πανσέληνο στον δικό σου άξονα να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, η εβδομάδα αυτή έρχεται για να σου θυμίσει τον Ιανουάριο. Θα δυσκολευτείς αρκετά καθώς θα βιώσεις και πάλι συναισθηματική αστάθεια, ανατροπές, συγκρούσεις αλλά και ρήξεις στις σχέσεις σου. Προσπάθησε να ‘σαι περισσότερο εγκρατής και να μην απομονώνεσαι. Μίλησε στα πρόσωπα που νιώθεις ότι είναι κοντά σου κι άκουσε όσα έχουν να σου πουν. Πάρε μια βαθιά ανάσα και πες δυνατά «μία εβδομάδα είναι, θα περάσει». Το τι θ΄ αφήσει πίσω της, θα φανεί. Όσο για σένα του β΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή όλα όσα σε προβληματίσουν και σε πιέσουν, θ΄ αφορούν στον τομέα οικογένεια. Οι απαιτήσεις απ’ τους άλλους θα ΄ναι πολλές κι εσύ το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις ικανοποιήσεις. Αν προγραμματίσεις τον χρόνο σου θα καταφέρεις όχι μόνο να ικανοποιήσεις τους άλλους αλλά και τον εαυτό σου. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, είσαι σε διαφορετική φάση απ’ τους υπόλοιπους. Η Αφροδίτη στο απέναντι από σένα ζώδιο του Ταύρου επηρεάζει το δικό σου δεκαήμερο κι αυτό σημαίνει ότι ένα ευχάριστο κλίμα στις διαπροσωπικές σου σχέσεις, είτε επαγγελματικές είτε προσωπικές, ξεκινά.

 

Τοξότης

Τοξοτάκι του α΄ δεκαημέρου, η Πανσέληνος στον Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, σου φωνάζει να ξεκουραστείς γιατί αν δεν το κάνεις, μπορεί ν΄ αντιμετωπίσεις κάποια θέματα με την υγεία σου που όμως θα ξεπεραστούν εύκολα. Πρέπει να βρεις χρόνο για τον εαυτό σου και να προσπαθήσεις να οριοθετήσεις τις εργασιακές σου υποχρεώσεις. Αν το κάνεις η Πανσέληνος θ’ αποβεί προς όφελός σου. Κι εσύ του β΄ δεκαημέρου ενδέχεται να βιώσεις μια πιεστική εβδομάδα, καθώς ξαφνικές εργασιακές υποχρεώσεις κι εκκρεμότητες θα έρθουν στην επιφάνεια και θ΄ απαιτήσουν σημαντικό κομμάτι απ’ τον ελεύθερο χρόνο σου. Μάλιστα η πίεση που θα αισθανθείς μπορεί να γίνει αφορμή για τη δημιουργία συγκρούσεων με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή θα θελήσεις να ικανοποιήσεις κάποιες ανάγκες και επιθυμίες σου που παρέμεναν μέχρι τώρα ανεκπλήρωτα. Μπορεί ο χρόνος να μην είναι αρκετός κι αυτό να σε δυσαρεστήσει. Φρόντισε όσο μπορείς τον εαυτό σου κι αν δεν πραγματοποιήσεις κάτι απ’ όσα θέλεις, δε χάθηκε κι ο κόσμος.

 

Αιγόκερως

Αιγοκεράκι του α΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή με την Πανσέληνο στον Σκορπιό να σ΄ επηρεάζει περισσότερο, ο τομέας σχέσεις έρχεται στο προσκήνιο. Απ’ όλα έχει το μενού. Δεν αποκλείεται μια σχέση που μέχρι τώρα βάφτιζες φιλική αλλά τα δεδομένα έδειχναν κάτι άλλο, ν’ αποκτήσει διαφορετική μορφή ή να τελειώσει. Ενδέχεται και κάποιες σημαντικές για σένα σχέσεις, είτε φιλικές είτε ερωτικές, είτε κι επαγγελματικές ν΄ αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο ρήξης. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, τις μέρες αυτές προσπάθησε να επικεντρωθείς στη διαίσθησή σου και μην αφήνεις την καχυποψία να σε κυριεύει. Αν δε διατηρήσεις μια ισορροπημένη στάση, σε βλέπω να τσακώνεσαι είτε με το ταίρι σου είτε με το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει. Έχε στο μυαλό σου ότι το διάστημα αυτό οι αντιπαραθέσεις δε σε συμφέρουν. Για σένα του γ΄ δεκαημέρου, οι μέρες που ακολουθούν είναι ευχάριστες αλλά και δημιουργικές. Θα σου δοθούν ευκαιρίες να περάσεις όμορφες και ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους, να φλερτάρεις αλλά και να πλησιάσεις το πρόσωπο που σ΄ ενδιαφέρει. Παράλληλα μπορείς ν΄ ασχοληθείς και με δραστηριότητες και χόμπι που σε ικανοποιούν. Τι άλλο θα μπορούσες να ευχηθείς για την εβδομάδα αυτή!

 

Υδροχόος

Υδροχοάκι του α΄ δεκαημέρου, θέλω να προετοιμαστείς ψυχολογικά, καθώς η Πανσέληνος στον Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο, θα σε φέρει αντιμέτωπο με ανατροπές που αφορούν στα επαγγελματικά σου κι ενδεχομένως και στην οικογένειά σου. Πρόκειται για μια εξαιρετικά πιεστική Πανσέληνο και γι’ αυτό οφείλεις να δώσεις την απαιτούμενη προσοχή στους τομείς αυτούς, καθώς ενδέχεται μέσα απ’ την ένταση να καταφέρεις να διώξεις μακριά όλα όσα πια δε σ’ εξυπηρετούν, όμως, κατά κάποιο τρόπο σε κρατούσαν μέχρι τώρα δέσμιο. Μη φοβηθείς ένα τέλος που θα σημάνει μια νέα αρχή. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή πρέπει να παραμείνεις αισιόδοξος και να διώξεις από μέσα σου την αρνητική ενέργεια και το αίσθημα ενοχής που θα σε διακατέχει. Ενδέχεται να εξωτερικεύσεις αρνητικά την πίεση που νιώθεις και να καταλήξεις να ξεσπάς στα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αυτό δε θα σου προσφέρει κάτι, παρά μόνο επιπλέον εντάσεις και συγκρούσεις. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, θα ΄χεις πραγματικά μια ήρεμη εβδομάδα που θα επιδιώξεις να περάσεις με την οικογένειά σου. Μαζί τους αισθάνεσαι τη σταθερότητα και την ασφάλεια που το διάστημα αυτό έχεις ανάγκη.

 

Ιχθύς

Ψαράκι του α΄ δεκαημέρου, η Πανσέληνος στο Σκορπιό που σ΄ επηρεάζει περισσότερο ενδέχεται να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνουν κάποια ξεκαθαρίσματα με πρόσωπα του στενού περιβάλλοντός σου. Αν μιλήσεις ειλικρινά κι εκφράσεις ανοιχτά τα συναισθήματά σου, ακούγοντας παράλληλα και τους άλλους, να ‘σαι σίγουρος ότι θ΄ αποφύγεις οποιοδήποτε ενδεχόμενο παρεξηγήσεων. Κι έτσι θα καταφέρεις να τους πλησιάσεις περισσότερο απ’ όσο φαντάζεσαι. Εσύ του β΄ δεκαημέρου, ενδέχεται να ‘ρθεις αντιμέτωπος με ξαφνικές αλλαγές στις σχέσεις με πρόσωπα του περιβάλλοντός σου. Κάποιες παρελθοντικές εκκρεμότητες που μπορεί να εμφανιστούν, θ΄ απαιτήσουν λύσεις. Και τότε όλα μπορεί να συμβούν. Είτε να ΄ρθεις ακόμη πιο κοντά με τα πρόσωπα αυτά είτε και ν΄ απομακρυνθείς. Θα δείξει. Εσύ του γ΄ δεκαημέρου, την εβδομάδα αυτή θα προσπαθήσεις να προσεγγίσεις πρόσωπα του φιλικού σου κύκλου, με τα οποία ίσως είχατε απομακρυνθεί. Αισθάνεσαι έντονα την ανάγκη αυτή και πρέπει να το κάνεις, καθώς ευνοείσαι σημαντικά στον επικοινωνιακό τομέα. Αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο και θα συμβάλλει θετικά στην εξέλιξη των σχέσεών σου.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου