Η Καίτη Γαρμπή επιστρέφει δισκογραφικά και μας τρελαίνει για ακόμη μια φορά -μετά και τις επανεκτελέσεις των τραγουδιών της «Τρυφερότητα» σε στίχους και μουσική του Φοίβου (ντουέτο με τον Γιάννη Πλούταρχο) και «Όλα στα καταλογίζω» σε στίχους και μουσική του Φοίβου (ντουέτο με τον Θοδωρή Φέρρη) που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία- μ’ ένα λαϊκό τραγούδι που περνάει ένα ηχηρό μήνυμα.

Με σύγχρονο ήχο και μελωδία, το «Ασφαλώς και μπορώ» προβλέπεται να προστεθεί στη λίστα με τις διαχρονικές επιτυχίες της αγαπημένης ερμηνεύτριας. Πρόκειται για ένα χασάπικο του σήμερα δια χειρός Νίκου Τερζή, που έχει υπογράψει μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες της Καίτης Γαρμπή όπως: «Βιάστηκα», «Πες το μ’ ένα φιλί» κι «Όταν σε χρειάζομαι». Η έκπληξη κάπου εδώ να πούμε πως δεν είναι άλλη από τη συμμετοχή του Γιάννη Κότσιρα, που υπογράφει εξ ολοκλήρου τους στίχους του τραγουδιού!

Οι στίχοι του τραγουδιού είναι έντονοι, όπως κι η προσωπικότητα της Καίτης Γαρμπή και του Γιάννη Κότσιρα και περιγράφουν έναν επώδυνο χωρισμό, αλλά και το πώς οι άνθρωποι δεν είναι πια οι ίδιοι μετά μια συνθήκη που θα τους πληγώσει. Οι ισορροπίες αλλάζουν και ψάχνουμε να βρούμε τα μάτια του πρώην συντρόφου μας σε εφήμερες σχέσεις, ενώ καταλήγουμε στο μηδέν. Είναι στίχοι που μιλούν για τις υποχωρήσεις που γίνονται σε μια σχέση, όταν προσπαθούμε να ζήσουμε στο μονοπάτι του άλλου, βάζοντας πίσω τις δικές μας ανάγκες για χάρη του έρωτα.

Είναι η πρώτη δισκογραφική απόπειρα της Καίτης Γαρμπή για το 2023 μετά και την επιτυχημένη της συνεργασία με τον Γιάννη Πλούταρχο και φαίνεται πως θα είναι δυναμική η παρουσία της στη δισκογραφία φέτος, καθώς το νέο τραγούδι θυμίζει έντονα σε ύφος άλλο ένα επιτυχημένο χασάπικο της Καίτης, το «Χαμένα» σε στίχους και μουσική του Φοίβου που κυκλοφόρησε το 1996 και συμπεριλαμβάνεται στον δίσκο «Αρχίζω πόλεμο».

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ. Φαίνεται ότι το νέο τραγούδι της Καίτης Γαρμπή -παρ’ όλο που δε συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο OST της σειράς- θ’ αποτελέσει τη μουσική επένδυση της ιστορίας ανάμεσα στο ζευγάρι Θεοδώρα και Λευτέρη της επιτυχημένης σειράς του Alpha «Σασμός», ενώ δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να τη δούμε και σε guest ρόλο, καθώς λίγες εβδομάδες πριν, είδαμε την Καίτη Γαρμπή να παρακολουθεί τα γυρίσματα και ν’ ανεβάζει video μαζί με τη Δανάη Παππά στα social media.

Το εξώφυλλο του EP CD Single παραπέμπει σε μια Καίτη από το παρελθόν και το leather look της μας θυμίζει έντονα τα πρώτα βήματα της Καίτης Γαρμπή στη δισκογραφία. Η έντονη προσωπικότητά της σε συνδυασμό με τη μοναδική χροιά της φωνής της, η θέση της σε καίρια ζητήματα κατά καιρούς μέσω των social media της, έχουν δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό όλα αυτά τα χρόνια που την ακολουθεί πιστά, κι εκείνη το δικαιώνει για άλλη μια φορά.

Αντί επιλόγου: Το νέο τραγούδι «Ασφαλώς και μπορώ» θα κάνει πρεμιέρα στη σειρά στις 28 Απριλίου ενώ αναμένεται στο YouTube και η οπτικοποίησή του, ενώ εδώ και λίγες μέρες μεταδίδεται αποκλειστικά από αρκετούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας και θα είναι ακόμα μια επιτυχία στην φαρέτρα των διαχρονικών μεγάλων επιτυχιών της μεγάλης ερμηνεύτριας. Η Καίτη αξιολογεί πολύ καλά καθετί που ερμηνεύει κι έχει την ευθύνη για τα πάντα, από τις ενδυματολογικές της επιλογές, μέχρι τη διοργάνωση των συναυλιών της. Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην Καιτούλα του λαού!

Συντάκτης: Ανδρέας Πετρόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου