Δεν είναι λίγες οι φορές που αναρωτηθήκαμε αν έχουμε ερωτική προσέγγιση από κάποιον άλλον ή αν είναι απλώς μια τυπική συναναστροφή. Το φλερτ έχει κι αυτό τη δική του γλώσσα και κώδικα. Κατά τη διάρκεια του φλερτ η γλώσσα του σώματος βγαίνει τόσο φυσικά που δεν το καταλαβαίνουμε. Αναμφίβολα το φλερτ είναι κάτι απαραίτητο για μια σχέση.

Το παιχνίδι του φλερτ βοηθά στο να δημιουργηθεί μια παιχνιδιάρικη διάθεση μεταξύ των ανθρώπων. Ο καθένας μας μπορεί να φλερτάρει κάθε ώρα και στιγμή φτάνει να ξεφορτωθεί τις ανασφάλειες από πάνω του. Το θέμα σε όλη τη διαδικασία είναι να το διασκεδάζεις κι ακόμα και να μη γίνει κάτι να μην το παίρνεις κατάκαρδα.

Ο πιο κλασικός τρόπος φλερτ είναι να κάνεις κομπλιμέντο σε κάποιον για κάτι πάνω του, είτε αποτελεί στοιχείο χαρακτήρα είτε εμφάνισης. Πολλοί θεωρούν αυτόν τον τρόπο ξεπερασμένο και ντεμοντέ, ξεχνώντας πως η μαγεία βρίσκεται στα απλά και προβαίνουν σε διάφορες υπερβολές ή στο πιο συνηθισμένο του να μη φλερτάρουν και καθόλου. Όμως, αν κάτσουμε και σκεφτούμε το θέμα, πόσο έξυπνο κι ώριμο είναι να έρθει ο άλλος στα ίσια να σου πει αυτό που θέλει να σου πει χωρίς αινίγματα; Σίγουρα θα γλιτώναμε πολλά βλέμματα που πέσανε στο κενό και ανικανοποίητες προσδοκίες.

Από την άλλη, υπάρχουν κι αυτοί που επιλέγουν τη δική τους εκδοχή στο φλερτ. Για κάνε το εικόνα να είσαι κάπου και να εμφανιστεί άτομο κάνοντας κάτι τρελό για να σου τραβήξει την προσοχή σε σημείο που να απορείς για σημάδια τρέλας. Μετά έρχεται και το κέρασμα του ποτού στο μπαρ κι αντιλαμβάνεσαι πως κάτι θέλει από εσένα, έρχεται και η ψιλοκουβέντα που σου πιάνει και σκέφτεσαι τι να κάνεις τώρα. Βέβαια εδώ μιλάμε συγκεκριμένα για μια προσέγγιση σε μπαρ όπου αποτελεί ίσως και ο πιο συχνός χώρος που γίνεται το φλερτ, κάτι σαν το ναό του ένα πράγμα.

Παρ’ όλ’ αυτά φλερτ μπορεί να γίνει οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή μέσα στη μέρα. Ακόμα και στο σουπερμάρκετ να βρίσκεσαι για τα καθημερινά ψώνια, όταν βλέπεις δύο μάτια να σε καρφώνουν συνέχεια αφήνοντας υπονοούμενα κι αυτό φλερτ θεωρείται και μάλιστα πολύ ενδιαφέρον. Ασυναίσθητα, όταν βρίσκεται κάποιος που μας ενδιαφέρει βρίσκεται στο χώρο, χωρίς να το καταλαβαίνουμε τον ακολουθούμε μαρκάροντάς τον πολύ συχνά έως και συνέχεια. Αυτός εξ’ άλλου είναι και ο πρώτος τρόπος που ανακάλυψε ο άνθρωπος για να προσεγγίζει άλλα άτομα. Είναι μια δοκιμασμένη συνταγή και δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να εξελιχτεί ένα φλερτ. Πρέπει εσύ να νιώθεις άνετα κι ωραία με τον εαυτό σου όταν το κάνεις. Αυτό διότι δεν κάνεις κάτι κακό. Η αυτοπεποίθησή σου θα πρέπει να βρίσκεται στα ύψη για να μην εκπέμπεις στον άλλο ηττοπάθεια ή κάτι απωθητικό εν γένει. Εξ’ άλλου δεν έχεις να χάσεις κάτι παρά μόνο να κερδίσεις.

Παλιότερα ο κόσμος θεωρούσε πως είναι δουλειά του άντρα να φλερτάρει, πόσο βαρετό και μονόπλευρο θα πω εγώ κι ευτυχώς που τα μυαλά αυτά όλο και λιγοστεύουν. Το φλερτ αφορά τόσο τον άνδρα όσο και τη γυναίκα το ίδιο. Δεν ξεχωρίζει φύλο και ηλικία, αφού ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να φλερτάρει όταν το θεωρήσει ανάγκη χωρίς να έχει αναστολές για ταμπού που του υπαγορεύει η κοινωνία. Επομένως προχώρα κι εσύ. Φλέρταρε κι απόλαυσε τη ζωή σου και μη φοβάσαι, αν δεν κάτσει σήμερα κι αύριο μέρα είναι.

 

Συντάκτης: Μαρία Ιωάννου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου