Οι προετοιμασίες της ΕΡΤ για την Eurovision βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τη Μαρίνα Σάττι να έχει αναλάβει τον ρόλο της ελληνικής εκπροσώπησης στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού που θα διεξαχθεί τον Μάιο στο Μάλμε της Σουηδίας.

Η εκπομπή “Super Κατερίνα” απέκτησε αποκλειστικά πλάνα απ’ τα γυρίσματα του βιντεοκλίπ για το ελληνικό τραγούδι με το σκηνικό ν’ αποτελείται από ιστορικά σημεία της Αθήνας, όπως: Ακρόπολη, Πλάκα, Μοναστηράκι και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, η κάμερα εστίασε επίσης και σ’ άλλες χαρακτηριστικές περιοχές της Αττικής όπως η Ομόνοια, ο Λυκαβηττός, η Ραφήνα και το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το πάνελ σχολίασε τόσο τα γυρίσματα, όσο και τον τίτλο του κομματιού με τον έμπειρο αναλυτή της Eurovision Γιάννη Πουλόπουλο να τον αποκαλύπτει. Όπως είπε: «Το κομμάτι φαίνεται να συνδυάζει τον ζουρνά μ’ εθνικ στοιχεία», όπως είχαμε αναφέρει κι εμείς σε προηγούμενο άρθρο σχετικά με τα τραγούδια που η Μαρίνα θα έπρεπε να επιλέξει ενώ ο τίτλος του κομματιού θα είναι «Ζάρι». Ανάμεσα στους συνθέτες εμφανίζεται τ’ όνομα του Ogi, ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Σάττι.

 

Λίγα λεπτά μετά τη διάδοση αυτής της πληροφορίας στο διαδίκτυο, η Μαρίνα Σάττι ανήρτησε ένα οργισμένο story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα το διέγραψε. Έγραψε: «Ντροπή σας ρε, αλήθεια. Μηδέν σεβασμός στη δουλειά και τον κόπο του άλλου», χωρίς όμως να διευκρινίζει σε ποιους απευθύνεται και ποιο ακριβώς ήταν το θέμα που την ενόχλησε.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής θ’ αναλάβει ο Φωκάς Ευαγγελινός ενώ ανυπομονούμε ν’ ακούσουμε το τραγούδι, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο, ανάμεσα στα περίπου 150 υποψήφια κομμάτια που παρουσιάστηκαν στη δημοφιλή καλλιτέχνη για επιλογή, υπήρχε ένα μ’ αγγλικό στίχο, με μουσική που συνδύαζε βαλκανικούς και ποπ ήχους, εμπνευσμένη απ’ την ποντιακή λύρα των George Julius, Ντιάνας Τζοβόλου και El Christo Kemanetzidis. Το επιλεγμένο τραγούδι φαίνεται να έχει στοιχεία έθνικ κι απ’ ότι φαίνεται θα είναι ένα κομμάτι που θα μάς ξεσηκώσει.

Ωστόσο, η Μαρίνα Σάττι φέτος πέραν όλων των άλλων, λόγω και των αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον διαγωνισμό με την ψηφοφορία και την κλήρωση των χωρών, θα έχει ν’ αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό αντίπαλό της Slimane με το τραγούδι του “Mon amour” αλλά και τη συμμετοχή της Ισπανίας με το “Zorra”.

Εμείς πιστεύουμε πως το κομμάτι θα μάς αποζημιώσει και πως η Μαρίνα Σάττι φέτος θα κάνει μια εκρηκτική εμφάνιση στον διαγωνισμό αφού με τον Φωκά Ευαγγελινό στο τιμόνι, το μόνο σίγουρο είναι πώς θα φέρει εξάρες. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει κατακτήσει δύο φορές την κορυφή στην Eurovision. Η μία ήταν το 2005 με την Έλενα Παπαρίζου, που εκπροσώπησε την Ελλάδα με το “My Number One”, κι έπειτα το 2008 με τον Ντίμα Μπιλάν, ο οποίος εκπροσώπησε τη Ρωσία στο Βελιγράδι με το τραγούδι “Believe”.