Το τρίπτυχο της επιτυχίας σε μια σχέση είναι ειλικρίνεια, αγάπη και ρίσκο. Για να κρατήσουμε μία σχέση με τον άνθρωπό μας εμείς οι άντρες δε ζητάμε πολλά. Επιζητούμε απλώς το σεβασμό της κοπέλας και την αγάπη της, όλα τα άλλα βρίσκονται. Αλλά όσο καιρό και να είσαι σε ένα δεσμό, υπάρχουν μικροί, άγραφοι, αλλά πάρα πολύ σημαντικοί  κανόνες που πρέπει να τηρούνται για την ομαλή συνέχεια της κοινής πορείας του ζευγαριού. Το σημαντικότερο είναι να προσέχει ο καθένας τι λέει και πώς το λέει. Αν βρεθεί ένα θέμα προς συζήτηση κι οι δύο πλευρές πρέπει να σκεφτούν τις απαντήσεις τους και να φτάσουν σε μια κοινή εξίσωση.

Υπάρχει όμως ένα πράγμα που κανένας άντρας δεν έχει τη διάθεση να ακούσει και δεν πρέπει να το ακούσει, για τους πρώην. Το θέμα πρώην σε μία σχέση είναι αρκετά ευαίσθητο σημείο και για τους άντρες όσο περίεργο και να φανεί σε αρκετές, είναι ακόμα πιο μαύρο σημείο συζήτησης. Για εμάς οι πρώην της κοπέλας μας θα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί μας. Είναι άκρως εγωιστικό κι έχει μία σχετικά διαφορετική πλευρά απ’ αυτή του αντίθετου φύλλου.

Κοινώς, τους μισούμε, θέλουμε να τους πιούμε το αίμα στο ποτήρι και να χορεύουμε γύρω απ’ τη φωτιά. Το θέμα είναι το γιατί. Σας άγγιξαν κάποτε εκεί που σας αγγίζουμε εμείς, σας φιλούσαν, γεύτηκαν κι αυτοί το ζεστό και μοναδικό φιλί σας. Σας πλήγωσαν, γιατί κακά τα ψέματα όσο πολιτισμένος και να είναι ο χωρισμός πάντα θα πονέσει. Και γι’ αυτούς τους απλούς λόγους, μόλις ακούμε για εκείνους μας γυρνάει το μάτι και μοιάζουμε λες και βγήκαμε από ταινία θρίλερ.

Οπότε για να καταλήξω στο main point, σταματήστε να μας συγκρίνεται με αυτούς. Είμαστε καλύτεροι. Τέλος. Δεν υπάρχει αμφισβήτηση και καμία δικαιολογία για συνέχιση της κουβέντας. Ονομάστε το κόμπλεξ, ή όπως αλλιώς θέλετε, απλά δε μας αρέσει. Καθόλου. Μόνο και μόνο η αναφορά σε εκείνον μας ταράζει, φαντάζεστε τι γίνεται όταν ακούμε τι φράση «ο τάδε το έκανε αυτό, ενώ εσύ όχι». Είναι απ’ τις λίγες στιγμές που ο εγκέφαλος μας φλερτάρει με την ιδέα του φόνου κι όλο και πιο δελεαστικό γίνεται.

Καταρχάς το βασικό. Για ποίο λόγο να μας βάλετε στη θέση που κάποτε υπήρξε εκείνος  και να περιμένετε την ίδια αντιμετώπιση; Δε γίνεται να μπαίνεις σε μια καινούργια σχέση κι όταν κάτι πάει στραβά, να επικαλείστε  εκείνον. Όχι, αφήστε τον εκεί που είναι. Είναι μεγάλη προσβολή για εμάς και μας κάνετε ανίκανους για το πάρσιμο των αποφάσεων, διότι μετά απ’ τη σύγκριση νιώθουμε σκουπίδια.

Συνεχίζω με ένα άλλο απλό, η στάση που δείχνετε όταν κάνετε τη σύγκριση είναι αποκαρδιωτική και φαινόμαστε και αισθανόμαστε λίγοι μπροστά σας. Μην απορήσετε αν γίνει αυτό μετά από λίγο καιρό να ακούσετε και το κλασικό  «Δε σου αξίζω». Και μετά τετέλεσται .

Δε θέλουμε να ξέρουμε τι κάνετε με εκείνον, δε μας ενδιαφέρει αν εμείς είμαστε το αντίθετό του σε μερικά θέματα. Μας είναι αδιάφορος ο χρόνος που περάσατε μαζί. Κι ένα μυστικό, όχι δεν το σεβόμαστε. Μισούμε κάθε δευτερόλεπτο που αναπνέατε δίπλα του. Δε μας άρεσε που κάποιος άλλος σας είχε δικιά του. Κι εσείς συγκρίνετε αυτόν με εμάς;

Ποιος νομίζεις πως είμαι, κούκλα μου; Η απλή αντικατάστασή του; Όχι είμαι ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σου. Δε σε ανάγκασα, εσύ με επέλεξες κι είπες το ναι. Αν ήθελες έναν πρώην  vol.2, ψάξε αλλού. Εγώ δε θέλω. Αποφάσισε τι συμβαίνει στο μυαλό σου και μετά βγάλε ανακοινωθέν. Αλλά βιάσου γιατί το ρολόι γυρίζει εναντίον σου.

Και τέλος πάντων εγώ σε ερωτεύτηκα γι’ αυτό που είσαι, όχι γιατί μου θύμησες την πρώην μου. Αν μου τη θύμιζες δε θα μιλούσαμε καν. Καλές οι αναμνήσεις, δε λέω, τα μεγαλύτερα μας μυστικά και θησαυροί, κρατήστε τα για τον εαυτό σας όμως. Μαζί μας δε θα αναπολείτε τα παλιά, θα δημιουργείτε καινούργια και μόλις χωρίσουμε, ομοίως  με τον επόμενο. Είναι τόσο απλό, σας αγαπάμε, αλλά μη μας κάνετε δολοφόνους. Το δικαστήριο θα είναι υπέρ μας. Αθώος ο κατηγορούμενος!

Συντάκτης: Χρήστος Ζήσης
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη